Dagens middag
blev sesam panerad quornfilé med bulgur och söt sur sås! Riktigt gott=) Till och med Janne tyckte mycket om denna rätt. Fast han gillar faktiskt nästan alltid den maten jag lagar, även om han är lite skeptisk i början.....
( hittat på http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/ )
2 portioner
4 quornfiléer (alt. 250 g kycklingfiléer)
1 ägg
0,5 dl sesamfrön
smör eller margarin
salt och peppar
Bulgur:
2 portioner bulgur
0,5 dl russin
0,5 dl finhackade torkade aprikoser
0,5 dl finhackad röd paprika
salt & peppar
Till servering
sweet chilisås
1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, blanda sedan med russin, aprikoser och paprika. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
2. (Putsa kycklingen, salta och peppra)
3. Panera filéerna, först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön.
4. Bryn filéerna på svag värme i lite matfett. (Vid användning av kyckling; Efterstek i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter, tills filéerna är gyllenbruna och innetemperaturen 70 grader)
Trevlig kväll!
( hittat på http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/ )
2 portioner
4 quornfiléer (alt. 250 g kycklingfiléer)
1 ägg
0,5 dl sesamfrön
smör eller margarin
salt och peppar
Bulgur:
2 portioner bulgur
0,5 dl russin
0,5 dl finhackade torkade aprikoser
0,5 dl finhackad röd paprika
salt & peppar
Till servering
sweet chilisås
1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, blanda sedan med russin, aprikoser och paprika. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
2. (Putsa kycklingen, salta och peppra)
3. Panera filéerna, först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön.
4. Bryn filéerna på svag värme i lite matfett. (Vid användning av kyckling; Efterstek i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter, tills filéerna är gyllenbruna och innetemperaturen 70 grader)
Trevlig kväll!
Kommentarer
Postat av: Micke C
Oj! Den lät god, den får du laga då ni kommer upp!!
//Micke
Trackback