Bye bye år 2008

Vad har då hänt i mitt liv i det gågna året?

* Besökt Maddis i Linkan och haft en helt underbar helg
* Rest till Rhodos med lilla syster (ett roligt minne såhär efteråt trots incidenterna. Vi ska dit igen.)
*Jag har träffat världens underbaraste kille som blivit min pojkvän
* Varit på en koncert med Magnus Uggla ute vid Tylösand med janne och pappa
* Campat i Karlsborg med Janne
* Slutat vikariatet på Frennarps äldreboende och börjat plugga till undersköterska. Känns helt rätt
* Lärt känna Jannes härliga familj med alla syskon=)
*Varit i Oslo och hälsat på Jannes familj
* Blivit sambo och flyttat till Carl Kuylensstjernas väg i Halmstad. Zorro hängde givetvis på och har hittat en ny sovarkompis=)
* Besökt Stockholm och grattat Heidi som blev 30 år!
* Firat julen i Höör tillsammans med Janne och min familj<3



År 2008 var bra men år 2009 kommer bli ännu bättre<3

Gott nytt år önskar jag er alla!!!

Dagen innan nyårsafton

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt. Sov länge idag, ända till 12.30. Men vaknade vid 7.30 när janne kom hem och somnade ett tag senare igen. Efter min super sena frukost cyklade jag en sväng ut till Eurostop och handlade lite mat, öl på systemet till Janne och en skjorta på JC som var på REA. Halva priset så köpte med en sån hem till janne med. Han har letat efter en ny skjorta och han gillade denna som tur var. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Lagade middag när Janne klivit upp och ja bara tagit det lugnt. Var ute på en liten kvartersrunda med Zorro vid 22-tiden. Han ville inte gå ut själv, så gör han ibland och har man tid över så går vi en sväng med honom haha. Han är för go. Där sprang han efter mig och pratade och jag svarade honom. Folk måste tro jag är lite "coco" men det bjuder jag på!=)

Nä nu väntar sängen och en bok. Har inte läst ut "smuts" ännu som jag lånat av Malin. Tycker inte den är så bra faktiskt, men har inget annat att läsa så man får väl försöka läsa ut den och se hur den slutar :P

Natti natti*


Lunch på stan

Idag sov vi länge, somnade inte förän vid 03 inatt. Man har verkligen vänt på dygnet sedan visiten i Höör. Cyklade in till stan vid 14-tiden och åt lunch på Asian Palace. Janne åt thaibuffé och jag slog till på sushi. Sååå gott=) Efteråt gick vi på stan köpte the och kaffe på Köpmansgården the experterna på klammerdammsgatan. Visst det kostar mycket men luktar sjukt gott! Värt att lyxa till det lite ibland. Vi köpte grönt the "vår blandning" och kaffe med irish coffe smak. Vi gjorde lite andra ärenden med samt handlade allt till nyårsafton så nu är allt klart. Syrran och Johan kommer hit på kvällen så vi ska fira nyårsafton lite lugnt här hos oss. Ska bli mysigt<3

Vår nyårs meny;
Förrätt; Toast med hemmagjord räksallad
Varmrätt;Fläskfilé (quornfilé för mig) hasselbackspotatis, bearnaisesås och fetaost sallad
Efterätt; Leilas Chocolate cheescake



Längtar redan tills maten på nyårsafton=D


Hade egentligen bokat in mig på ett bodypump pass nu ikväll men orkar inte idag så avbokade det. Är riktigt sliten, utan anledning. Men har inte tränat nu på 1 1/2 vecka när jag varit i Höör så en dag mer eller mindre kan ju kvitta. ;) Ska lägga mig och ta en power nap bredvid Janne nu istället. Kanske tränar imorgon.... Känner att jag blivit lite lat, men kommer nog igång igen sen när skolan startar!

Tjingeling!

Räkfrossa och novalund

Igår var vi bjudna hem till Nina och Martin i Eslöv. Var där lite efter 19. En jätte fin lägenhet hade de köpt. Nina hade gjort en super fin tavla i vardagsrummet så nu har jag besällt någon liknande hem till oss. (bild kommer nedan) Så vill någon ha en fin tavla så kan jag rekomendera Ninas fina verk=) Vi blev bjudna på goda räkmackor och glass till efterätt. Karlarna smuttade på snaps till maten. Var en väldigt trevlig och mysig kväll. Kul att träffa Ninis med, var länge sedan sist!!



