Lite klagan!

Det får man väl?

Har inte mått så bra på sistone, ont i svank, ljumskar (som visserligen varit problem för mig sen innan men blivit värre igen pga att jag blivit tyngre och jobbet på sjukhuset.) Sen i tisdags kväll fick jag feber som tack o lov har lagt sig nu så nu mår jag bättre. Tur det när vi får fint besök ikväll=) Har även mått illa ett tag nu men tror det beror på järntabletterna jag äter. Är tydligen en biverkan. + Att jag igår fick näsblod pga min graviditetstäppa jag dras med. Så ja ibland känner man sig inte på topp men det blir nog bättre;) Tror även mina besvär med ryggen och det kommer bli bättre nu när vi har en ny säng. Man ligger mycket bättre i den. Och sen har jag beställt ett par sandaler till jobbet från ecco. Spelar ju även stor roll vad man har för skor att gå i på så hårda golv. Har även blivit rekomenderad att köpa stödstrumpor så det ska också göras snart.

Annars rullar livet på. Pratade med Sara här om dagen. Hon berättade om hur hennes förlossning varit när de fick Ellen för ca 4 veckor sedan och lite sånt. Haha hon är så rolig när hon ska berätta. Måste ses snart=) Jag och bebis i magen mår bra. Inga sparkar än men det kommer!!! Har säkert inte fattat bara att det är den lilla/e som kickat ännu. +8kg nu. Så växer gör vi. Ny kontroll hos barnmorskan den 3 januari. Ska mäta magen då.

Hoppas det är bra mer er andra där ute! Och att ni får ett härligt gott nytt år!!

KRAM

Då var julhelgen över

å nästa helg är nyår=)

Jobbat ikväll. Väldigt lugnt på hela avd så det var skönt.

Igår var vi en tur på Väla och Ikea. Väla var katastrof! Folk i rea tider bara trängs, armbågas och det var köer i hela butiker. Så vi begav oss in till Ikea istället efter ett tag. Där shoppade vi desto mer. Blev en ny säng faktiskt! Som vi verkligen behövt lääänge då janne kännt fjädrarna i ryggen ett tag. Katastrof. Köpte även lite lampor, skomatta, toalettlock, gardinstång och gardiner till sovrummet.




Nu ska jag krypa ner i vår sköna nya säng som kom idag hemkörd. Tur man har en händig man som kan sätta ihop allt möjligt;) Ledig imorgon men har en del att göra. Dels ska vi storhandla, köra till tippen, jag ska in till stan och bl.a lämna tillbaka mina vinterstövlar som gick sönder ikväll...(suck) sen ska jag försöka simma OM jag hinner och orkar. Annars får jag helt enkelt ta tag i simmningen i januari igen. På torsdag när jag slutat jobba kommer Hanna, Björn och Thilde hit och ska fira nyår med oss! Ska bli kul=)

Tjingeling så länge!

Julafton i Höör

            

Fick fina julklappar som alltid!
Produkter från the bodyshop, presentkort på make up store och lady gagas skiva av janne.
Av syrran fick jag presentkort på kicks, chokladask, marsipangris och fina ljuslyktor. Av pappa pengar och after eight. Av mormor och morfar fick jag och janne tillsammans en stor tomte. Blir aldrig för stor för julklappar;)

Stort Grattis till Nina & Martin som igår kväll kl 22.42 fick sin lille son!<3

God Jul

Idag är det julafton. Mysigt. Jag vaknade vid 9, klev upp och fixade ihop lite frukost till mig och habib. Blev äggröra med rostat bröd och clementiner. Väckte janne vid 9.30. Var en trött karl som kom fram till bordet och satte sig. Men nu verkar han ha vaknat till liv;) Skadar inte att gå upp tidigare än 12 ibland hehe.



Nu ska jag snart göra mina hemmaövningar sen gå ut på en liten promenad innan vi ska börja vår resa neråt för lite julfirande. Ha en riktigt god jul alla där ute! KRAM


Julfika

Idag jobbade jag på sjukhuset. Blev helt slut! Huvudvärk och illamående när jag kom hem så blev sängen direkt. Men kunde knappt sova, men lite vila gjorde att jag mådde bättre. Vid 19.30 kom Linda och Joel med skalina som vi ska passa över jul/nyår. Julfikade lite och bytte julklappar=) Jag fick ett fint halsband, ansiktsmask och gojibär i choklad. Janne fick julöl och ölkorv. Alltid kul att ses. Nu dröjer det ett tag tills nästa gång, blir på det nya året.

