Fint besök


Dagarna två

Igår tvättade vi bilen både utvändigt och invändigt. Så nu är den så ren och fin som den kan bli.  Sen körde vi ut till Haverdalstrand och gick en promenix. Körde inom MAXI på hemvägen och köpte mat till att grilla. Blev lax för mig och kotlett för janne. Var super gott! Gjorde en bärpaj till efterätt också med vaniljsås.

      

Idag började jag dagen med att tvätta upp lite grann och tittade samtidigt på det kungliga bröllopet mellan prins William och Kate Middelton. Fint med bröllop!
Vi styrde sen vår kos mot stan för att göra lite ärenden Blev en glass på stan då med i detta fina vädret. Calipo cola för mig och mjukglass för janne. Körde sen ut till ÖB där vi köpte en blomstertunna och inom plantagen och köpte jord och blommor så nu har vi planterat lite fint på vår uteplats=) Ska köpa två korgar med att hänga upp på planket med blommor i men hittade inga vi ville ha. (Får ju inte kosta skjortan heller). Så det får komma senare.



Nu ska jag njuta av lite färsk ananas! Bye bye!

BF dag

men no baby!

Träffade Linda idag över en lunch på stan. Kollade i lite affärer och sen åt vi även glass på torget. Mums! Meeen fick en fågelskit rakt i mitt nytvättade hår! Lagom kul. Linda torkade bort med servett så gott hon kunde men äckel känslan fanns ju kvar! Urk! Blev till att duscha igen.... Fattar inte varför de jämt ska bomba mig?!

Janne mötte upp mig på stan, vi skulle till BM kl 15.30. Allt såg bra ut idag med. Skönt det. Bebis har fixerat sig nu inget ruckbart huvud längre. Å jag har nu gått upp till +18kg. Nu får det räcka tycker jag;)

 

Nu ska vi kolla på film; Himlen är oskyldigt blå.

Hej svej!


God fruktsallad som avnjutits ikväll=)


Fynd

på Ö&B. Hittade denna söta bricka och burk idag (eller igår blir det ju då klockan är efter midnatt). Sommrigt! Det ska bakas kakor och läggas i denna burk, någon som har förslag på vilken sort?!

Blir så trött på krångel... fick inte min graviditetspenning från FK idag...ringde dit och de visste inte varför för stod inget. Så ärendet ska skickas vidare till handläggare... hoppas det går fort för behöver mina pengar!!! Men FK är ju inte kända för att det går undan.... sen fick jag inte min lön från kommunen förra månaden, och inte denna heller! Jobbade bara ett pass där i februari men var 10h så ger lite pengar. Så fick ringa chefen igen så hon skulle kolla med lönetanten ännu en gång å förhoppningsvis får jag den slanten på fredag iaf...suck. Janne säger att jag är pessimistisk ibland men blir ju alltid massa krångel tycker jag med pengar när man behöver dom som mest! Kände detta på mig....



Nu är det ju den 27, alltså BF dagen. Men undrar om det kommer någon bebis?! Är lite mer än 23h kvar på dygnet så återstår att se;) Har dock förberett mig på att gå över tiden ett par dagar. Besök hos bm kl 15.30 idag med.

Nu väntar sängen! Tjingeling!

Den osminkade sanningen....

Eftermiddags mys med älsklingskatten=)

 

Nu ska vi ut på promenad! Hej svej!

Vecka 39+3

 

Såhär ser magen ut idag. Uppenbarligen tycker inte bebis att mamma är tjock nog utan verkar trivas bra där inne=) Nu ska jag, bebis och tjocka magen ut på en härlig promenad i vårvädret. Janne sover då han jobbade en extra natt. Men har tagit semester nu resterande två nätter (mån-ons) så han kan vara hemma med mig. Känns rätt skönt för man vet ju aldrig.... sen är han ledig i 10dagar på schemat så någon gång snart borde han/hon väl komma!?

Ha en fin dag gott folk! KRAM från oss

Nya böcker

Hämtade ut dom i veckan, har börjat på den ena; Flickan från 20-talet. Får följa med i BB väskan sen när det blir dags om den inte är utläst innan dess, vilket jag inte tror då jag läser lite då och då bara.

 

Har föresten sett lite kändisar i dagarna. När vi var på MAXI i torsdags mötte vi en medlem från Gyllene Tider vid enrén; Mats "MP" Persson med fru. Han som spelar gitarr i bandet. Sen såg vi en man från "halv åtta hos mig" igår som kom cyklandes när vi var påväg mot östra stranden. Så minsann här finns lite kändisar här med höhö.

