Valborgsmässoafton

Firades inte på något speciellt vis för mig. Praktiserade till 16, sen mötte janne mig i stan och vi cyklade hem tillsammans, lagade goda hamburgare med pommes=) Sen kom Linda vid 18.30. Vi gick en runda och handlade lite god frukt på vägen hem. Blev jordgubbar, mango, passionsfrukt och physalis. Så gott! Vi satte oss ute och smaskade i oss av det goda. Janne gjorde oss sällskap tills han skulle cykla till jobbet vid 21. Lindis cyklade hem igen vid 23, en trevlig kväll som vanligt! I morgon fm ska vi försöka springa en runda, sen cykla till östra stranden och sola. Var ju 23-24 grader här i dag, värsta sommaren här nere redan och det är inte maj månad ens. Helt sjukt! Men jag klagar inte. Så hoppas det blir lika varmt i morgon.

Sov så gott! kramkram


BACK IN TOWN

Tiden går med en väldans fart! Idag körde jag in till Lund och var där vid 10 på fm hos carro. Vi gick till stan, pratade och köpte pasta sallad senare till lunch som vi åt i solen. Den var riktigt god! Synd att carro skulle jobba vid 13, annars hade hon följt med mig till Nova Lund där jag var och spanade lite rundor efteråt. Dock hittade jag en del men får hålla i mina pengar denna månaden så vet inte vad jag gjorde där egentligen =P Men titta är inte förbjudet.

När jag kom till Höör igen körde jag till farmor och hälsade på henne. Och efter det körde pappa och jag ut en runda med motorcykeln. Fattar inte varför jag åker med, tycker det är så läskigt, speciellt när det går fort. Men man behöver nog lite "farligt" i vardagen. Haha.

Kom hem vid 20.30 ikväll med massor av kassar från ÖB och även city gross i Höör där jag handlade innan pappa körde mig upp. Så nu är kylen och frysen fulla=)

Dags för sängen tror jag. Börjar bli sömnig. I morgon är det praktik mellan 13-21. Bye bye solong!




Skåneland

Jepp då har första dagen snart gått. Var nere i Höör igår vid 22.30 så blev inte så mkt gjort då inte. Somnade som en gris lite mer än en timme senare. Riktigt trött efter praktiken och sen var jag på stan när jag slutat och uträttade några ärenden + att jag mötte upp janne på maxi, vi var tvugna till att fylla kylskåpet lite. Det har varit nästintill tomt de senaste dagarna. Men igår fick jag ju CSN så då var det dags för refill. =)

Idag vaknade jag 9.30 av mig själv så tog mig en liten promenad innan frukost. Skönt var det. Sen körde jag in till Eslöv vid 13-tiden. Var först på ÖB och köpte en klotgrill för endast 129kr som vi ska använda flitigt nu i sommar=) Sen blev det lite annat smått och gott också, nödvändiga saker som tvålar, tandkräm, plastpåsar, diskemdel osv. Efteråt körde jag till mormor och morfar och kollade in deras nya lägenhet. De flyttade i februari. Den var stor och fin. Hann bli bjuden på både fika och middag under de timmarna jag var där. Innan jag skulle köra hem gick vi inom moster Irene som också har flyttat och bor rakt över gården. Var hemma vid 20 ikväll. Jag och pappa hade pratat om att köra en runda med hans motorcykel men det blev inget med det, tar det imorgon istället. Så jag stack ut och sprang en liten tur istället i de skånska skogarna. Så lite har jag hunnit med idag iallafall.
 
I morgon blir det till att åka till Lund och träffa Carro vid 10. Sen ska jag inom Nova Lund, sen tillbaka till Höör och hälsa på farmor, hem och åka motorcykel, köra till citygross och handla mat, sen bli skjutsad av fader hem till Halmstaden igen. *Phu* känner att det kommer bli en hektisk dag imorgon. Blir anfådd bara av att skriva allt som ska hinnas med ;)

Nu väntar duschen sen en kopp the och lite bokläsande i "Alla var där".

Tjingelingus!

Jönsson, ett hederligt efternamn!

