Kommentar från bella

Hittade denna raden på bellas facebook status i förra veckan;

"-om man skulle köra i en blondering innan man får ett skott i ryggen..."
En annan skrev;
"-Måste bara säga att du klär väldigt bra i din nya hårfärg :) fiiint!"
Bella; "-ååh tack tack! behåller nog det såhär, köper en väst istället:)"
Människa nr 3: "-
Undvik att sola istället då det verkar vara mörkhyade som drabbas..."

Som jag skrattade! Jag vet, det är inget roligt egentligen och speciellt inte det som händer i Malmö med alla skjutningar. Hemskt! Men till saken hör att bella bor i Malmö och har nyligen färgat håret mörkt från att ha varit blond hela livet. Lite komisk är hon allt mitt i eländet. (Bella är min barndomskompis).

Fredag och helg

Idag har jag varit ledig. Ja, efter 9 då jag slutade på jobbet. Sov lite när jag kom hem. Sen städade vi iordning lite inför jannes förfest. Åkte sen till Eurostop och handlade. Åt även lunch där. Blev lite shopping för oss båda med. Jag köpte en lila tunika med glittriga stenar inne på b.young och janne köpte två skjortor och en tröja på dressman. Jag hittade även ett par vinterskor som jag bara måste ha! Har dock inte råd denna månad så hoppas de finns kvar tills nästa...



Stack och tränade ikväll när jannes gäster anlänt. De skulle vidare sen till the fox and anchor. (Hemvärnsgänget). Så nu sitter jag här, paus i idol. Imorgon kör vi ner till Eslöv för att hälsa på mormor och morfar. Sen ska vi till Höör. Stannar tills på måndag. Vi ska inom madde och jan i Malmö på måndag kväll med innan vi kör hem igen. Ska bli kul, vet inte när jag träffade madde sist! Förra julen!? Hemskt ju. Speciellt nu när hon faktiskt flyttat ner igen.

Ha en trevlig helg på er! KRAM



Mitt köp

Babyboom

Har fått reda på en till som ska ha bebis i år. Riktig babyboom. Först Sara i december, Nina i Januari, Emma J i mars och jag i april sen en annan tjej (som jag inte skriver ut ännu) i juni. Hihi.

Annars då sen jag sist skrev!? Har jobbat. Gick av från gruppbostaden i måndags morse. Kan inte komma ihåg att jag gjorde så mycket på dagen. La mig säkert och sov. Sen på kvällen stack jag och Malin till simmhuset och simmade. Så himla skönt. Har börjat gilla det skarpt. Skönt eftersom det är den typen utav träning jag tänkt att syssla med de närmsta månaderna. Igår jobbade jag dag på sjukhuset, sen stack jag och janne och handlade lite på Maxi. Lön;) Fast bara en liten del resten kom idag. Alltid skönt när den kommer. Middagen åts på MAX till jannes stora glädje!

Vi har gjort en reservation på ett matsalsbord med 6 stolar som vi vill ha:D Så i slutet av November är det vårt.

Nä nu ska jag nog gå till soffan och kolla klart på Våra bästa år. Har betalt mina räkningar som jag satte mig här för. Sen ska jag gå ut på en liten promenad och allra sist ta mig till sjukhuset för ett kvällspass!

Ha en go dag! Kram


Goodstore

Någon som vill beställa ihop med mig från; http://www.goodstore.se/ ?
Jag hade velat beställa vegetariska pålägg bl.a typ veg salami osv. Men man måste beställa för 400kr, lite maffigt för en själv vill säga. Så hojta till om någon av er är sugna!

Nu ska jag dra med karln på en promenad i regnrusket. Sen ska jag jobba på gruppbostaden. Går av i morgon bitti.

Trevlig söndag på er alla! Kram

Ny utbildning?!

