Dinkel morotsbröd

Bakades ikväll, blev super gott. Å så enkelt! Kan verkligen rekomendera detta också=)

Morotsbröd i långpanna

24 bitar

Ugnstemperatur 225º

Tid: cirka 30 minuter + tid för jäsning

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 50 g flytande margarin eller 0,5 dl rapsolja
  • 2 stora morötter (ca. 200 g), finrivna
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap eller socker
  • 4 dl vetemjöl special
  • 8 dl fullkornsmjöl av dinkel

Tillagning

Värm mjölken eller vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.

Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.


http://emelia.wordpress.com/2007/01/21/recept-till-nyttigt-och-supergott-morotsbrod/


Kommentarer
Postat av: jessica [ myckelite om litemycke ]

mums!



du förresten, du hade sådan snygg klocka på dopet, får man fråga var du köpt /gett för den? :)

2011-04-07 @ 17:18:59
URL: http://myckelite.blogg.se/
Postat av: jessica [ myckelite om litemycke ]

åh, ur och penn har vi :D och kanon att den inte var dyr, vi är ju inte så rika eller köper saker på avbetalning som "äkta halmstad"-bor haha.



vilket märke e klockan :)?

2011-04-08 @ 09:08:49
URL: http://myckelite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0