Trevlig kväll!

Grattis idag till min fina Carro som blir 26<3

Grattis till min kära mormor som blir 76<3

Grattis till jannes syrra Maria som blir 38<3



Långfredag

Tvättat upp alla vårkläder idag. Känns skönt att ha det gjort. Är ju hög tid att börja klä sig lite lättare. Är nästan för varmt ute idag för en höggravid. Men underbart väder!

Körde till Östra Stranden idag och gick en liten promenad och åt varsin daimglass. Jag testade den nya med päron. Riktigt smaskig! Nu ikväll har vi suttit ute och ätit ägg och sill. Mumsigt! Men kunde dock inte sitta där så länge blev helt svettig. Och jag blir bara tjockare och tjockare, nu får liten snart komma tycker jag. Är jobbigt för kroppen nu!!! =)

   

Skärtorsdag

Idag var vi först hos BM för kontroll av mitt bltr och lyssnade på hjärtljuden. Allt såg bra ut så känns skönt. Fick en ny tid tills på onsdag den 27 då bebis är beräknad. Får se om vi kommer dit eller ej=)

Efter lite handling på MAXI och tankning på shell (där jag även hittade en super god brownie) körde vi hemåt igen. Malin kom inom efter jobbet vid 13. Fikade på frallor, jordgubbar och delade på brownien jag köpt. Riktigt gott och alltid trevlig med besök. Gick ut en runda efteråt också. Härligt väder! Lite molnigt här idag dock men varmt som bara den. Inga påskkärringar har ringt på idag. Kanske inte går runt så längre?! Lite trist, känns som Halloween och sånt trist har tagit över. Våra barn ska minsann gå påskkärringar vid påsk;)

  

Annars händer inte mycket i påsk. Blir lite promenader, ska tvätta imorgon och så ska vi givetvis äta ägg och sill! Janne ska jobba extra lör-sön. Nä en lugn helg med andra ord.

Glader påsk på er alla!!! KRAM

Glad påsk!

Nu är här lite påskpyntat här hemma och påskgodiset är upphällt;) Antonbergs ägg. Älskar dom! Speciellt med mandel och marsipan. Köpte godiset för ett tag sen och har gömt påsarna i byrån men idag åkte de fram. Kunde inte hålla mig längre;)



Idag är det 7 dagar till BF. Nervöst!!!

Solsken och besök

Idag fick vi besök av Emma och hennes lilla Alma. Tog oss en promenad vid Hallägra här ute, sen hem för en liten fika. Så liten och söt bebis det dära. Tänk att vi snart själva har en=) Går inte att förstå... Fick en hel kasse med kläder utav Emma också, perfekt att ha lite reserv kläder, lär ju behövas!



Har suttit ute och läst idag, janne ligger och vilar förtillfället, börjar jobba i natt. Påskveckan nu ja... lite påskgott måste ju ätas till helgen=D Funderar på att kanske grilla? Får se. Längtar tills lönen kommer nästa vecka, är lite tomt i plånkan just nu! Då ska jag plantera lite blommor på uteplatsen, janne kom med idéen att vi kan köpa små korgar till planket också och sätta i lite blommor. Så ska här nog bli lite fint här med. Fattas bara nya utemöbler men det får vi se när och om det blir av. Inte billigt alltså!

Nu ska jag kolla till min lax och potatis i ugnen, blir middag alene idag tror jag. Vet inte vad karln vill äta, trött på fisk sa han för ett tag sen så därför gjorde jag inget till honom;) Å han lär sova ett tag till... ska vara snäll och köra honom till jobbet ikväll.

Tjingeling!


Underbara vår!

Vädret idag har varit helt fantastiskt. Satt ute i solen största delen av dagen, fikade och läste. Sen körde vi ner till Tylösand i em/kväll för en promenad. Fler sådana här dagar tack!

    



Annars är allt som vanliJgt, ingen bebis ännu. Janne blev trött på mig och min "städ mani" igår då jag bad honom ta ner gardinerna i vardagsrummet för jag skulle tvätta dom. "Må denna graviditet vara över snart" muttrades det. Men jag vill ju ha å göra när jag är hemma, inte bara sitta still i soffan hela dagarna som vissa kan. När man jobbar orkar man ju inte putsa och feja jämt men nu har jag ju inget för mig så då kan man ju passa på;)

Nu väntar duschen! Bye bye!