Idag körde jag och älsklingen till NovaLund för att handla lite. (eller ja jag handlade, janne agerade smakråd haha). Var först en snabb sväng inne i Lunds centrum för att jag skulle inom FACE och köpa puder. Träffade på carro där en snabbis. Skoj å se dig igen!! På väg ut mot Nova sen var det sjukt lång kö. Alla skulle dit verkade det som. Det första vi gjorde när vi kom in var att äta, vi var riktigt hungriga så det blev wokat. Smaskigt värre. Mätta och belåtna begav vi oss sen ut på spaning i butikerna. Jag köpte en grön kofta för presentkortet på Gina Tricot som jag fick av Lina i julklapp, janne gav mig även ett fint halsband där inne. Han slutar aldrig att skämma bort mig....måste hitta på något åt honom snart med. Julklapparna var ju mer än tillräckliga från honom. Så söt<3 Sen köpte jag ett par jenas inne på BikBok för 99kr. Som hittat! På SKULT frisörbutik fick jag schampoo och balsam från Matrix sleek look för halva priset och jag hade ändå tänkt handla det så det var ju mer än perfekt=) Sen blev det ett par bruna stövlar inne på Skopunkten för 99kr. Ja och på jysk köpte vi två ljuslyktor till badrummet för 5kr/st. Så lite har jag allt fyndat idag!! Vad kul det känns att få handla lite, är inte så ofta nu när man är student. Hade ju kunnat shoppa loss för ännu mer, men pengarna tog slut här. Och jag är mer än nöjd=) Janne hittade inget idag...får ta oss en sväng inom Halmstad med på måndag och se om han kan fynda något han också.


Vi var på Espresso House och skulle fika lite innan vi åkte hem. Var så sugen på att testa deras Chai latte men när vi kom fram var den slut :( Linda och Joel har sagt att den ska va så god.... får bli en annan gång.

Juljägers

Vid 21 igår kväll kom Maddis hit. Vin korkades upp och de nya julcidrarna provades. Efter 22 kom Molly hit tillsammans med fyra andra, kompisar och bror. Var skoj att träffa Madde och Molly speciellt. 00.20 kom taxin och maddes pappa hit så då åkte vi iväg för att gästa jägers. Riktigt mycket folk och långa köer överallt men när vi väl var inne dansade vi och hade oss som aldrig förr! Var en riktigt rolig kväll. Höjdpunkten var ju nästan när jag träffade kära Lasse haha. Så kul att se dig=) Du golvade mig rejält rent ut sagt. Och min Saris. När det blir en tripp till Sthlm i vår är en heldag med dig given. Tack för en underbar kväll igår mina vänner<3 Bilder kommer nedan.


Julafton 2008<3



Mina fina klappar:


Av lilla syster fick jag en hårinpackning från matrix, ett fint ljus och ett presentkort på Gina Tricot. Så nu kan även jag shoppa lite=)
Älsklingen prickade in helt rätt klappar utan att jag önskat mig något! Fick en fin klocka, ett presentkort på makeupstore och en pannlampa, som han sa är för våra framtida äventyr haha.
Av pappa, mormor och morfar och farmor fick jag pengar vilket jag aldrig säger nej till;) Och ja mormor hade även köpt en påse Lindh choklad. <3


Var uppe hos mamma igår fm och satte en bukett glittriga rosor<3 Julen hade varit ännu bättre om du varit här älskade mamma<3

Ikväll blir det dans på Jägersbo! Wohoo ses kanske där?


God jul önskar jag er alla

Julafton redan. Tiden går fort. Igår kom Janne ner lagom tills farmor kom på besök vid 18-tiden. Stackarn hade inte sovit en blund från det att han gått av på morgonen kl 7 på jobbet tills dess att han la sig efter 01.00 inatt då pappa och han satt uppe och pratade och kollade på någon ishokey haha. Jag la mig tidigare så skippade det.

Just nu är det fullt ös i köket, pappa gör janssons frestelse och janne rullar köttbullar. Eller ja vegetariska soja bullar till mig faktiskt=) Så snäll så. Om ett tag kommer mormor och morfar och då ska det ätas i detta skånska hus kan ni tro. Ska bli sååå gott. Och alla klappar som ska öppnas. Är allt lite nyfiken=)

Ha en riktigt god jul allihopa!

Lägger in lite bilder från några tidigare jular som jag hittade i datorn.

