En possitiv förmiddag

Denna dag har varit bra änsålänge! Hamnade i en bra diskussions grupp idag i skolan under psykologi lektionen, vi hade mycket att säga och fick ner mycket på pappret som skulle lämnas in till läraren för betyg. På vägen hem sen hade jag följe med Marianne som är från Filippinerna. Hon sa att hon tyckte jag var snäll! Tack sa jag det var snällt sagt. "Ja, du är inte som andra svenskar. Du är öppen och vill lära känna olika människor. Andra svenskar är så tillbaka dragna och vill bara vara med de som de redan känner." Det tyckte jag var snällt sagt=) Klart att inte alla svenskar är på annat vis, men många och speciellt i vår klass är sådana. Då är jag unik där iallafall haha.

När jag sen kom hem mötte en nyklippt sambo mig i hallen och drog in mig i köket där det stod en stor vas på bordet med tre stora röda rosor!! <3

Sen har vi varit och handlat på Willys vid flygstaden, riktig storhandel. Linas Johan ställde upp och körde oss dit. Så nu har vi mat för ett tag framöver förhoppningsvis.

Nu ska vi fika lite, sen vila;) kl 17 ska jag bege mig till gymmet med Lina, aerobics 17.30.

Trevlig torsdag!


Tuesday afternoon

Idag förutom en hel dag i skolan har jag varit och tränat step tillsammans med lill sis. Var gött att röra på flärret lite. När jag kom hem vid 18.45 hade janne fortfarande inte stigit upp ur sin kukong....han har jobbat i natt och ska jobba den som kommer med. Ja hela veckan ut ska han jobba stackaren. (Å det är ovanligt för att vara han). Ingen mat till en hungrig träningstjej fanns klar, så jag fick ställa mig vid spisen som vanligt och slänga ihop nått. Blev pasta med laxpasta sås. *mmmm* super gott.

Nu ska jag avnjuta en kopp the i soffan tillsammans med Janne och zorro. (om kisen vill smaka vet jag inte=)). Sen väntar dushen och lite plugg innan john blund börjar ropa.

Trevlig kväll!



Bilder från helgen


Helgens bravader

Inte klokt vad tiden går fort! I lördags fm kom carro darling till stan. Mötte upp henne kl 11. Vi gick på stan och shoppade lite, sen åt vi lunch på ett mysigt ställe som har gammaldags inredning. (minns aldrig vad stället heter) Vi tog varsin broccolisoppa. Sen fortsatte vi kolla lite i affärer och avslutade på Systembolaget, carro skulle handla vin inför kvällens utgång. Tog en powernap när vi kommit hem. Sen var tanken att vi skulle gått ut en sväng, men nej....ruggigt väder så vi sket i det. Skönare att sitta inne haha. Lagade tacos senare, åt oss mätta och belåtna. Sen började vi fixa till oss så smått och vinet korkades upp. Satt och lyssnade på musik på youtbue och diskuterade folk med janne =) När klockan närmade sig 23.30 tog vi bussen in till stan. Testade Moon denna gången, aldrig varit där och kommer nog inte gå dit igen heller. Massa ungdomar bara haha vi börjar nog bli gammla..... var iof en mysig bar på ovanvåningen med ett live band men efter ett tag bestämde vi oss för att gå vidare till Harrys, där vi satt och tittade på folk ett tag innan vi gick till mcdonald´s för natta-mat. Vid 03.00 kom Lina, Rebecka och Johan och joinade oss på mcdonald´s. Sen fick vi skjuts av dem hem och slängde oss i bingen. Sååå trött man var.

Idag ringde klockan 11, vi tänkte att idag måste vi ju faktiskt ut och gå och det gjorde vi också efter frukosten. Så skönt det var! Min första motion denna veckan. Inte bra... Carro lämnade sällskapet vid 14.30 med tåget mot Lund. Har varit roligt att träffas som alltid=) Wish you lived here!

