I söndags

den 27 September var det 6 år sedan min älskade mamma lämnade denna jorden! 6 år av sorg, smärta, ensamhet och tvivel. Visst har det blivit lite bättre med åren, men sorgen och smärtan över att ha förlorat något så värdefullt i sitt liv kommer alltid att finnas kvar.... Önskar så att du var här mamma. Vet att du finns med mig varje dag och att du har det bra där du är nu, men jag vill ha dig här! Så jag kan se dig, krama dig..... Behöver dig varje dag, din omtänksamhet, din kärlek och ditt stöd. Du var den bästa av de bästa!! Kommer aldrig att finnas någon mer som du. Saknar dig så mycket mamma!!! <3




Två fina låtar


http://www.youtube.com/watch?v=jVbkz_3lO3c

http://www.youtube.com/watch?v=FX5X9SxRdT8

Sjukhuset i två dagar

Då har jag haft mina två första dagar på sjukhuset, 6.45-16 båda dagarna. Heeeelt slut är jag nu!! Tur jag är ledig i morgon och på torsdag! Många nya intryck att smälta. Men roligt är det. Har varit med på bronkoskopi (undersökning av lungorna där man sticker ner en slang i patientens lunga och tar vävnadsprover), sen har jag tagit bltr/puls, syresättningtest, blodsocker, temp ja alla sådana rutin undersökningar som kallas för MIG som man tar varje morgon och em/kväll. På fredag ska jag tydligen ta alla sådana undersöknnigar själv sa min handledare, hon ska bara gå med. Sen i helgen när vi jobbar ska jag lära mig att ta venblodprov! Shit. Hur ska det gå? Nä Emma va inte en sådan pessimist nu, det kommer gå bra! Åkå. Jag kommer ju vara värsta IR sköterskan sen när jag är klar (som janne brukar säga) haha.

Yngve, min lärare ringde idag och bestämde tid för besök. Han sa att jag fått VG på slutskrivningen vi hade förra veckan. Var det jag siktade på så är nöjd=) Föresten i går när jag skulle till praktiken och det spö regnade ute, så ställde snälla Lindis upp och körde mig dit. Vad hade jag gjort utan dig?!=)

Efter praktiken idag cyklade jag till stan och tog en fika på skånskan med Malin, te och äpplepaj för min del, kladdkaka för Malins. Gick en sväng på stan efteråt, jag köpte en ny tunika/klänning, ett par örhängen och matlådor på claes ohlson. Innan jag träffade Malin var jag även inne på Indiska och köpte en till grön ljuslykta.

Guuuuud så trött jag är alltså. Ska nog snart lägga mig och läsa lite och sen zzzzzzzzzz. Janne jobbar inatt, hoppas zorro vill komma in snart och göra matte sällskap. Föresten, vi kanske snart får ett nytt tillskott i familjen.... men säger inte mer förän vi vet säkert;)

Tjingeling!



Söndag 27/9

I kväll har vi gottat oss i räkor, bulgur, sallad, mozarella, aioli, vitlöksbröd och vin/öl. Efterätten bestod av mintchoklad tårta från frödinge. Inte helt fel. Givetvis tittade vi på ensam mamma söker också vid 20;)

I morgon drar min praktik på sjukhuset igång!! Nervöst. Kommer vara ännu mer nervös imorgon, men ska samtidigt bli väldigt intressant. Kommer nog att få lära mig mycket. Så... det blir en tidig kväll idag. 6.45-16 är passet. Och kl 19 imorgon kväll ska Lina och jag ut till Gullbranna frissan och fixa lite med våra hår. Blir en låååång dag.

Så sov så gott allt folk där ute, hoppas ni alla haft en bra helg!

Kram o god natt. 


        


Yoga stund

blev det för mig och syster yster kl 12 idag på sats. Var evigheter sen sist, å shit vad ont det gjorde i armar och ben. Man är varken smidig eller uthållig alltså. Men man kände sig avslappnad och fylld med ny energi (dock lite trött) när man kom hem. Vi ska försöka gå en gång i veckan framöver, men dock blir det inget för mig nästa lördag då jag ska praktisera då. Positioner som "happy baby" och "död mans position" fick oss att nästan börja skratta rakt ut. *ops*. Typiskt oss. Man fick bita sig i tungan...

