Äntligen lite ledighet

Jahapp, sista praktikdagen var idag nu innan jul. Tre dagar kvar sen bara. Skönt. Fick ta venprov idag! Var sjukt nervös och fick utslag på halsen och bröstet, men jag fixade det faktiskt. Var inte så farligt. Var en frivillig personal som var snäll och ställde upp. Fick även höra av en personal att hon och några andra pratat om mig i veckan och sagt att de definitivt kan se mig som sjuksköterska i framtiden. Då blir man glad=)

Efter praktiken idag mötte jag upp janne i stan som var så snäll och kom in med min resväska. Tanken var att vi skulle ta en fika innan mitt tåg gick, men det blev icke så, då "alla tre" caféerna i stan var fullproppade med meterlånga köer. Så blev en fralla och en kanelbulle på pressbyrån på stationen istället. Mindre lyxigt och mindre gott. Men vad gör man? Stan sjönk ännu mer i våra ögon idag haha. Buh för Halmstad.

Farmor har varit här hos oss ikväll. Brukar fira lite jul med henne dagen innan då hon är iväg hos vår faster varje julafton. För våran del bär det av till mormor och morfar imorgon för lite julmys och paket öppning=)

Lycka var att komma fram till Höör och träffa älskade kisen igen och att vara lite ledig, mindre lycka är att behöva fira jul utan min älskade habib iår<3

GOD JUL På Er!

Det tar på krafterna

att praktisera iprincip varje dag som jag nästan gjort sen jag började. Man blir helt slut, tappar tålamodet och mår inte speciellt bra faktiskt... frågan är om jag gjorde rätt i att få ledigt på jul och nyår? Är det värt det?

Blev ingen styrketräning idag, var helt utslagen så däckade i sängen och sov i 2h när jag kom hem...

Nä nu ska jag fixa ihop lunch till imorgon, sen ska jag nog bege mig bort till Hemköp och köpa ost och bröd till frukosten imorgon.

Hejdå!



Hej mitt vinterland

Fick sluta lite tidigare igår kväll från praktiken. Janne kom och mötte mig i stan. Gick inom hemmakväll och hyrde film och köpte massa godis och popcorn. Det blev änglar och demoner. Den var bra faktiskt! Spännande. Är praktik 14-21.30 idag igen... sen har jag mån-ons 7-16 seeeen är jag lite julledig. Ja, måste nog plugga då med, men iallafall lite time off. Om inte annat så på julafton. Och den 25e på kvällen ska jag träffa min älskade carro som jag inte sett sen i somras!:( Å fina madde ska jag också hinna träffa. Sen hinner jag nog inte med så mycket mer. Blir till att träffa släkt och några vänner, sen den 27e åker jag upp igen på dagen. Då har janne jobbat klart och då ska han och jag fira lite jul ihop<3

Nä, dags att göra mig i ordning lite, bussen går vid 13. Måste inom apoteket på sjukhuset med sen ska jag vara med på ett möte idag så behöver vara där innan 14.

Tjingeling!



Julmiddag med vänner

Efter frisören där jag ingick min förvandling, åkte jag direkt till stan för att gå hem till Anna där Malin också fanns. Vi skulle äta lite julmiddag. Tjejerna hade redan fixat janssons frestelse och allt annat, så var bara för mig att traska in och slänga in mina vegetariska korvar och bullar i ugnen. Sån lyx=) Var super gott. Men ingen av oss åt så mycket direkt. Är ju så fet man så man blir ju propp mätt så fort. Blev en del över! Till efterätt åt vi vitchokladmouse med saffran som Malin stått och kockat ihop. Var väldigt god men sjukt mäktig den med så efter några skedar var man nöjd. Blev glögg och pepparkakor givetvis också och sen hade Annas mamma bakat knäck med turkisk peppar. Intressant smak. Bytade julklappar gjorde vi med, alla skulle köpa en för 50kr så slog vi tärning om vem som skulle få vilken. Jag fick Malins som bestod av två ansiktsmasker. Perfekt! Används alltid. Var en mycket trevlig kväll!