Nä nu ska jag duscha sen blir det nog sängen igen. Har fått förklarat vad min nästäppa beror på. Varit täppt och snuvig flera veckor nu men är inte förkyld så har inte fattat vad det beror på. Linda sa att man kan få graviditetstäppa så där har vi det! Skumt. Mycket man inte vet. I övrigt så ökar jag och bebis stadigt i vikt. +7kg och 4 månader kvar. Kommer nog bli en liten köttbulle av mig allt.

Natti natti!


 

Lunch på stan och jobb

Så har dagen sett ut. Gick dock först en promenad efter frukosten med zorro som sällskap. Så glad var han och kutade efter=) Söta kise. Mötte upp Kristin i stan sen och åt lunch. Bakad potatis med räkröra. Mums! Sen var det jobb som väntade för min del. Ett kvällspass på 53:an. Fick dock en underlig känsla när jag körde dit att något hänt en av personalen. Fick för mig en bilolycka. När jag kommer dit får jag veta att vi ska ses 14.30 i personalrummet. Chefen berättar att en sköterska som endast är i 30års åldern fått diagnosen akut lymfom. Fick diagnosen tidigare under dagen och imorgon redan åker hon till lund och påbörjar behandling. Så hemskt! Hon får inte träffa sin lilla dotter under hela behandlingstiden.... Blev helt chockad.... inget man väntar sig ska drabba en ung, frisk, sprudlande glad tjej. Hoppas att allt kommer gå bra för henne.

Fick dock en rolig överraskning idag och det var två julklappar av chefen. Trodde inte jag skulle få som "bara" är vikarie men jodå. Lika dant som alla andra. Var en stor fin ljuslykta med hjärtan och en super fin ljuständare av rostfritt stål. Blev jätte glad=) Bästa arbetsplatsen. Har ett dagspass imorgon där igen och kväll på torsdag. Kom precis hem och ska upp vid 5 igen. Wiiiie. Not. Men när man väl är där är det lugnt. Så nu mina vänner ska jag hoppa i duschen sen bingen och söööva.

Ta hand om er! kram

  


En fet julklapp?

Var nere i Malmö i helgen som sagt och firade Mollan som blivit 25 år! Efter tågförsening då vi stod still precis utanför Malmö station i över 1h kom jag äntligen fram till min fina vän madde som stod vid spisen med nylagad soppa och gott bröd. Bytte julklappar, snackade en del och fixade oss iordning för Mollys 25års fest. Kl 19 var vi där på fördrink och sen vid 21 hade hon bokat bord på Chili där vi åt super god middag. Lite dans blev det sen också. (Tydligen är det han Tim från mammas pojkar som äger stället, han kom dit sen på kvällen.) Men när resten skulle vidare till Hipp vid 01-tiden drog jag och madde hem till henne. Orkade inte mer trots goda alkoholfria drinkar;) På bussen hem hamnade vi mittemot två tonårskillar som var hellt fascinerade av att vi var 25 år! Innan vi gick sa de; alltså tjejer, ni är riktigt feta! Haha som vi skrattade och madde sa att här vill hon inte sitta mer när dom säger så! Men de menade tydligen att vi var fina. Snällt hehe. Fick kramp i kinderna av all skratt där vi vandrade hem till madde mitt i natten. Var en trevlig kväll!

Idag stötte jag på en annan skum person med skum kommentar. När madde åkt ner till Höör för att fira sin pappa skulle jag möta upp carro i stan innan mitt tåg skulle gå. Medans jag stod där och väntade med min resväska kom en äldre man fram till mig och sa;- Du ser lite förvirrad ut, har du hamnat rätt? Förklarade att jag väntar på en vän. - Ja då vill du inte åka med mig i min van upp till Norrland? - Nej, tack.
Han kom tillbaka lite senare igen och sa; -ska vi inte ta en restresa du och jag? Du ser ut som en sån fin julklapp! Tror inte det du tänkte jag.... usch. En gubbe med ölmage.....Inte lika rolig kommentar. När carro äntligen kom tog vi en fika på espresso house. Kul att se henne igen! Fick två julklappar av henne, ljus och läppglans. Fick även av madde igår en havandeskapsolja och fotbadssalt. Så snälla så=)

        

Nä nu ska vi avnjuta lasagnen som precis blev klar! Efteråt blir det en kvällspromenad sen sängen för min del. Jobb 7-18 imorgon på boendestödet! Tuff dag.... och jag har redan huvudvärk och är trött. Hoppas det är bättre till imorgon!

Kram till er alla!