Börjar min sjukhuspraktik på måndag morgon. Nervöst!! Men det ska bli spännande, även om jag tydligen kommit på den avdelningen där de har mest dödsfall på hela bygget....Lungmedicin avd 53. Ska läsa igenom en lista med sjukdomar som de har där och tekniskt apparatur... en hel del faktiskt, så får ta å bita i det sura äpplet redan i dag så man är påläst när man börjar.

Cheers!


www.metrobloggen.se

En shopping tur på stan

Efter provet idag (som nog gick ok) tog jag mig en sväng på stan. Shoppade lite, bl.a två ljuskyktor jag tittat ett tag på från indiska, ska nog köpa en till i dagarna fast i större format. Så mysiga=) Köpte även mango te till mig och kaffe till janne där. Gott gott. Sen blev det en ny leave in produkt för frizzigt hår som jag köpte på salong Lock center. Hoppas den är bra! Och givetvis köpte jag några presenter till en viss pojkvän som fyller år om ca 2 veckor!! Men kan tyvärr inte skriva vad här, då han är här inne och kollar bland;) Som pricken över i:et köpte jag också med mig varsin kanelsnäcka från östras bageri som vi fikade på nu efter lunchen. Äntligen fredag! Wonderful.

  

Igår blev det en spring tur på galgberget, jag och Linda sprang 5km och Joel och Janne tog 3an. Var i skön form igår, så kändes kul. Sen på kvällen var vi hembjudna till paret på middag. Bjöds på super god laxpaj med vitlöksbröd och sallad. Efterätten bestod av en varm fruktsallad med youghurt/cocos sås. Riktigt gott! Så efter en trevlig kväll, cyklade vi hem vid 23 mätta och belåtna=) Var till att kliva upp 6.30 för mig idag för att ta mig till skolan och skriva slutskrivningen i sjukvård som jag nämnt. Var trött men det gick. Somnade ju inte förän efter 01.... Nä nu ska jag försöka vila lite, sen ska jag försöka mig på VG-MVG uppgiften på slutskrivningen. Fick göra den uppgiften hemma, ska lämnas in senast kl 18 i em. Men den är inte så stor som tur är så den ska nog gå att göra relativt snabbt. 


     


Ha en trevlig fredag gott folk! Tjingeling!



Fin överraskning på posten

Fick ett jätte fint kort av madde på posten idag, med många fina ord som värmde! Blev helt rörd!! Önskar vi kunde ses oftare vännen, du är en underbar vän!<3


         


Onsdagen den 23 September

Idag hade vi muntlig redovisning i skolan på andningsorganen och urinvägarnas sjukdomar. Låter intressant va? Efter skolan sen så kämpade jag mig upp mot sjukhuset, i motvind och uppför den förbaskade långa backen. Det kommer bli till att ta bussen dit under praktiken kan jag säga!!! Började eftersvettas sen när jag pratade med min handledare och hon gav mig mitt schema. Tyckte hon tittade konstigt på mig där jag stod och torkade mig i pannan. Slängde ur mig att orsaken var att jag precis cyklat uppför backen utanför. Hon bara skrattade åt mig. Haha tur det, men hon tänkte säkert att "vad är det för en nervös sak." Men nervös kände jag mig inte... Men jag kommer nog till att bli det på måndag då jag börjar. Inte kul att alltid svettas så lätt, eller hur sis?! Schemat ser för övrigt vääääldigt tight ut. Är inte ledig mycket alls, en period jobbar jag 9 dagar på raken..... shit. Men ska ta med schemat till läraren i morgon och höra med honom om jag verkligen ska vara där så mycket, är ju 186h/4v och vi ska ha runt 32-40h/v. Kanske kan få ledigt den helgen janne fyller år i såfall, typiskt att jag skulle praktisera just den....:S

Nä, nu ska jag avnjuta mitt nyinköpta yogi chai thé. Ekologiskt är det också =) Doftar ljuvligt! Sen ska jag plugga på inför imorgon. Två muntliga igen, ett på smärta och ett på hjälpmedel! Herran jumala! Och på fredag har vi slutprovet på kursen sjukvård. Inte konstigt man har magont.... suck. Tror bestämt att jag ska dra med karln ut på en liten promenad senare ikväll. Kommer jag nog behöva.