FIck jag höra igår av en gammal tant på min praktik plats. Jag som aldrig gillat mitt efternamn speciellt mycket men ja det är tydligen ett hederligt namn det så nu kan jag kanske gilla det liiiiiite bättre :P

Kom hem vid lite i 22 i kväll. Började 13 idag....lång dag. I morgon börjar jag 8.15 och går till 16. Sen blir det hem om, packa det sista och kolla vilket tåg jag ska ta ner till Höör. Ska hälsa på pappa och lilla julia kisen. Sen har jag tre "födelsedags barn" att hälsa på med, carro, mormor och farmor. Så det blir fullt upp! Men ska bli skönt att komma ner lite. Synd bara att man inte hinner träffa alla som man vill men tyvärr räcker inte tiden till alltid.

Nä ska ta och packa lite till sen ska jag slänga mig i bingen och hoppas på att sömnen snart infinner sig så man inte är sådär super duper trött i morgon bitti.

Ha det gott alla! Slepp tight.

<3

Run run run

Igår var först dagen på praktiken. Gick bra, men om jag ska vara ärlig känns det lite trist att praktisera på ett äldreboende igen, när man dessutom arbetat inom det några år. Men men bara att bita ihop. Verkar vara trevlig personal och boende så det ska nog gå bra. Var ledig idag=) I morgon börjar jag 13. Sovmorgon med andra ord. Lovely.

Idag har vi tvättat och haft oss här hemma, och nu ikväll var jag uppe på galgberget och sprang tillsammans med Linda och Malin. Duktiga tjejer, det är vad vi är =)

Nu ska jag joina Janne i soffan och kolla på NCIS.

Hejdå på er!


And the result is.....


Inget Kreta i sommar

Igår kväll grillade vi lite korv här hemma! Gott var det. Efter maten gick vi ut på en liten promenad runt Vallås. Vi pratade mycket om Kreta, och vi kom fram till att det inte blir något Kreta för oss i sommar då jag bara har garanterat 4 veckors jobb och får min första lön i augusti. Vi tog oss lite vatten över huvudet när vi bokade resan kände vi..... som tur är har vi bara betalt resan dit så hoppas vi får tillbaka pengarna iallafall men annars får de va. Vi kan inte resa helt enkelt, då kan vi inte göra nått alls i sommar liksom, och vem vill sitta hemma och bara knapra på skorpor och vatten när det är sommar? Inte vi iallafall. Tråkigt men sant. Nästa år kan vi nog åka med istället, då är jag ju färdig med ubildningen och har förhoppningsvis ett jobb!

Ska lägga mig och vila lite nu, sen ska jag med Linda till Gullbranna frissan vid 18. Hon ska bli fin i håret=)


Here we go again

Åter igen lördag. Det är ju skönt å va ledig, men vill ju automatiskt ha godis då....åååå. Jobbigt. Men har själv satt mig i denna situationen och behöver detta!

I fm gick jag en promenad med Linda vid havet. Så varmt och skönt det var. Men man blev ju sugen på glass alltså haha. Som vi psykar oss själva. När jag kom hem slängde jag ihop en god omelett med riven mozarella, tomater och basilika. Sen la jag mig bredvid janne och tog en liten powernap samtidigt som han klev upp efter att ha jobbat. Ska hoppa in i duschen snart, sen ska vi gå till maxi och köpa korv med bröd. Vi ska grilla lite ikväll. Ska bli gott. Min sk.a "förkylning" är bättre, känner bara av det lite. Vet inte vad det kan ha varit för nått men har inte vågat träna sen ionsdags för säkerhets skull så man håller sig frisk till praktiken. Men imorgon om jag mår som idag så ska jag ut och springa. Föresten för någon dag sen stod det en gubbe och glodde rakt in på oss en bra stund. Undrar vad det var för en konstig en. Det var en eftermiddag när det fortfarande var ljust ute. Det tyckte jag kändes lite besvärande faktiskt...vet inte om han såg oss. Men vad tittade han på?!

Ha en mysig lördag! kramkram

Vilken bikini ska jag ha? Ni är säkert trötta på detta, men det är oftast någon som svarar som jag tycker är till bra hjälp iaf;) Först ville jag ha den silver-glittriga mest, just nu står jag och velar lite på den randiga haha. Tell me, vad blir snyggast och vilken tror ni passar mig bäst? TACK för hjälpen. =)



www.hm.se

En gurka för 3 kr!