Söndag och grått idag igen

Så trist! Hade sett framemot en solig helg men icke. Igår blev det bröd och bullbak här hemma. Och jag slängde även ihop chokladmuffins. Kul å ha lite å göra ju. Tog oss en liten promenad innan dess med men kan tyvärr inte gå för långt längre... gör så ont i svanken och ljumskarna, speciellt på vänster sida. Å stödbältet hjälper inte direkt. Men men lite frisk luft skadar aldrig.

   

Idag ser vädret lika trist ut som igår:( Så blir kanske lite dammning idag och tvätt?! Får se vad dagen har att erbjuda. En liten promenad också. Janne lär väl vakna om någon timme eller så så man får lite sällskap. Fattar inte hur han kan sova så länge, men ja han är ju nattuggla. Mer än jag!

Såg föresten på film igårkväll; Winters bone. Var sådär. Såg Gränsen i veckan med och den var faktiskt bra. Läskigt med krig dock! Får se om det blir någon film idag också. Janne laddar hem för fullt så kollar vi i datan. Funkar helt ok.

Ha en trevlig söndag på er! Nästa vecka är det ju påsk=D Påskgodis, marsipan....mmmmm.=)


BM besök och mjukglass på stan

Allt såg fint ut idag också hos bm. Magen hade växt 1cm till och Emma själv har nu gått upp +17kg. Ingen undernärd mamma iallafall haha. Tur det mesta sitter på magen;) Hjärtslagen var på 136 slag/minut. Bebisen hade flyttat sig längre ner i bäckenet också. Ska dit för att ta bltr och lämna urinprov på torsdag innan påsk, var liiiite förhöjt tryck men inget allvarligt. Fast lika bra att kolla upp. Men min kurva följer jag helt perfekt så känns skönt. Innan torsdag trodde hon inte på att vi skulle få någon kotte. We´ll see. =)

Efteråt tog vi oss varsin mjukglass på stan, de hade öppnat SIA vagnen på torget där de bakar egna rån och gör egen mjukglass. Sååååå gott=) Hade egentligen tänkt åka till Tylösand men blev mulet så fort vi kom ut från bm så vi struntade i det! Kanske blir det glass imorgon igen om vädret är fint. Isåfall ute på Riccardos.

Trevlig helg!

Måste bara säga, Zorro fick lite tonfisk idag och han blir så lycklig när han inser vad han ska få och springer runt och "pratar" och  väntar på att man ska öppna burken och lägga upp maten till honom. Men janne tyckte tydligen att matte verkade gladare än zorro över att han skulle få tonfisk hehe. Älskar den katten. Och min man med såklart;)<3

Chokladbollar

negerbullar? Kärt barn har många namn. Bakade iallafall sådana här i kväll. Var sugna på nått gott och kom på att vi ju har ingredisenser till bak hemma så var bara att sätta igång=) Nu blir det film här lite sent på kvällskvisten. Vi är ju nattugglor!


Sunny thursday

Idag har jag gått en härlig promenad i solen tillsammans med Linda. Vi gick vid Nissan. En hel del folk ute. Efteråt fikade vi lite hos henne och pratade om allt från bebisar, förlossning till djupare saker. Alltid mysigt att ses! Kommer bli så trist i juni då paret flyttar sig uppåt landet igen.... Men så är det ju, vi kommer ju säkert inte bo kvar i stan heller för alltid. Man kommer ju ses ändå men med mer planering i förväg=)

Nu ska jag äta lite middag hade jag tänkt, rester från igår lax, potatis och cremefraishe. Enkelt och gott!

Hoppas på en fin helg! Imorgon ska vi till BM på kontroll igen. Spännande att se om bebis fixerat sig eller ej!?

Tjingeling!

Besök i Fyllinge

Idag har jag varit på besök hemma hos Emma och lilla Alma. Så söt hon är den lilla tjejen. Emma bjöd på god kladdkaka och te. Intressant att höra hennes version av förlossningen. Snart sitter vi förhoppningsvis och fikar tillsammans med varsin bebis=)


Katt ute, katt inne




Kärt skånebesök

Idag kom carro hit över dagen. 10.23 skulle jag hämta henne på stationen men tyvärr hade bilen bestämt sig för att inte starta idag så fick ringa carro och guida henne om vilken buss hon skulle ta. Som tur var fanns där en som gick rätt fort så 20min senare var hon här. Så irriterande bara! Vi åt lite brunch ihop; american pancakes, äggröra, frukt och veg bacon. Mätta och belåtna begav vi oss sedan till parkeringen på jakt efter någon som kunde hjälpa oss att ladda batteriet på bilen. Carro fick napp av en man i 50rs åldern som hjälpte oss så vi kunde köra till Tylösand på en härlig promenad i värmen=) Dock startade den inte igen när vi skulle hem. Men hade tur och fick tag i en annan man som kom körandes som stannade och hjälpte oss haha! Är nått fel med den där bilen ibland... men nu går den som vanligt. Skumt.

