Äntligen lite sommar

Som vi njuter=) Var vid stranden igår, ska dit om en stund. Blir nog en mjukglass på glasscaféet på vägen hem sen. Mathilda älskar havet och speciellt all sand så hon kan gräva och ha sig överallt. Lite färg har man kunnat dra på sig. Å på kvällarna slappnar vi av med en film på tv. Life is good. Knappt man vill börja jobba igen;)
 
 
 
 
 
Delar med mig av ett smaskigt kakrecept som jag bakade häromdagen från recepten.se.
 
Kaka:

Glasyr:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

 

Bakade även det goda filmjölksbrödet igen. Smaskigt!

Imorgon är det lördag och då ska jag ut och festa till det lite tillsammans med Malin. Vädret ska bli fint så blir kul. Antingen sätter vi oss på en uteservering eller går vi ut och dansar. Vi får se vilket humör vi är på.

 

Hoppas ni andra har det bra i sommarvärmen! Kram från oss

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Ninis

Åh då ska jag prova det någon dag :) Mumma!!!

2013-07-12 @ 22:26:36
Postat av: sv;

JA gör det Ninis=)

2013-07-15 @ 22:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0