Jobb, julmiddag och lite av varje

Igår åt jag lunch med fina Linda på stan. Köpte även klart de sista julklapparna så nu är det färdigt=) Köpte även lite nytt smink på make up store. Inte köpt så mycket nytt sen min sminkväska stals i sommras. Ska köpa lite till nästa månad tänkte jag, kanske ta sån make up där då man får produkter på köpet. Alltid kul att bli proffsigt sminkad. På kvällen sen igår kom Malin och Anna. Vi åt vår årliga julmiddag. Blev så mätta så lussekatterna, pepparkakor, choklad mm orkade vi knappt röra! Blev lite glögg bara. Sov gott i natt sen. Skulle dock upp kl 5 imorse, jobb på sjukhuset vid 6.45. Var en bra dag idag. Mycket att göra som vanligt men bra tempo.

       

Imorgon drar jag ner till Malmö, 25års fest för Molly. Blir dock alkoholfria drinkar för min del;)
Ska åka tåg ner så hoppas att de går som de ska i detta snövädret...

Föresten så fick jag ett sms av mannen som köpte får lilla Ford igår att han var mycket nöjd med den. Går kanon skrev han=) Saknar den lite. Men vet att vi har en ännu bättre och säkrare bil nu.

Trevlig helg! Höres på söndag kanske! KRAM


Jobb och bilar

Igår gick jag bredvid på mitt nya jobb. Verkar vara ett kanon ställe. Alltid tre personal och sover man natten är man två. Duktiga brukare och trevlig personal i ett fräscht nybyggt boende. Ska nog trivas bra där på arbetsplats nr 3=) Första jobbdagen har jag där i morgon redan. När jag kom hem från jobbet igår skulle det komma en man från jönköping och köpa vår lilla fiesta. Men han ringde aldrig vid 21 som han sa och svarade ej när jag ringde upp. Skumt! Han har fortfarande inte hört av sig. Men då jag fått över 25 mail från intresserade personer + säkert över 10 telefonsamtal var det inte så svårt att hitta en köpare. Ringde upp en man som ringt på den igår men efter mannen som paxat bilen. Han var fortfarande intresserad så han kom hit innan idag och köpte den. Kanon ju=) Trodde inte det skulle vara sånt drag efter en gammal liten fiesta. Kommer dock sakna den, var en bra bil ändå. Men nu har vi ju en ännu bättre och säkrare bil.

  

Just nu håller det på att tvättas i detta hushåll sen vid  21 ska jag köra janne till jobbet. Funderar på att gå på en liten promenad efter 20. Få lite frisk luft. Sen blir det nog en simmtur imorgon efter lunch. Börjar jobba först kl 15.

Tjingeling!

Besök av lilla syster i helgen

Var mysigt! I fredags åt vi tacogratäng sen blev det inte så mycket mer gjort. Kollade på idol såklart. Tyckte dock Minnah skulle vunnit. Lördagen gick vi ut på en liten runda i snön. Sen körde vi och köpte ingredienser till vårt julbak. Bakade lussekatter, pepparkakor, mozartkulor och rockyroad. Sen på kvällen var vi så trötta så tog oss till Bäckagårdskrogen här nedanför och tog mat med oss hem. Jag köpte laxfjäril med klyftpotatis, vitvinssås och wokade grönsaker. Lina tog lövbiff, pommes, bearnaisesås och wokade grönskaker. Mycket gott=)
Idag då så har vi också gått en liten runda, tagit det lugnt och ätit middag sen var det dags för Lina att köra hemåt till Tindra katten. Jag och janne styrde vår kos mot Ica Maxi och storhandlade lite. Dock stötte vi på ett problem. Tanklocket går inte att få upp och vi måste tanka. Lina och jag lyckades inte igår heller, bad om hjälp på en mack igår men killen vägrade komma ut och hjälpa oss!! Så får köra till en bilverkstad imorgon och få hjälp. Hoppas vi inte får bensinstopp på vägen bara...


     

Roadtrip i skåneland

Efter att ha jobbat på rätt bra i veckan + haft elev blev det ännu en tidig morgon igår. Kl 7 ringde klockan och vi begav oss med tåg och buss ner till Trelleborg för att kolla på en bil vi spanat in ett tag! Och det blev ett bilköp. En ford mondeo kombi är nu vår=) 98-års modell, silver metallic. Priset var sänkt med 2000kr dessutom så vi blev nöjda. Tog vår bil och körde mot Bromölla där vi skulle hämta ett matsalsbord vi spanat in från nätet. Å tänk det fick plats i vår bil utan att vi behövde hyra släp. Hem kom vi inte förän vid 20 tiden och då var man lagom mör!! Upp kl 5 imorse för min del för ett arbetspass på 53:an. Men det gick bra, flöt på bra idag allting även om det alltid är massor att göra. Gillar mina arbetskompisar så himla mycket där. Kan aldrig skriva det för mycket. =) Fick föresten timmjobb med på det nyöppnade gruppboendet så börjar gå bredvid på måndag sen ska jag jobba där på onsdag. Var lite osäker på om jag skulle få det då jag är gravid, men jodå gick ändå! Jag är lyckligt lottad som har tre olika jobb, tycker jag iallafall. Variation är aldrig fel!