Har funderat skarpt på under några dagar nu att läsa vidare efter min mamma ledighet till djursjuksköterska. Utbildningen finns i Skara. Dock måste jag läsa till matte B då. Älskar ju djur, de är mitt liv! Skulle inte kunna leva utan dem. Så egentligen hade en sådan utbildning varit perfekt. Ska fundera mer på detta.... Har givetvis funderat på detta tidigare men trodde att utbildningen endast låg uppe i Umeå och däruppe i Norr. Kanske lite väl långt att flytta dit. Men Skara hade funkat för ett tag iallafall.

http://www.slu.se/sv/utbildning/grundniva/djursjukskotare/



 

Vetrinär och jobb

I morse hade vi tid hos vetrinären för Zorro. En snabb titt och 400kr fattigare begav vi oss mot apoteket för att hämta ut penicillin och smärtstillande. Så nu ska denna krake knapra på detta i 10 dagar. Men var inget allvarligt, han hade blivit biten av en annan katt i baken stackaren. Därför han haft så ont. Mammas bebis. Men verkar redan ha blivit bättre av de smärtstillande tabletterna.

Innan jag skulle till jobbet hade vi en skum typ som kollade på vår lgh. Frågade om köksbordet var vårt eller hörde till lgh och hur högt det var i taket mm. Finns alla dess typer av människor alltså!

Väl på jobbet idag fick jag ha en elev med mig. Jag, handledare!? haha men var lite kul. Hon var så duktig så. Inget svårt då alltså. Skickade hem henne 1 h tidigare då vi för en gångs skull hade det väldigt lugnt ikväll så vi kunde sitta och titta lite på idol innan vi slutade. Aldrig hänt!! Man får vara tacksam för de få tillfällena. Träffade Emma J också som kom och skulle jobba natt. Hade hört att hon med är gravid så vi började prata på=) Hon ska ha en månad före mig. Så kul! Vi sa att vi får rulla vagnar ihop till våren hehe. Så kul med all glad och positiv respons jag får hela tiden när folk får reda på att jag är gravid! Blir man glad av=)

Nä nu ska jag slänga mig i soffan och kolla klart på idol. Äta en macka med. Sen blir det nog bingen. Ledig imorgon sen jobb sön-fre.

Tjingeling!


Jobb och god frukost

När jag slutade idag vid 9 på morgonen tog jag mitt pick och pack och drog till Malin. Vi körde till Ica Maxi vid flygstaden och handlade nybakt bröd, gott pålägg, wienerbröd, jordgubbar och jucie. Åkte sen hem till henne och avnjöt en helt fantastisk frukost. Frukost är nog det godaste målet på dagen när man kan äta så gott=) Vi åt nog lite för mycket dock! Hehe.

 

När jag kom hem möttes jag av Zorro. Såg först när vi klev in att hans svans hänger slappt. Sen går han lite uppåt med baken och vi får inte röra honom där, verkar ha ont:S Så jag ringde vetrinären och vi fick tid i morgon bitti vid 9. Skulle egentligen jobbat ett dags pass på sjukhuset men ringde chefen som ordnade att någon bytte med mig så ska jobba kväll där istället. Hoppas han blir bra den lilla slarvern! Att han alltid ska hitta på nått...

Nä nu ska jag snart hoppa i säng. Är supertrött trots 3h powernap!

Tjingeling!

Idag är det Malins dag

Hipp hipp hurra! 25 år idag!



Annars då... vad har dagen bestått av?! Jag vaknade vid 7 och kunde inte riktigt somna om. Har blivit helt konstiga sömnrutiner på sistone. Men när jag precis lyckats slumra till igen blev jag väckt av en förbaskad försäljare så jag gav upp och klev ur sängen. Har varit och tränat nu under dagen. Lite styrka och kondition. Så skönt! Illamåendet försvinner helt när jag är i gång men så fort man kommer hem igen börjar det:S

Imorgon är det jobb som gäller på gruppboendet. Slutar 9 på torsdag morgon, då ska jag direkt hem till Malin så ska vi äta god frukost ihop. Inte fel!

Nä om jag skulle duscha och dammsuga här hemma och sen lägga mig och läsa lite i min bok. Är fortfarande på en shopaholic i New York.

Kramis

Härlig söndag, mindre fin måndag

Igår blev vi bjudna på en helt underbar brunch hemma hos våra vänner Linda och Joel. Det var amerikanska pannkakor, äggröra, bacon, soja korv, frallor, färsk frukt, juice, te, kaffe, choklad muffins... jag har säkert glömt nämna något. Var så himla gott och vi rullade nästan därifrån. Fast vi alla 4 (och hunden jazza) rullade ner till stranden istället och gick en 5km tur där nere. Så himla härligt, vädret var fint. Var en mysig dag.