Hejsvej!

Lindas dag!

Grattis på födelsedagen gumman!!<3


Träning och plugg

Igår blev det både plugg och träning. Och så även idag. Man uppskattar träning mer när man får göra ett avbrott från studierna!! I morgon blir det redovisning i skolan, sen på em ska jag upp till sjukhuset och hämta mitt schema inför apu:n. Fick tag i min handledare idag. Hon lät jätte trevlig, så vi får hoppas på det!=)

Synd att man inte kan påverka andras liv mer ibland, speciellt när man tycker att personen i fråga förtjänar så mycket bättre... vissa saker kan jag bara inte förstå....

Nä nu börjar idol igen=D Trevlig kväll.

En helg i Linköping

Hos min fina vän madde=) Har varit en kanon helg med mycket tjejsnack, lite shopping, film kväll, god mat, vin och ost kväll, promenad till gamla Linköpings by mm. Tråkigt att vara tillbaka i Halmstad igen, men men life goes on. Ska leva på denna helgen länge!! Saknar dig redan gumms!!


                           

 

God natt!=)


Linköping nästa!

Om 30min ska jag ta bussen härifrån mot österskans där swebus express ska ta mig till Linköping och maddis=) Ska bli en rolig helg detta! Länge sedan vi sågs som vanligt....

I skolan idag övade vi att ta venprov på låtsas armar, sätta kateter osv. Mycket givande måste jag säga. Frågan är bara om man klarar alla dessa grejjer på en riktig människa sen?! Det får sjukhuspraktiken visa under v 40-43.

Annars i veckan har jag haft fullt upp! Plugg, städ, tvätt, träning. Sprang 5km med Lindis i går em. Vi är så duktiga=) Å i onsdags var vi ute på en powerwalk ihop. Hade mycket att prata om, var länge sedan vi sågs!

Nä nu ska jag packa det sista och pudra näsan, sen beger jag mig!! Trevlig helg på er alla!

Jannes övning

Janne blev lite besviken då jag inte skrev i söndags att han kommit hem ifrån sin 3 dagars långa övning! Så nu vet ni alla att i söndags eftermiddag entrade han åter vår lilla lya här på ckv=) Han hade haft några bra men tuffa dagar ute i fält!

      


Idag då så har jag varit i skolan under dagen, slutade 12. Blev en liten powernap efter lunch! Var så trött. Sen i kväll var jag och syrran och körde ett step pass. Skönt! Kollar lite på idol nu samtidigt som jag sitter här. Haha vissa människor e helt galna!!

Trevlig kväll!


Måndag igen

Idag var vi på studiebesök på sjukhuset, en föreläsning av en hygiensköterska och en rundvandring på akuten. Slutade inte förän 16.30 idag. Var lagom trött när jag kom hem!! Men var ett intressant besök. Om några veckor ska vi ut dit på praktik. Jag hamnade på lungmedicin avdelningen. Inget av mina val som jag gjorde. Jag valde kirurgen eller ortoped. Men hellre det än att jag skulle hamnat på äldreboendet Bäckagård. Var tre platser där eftersom det inte fanns tillräckligt mycket platser på sjukhuset. Helt sjukt då vi läser sjukvård nu och där ska en praktikplats på sjukhuset ingå... men icke!

Nu ikväll var jag och sis och tränade styrka. Så lite nyttig har man också varit.

Föresten, köpte ett super gott choklad igår, åt resterna idag efter middagen *mumma* Kan ju såklart inte ha sånt hemma, det åker ner så det visslar om det även om det inte är helg:P Så gott så det smälter i munnen....



Nu väntar sängen, skola tidigt i morgon! Ska skriva prov om akut buk då. Wish me luck! God natt!

Mysfredag med syster yster

blev det igår! Lina kom till mig vid 15, då drog vi till gymmet och tränade ett pass. Usch... vem fick vi syn på om inte oxe/väduren.... han blängde på oss nästan hela tiden. Läskig karl! När vi tränat klart gick vi inom hemköp och köpte naturgodis, sen styrde vi färden mot stan och köpte med oss sushi hem! Sååååå gott. Love it. Pratade en massa, kollade på tv och åt gott hela kvällen. Sen sov hon över här. Alltid mysigt med våra "syster kvällar" =).