Vi var precis ute och gick en runda, janne och jag. Vi stannade till på ICA butiken vid vallås på hemvägen för att handla lite frukt och grönt. När jag kollade på kvittot såg jag att gurkan bara kostade 3kr. En liten rolig överraskning då jag den senaste tiden betalat nämre 20kr för en gurka!! A good deal idag då alltså. Säsongen är väl igång nu. Annars idag har jag pluggat och gjort klart ett arbete som jag skickat in i etik och moral. Vi hade självstudier idag så sov nästan till 11. Sköööönt.

Jahapp, ikväll då så ska janne jobba och jag tänkte ta och damma och dammsuga lite och boka tvättid tills på söndag. Å imorgon ska jag ut på en promenad på fm, sen ska vi förmodligen ut till Jesper och Sara på em/kvällen och kolla in deras hus. Jag har inte sett det ännu. Är säkert superfint=)

För mig blir det en godisfri helg...den första någonsin tror jag. Har bara två veckor kvar nu sen får jag äta igen;) Föresten så har jag passat på att göra en detox kur nu också. Methodraine detox tabletter knapras det på här hemma nu med sen några dagar tillbaka. Den varar i 20 dagar sen ska man känna sig piggare och fräschare och blivit renad från insidan, det ni! Har testat olika detoxer innan men det var länge sedan nu, och denna sägs vara bra så vi får se. Har faktiskt fått janne till att joina mig med haha men han var väääääldigt skeptisk till en början. Och är det även nu men han tar tabletterna snällt och lydigt iallafall=)

Fick föresten hem en ansiktskräm idag med som jag beställde förra veckan. Den heter enzymion och är från lush. Har läst mycket om den på nätet och det är många med min hudtyp som varit mycket nöjda med den.(fet hy) Så den ska testas i morgon så får vi se vad resultatet blir. Hoppas den är bra nu!! Kostar ändå 219kr + frakt.

Trevlig helg! Cheers.




                                                                      www.lush.se


Förkylning på G?

Igår njöt vi av solen och åt lunch ute på våran uteplats. Härligt! Testade att göra kesokaka, tips från Linda och det var riktigt gott och lätt att göra. På kvällen tränade jag med systern, styrka och kondition blev det. Idag hade jag skola 13-14, vi fick sluta tidigare än 16 som vi egentligen skulle eftersom vi ska ha självstudier idag och i morgon. Dessvärre har jag inte börja ännu, efter middagen la vi oss och vilade och sov 2,5h. Inte bra. Men känner att jag börjar bli förkyld... inte kul=( varit så i två dagar nu, huvudvärk, snuvig och tjock i halsen men inget som har brytit ut riktigt..... suck. Vill ju vara frisk tills på måndag då praktiken börjar! Så idag blev det inget aerobics pass som planerat.



Linas bil hade visst blivit stulen med!! De hade parkerat den på en privat plats kvarteret ifrån oss så hon fått parkeringsböter. De hade förstört ratten och låsen. Jäkla idioter säger jag bara!! De har varit på hennes bil i två nätter innan så hon har fått flytta på den men de har hittat den hela tiden och nu i natt lyckades de visst. Blir så arg!!!!

Slottsparken och nya utemöbler

Idag hade jag bara lektion på em, när vi slutade vid 15 cyklade jag mot Slottsparkens äldreboende som ska bli min nya praktikplats från och med nästa vecka och tre veckor framåt. Fick mitt schema av min handledare och hon visade mig runt. Verkar blir ännu en bra praktikplats. Är en demens avdelning, var det jag ville hamna på, trivs bäst med dementa inom äldrevården. Är ju det kan jag bäst också. När jag kom hem åt vi ägg, sill och vitlöksbröd som vi hade över sen helgen. Samskigt värre. Vid 20 ikväll fick vi besök utav Linda och Joel. De lämnade tillbaka mitt bord och stolar som de lånat och sen fick vi ett café bord med två stolar av dom. Blev nice på våran uteplats. Janne ska fixa lite med dem i morgon och spray lakera med krom över det som är lite rostigt! Jätte snällt av er Linda att tänka på oss! =) Drack lite the och kaffe ihop och grabbarna smaskade i sig chokladrulltårta. Jag och Linda delade ett äpple och åt torkade aprikoser haha. Vi får ju hålla oss nu som sagt tills den 1 maj å det ska vi minsann klara av.