Julafton 2005 hos kusin Anette



Julafton 2006 hemma hos oss



Julafton 2007 hos mormor och morfar





Björkviksbadet

Vi simmade i 45min idag sen badade vi bubbelpool, bastu och testade rutchkanorna. En var riktigt läskig. Kallas tydligen för "toaletten". Fattade inte att man åkte i den delen så fick panik när det bara var ett hål rakt ner helt plötsligt haha. Lägger in lite bilder ifrån anläggningen. (www.bjorkviksbadet.se)



Nu ikväll var Lina och jag ute och gick en promenad med Térese och vovven Tyrah. Många minnen man kommer ihåg från förr, speciellt när man rör sig i de områdena som vi gjorde idag. Efter promenaden lagade jag och Lina middag hemma sen blev det pepparkaksbak och ett misslyckat försök till fikonbollar då mixern inte funkade:S Janne ska ta ner vår mixer hit imorgon när han kommer, så snäll som han är. <3

Banangröt till frukost

Jajamän, idag blev det havregrynsgröt med banan, russin, solrosfrön, kanel och mjölk. Var faktiskt riktigt gott måste jag säga=) Orkade äta upp all gröt, vilket är sällsynt för fröken Jönsson annars. Receptet om banangröt hittade jag på Mollys hälsoblogg. Åt även ett knäckebröd med tartex och gruka och ett halvt ägg. Orkade inte hela! Är inte van vid att äta en rejäl frukost, frukost äter jag alltid men inte så mycket oftast men nu ska jag snart iväg och simma med madde, hon hämtar mig vid 11.30 så var ju tvungen till att ladda upp lite!

Nu är det dags att tvätta av fejjan och plocka i linserna. Ha en trevlig måndag!





Dan före dan före dan före dopparedan

Det blir det väl idag? Blev lite confused nu efter allt räknande med dagar=)

Idag har jag umgåtts lite med lilla syster. Vi körde upp till city gross för att handla hem lite ingredienser till julbaket imorgon bl.a. Men vi sprang runt där inne som två yra höns! Man hittade ju ingenting av det man skulle ha så vi fick fråga personalen där. Riset låg tex vid schampoo och balsam. Sämre ordning har jag aldrig varit med om i en butik. Sjukt irriterande. Men vi kom iallafall därifrån tillsist med allt utom pepparkaksdeg och choklad tryfflar som vi fick köpa på Konsum. När vi sen var på väg hem kom vi på att Lina satt ifrån sig en blomma som hon köpt i förbutiken på city gross! Så det var bara att vända och köra tillbaka, och tur som hon hade så stod den kvar! Vi borde stressa ner lite, inte bra detta alltså. Egentligen hade vi tänkt gå en sväng också men vi hann inte det då Lina skulle göra sig iordning inför en bio kväll med sin kompis, så vi lagade middag när vi kom hem och nu sitter man här. Körde upp till Meddo för en liten stund sen och solade i 15 min. Så skönt!!! Hade egentligen tänkt ta mig en promenad själv nu ikväll men det regnar och är så kallt och ruggigt ute så pappas nybakade kanelbullar och en kopp the lockar faktiskt mer just nu!

Trevlig kväll gott folk!


Vår gamle katt Bambi som bestämde sig för något år sedan att inte bo hos oss längre kom på besök och fick lite julmat<3


Mammas älskling ligger och myser i Linas säng<3


Linas lilla Julle med<3

Räkor med min Caroline



<3 Så skönt att ha en vän som dig! Som ser direkt på en om man är lite nere utan att man kanske själv har tänkt på det. Du är den som känner mig helt utan och innan. Love you darling! <3

Hemma i Höör =)

I går hämtade som sagt pappa mig efter jobbet och körde mig direkt till Mollys salong i Malmö där jag fick slingat håret och blev klippt! Dock kom vi på efteråt att vi glömde bort att klippa luggen haha. Båda var så trötta så ibland kan det bli så. Men vi ska ses den 25 och förfesta ihop innan Jägers så då får vi ta luggen istället=)

Idag ska jag in till Lund och umgås med min kära vän Carro. Men innan jag ska dit hade jag tänkt gå en sväng i de skånska skogarna tillsammans med Lina. Väntar på att hon ska pallra sig upp ur sängen bara! :P

Ha en trevlig helg!

Hittade lite bilder på datorn ifrån London 2006 när Lina och jag var där precis innan jul. Så mysigt...vill tillbaka.... Älskar verkligen den staden. Har varit där 3 gånger och kommer till att bli många fler hoppas jag!!


Vegetarisk julbuffé och massa skratt

Idag träffade jag då min kära vän Kerstin. Vi träffades vid 13 och gick direkt till Åhléns och testade den vegetariska julbuffén där. Var helt ok. Gick på stan ett tag efteråt och köpte de sista klapparna. En riktigt rolig dag har det varit, blev mycket skratt och skvaller. Var länge sen nu vi sågs, sist var ju där någon gång i augusti när mitt vikariat gick ut på Frennarp. Så var verkligen skoj=) Fick en söt liten julklapp när vi skildes åt med. Hon är så go.