Idag då så skulle jag gått till praktiken 7-16 men när jag vaknade 5.30 mådde jag så sjukt illa så jag trodde jag skulle spy. Magkatarr. Inte konstigt när man sover i snitt 3h per natt + att jag varit nästan varje dag på praktiken sen jag började. Men mår bättre nu så ringde och pratade med min handledare så kan förmodligen vara där ikväll istället 14-21.30. Måste ju ha mina timmar. Tur hon förstod=) Dock kommer de få en chock när jag kommer dit när jag är mörkhårig istället för ljus. Blev mörkare än jag tänkt mig, men hon sa att det mattas av efter några tvättar. Får väl hoppas det. Hade tänkt mig mer guldiga slingor så det blivit ljusare överst... men men får väl göra fler nästa gång! Men kanske ska sola solarium så man inte ser så blek ut!?

Trevlig lördag! KRAM



 



Ledighet!

Är underbart! Dessvärre är det bara idag jag är ledig, sen på det 5 dagar på raken igen. Tur man har en relativt lugn praktikplats denna gång. Men tar tar på krafterna ändå. Man ska ju både vara skötare, psykolog, städerska mm. Så är det.... Men är intressant när det händer lite. Gick bra när läraren var på besök. Hon tyckte att jag skulle passa jätte bra inom psykiatrin eftersom jag är så lugn och förståndig haha. Kanske verkar lugn på utsidan, men insidan.... speciellt om jag skulle vara inne på PIVA, akutintaget... shit det vet jag inte om mina nerver klarat av. Men kul att läraren tror på en om inte annat:D Men psykiatri är väldigt intressant!

Jahapp... idag då, tog mig lite välförtjänt sovmorgon till kl 10. Sover bara i snitt 3h när jag ska börja kl 7. Inte klokt att man klarar av det egentligen, men så var det även när jag jobbade. Är ju en nattmänniska som somnar tidigast 12 på natten oavsett. Lite strängt! Får nog ta och ändra mina sängvanor sen när jag går ut i arbetslivet igen. Blir ju mycket oregelbundna arbetstider, men så är det ju. Fast vem vill lägga sig vid 22 när man precis avslutat ett kvällspass? Även om man ska upp kl 5 morgonen efter.... inte jag iallafall.

Ska skriva lite på mitt arbete snart så man kommer igång ordentligt, sen ska jag försöka dra med karln på en promenad. Är rätt fint väder ute faktiskt. Vitt å fint med solsken=) Sen vid 16 ska jag ta bussen ut mot Gullbranna för att bli brunett. På "riktigt" denna gång. Å ja direkt därefter åka hem till Anna där Malin också finns och vi ska ha lite julmiddag och julklappsspel. Börjar 7 imorgonbitti på praktiken igen, så blir inte så sent för mig, men kul att ses iallafall mitt bland all julstress...

Ha en bra fredag! Å trevlig helg!




Snö i stan


Tiden går fort

Redan onsdag. Herranjumala! Två dagars praktik kvar innan jag får en dags ledighet. Känns ok, längtar dock till jul och nyår! Snön har kommit nu även i denna stad, men givetvis bara liiiiite grann. Men bättre än inget=) Ringde vårdcentralen igår, har haft värk i bröstet lite då och då sedan ca 1,5 månad tillbaka. Har hela tiden trott det berott på stress, och det sa sköterskan med som jag pratade med. Men hade ändå velat träffa en läkare för säkerhetsskull för att utesluta annat så man kan känna sig lugn, men fick ingen tid.... ska försöka varva ner och slappna av mer (som jag vet) och försvinner det inte ska jag höra av mig igen. Har faktiskt beställt en avslappnings CD som borde komma vilken dag som helst. Kan behövas...