Har precis satt in en tacogratäng i ugnen och nu väntar vi på syster yster som snart anländer för besök över helgen. Imorgon ska det bakas lussekatter, pepparkakor och julgodis här i lyan!

Några bilder från igår. Bilder på bilen och bordet kommer!

 

Lunch på burger king till jannes stora glädje! (även om det inte syns på bilden;))


Shopping dag!

Idag har jag shoppat. Men dock inte massa kläder, smink och krimskrams till mig själv. Åt lunch på stan med Malin först. Blev laxpaj på Hello takeaway. Efteråt skulle Malin och träna och jag tog bussen ut mot stenalyckan och Eurostop. Gick först inom RUSTA och köpte gardinstänger, skomatta, bordstabletter, julpapper, etiketter och lite sånt. Sen tog jag mig inom blomsterlandet och köpte några julblommor. Ska köpa en fin julgrupp också sen när vi fått hem vårt matsalsbord och ställa i mitten=) Förhoppningsvis kan vi hämta det på torsdag. Sen är det lampor kvar att köpa och gardiner till sovrummet. Sen är jag nästan nöjd;) Får bli en säng nästa månad.

 

Imorgon ska jag jobba 8.30-21 på boendestödet. Riktigt mördar pass men ger bra pengar. Enda jobb dagen denna veckan än så länge. Hoppas man får lite fler jobbetider framöver i december än de jag redan fått.... ska på möte på onsdag fm hos chefen på det nyöppnade boendet dit brukarna som bodde på gruppbostaden som la ner bor nu. (där jag jobbade innan). Hon skulle vilja ha mig på timmar där sa hon nu när de kommit i ordning så får hoppas på det! Känner ju de flesta där.

Nu ska jag kolla lite på tv sen blir det duschen. Vi får inte duscha på 2 dagar här sen.. de kommer imorgon bitti och ska måla taket i badrummet. Första veckan vi bodde här kom de och bytte ut badkaret och handfatet så det är splitter nytt. Synd de inte bytte toastolen med, men den var tydligen rätt ny...

Ciao!

Andra advent

Har idag varit och köpt 10 gångers kort på simning på Actic och simmat 1h med Lindis. Skönt! Annars inte så mycket mer idag än diskat och donat lite. Skönt det med. Vintern har verkligen anlänt till oss nu. Bjussar på en bild på uteplatsen med Zorros tassavtryck=)

Imorgon ska jag in till stan och äta lunch med malle. Var ett tag sen vi sågs nu. Ska även försöka ta bussen ut till Eurostop och handla lite på RUSTA och blomsterlandet.



Grattis till Heidi idag som blir 32 år!

Julnötter är inhandlade!

Gott=)


Julfika

Efter jobbet idag blev det julfika hemma hos Natalie. Vi blev inte alla, carro, Sofie och Sara kunde tyvärr inte. Men kul att ses iallafall=) Å god fika. Lussekatter, pepparkakor, choklad, ischoklad, clementiner och glögg. Mycket trevligt.


Jobbe-dagar!

Efter två dagars ledighet (som jag eg också jobbade på fast med flytt och flyttstäd) var det dags för jobb igen. Hade ett kvällspass igår på sjukhuset, samma idag. Gick bra igår kväll. Mycket att göra som vanligt men har som jag sagt tidigare så himla goa kollegor så då går det mesta;) Å när jag kom hem vid 22.30 mötte Janne upp mig=) Han hade fixat och donat heeeela dagen. Ordnat tag i ett förråd, släpat dit ALLT vi haft i lgh som skulle dit, städat, diskat, tvättat!!! Galen! En duktig man man har inte sant?;) Men nu ska han jobba 3 nätter så nu får han bennemig ta det lite lugnt. Skönt nu när vi har sovrum, bara stänga dörren när man klivit upp. Är nästan alltid att jag vaknar först. På måndag ska vi förmodligen ner till skåne och titta på en ny bil. Hoppas den finns kvar tills dess och att den är bra. En Ford Mondeo. Sen ska vi hämta vårt matsalsbord på torsdag. Inom IKEA en dag med och köpa gardinstänger och lite sånt. Sen är allt komplett!

Nä nu ska jag kolla lite på Våra bästa år och samtidigt slänga ihop lite middag till jobbet. Blir nog wokat med grönsaker, quornbitar, cocosmjölk med ris till.

Tjingeling!

RSS 2.0