Var hemma lite efter 17, bytte om snabbt sen bar det av till gymmet för att köra styrka + kondition tillsammans med Malin. Var hemma vid 20 igen. *Pust* Har verkligen varit fullt upp idag. Har inte hunnit skriva klart debatt artikeln som ska lämnas in i morgon, men ska gå upp  vid 7 imorgon bitti och göra det tänke jag. Börjar inte förän 12.40 så jag har ju lite tid där på morgonkvisten, bara jag går upp i tid nu....älskar ju att sova länge, men har man segat med läxan så.... Sen imorgon efter 16 när jag slutat kommer pappa och hämtar mig och Zorro sen bär det av till Malmö där jag ska bli vacker i håret på Mollys salong. Pappa och lilla Zorro kör hem mot Höör direkt såklart. Janne kommer ner den 23 december. Kommer kännas tomt utan my man, men ska bli så kul att träffa vännerna i mitt hemland. Hehe. Fick föresten en julklapp till idag, av Malin. Fina öronhängen och toblerone choklad som redan är uppäten ;)

Nä nu ska lermasken tvättas av. Får ju vara fin i hyn med inför jul och nyår ju!!! Bye bye!

Spinning och soppmiddag

Idag hade vi bara lektion under fm i skolan. Skönt med korta dagar. Blivit en del sådana nu på senaste! Gick på stan lite efteråt och köpte lite julklappar så nu är det mesta fixat. Bara något litet kvar. Gött=)

Kl 17 körde jag och Malin ett spinningspass sen begav vi oss hem till mig och lagade till en soppa, den kikärts/lins/saffrans soppan som jag lagade för någon dag sedan. Till det gjorde vi ost toast och efterätten bestod av the och mörk choklad. Inte fel med trevlig sällskap heller. Var bra att vi hann träffas nu innan man ska iväg och fira jul, åker ju ner till Höör på fredag. Då ska jag till Mollan först och fixa mitt hår. Längtar.....både efter att fixa håret och att få träffa Molly. Var så länge sen nu! Men först är det två skoldagar kvar. Ledig på torsdag. Lite lyx sådär. Ska träffa Kerstin då, var lääänge sen nu. Vi har inte träffats sen jag slutade viket på Frennarp.

Ha det gott alla, nu ska jag titta lite på Titanic på tv 3 som började för ett tag sen.

Vänner betyder så mycket <3 Med dem kan man prata om allt och inget, få hjälp och stöd av och bara vara sig själv med. Tack till er alla som vill vara och är min vän/ner. Ni betyder allt.



 

och givetvis min älskade Janne och Zorro =)

Och självklart betyder även pappa och mormor och morfar mycket. Hittade dock ingen bild på dem!<3



http://www.youtube.com/watch?v=adYbFQFXG0U <--- Fick tårar i ögonen när jag tittade på denna.


God vegetarisk gulaschsoppa

har vi blivit bjudna på ikväll hos Linda och Joel. Till efterätt blev det kladdkaka med daim mjölkchoklad. Såå gott. Man är så mätt fortfarande. Den soppan ska jag testa att göra någon gång. Vi kollade på Mamma Mia också. Den var bra. Man blev verkligen på danshumör av Abbas braiga låtar. Kom hem för en liten stund sen bara, var sjukt trött innan men piggnade till på cykelturen hem så nu sitter man här. Men ska snart lägga mig så man inte sover bort hela dagen imorgon. Tack för en jätte mysig kväll Linda. (och Joel såklart, men vet att han inte läser detta haha) =)



Tänkte tipsa om en bra bloggsida med god och hälsosam mat. Finns allt från recept på bröd till middagar och efterätter; http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/ Saffrans bullarna och grahamsbullarna som jag bakade igår kommer därifrån. Sen gjorde jag även en kikärtssoppa med saffran idag till lunch, som var super god. Receptet kommer också därifrån. En ny favorit sida för Emma alltså. Bakade även ett bröd igår som kommer ifrån Anna skippers recept. Har bakat det innan med och det kan jag verkligen rekommendera. Lätt bakat och gott!