Läste igenom ett kaptiel nu i kväll om integritet som vi fick i uppgift att läsa inför morgondagens lektion. Fastnade för ett stycke som var rätt bra;
 
"Någon berättade om ett besök hos en pensionär som var intresserad av buddhism. Pensionären hade en buddhastaty och ibland lade han lite mat vid satyn. Besökaren frågade pensionären i lite spydig ton; - Hur ofta äter buddhastatyn upp sin mat?

Pensionären svarade; - Lika ofta som de döda kommer upp ur sina gravar och luktar på blommorna som du sätter på graven."

Vet inte vad ni tycker men jag tycker det var rätt bra sagt!

Nä nu ska jag lägga mig och läsa i min nuvarande bok "Alla var där."


Sov gott!!!


Strawberry love

Köpte jordgubbar igår.... mmm så gott! Love it=) Sparade några till frukosten i dag.

Tränade styrka + kondition idag vid lunch tid. Blev ingen jogging på  berget idag, får bli i veckan istället. När jag kom hem fixade jag till lite mat och Janne vaknade ur sin dvala så fick sällskap vid matbordet=) Någon timme senare var vi ute på vår kära uteplats och röjde upp. Slängde krukor, sopade bort alla löv och "grävde" upp all mossa och ogräs som samlats där. Så nu är det rent och fräscht där ute. Pappa hade lastat Linas bil med ett plastbord åt oss att ha här ute, så det blir perfekt när vi får det. Lina har varit nere i Höör över helgen nämnligen. Sen sa Lindis och Joel att de också hade ett bord vi kunde få så det ska vi kolla på imorgon. Är ju aldrig fel med flera bord om man får besök! Right?

Nä nu ska jag kolla klart på sex and the city! Sen Navy CIS.


Bye bye



Påskdagen

Idag under fm gick jag en promenad med Linda som sällskap ut till Lina igen för att se till lilla max. Sen var det hem om, duscha, äta lunch och sen cyklade jag till Eurostop och tittade lite=) Va inom coop med för att handla lite till middagen och för att kolla på olika priser på fläsk och lammkött. (en uppgift till skolan). Middagen idag bestod av quornbiffar, klyftpotatis, tzatziki och coleslaw sallad. *yummie* var riktigt gott. Å nu sitter jag här i min ensamhet och stinker vitlök ;) Har pratat med mormor lite, dammsugat och satt igång en diskmaskin. Sista lediga dagen i morgon. Då ska jag träna styrka efter lunch sen blir det faktiskt till att springa på galgberget igen. Lika bra att passa på! En dag har gått utan godis haha 20 dagar återstår.....


Tjingeling!




Quornfärsbiffar

  

300 gram quornfärs

1 dl röda linser + 2 tsk buljong + 2 dl vatten

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 dl hackade färska örter

1 tsk fransk senap

1 ägg

salt + peppar

olivolja/smör till stekning


Tina färsen ca 40 minuter. Koka linserna i vatten samt buljong ca 15 minuter.

Hacka lök och vitlök fint och fräs i lite olja på svag värme i stekpanna.


Blanda färsen med den stekta löken/vitlök, örter, senap, ägg, salt o peppar.  Mixa ihop ingredienserna med en stavmixer. Forma pannbiffar och stek dem i olivolja samt smör. 

Servera med klyftpotatis, tzatziki och sallad.

(Recept inspiration av; Anna Skipper) 


Nu får det vara nog!

Har gått och mumsat på toblerone sen sist jag skrev. Har ätit upp över hälften av det 400gram tobleronet vi fick. Inte klokt. Jag kan verkligen inte låta något va när det finns hemma. Därför köper jag nästan aldrig hem något om det inte är helg. Så messade med Linda för en stund sen å vi bestämde för att försöka att inte äta godis och kakor på resten av april månad. Får se hur länge man klarar, den som förlorar får bjuda den andra på middag. Men om man blir bjuden på något när man är borta eller så får vi äta såklart. Fick idéen av Jannes syrra Hanna och hennes kompis Irene.