Imorgon blir det skola och sen på kvällen bodypump. Hoppas man håller sig frisk nu ett tag framöver så man kan komma igång med träningen igen. Ska bli så skönt! Har läst mycket om olika GI-metoder på senaste. Har funderat på att börja äta mindre kolhydrater.... men nej ska inte börja med det. Man måste ju ha kolhydrater i kosten också, om man ska orka plugga och träna. Tror inte riktigt på alla dessa metoder. Visst man går säkert ner i vikt men nä jag tror på att man ska äta lite av allt. Och träna. Och unna sig något gott när det är helg. Då har man gjort vad man ska. Har jag inte rätt?

Ska lägga mig i soffan nu och kolla på tv. Sleep tight!


Såhär snygg var jag ikväll!
(sur?)


Emma <3 Janne

Välkommen underbara fredag

så skönt det är när det är helg alltid....Då kan man göra vad man vill vilket innebär att ta det lugnt! (Om man inte har något att plugga) Idag hade vi bara lektion på fm, så slutade vid 12. Skönt. Var kursstart i psykologi idag. Väldigt inressant.... men är nog ett rätt tungt ämne.

Ikväll skulle vi egentligen begett oss ut till Lina och Johan men min mage mår inte för bra så fick stanna hemma. Lite trist men nu bor dom ju här i stan så man kan ju sticka dit när som nästan. I morgon kl 11 kommer my best friend hit och gästar stan! Längtar efter dig!!!!

Kram från mig

En lugn dag...

Blev ingen skola idag då jag bestämde mig för att stanna hemma försäkerhetsskull för att se hur magen var idag efter magsjukan + att jag inte vill riskera att smitta andra. Men har mått ok idag så imorgon bitti blir det skola igen. Gjorde ett litet "ingrepp" idag, gick bra men har lite ont... skulle högst hålla i sig i två dagar sa hon. Hoppas hon har rätt! Tråkigt att gå runt och ha ont ju... jobbigt om inte annat. Speciellt när man ska sitta i skolan men men det fixar sig nog.

Imorgon ska min darling möta mig på stan vid 12 när skolan slutat så ska vi kolla lite på stan sen käka lunch ihop. Första dagen idag jag kunnat äta lite normalt iallafall så ska bli gott med lunch på stan imorgon. =)

Carro ringde igår, på lördag kommer hon hit och gästar Halmstad tills söndag! Woho så glad jag blev =D ska bli super skoj. Vi får se vad som hittas på.

Nä nu ska jag stoppa i mig lite värktabletter sen krypa till sängs!

God natt*

En helg av magsjuka



Jobbade ju extra tors-lör ( på nyhem där kräksjukan härjar) och under lör em/kväll på jobbet kände jag starkt illamående, var helt svag och svimfärdig i kroppen men bestämde mig för att kämpa vidare. När jag sen slutat mådde jag så sjukt illa men lyckades inte spy. Janne var så snäll och kom och mötte mig så vi cyklade hem tillsammans. Fick lägga mig i sängen och där låg man och mådde illa några timmar till innan helvetet bröt lös. Usch säger jag bara! Avskyr att vara sjuk och speciellt i maginfluensa. Hela dagen igår sov jag nästan bara, och idag känner jag mig bättre men inte helt frisk såklart. Man är ju medtagen. Blä! Men började äta lite smått faktiskt redan igår kväll. Vitt bröd, kräm och blåbärssoppa som syrran köpte åt mig. Och det fick jag behålla så ska köra på det till frukost snart också. Blir till att vila mycket idag också så jag är inte så roligt sällskap här hemma direkt! Får se om det blir skolan imorgon eller hur jag ska göra. Beror på hur em/kvällen blir idag.

Hoppas ni andra mår bra!! Kramelikram


Full rulle

Nu har jag inte skrivit på några dagar. Har haft fullt upp fakiskt. Men ska sammanfatta de gångna dagarna för den som är intresserad.