   

I morse vid 08.00 blev vi väckta av två karlar som skulle in i vår lgh och spola rören. Så nu är man uppe, ätit frukost och funderar på vad man ska hitta på idag. Inget jobb vad jag vet ännu. Har jobb ons, tors och fre denna veckan än så länge. Skönt å va ledig lite också=) Går ju i perioder när man är vikarie. Ibland blir det flera dagars jobb på raken och ibland lite lugnare som just nu. Funderar på att gå bort till simhallen och simma lite idag. Eller så blir det styrka på gymmet. Får se.... Trist väder idag är det iallafall.

Cheers!

Ullared

Var lite kaosartat igår. Kö i 1h (kunde varit värre) men väl där inne så kryllade det av folk som knuffades, var otrevliga och skulle fram först till varje pris! Galet! Aldrig mer dit en lördag säger jag bara!!! Men lite fynd gjiordes. En ny väggklocka, jacka till janne, underställ, kalsonger, ny sminkspegel, lite platsfolie, diskmedel och sånt, nya sandaler till mitt jobb hittade jag inne på Sko-Boo. Hoppas de är bra. Ja var lite sånt smått och gott vi köpte. Ska dit igen i december när vi flyttat för att köpa lite ny inredning och lite julsaker. Men då blir det garanterat på en vardag;) Nina och Martin var inne i varuhuset längre än oss och kom ut med en hel del fynd. Speciellt till deras kommande bebis som anländer i början av Januari! Spännande. Väl hemma igen deckade janne och jag och sov ett X antal timmar. Gick upp, åt lite sen gick jag och la mig nästan medesamma igen. Har ingen ork längre... kanske ska berätta om det kära bloggläsare ni som inte vet;

Om allt går som det ska så blir jag och janne också föräldrar fast i april. Är i v 14 nu. Galet. Hade räknat med att bli gravid om 1-2 år men ojdå det blev inte riktigt så. Så det kommer bli ett nytt kapitel som öppnas i ens liv till våren. Spännande! Har dock mått rätt dåligt, speciellt i början. Kunde inte jobba, inte träna, knappt äta pga illamåendet. Levde på blåbärssoppa, mariekex, skorpor och sängen! Men nu kan jag iallafall äta rätt normalt men mår illa varje dag fortfarande även om det är bättre än innan så tar det på krafterna. Och trött är jag! Oj oj oj. Hoppas mest på att illamåendet snart ger med sig, så man slipper det under heeeela graviditeten. Och träningen har jag börjat komma igång med igen så smått. Promenader tar vi ju lite då och då här hemma men styrka ska jag träna lite lätt igen och sen när jag byter gym nästa månad ska jag börja simma, träna yoga och lite sånt. Mår ju bättre av att hålla igång också när man är van vid det... tänk i sommras sprang jag ofta och 9km som längst. Nu skulle jag inte ens orka med 3km haha!

Nä nu väntar duschen sen ska vi iväg till Linda och Joel på brunch. Ska bli gott=)

Ha en bra dag gott folk! KRAM




Städning på CKV

Japp och det behövdes. Blir till att tvätta idag med, fanns ingen tid igår. Solen skiner så blir nog en promenad efter lunch skulle jag tro. Egentligen hade vi tänkt sticka och simma men får bli en annan gång. Sa föresten upp mitt kort på SATS igår när jag var där och tränade lite. Ska börja på nautilus istället om en månad. Där kan man både simma och träna pass och i gymmet så blir mycket bättre. Kommer vara lite närmre för mig också då vi flyttat. Sen tränar ju Lindis där och Malin kanske med ska börja. Så är ju kul=)

Jag har redan börjat känna av lite "jul känslor". Redan jag vet. Hösten har ju precis kommit.... Men längtar tills glögge-tider, pepparkakor, julgodis, tända ljus i mörkret... och även julmaten haha. Men det är faktiskt snart jul, går fortare än man tror! Är säkert också för att jag vet att vi har fått vår nya lya tills dess med. Längtar! I år har jag och janne bestämt att vi ska gå på Wapnö julmässa. Aldrig varit på den trots mina 4år i stan. Den anordnas 18-21 november och det finns massa julmat till försäljning, goda ostar, korvar, julgodis och hantverk. Får se vilken dag som passar, för den 19 är vi i Malmö (jag och Nina) på Lady Gaga! Wiiiee.