  

Satte oss ute på uteplatsen när vi kom hem och fikade lite. (har em sol här). Sen lagades fetaost paj till middag och sen vid 19.30 körde jag Carro till stationen igen då hennes tåg gick vid 20. Har varit en mycket trevlig och mysig dag! Blir alltid på bra humör när vi ses=) Alltid mycket skratt och galna historier!<3

Just nu duschar mannen i huset sen ska vi nog ta och kolla på en film. Måndag imorgon igen... inte klokt vad dagana går!

Tjingeling!

Mysig lördag

Först blev det besök ut till Möllegård som ligger ute på landet. Malin, Anna och jag åkte ut dit för att ta en promenad i solen och köpa glass på World of Riccardo. (riktig hemmagjord italiensk glass) Super gott!



Sen på kvällen styrde jag min kos hem till Linda där vi åt grönsakssoppa, bröd och naturgodis. Roligt att vi båda ska bli mammor inom en snart framtid, trist dock att de flyttar upp till Västerås i Juni, så hinner inte vara mammalediga alls ihop:S Men ska bli kul att hälsa på varandra med våra små familjer!

På tal om barn så undrar jag om inte förlossningen är på G. Inte just nu, men magen har krånglat den senaste veckan och har läst en del om att det är på G inom det närmsta då. Men vad vet jag. Man ska väl inte tro allt man läser men såhär har jag inte varit innan i magen mer än i början på graviditeten..... Vi får se om bebis tittar ut tidigare eller ej! Nu ska jag ta sällskap av min lilla katt och lägga mig på spikmattan och senare också invänta John Blund som kommer rätt sent nuförtiden och inte stannar så länge. Men är glad för den sömn jag får=D



Natti natti!

Bebis säng

Har tvättat och fixat med spjälsängsskyddet till litens säng nu ikväll så nu är även det på plats + en liten filt och en liten nalle + en snuttisfilt. Bara trämobilen som ska hängas upp men det överlåter jag till janne;)

 

Givetvis hittade ju zorro sängen som vi förutspådde. Tur vi la ett lakan över!

 
Tyvärr Zorro, den är inte din!!!

Storm på västkusten

Igår och idag har det blåst så man trott att huvudet ska blåsa av så fort man tittat ut! Tydligen är det ännu värre nere i skåne, vilket vi i och för sig märkte igår när vi var nere i Helsingborg på IKEA. Shit trodde aldrig vi skulle komma fram till bilen med våra varor. Läskigt! Solen har skinit idag men vad gör det när man inte kunnat vistas ute och njuta av den!?

IKEA igår var lyckat förutom att vi inte fick tag i någon badbalja, de var slut! Men skötbädd och resterande småsaker vi skulle ha fick vi med oss. Men ska till Ge-Kås någon gång i maj sen och köpa babysitter b.la så då får vi leta upp en badbalja också=)

Vi var ju på besök på förlossningen i onsdags. Shit blev nästan lite nervös igen när jag fick se rummen, i ett sånt ska jag ligga och kalva ut en unge! Lustgas på väggen som janne var nyfiken på. Sen fick vi se badrummet, ett speciellt rum där de har ett stort badkar som man får bada i om man vill och om det är ledigt. Är enligt många en effektiv smärtlindring sa barnmorskan. Finns lustgas där inne med. Men det allra läskigaste var såklart att se operationssalen där de utför akuta och planerade kejsarsnitt. Det hoppas vi få slippa iallafall! Men skönt att veta hur det ser ut där, var vi ska anmäla oss när vi kommer dit osv. Personalen verkade väldigt trevliga så det får vi hoppas. BB fick vi inte se något av, dit vi ska efteråt men det låg bakom dörren på andra sidan korridoren. Ja, idag går vi in i vecka 38 så nu mina vänner är det inte så långt kvar förhoppningsvis!