175 grader 2 st 1,5 liters form ca 100 min
5 dl Dinkel
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Rågsikt
2,5 dl Fyrkornskross
1 dl Vetegroddar
1 tsk Salt
4 tsk Bikarbonat
5 msk Brödkryddor (valfritt, jag tycker nästan det är godare utan)
 0,5 dl Sirap
1 liter Filmjölk

Bara att blanda allt i en bunke och röra om ordentligt, häll sedan upp i formarna och grädda i nedre delen av ugnen. Lätt som en plätt=)

Julpyssel

Idag började vi 12.40, rejäl sovmorgon alltså=) så skönt. Vi hade människan socialt och kulturellt  men idag var det bara julpyssel på hela lektionen. Några i klassen och Bettan (vår lärare) gick Lucia tåg, vi fikade på pepparkakor, lussebullar, julmust, spelade julklappsspelet och pysslade. Jag gjorde två halmstjärnor, man kunde göra tomtar och tavlor också men jag nöjde mig med två stjärnor. Kostade ju pengar att göra saker.

Sen jag kom hem har jag bakat massor. Två sorters bullar och ett bröd. Luktar gott här hemma! Skulle precis göra en chokladkaka, men det skulle vara dadlar i som jag VET att jag köpte igår, men nu är dem spårlöst borta i denna lilla lägenheten....vi har letat överallt och ingenstans....kan inte hitta dem!!! Så irriterande. Så jag får väl ge mig med bakningen idag och kolla lite på idol istället. Våra pizzor kommer ju snart också.

Trevlig fredags kväll!


Olycksfallsövning

Fick sovmorgon idag, började inte förän 12.25. Så skönt! Vi hade bara utvärdering idag av kursen vård och omsorg som avslutades idag + att vi skulle utföra våra olycksfallsövningar som vi planerade innan vi gick ut på praktik. Yngve (läraren) hämtade in olika färger, penslar och andra hjälpmedel för att få det att se äkta ut inför olyckssenariot så det var bara att låta fantasin flöda. Vår grupp hade varit med om en brand/explosion och alla låg överallt med brännskador och olika symptom som den andra gruppen skulle lista ut. Jag låg i salen och hade fått stroke. Var rätt "kul" faktiskt, sen med när vi skulle rädda den andra gruppen ifrån en stor bilolycka. Man fick testa sina kunskaper!

Igår var dock en tråkig dag....fattar mig inte på folk ibland, blev värsta personangreppet där i klassrummet. En hel timme höll vissa på att tjata. Herre gud, jag trodde vi alla var vuxna människor men tydligen inte.... Jag är iallafall stolt över mitt betyg och jag vet att jag förtjänar det så som jag har kämpat!! Är så tacksam för alla vänner och goda människor som finns omkring en. Får en på bättre humör!




Stockholm

Helgen har tillbringats i Stockholm för att fira Jannes syrra Heidi som blev 30år i fredags. Janne, jag och Lina kom dit mitt i natten och överraskade henne. Hon visste inte ens att vi skulle komma. Tänk att alla lyckades hålla det hemligt! Under lördagen blev det fest på Helenes Krog. Micke och Hedis syskon hade fixat med en överraskiningsfest under flera månader, det var många av Heidis vänner som kom dit, vi var sammanlagt över 40 personer. Tyvärr blev det inte någon jätte lång vistelse för mig och Janne, han stukade foten och fick riktigt ont och kunde knappt gå, så vi åkte hem redan vid 21.30 när micke och Jonna åkte hem med barnen också. De andra fortsatte senare på kvällen ut på krogen och festade längre. Synd när man sett fram emot denna festen så länge, men en olycka händer så lätt tyvärr. Hans fot är fortfarande helt svullen. :S stackarn.

Lite bilder ifrån helgen =)



Besök av sis

I går kväll kom Lina hit till oss. Johan föjde med henne, de kollade på lägenhet i vallås med. Trevligt med besök. Men nu har stackarn nog fått en infektion i kroppen eller nått. Hon får alltid så konstiga symptom! Ringde viktoria kliniken nyss så vi ska vara där vid 10 redan. Kl 13 ska jag på läkemedelsutbildning i tre timmar med....suck. Tycker redan jag kan det där ju. Men men. Kommer nog inte skriva på ett par dagar nu, men på återseende! =)

Jag är lyckligt lottad

som har habib (janne) och päls-habib (zorro). Vi är en habib family brukar vi säga haha. Skummare par får man nog leta efter;)

Har tränat bodypump idag. Så gött det känns nu när man sitter här framför datorn, nyduschat och fräsch med en ansiktsmask i ansiktet. Just nu kan det inte bli bättre.

Dessa två låtar ligger högt i kurs hos mig just nu! Perfekta träningslåtar. Och party låtar med för den delen=)

BWO - the bells of freedom; http://www.youtube.com/watch?v=4egdqJE4Ngs
PINK - so what; http://www.youtube.com/watch?v=84_wLEyntV4


RSS 2.0