När Lina hade cyklat hem idag tog jag mig på cykeln mot galgberget och sprang 5km. Stötte på en skum utländsk kvinna när jag kom i "mål" och skulle stretcha. Hon började prata om att hon hade opererat höften och inte kunde gå upp för trapporna. Hon sa att höften på hennes språk heter "kuk" - inte bra på svenska va? Hehe nä inte direkt sa jag. Sen kom hela hennes släkt ner från trapporna, de hade varit uppe och fotat militärerna som hade övning. Hon sa att de kom från Florida, hennes släkt. När de kom ner började hon prata med dem på deras språk och jag hörde att hon sa "kuk" så förstod vad de pratade om sen började de skratta allihopa. Jag gick en bit längre bort och stretchade klart. Kändes obekvämt haha. Svettig och röd i ansiktet som jag var efter min tur hade jag inte lust att stå där och vara trevlig om de nu förväntade sig det!? Vad vet jag.

Blev spagetti och quornfärssås till middag för mig idag. Å nu sitter jag här vid datorn och dricker en kopp av mitt cheescake te som jag köpte i sthlm. På tal om sthlm så är det Heidi & mickes lilla dotter Annas dopdag idag! Synd att vi inte kunde närvara.

För min del ikväll blir det filmvisning tillsammans med Zorro=) Ska kolla på en film jag lånat av syrran; "På smällen" heter den, är med Katherine Heigl i en av huvudrollerna.

Ha en trevlig lördag people! Kram kram 




En styck katt i påse!

   

Hösten has arrived!

Mysigt höstväder när solen skiner och luften känns frisk! =) Så har det varit idag. Dessvärre vaknade jag upp med skallebank i morse.... sov dåligt i natt med. Så stannade hemma idag från skolan, hade bara lektion i fm. Men blev bättre sen precis innan lunch! Skönt. Så i kväll har jag varit och jobbat lite. Längtar tills skolan är klar så man kan börja tjäna lite money....

I morgon är det redovisning i skolan. Hoppas det går bra, vet inte vad jag mer ska förbereda mig på än det jag gjort! Sen på kvällen ska jag och sis äta sushi, och träna innan på dagen med. Ska bli nice. Karlen min ska på militärövning under hela helgen.... 8 imorgon bitti beger han sig iväg och kommer inte hem förän på söndag kl 16. Kommer kännas tomt!!:( Men det kan nog bli lite skönt också att vara lite alene.... eller?

Nu ska jag hoppa i bingen och plugga det sista! Tjingeling och god natt!

Oxe, vädur eller rent av utomjording?

Ja, det frågade jag och Lina oss igår då vi var på gymmet och körde ett styrketräningspass! Vi båda fick syn på en ytterst annorlunda filur i gymmets vrår som såg minst sagt ordinär ut.... två stora bulor stod ut från skallen på båda sidorna. En tumör ansåg lilla syster. Men nej, det kan det ju inte vara, tumörer är ju inte så jämna och två lika dana tyckte jag. Han har säkert opererat in sådana bulor för att försöka efterlikna ett djur, ni vet som vissa amerikanare gör typ kattkvinnan osv. Så gick diskussionerna varvat med skratt (!) (Hemska människor vi är) efter att han lämnat gymmet givetvis. Båda hade vi låtsas om som att vi inte lagt märke till det under tiden... Vi vet fortfarande inte vad det var för något på hans huvud, men han verkade nöjd över det, blänge åt oss innan och smaskade ljudligt med tuggummi i munnen.... han ser ut som en vädur tyckte lina, eller en utomjording. Och jag tyckte en oxe. Någon som vet vad detta kan ha varit för man?

Nä nu blir det lunch; ris och quornwok. Hade bara skola till 12 idag. SKÖNT. Blir väl en powernap efter maten, lite plugg och sen 17.30 blir det till att masa sig iväg till gymmet för ett step up pass.

Ha en trevlig dag! Hejsan svejsan!