Imorgon ska jag träffa Malin på dagen och sen på kvällen ska jag hem till Linda. Och på söndag kommer min fina vän Carro hit på besök över dagen. Ser jag mycket framemot=) Inte för ofta vi ses ju!

Trevlig helg! KRAM från den höggravida skåningen i Halland

Dinkel morotsbröd

Bakades ikväll, blev super gott. Å så enkelt! Kan verkligen rekomendera detta också=)

Morotsbröd i långpanna

24 bitar

Ugnstemperatur 225º

Tid: cirka 30 minuter + tid för jäsning

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 50 g flytande margarin eller 0,5 dl rapsolja
  • 2 stora morötter (ca. 200 g), finrivna
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap eller socker
  • 4 dl vetemjöl special
  • 8 dl fullkornsmjöl av dinkel

Tillagning

Värm mjölken eller vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.

Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.


http://emelia.wordpress.com/2007/01/21/recept-till-nyttigt-och-supergott-morotsbrod/


Ibland undrar man....

Hur vissa människor kan ha rätt till än det ena än det andra. Ansökte om sänkt månadskostnad till CSN nu under min mammaledighet men fick inte det. Undrar varför? Min inkomst kommer ju vara runt hälften av vad jag annars får. Sen ska jag ju betala tillbaka på skatten. Det "roliga" är att det inte är mitt fel. Mailade skatteverket och frågade, de sa att har man två arbetsgivare som jag har kan den ena ha draigt för lite skatt. Är ju deras ansvar inte mitt tycker jag men ja så här sitter man och ska betala tillbaka 4600kr detta året.... Känns ju lagom kul. Mailade de nyss igen om en betalningsplan, så får väl börja betala tillbaka per månad så fort det går. Aja, man kunde varit med om värre saker men blir så trött ibland. Kunde inte detta hänt förra året när jag hade vanlig lön istället? Suck. Är kanske en liten irritationsdag idag för denna höggravida!? Dom finns dom med tyvärr=)

Det blåser och är riktigt grått och trist ute också, inget man blir gladare av. Men jag får tänka på vår bebis som snart kommer anlända. Ser mycket framemot det, att få vara hemma med den lilla och njuta. Skiter i att ekonomin kommer vara sämre, är inte det man skaffar barn för. Trist bara som sagt att man får massa extra utgifter men det man inte dör av härdar en eller hur?

Kanske ska ta å baka idag!? Får se om det blir innan eller efter besöket på BB. Shit! Snart är det verkligen dags att befinna sig där! Gjorde en sammanfattning av graviditeten på senaste besöket hos BM. Hon skrev in det i VAS hur jag/vi upplevt allt. Klart man mådde piss i början, har haft ont här och var, kramper i vaderna på nätterna och illamåendet som kommer och går men överlag tycker jag att jag haft en bra graviditet. Inget allvarligt som varit fel. Har mått prima vissa perioder också så har inte bara varit elände=) Är fortfarande rätt rörlig, kan promenera, träna lite lätt och simma. Går inte vaggandes som en anka som många sagt att jag kommer göra i slutet. Okej, är inte helt slut än här men tror faktiskt inte det kommer ske. Tror det har att göra med också att jag rört mig hela tiden och kör min lilla styrka. Bara bra för en själv och barnet. Sen frågade hon vad jag tyckte och tänkte om de olika smärtlindringarna som finns och vad jag vill ha. Sa som jag känner att absolut vill jag ju testa lustgasen först. Inte få massa annat direkt, men har jag väldigt ont och det kommer ta tid får de givetvis ge förslag på både epidural och annat de tycker kan hjälpa en bra. Som pappa sa när vi pratade om det, finns det smärtlindrande som hjälper en varför inte ta? På mammas tid fanns bara lustgas! Ja, tiderna förändras...

Hoppas solen visar sin närvaro hos er andra ute i Sverige! KRAM till er


Tuesday!

Idag har jag varit och simmat, sista gången på mitt andra 10 kort. Blir inget nytt, dels tillåter inte budgeten det denna månaden och sen känns det inte lönt. Om jag vill simma något mer kanske jag köper enkel gång. Får se. Var föresten på torget innan dess och köpte frukt och grönt. Två stora påsar med diverse för 100kr. Galet billigt. Kommer vi tjäna in massor på.