Nä nu ska jag fundera ut vad som ska ätas till lunch. Blir en tidig morgon i morgon sen...vid 8-tiden anländer Nina och Martin och sen är det raka vägen som gäller till Ge-kås och Ullared.=)

Ha en bra dag, kramis!


Trött tröttare tröttast!

Var helt slut idag när jag kom hem ifrån jobbet....sov i 4h nästan! Ska faktiskt gå och duscha snart sen lägga mig igen.... sinnes. Ledig imorgon iallafall sen får vi se. Men helgen ska jag med vara ledig har jag bestämt. Blir Ullared på lördag med Ninis & Martin. Äntligen fick vi till en dag=) Sen på söndag ska vi träffa Lindis och Joel.

Träffade Katja (min fd handledare under en praktik) på Maxi när jag handlade efter jobbet. Var länge sen! Sen träffade jag Anna inne på Maxi. Precis börjat sitt pass. Ibland blir det en del kändisar på det stället.

Ska nog ta mig till gymmet imorgon och köra lite styrka. Sen förmodligen en promenad på kvällen.

Hoppas allt är bra med er alla! KRAM

Ristorante Piccolo Italy

 

Förrätt; Bruchetta med hackade tomater för mig och bruchetta med gorgonzola ost för janne
Varmrätt; pasta med grillade grönsaker i krämig sås tog jag och janne tog oxfilé med pepparsås och stekt potatis.

Smaskigt värre! Dit kommer vi gå fler gånger.

Idag är det ingen vanlig dag

för det är Jannes födelsedag! Hurra hurra hurra!

Imorse var jag uppe med tuppen (ja, iallafall för att vara mig en ledig dag.) och fixade frukost och sång för janne som blir 34 idag. Trött men glad var han.

 

Nu i eftermiddag har vi promenerat en tur vid östra stranden. Dags för en dusch nu sen kl 19 har jag bokat bord på den italienska restaurangen i stan. Ska bli kul att testa den, pratat om det länge. Imorgon ska jag dock upp och jobba 6.45-15.30 igen. Tar på krafterna med dagspass!

Cheers!

Jakt på matsalsbord

Körde ut till Stenalyckan idag och kollade runt lite efter matsalsbord + stolar. Nu när vi får större lägenhet får man ju äntligen plats med ett sånt=) har alltid velat ha ett sånt här;


men är ju så populärt så var eller varannan har ju sånt. Så vi hittade faktiskt ett annat inne på chili som vi båda föll för nämnligen detta;

Men jakten fortstätter så vi får se vad det blir tillsist=) Hittade en jätte snygg tv bänk på chili med men är ju inte billigt där....


Spöklik radio

Då var man hemma från jobb. Slutade vid 9 nu i morse. Har gått bra, de är så lugna så.

Igår morse körde jag janne till en naprapat. Han har ju haft ont i rygg och nacke i 2 månader nu och medicinerna från läkaren har inte hjälp. Så blev han tipsad av en arbetskompis om en naprapat som är bra. Verkar ha gjort nytta. Men räcker nog inte med en gång. Tycker det är fantastiskt att det finns sådana behandlingsmetoder som inte innebär piller. Har själv gått hos en kiropraktor och det kan jag varmt rekomendera. Har hjälpt så mycket!! Måste dock dit snart igen, börjar kännas lite i höften igen. En skum sak som vi var med om när vi körde dit igår var att radion började spela på hööööög volym och vi hade inte tagit radion med oss ut i bilen haha. Sjukt skumt! Man hörde inte riktigt för det brusade massor men var någon som pratade och det ekade som bara den genom högtalarna. Tillsist slutade det... men hur kan det komma sig när inte bilradion var inkopplad?!

Föresten så fick vi lägenheten vi tittat på!! De ringde i måndags och janne var och skrev kontrakt i onsdags=D så himla glad. Så nu planeras det för fullt vad som ska köpas! 1 december får vi den. Vi hade tur för vi stod på plats 3 i kön tydligen men de två som var före hörde aldrig av sig.