Kollade på The wedding date ikväll. Det var en bra film=) love love love. Nu går Dark Water på tv men den verkar lite skumt läskig så ska nog lägga mig i sängen och läsa lite istället.

Sov gott Sverige!

Tävla om en kokbok av Renée Voltaire här: http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2009/03/vinn-en-kokbok.html

Max och jogging

I dag gick jag en promenad ut till Vallås för att titta till Linas lilla max. Han hade bajsat massor och det låg bajs över hela vardagsrumsgolvet och i hela buren blandat med massa sand som han sprätt runt! Den lille skiten. Bytte mat och vatten sen släppte jag ut honom lite så han fick springa av sig lite tänkte jag... haha fick ju inte tag i honom sen. Jagade honom nog i ca 15min om inte mer. Helt svettig blev jag! Lina har sagt innan att han är svårflörtad och svår att få tag i men jag tänkte att "äh hur svårt kan det va?" Tji fick jag! Han studsade bl.a upp under soffan på några trä bjälkar som finns där under så han inte syntes! Men tillsist fångade jag honom inne sovrummet. Han blev sur på mig för att han skulle in i buren igen. Ett litet busfrö det där.

När jag kom hem åt jag middag sen kom Linda och hämtade mig vid kvart över fem, vi körde ut till galgberget och sprang 3:an. Så motionerat idag har jag minsann. Gött i det fina vädret. Vi fick ett stort toblerone choklad av Linda och Joel idag med som givetvis har öppnats nu till vårt the och kaffe. De kom hem igår från gran canaria efter två veckor de små lyxarna. =) De kom hem till lagom fint väder i Sverige. Man ska inte klaga på vädret just nu iaf.

Trevlig kväll!



Påsk påsk påsk

Lite bilder från promenaden i det sköna vädret



Vårt lilla påskbord beståendes av ägg, sill, vitlöksbröd och påskmust....*mmmm*



Happy easter!!

En solig långfredag

Fint väder är det idag. Härligt=) Jag var och solade efter frukosten, ja solarium då alltså. Är rätt billigt på ett drop in solarium en liten bit från oss. Kom att tänka på när jag låg där och "stekte mig" hur solarieberoende jag var ett tag. Under gymnasiet. Då solade jag minst en gång i veckan året om. Oftast mer. Inte klokt. Jag fick aldrig nog och tyckte inte jag var "tillräckligt" brun. Men usch såg ju ut som en mörk morot på studenten haha. Nä det är inte fint. Speciellt inte när man är blond heller. Ska vara sådär lite lagom. Visst jag blir lätt brun på sommaren men då är det en annan sak när man solar ute vid havet och så. Nu tycker jag det är fint att vara normalt vit på höst och vinter. Det är så så man ser ut på den årstiden så varför fejka sig till annat då? Om man inte varit utomlands så tycker jag inte det är så fint att vara brun på de kallare årstiderna. Man måste tänka på huden också. Vem vill se ut som en rynkig tant när man är 30? Men när det är vår brukar jag på senaste tiden sola ett par gånger för att få lite färg och känna mig lite fräschare. Nä nog om det. Var bara en tillbaka blick jag fick idag.

Janne är redan uppe idag, fast han jobbat inatt. Han kunde inte sova mer sa han. Kanske är det fin fina vädret=) Vi ska ut och gå en runda om en timme ungefär. Först ska jag gå till netto och handla lite sen ska jag slänga in tvätten i maskinen. Har tvättid mellan 15-19. Behövs! Påskharen jag fick av Lina i veckan slukade jag igår kväll + annat påskgodis som jag hade hemma. Riktigt gamade igår. Så nu sitter jag här i helgen utan något annat godis än mörkchoklad, och det får jag klara mig på när jag inte delade upp godiset över hela helgen som jag tänkt. =(

Have a nice day!