Börjar kl 14 idag med, ska snart bege mig in till stan, posta ett brev och lämna tillbaka en tröja jag köpte i all hast i måndags. En super mysig och fin hoodtröja från Gina Tricot men såg på kontot när jag kom hem att nej, det har jag inte råd till denna månad. Pengarna får gå till julklappar nu. Tråkigt men sant. Man kan inte få allt här i världen... Är ju trots allt bara jul en gång om året.

Idag kommer min lärare på besök till avd. Hoppas hon inte ställer för krångliga frågor...

Ha en bra dag! Kram till er!

Ny vecka - nya tag

Jahapp då var helgen över... gick med rasande fart! Praktik igen... Är bara ledig fredag denna veckan, sen på det lör-ons igen, men det får gå! Så länge jag får min ledighet över jul och nyår får jag vara glad:S

I helgen, vad hände då!? I fredags satt jag givetvis bänkad framför idol.... hejjade på Calle, men det blev tyvärr inte han! Men Erik är givetvis en värdig vinnare men Calle är lite annorlunda och coolare så hade varit kul om han vann. Men tror han kommer lyckas ändå. Go skåne! Vinnarlåten i år är sjukt bra! Like it a lot. Janne jobbade hela helgen så jag var all by myself.

I lördags var jag på bibblan i stan och lånade böcker som visade sig vara fel så fick cykla dit i söndags igen och låna nya. Tog det nog mest lugnt i lördags, för kommer inte ihåg nått annat. I går då så blev det lite tvättning av kläder, sen tog jag och Lindis en promenad och avslutade hemma hos henne med te och scones. Mumsigt=) På onsdag beger de sig till Gran Canaria och nu ses vi inte förän nästa år! Om vi inte lyckas ses när vi alla är i sthlm över nyårs helgen. Hoppas på det!

Var och tränade styrka + kondition nu ikväll med Malin. Känns skönt. Men fick lite problem med höften i slutet, är så trött på den!!!  Jag är ju som en gammal människa i en ung kropp med alla dessa krämpor! Ska iallafall försöka gå till en benknakare (kiropraktor) så fort jag får råd. Kanske kan hjälpa?!

Nope nu ska jag jump in the shower! Sovmorgon i morgon, börjar först kl 14.

Hej svej!



Min bebis med en svart fläck på nosen....


P.s Nu är datorn hemma igen=) d.s


Första praktik veckan klar

Tiden har gått fort. Är helt ok på praktiken. Har bl.a fått vara med under en ECT behandling på en patient. Var nervös inför det innan och fick nästan lite panikångest och fick för mig att springa ut ur rummet innan de börjat men jag tog tag i mig själv och stannade kvar! Var inte alls så läskigt som jag föreställt mig. Patienten blev sövd och sen när de kopplade de "el klossarna" på hennes huvud skakade hon bara lite i genom hela kroppen i ca 5s sen var det klart och jag följde med henne till uppvaket som den avdelningen jag är på har hand om så fick se hur det går till också. Det är läskligt inom psykiatrin men samtidgit mycket spännande och intressant. Inget man är van vid, men man får också se att det man föreställt sig sen innan inte stämmer med verkligheten....

Är på biblioteket i stan nu, lånat lite böcker till fördjupningsarbetet i psykiatri som ska vara inne den 30 December. Vi har inte haft någon dator hemma sen i onsdags då vi fick virus på den så den la av:S Därför jag inte kunnat skriva på ett par dagar. Vi får förhoppningsvis tillbaka den på måndag eller tisdag...Tråkiga pengar dock.... men men.

Nä nu loggas jag snart ut här, men trevlig helg på er så skriver jag igen när datorn anlänt!

CHEERS!

