Tacos, kladdkaka och massa tjejsnack!

Blev det igår tillsammans med Ninis. Tyvärr kunde inte Jennsan komma. Vi åt tacos så magen svällde, pratade om allt möjligt och konstiga människor, fyllde på med kladdkaksmuffins med mintcrisp och vispgrädde och pratade ännu mer tills midnatt då Nina och hennes vovve Nova begav sig hemåt mot skogarna i Oskarström igen. Var en hel mysig kväll! Tack så mycket fina du!
 
 
Innan på dagen var jag och lilla förkylningen ute på promenad och på lekplatsen. M älskar speciellt sandlådan. På dagis får de knappt henne därifrån. Gulle<3. Var visst en stor brand nere vid hamnen igår på en stor fabrik, katastroflarmet ljöd vid lunch tid igår så då kollade jag på nätet och såg vad som hänt. Fanns risk för explotionsrisk, så bor man 300m runt om där så skulle man hålla sig inne om man kände brandrök. Tur var att det inte blåste hitåt utan mot stan och söder ut över Halmstad. (Menar inte tur så, synd om dem som fick det men tur för oss.) Janne var ju ute i fält hela helgen och de fick såklart uppdateringar om detta då LV6 brukar kallas in. Tråkigt när sånt händer!
 
  
Receptet på kladdkaksmuffinsen kommer här för intresserade;
 
Till 12 muffins:
125 gram mörk mintchoklad
100 gram mjukt smör
1½ dl strösocker
2 st ägg
0,75 dl [45gram] vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Smält försiktigt chokladen, bruten i mindre bitar, i vattenbad eller micro. Låt svalna en aning. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
2. Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, vänd sedan ner i den andra smeten. Tillsätt den smälta chokladen och rör till en slät smet.
3. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, klicka ut smeten. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 min, 175 grader. De ska fortfarande vara lite kladdiga, muffinsarna stelnar i kylen sen.
4. Garnera ev. med någon form av frosting, grädde, bär eller strössel.
 
Receptet kommer frin PT Fas blogg. Smakade de första gången av Malin.
 
Snart blir det promenad med lillan, mannen är åter hemma men ska jobba en natt nu sen åker vi till skåne och hälsar på pappa som blir opererad imorgon, efter jag slutat. Stannar till tisdag kväll. Ska även passa på å fixa håret hos Molly när jag är nere. Behövs verkligen!! Sen blir det jobb igen på onsdag, tors. Första passet som jag ska jobba själv är imorgon. Lite nervöst! Men ska bli kul.=)
 
Grattis till Lindis som fyller år idag! Hipp hurra ses till helgen!<3
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

mysigt med tjejkväll, mums vad allt såg gott ut, tror muffinsen måste provas, thilde har ju redan börjat planera sin födelsedag och önskar MASSA muffins så får väll börja öva mig lite på att baka;.)

2012-09-26 @ 21:08:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0