Jag och Ninis på Rhodos - 04. (Studentresan)

Bilder från studenten - 04

Jazz dans

I dag så har jag varit ledig, är lång ledig nu tills tisdag. Göttigt värre;) Vi gick ut på en promenad innan idag, jag och Janne. Var skönt väder fastän solen saknades. När vi kom hem igen städade jag upp lite, dammade, dammsugade och plockade iordning sen blev det dags för mat. Nu ikväll så var jag och tränade Jazz dans tillsammans med Lina. Egentligen skulle vi köra aerobics men det passet blev inställt så det blidde jazz istället. I början gick det inte så bra för oss, vi skrattade så vi lös röda genom hela salen haha. Vi var bara fem på passet så när man skulle gå två och två över dansgolvet med olika steg kunde vi inte hänga med så bra så då började vi skratta istället. Men när halva passet hade gått och vi började dansa olika block som blev till en dans så hängde vi faktiskt med hyfsat bra så då var det genast mycket roligare. Hade faktiskt kunnat tänka mig att börja på jazz dans. Synd bara att de inte har det passet på sats annars.

Nä nu ringer klockan i köket, mina ägg är klara. Blir äggmacka och hirsgröt med dadlar och nötter till kvällsmat. Trevlig påsk på er gott folk! Ät nu riktigt gott i helgen, det ska jag=)

Gav janne ett påskägg igår, kunde inte vänta med att ge det när jag hade det hemma. Han blev glad, har nog redan ätit upp det mesta tror jag hehe. Vad vore påsken utan ett påskägg med påskgodis?



Vi  fick varsin söt liten choklad hare av Lina i veckan. Den ska smakas på i helgen. Iallafall för min del. Janne ska jobba idag till och med måndag. Får se vad jag ska hitta på. Lina ska ner till skåneland så jag ska iallafall titta till max i helgen, hennes chinchilla alltså. =)

Happy memory


Natti natti


En mysig helg




Med fint besök från Tyskland. I fredags kom madde hit och gästade Halmstad. Janne och jag mötte upp henne på stationen sen gick vi in till stan och åt lunch på Stantons. Så gott! Efterätten blev kulglass som vi åt vid nissan i solen. På kvällen sen så bakade vi pizza med tomat, champinjoner, ruccola och mozzarella. Det var inte fel. Givetvis frossade vi i godis också, madde fick ett påskägg av mig och jag fick födelsedags presenter av henne! Bl.a ett super gott mjölkchoklad med youghurt. Tyskt givtevis;)

I lördags efter frukosten cyklade vi ner till stranden och gick en skön promenad och handlade inför grillningen på vägen hem. Planerna var att grilla korv och hamburgare på kvällen innan utgången och så blev också fallet. Super gott var det. Årets första grillning. Lina, Johan och deras vänner kom inom en sväng innan vi alla skulle ut på stan. Halv ett var vi inne på mårtenssons och skakade rumpa, jag och madde. Janne drog efer bara en liten stund, han tröttnade eftersom han inte gillar att dansa.

Idag åkte då vår kära gäst hem. Så nu är det tomt igen. Alltid kul med besök, trist bara när folket ska åka igen! Hoppas jag kan hälsa på "jurist madde" i Tyskland i sommar innan hon åker tillbaka till Sverige. Det återstår att se. Tyvärr rullar inte "pesetasen" här som man hade önskat. Speciellt inte i början på sommaren.

Nu kommer snart Lina hit, trevlig kväll på er! Å tack maddy för en mysig helg=) 

Sol sol sol

Så underbart!=) Termometern visar 29,6 grader här nu, fast det är ju i solen givetvis. Skönt. Kom hem för en stund sedan efter ett besök i solariet. Måste "fusk sola" upp färgen lite hehe. Är drop in alla dagar mellan 06.30-13 ca. Man kan sola för en tjuga och det är billigt. Kl 13 ska jag befinna mig på Vuxenutbildningen på skånegatan för en tre timmars lektion i Etik och moral. Mmm så är det. Å i kväll ska det tränas styrka + kondition tillsammans med lilla syster.  Föresten så måste jag bara påpeka att hermes byxorna som de gör reklam för på tv nu, är så sjukt fula. Vi har haft en del diskussioner om dem... usch kommer aldrig sätta på mig ett par sådana..... Nä ni nu ska jag ta och hoppa i duschen sen blir det till att äta lite rester til lunch, fetaostpaj *yummie*.

Hoppas alla får en lika fin dag som vi i Halmstad! Tjoho!


En kise som passar på att njuta så fort solen visar sig!

RSS 2.0