Onsdags; Slut prov i människan socialt och kulturellt. Sen på kvällen tränade jag spinning ihop med Malin.
Torsdags: Jobb 7-15,30 på Nyhems servicehus. Kvällen tränade jag styrka + kondition. Glad att jag tog mig dit. Var helt slut i kropp och huvud efter jobbet alltså. Men var verkligen skönt efteråt med träningen som vanligt.=)
Fredag (idag); Jobb 7-11. Kom hem, gick en promenad, åt lunch och la mig sen bredvid min sovande karl som jobbat natten. Halvsov i ca 30 min sen var det dags för duschen och sen iväg mot stan. Träffade Malin vid 14.30, vi begav oss till espresso house och tog en fika. Super gott men ååå så mäktigt. Tog varsin choklad och hasselnöts brownie och sen tog jag en liten chailatte och Malin tog chokladmjölk med marshmallows och grädde. Hade räckt med antingen en brownie eller en chailatte för min del. Blev föööör mycket. Sött och mäktigt. Men nu vet jag det till en annan gång. Lätt att bli hagalen när man är på fik haha. Gott var det iallafall, och speciellt chailatten. Äntligen fick jag testa den=D Nu ikväll ska vi snart laga lite sen middag sen blir det till att titta på Let's dance och slappa. Jag ska jobba imorgon igen 12.30-21. Men har lång ledigt nu tors-mån så skadar inte att jobba lite. Ska spara ihop till något som jag verkligen vill ha.... och även semesterpengar behövs!


Bild från http://www.cremacoffeehouse.com

Ha en trevlig fredags kväll gott folk!

Kramis!

Föreläsning om hedersrelaterat våld

hade vi idag i skolan. Eva Olsson heter kvinnan som föreläste. Hon jobbar med någon organisation som stödjer personer som blivit utsatta för hotelser osv. Var en väldigt intressant föreläsning! Man blev helt tagen. Men det är så fruktansvärt att folk kan bete sig så mot varandra, mot familjemedlemmar. Mördar kvinnan för att hon vill lämna sin man som kanske inte behandlar henne väl och dessutom gör det inför hennes barn! Det är så sjukt så det går inte att förstå. Tänker på exemplet hon gav om Beata som mördades kallblodigt av sin man när hon stod och diskade. Och när mannen såg att skottet bara tagit ytligt i huvudet tog han en stor kökskniv och högg ihjäl henne 16 gånger när hon låg i sin äldsta dotters knä. Man blir så arg och frustrerad över allt Eva berättade om. Detta var händelser som Eva varit med om. Hon jobbade med Beata och gjorde allt för att gömma henne och ge henne skyddstillsyn men det räckte inte hela vägen. Hittade en länk på internet om mordet på Beata. Tror jag hört om det innan, minns lite av det. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article443693.ab

Fy fan för folk alltså. Har man inga känslor? Inget vett överhuvudtaget? Jag beundrar personer som Eva som jobbar och kämpar så hårt emot hedersrelaterad våld. Hon har fått utstå mycket, hot och förföljelser för att hon varit närvarande i rättegångar osv. Tänk att hon utsätter sig så hårt för detta, sin familj och allt. Jag tror tyvärr inte att jag vågat ta en sådan stor risk, men jag är glad att det finns folk som gör det!

Då var träningen igång igen

Var på ett bodypump pass ikväll. Shit vad slut jag blev! Var ju trots allt 3 veckor sen sist. Skakade i hela kroppen när jag satte mig på cykeln hem... men nu är jag igång igen. Skönt. Ska träna spinning på onsdag tänkte jag och styrka + kondition på torsdag eller fredag. Hoppas man får csn snart! Är i stort behov av pengar just nu!!! Julen blev dyr för fröken Jönsson.

Nä dags att kolla till maten på spisen, gör matlåda inför morgondagens hel-dag i skolan. Blir wokade grönsaker och quorn bitar med fullkornsris och sötsursås. Intressant va?=)

Tack  o hej!