Praktikens första dag

Gick bra. Fick sluta tidigare idag då det hänt en del där i helgen så de kände att de ínte hade tid för en. Men fick ändå ett jätte bra bemötande och har fått se avdelningen och så. Jätte go handledare. Hur kan jag alltid ha sån tur?! Iallafall på det planet=) Ska dit extra imorgon för att jobba in tid för att kunna vara ledig jul och nyår. Sen på onsdag ska jag med på ECT behandling. Kommer kännas nervöst... man vet ju inte hur det ser ut egentligen.....Är ju inte som man föreställer sig, typ elektriska stolen. :S

Är på en avdelning på sjukhuset med akutintag för vuxna och äldre människor inom psykiatrin. Har känt ända sedan vi började läsa kursen att detta kommer vara ett mycket spännande ämne, och känslan är den samma nu om inte starkare när man börjat på praktiken. Även om man som elev mest ska observera, och inte får göra något själv med patienterna som man är van vid på andra ställen (av säkerhetsskäl) så kommer nog tiden till att gå fort ändå. Många nya intryck...

Nä nu ska jag göra mig iordning för gymmet. Ska möta upp Malin vid 19 och köra styrka + kondition. Man får passa på de dagar man kan nu. Får jag ihop två dagar per vecka är jag nöjd!

Ha det gott! KRAM


2:a advent

Igår kom fader på besök. Han stannade till idag. Vi bjöd på potatisgratäng á la Emma och marinerad kotlett. Var uppskattat! Givetvis slank även några lussekatter och pepparkakor ner framåt kvällen. Blev sent i säng i natt så vi sov alla tre till kl 12 idag. Skönt=)

När fader åkt gick jag och janne ut på en liten promenad och inandades lite frisk luft. Imorgon börjar praktiken:S Lite nervöst. Även för hur schemat ser ut över jul & nyår....

Dags för te! Cheers!


You raise me up

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

[Instrumental break]

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.


Julbak

Idag har det bakats lite här i lyan. Janne stod för lussekatterna och jag för pepparkakorna=) Vid 19 kom våra kära gäster hit på middag; Lindis och lilla syster. Hade gjort saffranssoppa med kikärtor och linser och tortillasnittar till med ädelost, vegetarisk bacon, röd lök och basilika. Inte alls fel faktiskt. Sen blev det glögg, pepparkakor och givetvis jannes goda lussebullar till idol. Tur att Tove åkte ut! Hejja Calle!!


Dags att bege sig till sängs nu kanske... har bokat ett spinningspass imorgon kl 10. Undrar om jag kommer orka gå upp?! Det får vi se, men hade varit en skön start på dagen. Sen kommer fader på besök på eftermiddagen och stannar tills på söndag.

Nattinatti!


      

Ärlighet varar längst

Förstår inte riktigt grejjen med oärlighet hos folk. Finns alldeles för mycket sånt ute i världen. Varför inte bara vara ärlig? Ärlighet vara längst! Men alla kan ju inte tycka och tänka som en själv eller? Tur man har sig själv att lita på i alla väder;)

Idag är det tvättning som står på tur igen i detta hushållet. Fanns en hel del att tvätta. Sen kl 18 ska jag iväg på ett spinning pass tillsammans med syrran och Malin. Ska bli skönt. Har inte blivit någon ordentlig träning på ett tag pga mitt knä och sen tog jag sprutan.

Nä dags att planera inför lunchen kanske!

Tjingeling!


En riktig fixardag!

Idag har jag varit ledig, är ledig ända tills på måndag faktiskt då jag börjar praktiken. Inte fel! Här har städats idag, tvättats, handlats, slåtts in julklappar och även där emellan hunnit ta en härlig vinter promenad med Linda. Har varit frostsnö ute idag och några minus grader. Ingenting mot vad det är i norr, men ändå:-)

Tror nog jag ska ta mig en vörtbröds macka med ost och ett glas mjölk. Sen tror jag snart att sängen kallar, janne ska till vårdcentralen på Vallås i morgonbitti, och jag ska försöka cykla med. *zzzzz* Han har fått problem med ögat stackaren.... å allt detta pga en gigantisk "innebrännar finne" på näsan!? Skumt.

Sov så gott allesammans!

Cheers!



RSS 2.0