Nä nu ska jag köra iväg och hämta ut ett paket. Men vad det är säger jag inte då det finns en födelsedags gris här på måndag;)


Present från sis

Hade namnsdag den 23 juli och vi har inte setts sen innan dess så nu fick jag en liten present. Presentkort på Laroth Stedth (en butik i Höör där tjejen som har den designar kläderna själv.) en chokladask och hubba bubba tuggummi. Inte ätit sen man var liten;)





Ansiktsbehandling

Här sitter jag ensam uppe framför datorn. Janne och syrran sover fortfarande. Riktiga sjusovare de där två... visserligen är det jag som somnat först på kvällarna med så vaknar tidigare. Har ätit lite frukost och druckit honungsvatten. (förkylningen håller fortfarande i sig...segt). Tänkte steka upp lite american pancakes sen till de vaknar. Blir lite brunch då;)

Igår så var jag och Lina i stan. Shoppade lite. (mest Lina=)). Sen hade vi tid för ansiktsbehandling kl 14 på Complete me. Var jätte skönt! Var en Aha/pha behandling med någon syra som verkar djuprengörande och peelar huden. Är alldeles len och mjuk fortfarande i ansiktet. Man fick ligga i ett rum i en säng under täcke, var rätt mörkt där och så spelades avslappnande musik. Tjejen jag hade sa att man kan gå på en sån behandling en gång i veckan fyra gånger för att få bäst resultat. Synd man inte är rik... kostar 350kr/gång för 30min. Nu fick vi ju det för halva pga rabatten. Sen visade hon bra produkter med. Köpte inga för de kostade skjortan men bad om en broschyr och läste lite om de igår. Verkar faktiskt vara riktigt bra. Ingredienser från naturen, inga mineral oljor osv. Meeeeen bara ansiktskrämen kostade 600kr:S. Så blir nog inget med det. Men som sagt om man varit rik så...

På kvällen sen gick vi en runda, sen lagade vi mat; potatiscrocketter med ryggbiff/quornfilé, bernaisesås, pepparsås och sallad. Till efterätt slängde vi ihop en brylé pudding. Mums! Men oj så mätt man blev.


 


På schemat idag står en tur ut mot Bäckagård för att visa Lina vårt nya place, sen ska vi nerom Grötvik för en promenad. Sen ska sis åka hem igen mot skåneland. Tiden går undan!

Nä nu ska jag nog hoppa i duschen. Får sysselsätta mig lite medans jag inväntar herrskapets uppvaknande=)


Ha en bra dag! Kram

Då var det oktober..

Igår besiktade vi bilen, den gick igenom!! Trodde vi inte. Så det känns skönt. Första bilen jag haft som klarat sig genom en besiktning. Så ett år till kan vi köra med den iallafall. Träffade Linda J i stan lite senare och blev bjuden på en fika på Robert's Coffe. Kul att ses igen, var i sommar sist. Hade mycket att prata om, rätt lustigt då vi inte kännt varann så länge, men ibland är det bara så. Gick lite i affärer efteråt och fastnade på Åhléns då det började larma som bara den när vi skulle ut. Folk flockades runt och glodde. Efter många om och men kom expiditen på att det var min parfym (som man tack o lov såg var använd ett tag) som hade larmet kvar i kartongen. Så det togs bort sen fick vi gå ut genom allt nyfiket folk. Som vi skrattade! Så pinsamt.
På kvällen sen beställde jag och janne pizza från Verona och hyrde film. Såg på "Familjen Jones". Helt ok film.
Föresten så var vi och tvättade bilen i torsdags på Wash in. Sånt ställe där man tvättar själv. Gick bra, billigt med och bilen blev vit igen=) Vi har ju sån otur att där vår parkering är finns massor med träd= massor med fågelskit jämnt. Så pärlan kommer få tvättas med jämna mellanrum...


Idag är det jobb på sjukhuset som står på schemat. Även imorgon då det är 6,45-15. Sen på kvällen kommer syrran upp och stannar tills tisdag. Vi ska på en ansiktsbehandling på måndag, som finns i njuta häftet. Dock inte den vi helst ville på då hon ej hade tid utan en annan. Ska bli spännande. 2 för 1 går man ju så blir inte så dyrt heller.

Ha en trevlig helg gott folk! KRAM

RSS 2.0