Biokväll

Gick en skön promenad på östra stranden idag igen efter frukost. Så skönt. Har inte vågat börja träna ännu efter min förkylning då jag vaknade upp med riktigt ont i halsen igår morse. Har dock släppt helt idag....går ju en massa skit nu som man får antagligen. Ska försöka komma igång som vanligt att träna på måndag. Då är det bodypump kl 19.

Vid 18 idag kom Lindis och Joel hit . Vi åt middag som bestod av tonfiskgratäng och sallad. Efterätten blev en "Fjäderlätt choklad kaka" som jag hittat recept på (som ofta nuförtiden)www.mollyshalsoblogg.blogspot.com =)
Den var riktigt god och youghurt såsen med lime och honung var supergod till! Nästa gång jag ska göra efterätt ska jag testa avocado/jordgubbs moussen. 21.15 befann vi oss på bion i stan. Satt på balkongen allra längst bak i den stora salongen och kollade på den nya Wallander filmen som var riktigt bra!! Så nu sitter man här, full i magen då det givetvis slank med en påse lösgodis in i salongen med trots att man redan ätit mer än tillräckligt innan. Men så är det alltid=) Godis eller popcorn är ju nästan ett måste på bio.

Tjingeling!


Lite blandat

Idag kom våra skor som vi beställt från skopunkten! Så sköna och fina så=) Men vi får skicka tillbaka jannes så han får en strl större. Äntligen får jag ett par nya promenad skor, de jag har är helt trasiga och ger mig blåsor på fötterna... De har ju några år på nacken också.

   
Mina promenad skor  Mina sköna boots Jannes promenad skor =)



Tag 3 betala för 2 går alltid hem!



Annars har skolan börjat idag ju... var lite segt att komma tillbaka. Tycker nog alla. Fick en hemuppgift till i morgon bitti som ingen verkade fatta vad den riktigt går ut på!? Men jag har gjort vad jag kunnat....

Ska ringa lite samtal i morgon eller på måndag och fixa lite saker. Bl.a ska jag följa Lindas fotspår gällande en sak som jag tror kommer bli så mycket bättre för mig!! Är tydligen kostnadsfritt också. Ännu bättre. Sen ska jag ringa efter sköterskan på Nyhems servicehus så jag kan få min deligering och börja jobba lite extra där....ibland....när jag orkar och har lust =) Prioriterar ju min ledighet väldigt högt måste jag säga, men ibland borde man lyfta sig från sofflocket och tjäna lite extra pengar....eller?

Hej svej!

Städ-dag på CKV

Innan idag cyklade vi till östra och gick en skön promenad tillsammans, jag och min kära sambo. Nu ikväll har vi städat städat och städat så nu är hela lägenheten skinande ren och fin! Janne tittade på mig med en skeptisk blick när jag började torka av lister i hela lägenheten. Men de var ju sjukt dammiga, ska man väl storstäda kan man lika gärna göra det ordentligt! Det höll han med om nu också när vi är färdiga. När du väl sätter i gång gör du verkligen allt riktigt ordentligt fick jag höra nyss. Så sant som det är sagt.  Tvättar gör vi också. Tvätten är klar kl 23. Sen är det filmtajm som så många andra kvällar på sistone, nattbio kanske man ska säga. Har ju sovmorgon i morgon också fast man ska tillbaka till skolan..... börjar 12.25 imorgon. Lite lagom mjukstart sådär. Men hade velat vara ledig längre=)


Dagens middag

blev sesam panerad quornfilé med bulgur och söt sur sås! Riktigt gott=) Till och med Janne tyckte mycket om denna rätt. Fast han gillar faktiskt nästan alltid den maten jag lagar, även om han är lite skeptisk i början.....
( hittat på http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/ )

2 portioner
4 quornfiléer (alt. 250 g kycklingfiléer)
1 ägg
0,5 dl sesamfrön
smör eller margarin
salt och peppar

Bulgur:
2 portioner bulgur
0,5 dl russin
0,5 dl finhackade torkade aprikoser
0,5 dl finhackad röd paprika
salt & peppar

Till servering
sweet chilisås

1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, blanda sedan med russin, aprikoser och paprika. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
2. (Putsa kycklingen, salta och peppra)
3. Panera filéerna, först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön.
4. Bryn filéerna på svag värme i lite matfett. (Vid användning av kyckling; Efterstek i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter, tills filéerna är gyllenbruna och innetemperaturen 70 grader)



Trevlig kväll!

