Tekaksrecept

Enligt önskemål lägger jag då ut detta=)

Ingredienser (20 portioner)

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
  • 3 msk honung
  • 1 äggula
  • 13-14 dl vetemjöl special
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
  2. Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  4. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
  5. Låt jäsa i 5 minuter.
  6. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
  7. Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
  11. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Kommentarer
Postat av: jessica [ myckelite om litemycke ]

mums ska jag baka i helgen :D:D:D tack!

2011-03-29 @ 22:56:09
URL: http://myckelite.blogg.se/
Postat av: jessica [ myckelite om litemycke ]

morotsbrödet ska va inne ca 40min medan solrosbrödet ca 20min.



Lycka till :D

2011-03-30 @ 13:52:30
URL: http://myckelite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0