Idag blev det nya gardiner i herrskapets hem på CKV


Djur-nanny, toast och kladdkaka

Igår morse åkte syrran och Johan ner till skåneland. En nyckel damp ner på morgonen i vårt postfack. "Nyckel till Tindra och Max hus" stod det på kuvertet. Jag hade fått den stora äran att passa upp de små liven med sällskap, mat, vatten och lite låd-tömning. Malin följde med mig i går kväll på en promenad hit. Vi stannade ca 1h och lekte lite med den busiga kiseungen och klappade på Max chinchila som var lite blyg först. På hemvägen sen gick vi inom ICA Supermarket och köpte med oss ingredienser till ost&skinktoast och en frödinge kladdkaka med vispgrädde. *mmm* Behöver jag säga mer? Gott var det. Vi lånade med några filmer hem från Lina&Johan, vi såg på en igår "Just like heaven". Den var bra faktiskt. Rese Witherspoon är med i den, och hennes filmer brukar jag gilla. Så det har blivit en liten "Emma&Malin helg" denna helgen. Å det var kanske på tiden, inte setts på ett tag så har haft en hel del att snacka om!=)

Jaha och nu sitter jag då ute i Vallås och har varit sällskapsdam åt Tindra(mest) i snart 3h. Hon är såååå busig, och ville gärna dölja skärmen för mig när jag slog på datorn. Undrar vart en sån liten filur får sin energi ifrån?! Söt är hon iallafall=)

Nä om man kanske skulle ta och promenera hemåt nu och se om karln vaknat till liv där hemma så vi kan laga lite mat. (eller ja, så jag kan laga lite mat:P).

Have a nice day! Kram Emma

Denna efterlängtade helg!

Skönt att det är helg igen=) Det tar på krafterna att gå i skolan!! Igår kväll var jag ute och åt på Gastons i stan tillsammans med Malin. Vi åt så vi mådde illa.... varför alltid detta dilema?! Men trevligt var det=)





Idag funderar jag på att ta mig ut till Flygstaden och kolla runt lite. Janne sover ju hela dagen eftetsom han jobbat och ikväll ska jag ta mig en promenad ut till Vallås för att titta till syrrans djur. De åkte ner till Höör imorse. Inget plugg i helgen... göttans. Hade tänkt träna styrka nu i helgen egentligen, inte blivit något sånt pass i veckan, men har kännt mig lite slö och hängig, precis som det är något som vill bryta ut men inte gör det. Så får nog nöja mig med promenader, sen får jag se i nästa vecka hur träningen blir då.

Ha en bra dag alla! Hej svej!


Thursday

Idag har jag varit i skolan, sen när jag kom hem stack jag, janne, Linda och Joel till galgberget och sprang 3:an. Kändes lagom idag. Janne kämpar på och idag sprang han 3min snabbare än i tisdags! Annars nu ikväll har jag pluggat lite grann, redovisning i morgon fm.

Nä nu ska jag fortsätta kolla på "Du är vad du äter". Är en militär tjej som är vegetarian så tänkte att man kanske kan snappa upp lite tips=)

Imorgon kväll blir det Harrys med Malin. Trevligt trevligt.

Tjingelingus!

Skolstart, cykel och blåbärspaj

Då började man skolan idag igen. Kändes lite trist, fick ett helt häfte med arbeten och prov som ska göras under kursens gång..... (Sjukvård läser vi nu). Men men får tänka på att jag snart är klar! Gick bara halv dag idag, så skönt. Å imorgon börjar vi inte förän 12.30=sovmorgon=)

När jag kom hem hade janne fått skjuts av Johan till Biltema och köpt sig en cykel. Så nu kan vi börja cykla lite ihop igen. Han ska tydligen bort till Joel sen i kväll. De ska ut till galgberget och springa (!). Ja hör å häpna. Jag som trodde att det bara var fylle snack i lördags men nej det ser ut att bli av. Jag och Lina ska på step ikväll, annars hade det varit kul att va med och se med egna ögon;P




Tänkte även bjussa på ett gott recept på en blåbärspaj som jag gjorde till efterätt i lördags;

Bästa blåbärspajen

6-8 portioner

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
7-8 dl blåbär (färska eller frysta)
70 g mörk choklad


Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker i en skål. Kör blandningen till en deg i matberedare eller med elvisp. Häll blåbären i en smord pajform och smula över degen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Grovhacka chokladen och strö den över pajen när ca 10 minuter av tiden återstår. Servera med grädde eller vaniljglass, och gärna salta cashewnötter.



RSS 2.0