Hjälp mig välja klänning!

Jag gillar dessa två klänningarna ifrån H&M. Tänkte beställa en av dem senare i vår till sommaren. Men vilken ska jag ta? Tycker båda är så fina, men kan ju inte beställa båda två. Hade varit tacksam om ni som läser bloggen velat säga er mening!=)


Förkylning

Igår vaknade jag upp med värk i huvud och nacke och en ordentlig förkylning. Var sängliggandes mer eller mindre hela dagen. Idag mår jag lite bättre, värken är borta men är fortfarande snuvig. Skumt.... Hoppas det inte blir sämre än såhär. Janne tvättade och hade sig igår fastän han inte helt har återhämtat sig ännu från influensan han fick på nyår. På kvällen åt vi pizza, jag vet ! hur kunde jag vara sugen på det när jag var sjuk och allt? Fråga mig inte men ingen av oss orkade laga mat och pizza lät lockande. Åt lite mer än hälften sen la jag mig igen. Men fattar inte varför man blev sugen på det. Oftast när jag inte mår bra är pizza och godis det sista jag blir sugen på.....skum sjuka. Vi ska faktiskt snart ta oss en promenad till ICA MAXI och handla hem lite mat. Jag behöver lite luft idag känner jag och känns mindre ansträngande att gå än att cykla. Sen blir det sängen med en bok igen tror jag. Vill bli frisk snart och komma in i mina normala vanor igen med bättre mat och träning! Får bli soppa till middag idag I think....

Två bra låtar

The Killers - human http://www.youtube.com/watch?v=wvVOoCKjonY



Takida - Handlake village http://www.youtube.com/watch?v=wYjf1Cx-6Tc
Takida när svensk musik är som bäst. De är verkligen riktigt bra. Lyssna och njut!




Vissa saker kan bara bli för mycket ibland

men man får försöka att inte tänka på det även om det är lättare sagt än gjort. Man tycker ju alltid att man själv är "perfekt" eller hur? Nä kanske inte men jag anser iallafall att jag vet hur jag ska bete mig, för det mesta iallafall.... suck. Men men alla människor växer väl upp förr eller senare. Nu ska jag äta dinkelmannagrynsgröt och nybakade blåbärscones!

Ciao bella!

2009

Ännu ett nytt år har börjat. Gårdagens nyårsfirande var lugnt. Åt och drack gott. Var väldigt skönt faktiskt som omväxlingsskull när det är nyår. Lite i tolv gick vi ut och tittade på raketerna. Så fint alltid med man får ju nästan hålla för öronen pga det höga ljudet!=) Vår Zorro smet ut under kvällen och vi fick inte in honom tills raketerna började smälla. Vi kallade oss hesa men han vägrade dyka upp sen var det ju försent. Han kom inte in förän i morse då han satte sig på fönsterbrädet utanför. Lilla bus han måste ha varit riktigt rädd.... Å janne darling drabbades av någon magsjuka efter tolvslaget och är fortfarande dålig. Å nej han var inte full för han drack endast ett par öl. Så jag var och handlade hem lite blåbärssoppa till sjuklingen innan idag som han får klunka. Stackars liten...Men hoppas vi andra slipper bli smittade!!! Nä nu ska vi äta lite kvällsmat här, jag Lina och Johan innan de ska köra hem. Blir laxfilé med dill och citron och kokt potatis med romsås. Ska bli gott.


RSS 2.0