Nu ikväll kom Linda och Joel över på lite mat. Var länge sedan sist! Trevligt att ses igen. Hade en del att prata om. Blir så trött på folk som ska hålla på att kommentera och tycka och tänka en massa när man är gravid. Precis som vem som helst har rätten att kommentera hur man ser ut! Alla ser vi olika ut som gravida, vissa har stora magar och vissa har mindre. Inget som säger att det ena är mer normalt än det andra och hur mycket man gått upp osv. Känns som folk inte har nått bättre för sig ibland. Man kanske ska tänka sig för lite?

Imorgon ska vi på besök på BB. En timmes info och rundvandring. Skulle egentligen till IKEA efteråt men så blev det möte på jannes jobb som han måste gå på så blir IKEA på torsdag istället, ska handla det sista till bebis.

Föresten, igår blev vår lilla skattkatt överfallen av en annan katt här utanför. Pälstoffsar flög huller om buller och Zorros halsband flög av. När han väl kom undan tog det ett tag tills han kom till oss, då var han så slut så han spydde. Stackars liten.... men inget allvarligt skedde. Katter....


Nu väntar sängen! Bye bye!

Babyboxen

från babyproffsen hämtade vi i fredags! Gratis är bra=)


Våffel söndag

Ikväll gräddade jag våfflor till oss innan janne skulle till jobbet. Smaskigt. Under dagen har jag varit ute på en promenad, gjort mina styrke övningar och pratat med min kära vän madde i telefon. Synd vi inte ses oftare.<3 Har även tagit det rätt lugnt idag med en powernap efter lunch.



Har en bröd deg på jäsning nu, solrosbröd. Ska jäsa i 10h så blir bra nu över natten. Så får man nybakt bröd till frukost imorgon=) Tror dock jag ska göra bullar av dem istället för bröd. Sen under dagen kanske jag bakar en ny sats av det goda morotsbrödet, men ska testa att baka det med dinkelmjöl denna gång.

Såg föresten en slaktbil med stackars djur i när jag lämnat av janne på jobbet. Den körde framför mig. Blir så ledsen när jag ser det....även om inte jag äter kött så vet jag att massvis med stackars djur slaktas och säljs till affärer på ett hemskt sätt varje dag! Önskar alla kunde vara vegetarianer eller att folk började behandla djuren på ett värdigt sätt....

Nu ska jag och zorro inta sängen, spikmattan och avslappnings cd:n!

Tjingeling!


Är man livsnjutare så hittar man alla sköna ställen!

Besök

I torsdags var jag på stan och åt lunch med Maria L från jobbet. Hon hörde av sig och frågade om jag ville ses. Kul folk vill ses, är ändå mest hemma om dagarna så har inte så mycket planerat mer än mina små promenader och ibland simning=) Vi åt på Brooktorpsgården. Maria och hennes man ska ha barn i slutet av juli. Mycket babyboom nu överallt tycker jag! Kul.

Igår var vi på besök hos BM, allt såg bra ut som vanligt så var skönt. Magen har växt till 33cm och hjärtslagen låg denna gång på 150. När jag berättade om mina värkar jag hade för någon vecka sedan trodde hon att det berodde på att bebis flyttat sig längre ner i bäckenet och fixerat sig men nej huvudet var fortfarande fullt rörligt så var nog bara vanliga sammandragningar och förvärkar. Men inte kännt av det sen dess... men har sammandragningar då magen blir helt hård emellanåt, barnmorskan kände det med men gör inte ont som då. Och har pyttelite "mensvärk" då och då men knappt märkbart. Konstigt det blev så intensivt för 2 veckor sen.

Igår kväll då så kom pappa upp tillsammans med Mona som han träffat ett tag. Första gången vi träffade henne så var trevligt. De kom upp runt 18.30 och hade köpt med sig spjälsäng, madrass, täcke, påslakan och lakan från IKEA som vi fick av pappa. Så snäll! Jag hade från början velat ha en vit säng till bebisen men den kostade dubbelt så mycket som den i bok och det är ju onödigt. Men den blev faktiskt fin som den är också, funderade ett tag på att måla den vit själv men får se. Så glad att vi har så snälla familjer som ger oss saker och lånar oss diverse. =) Vi bjöd på tonsfiskpaj sen till middag och chokladpudding med grädde och jordgubbar till efterätt. Blev uppskattat. Satt uppe länge och pratade och kom inte i säng förän runt 2 i natt. Så blev sen frukost beståendes av scones och ägg, sen begav de sig hemåt under eftermiddagen idag . Kul med besök! Är glad att pappa träffat någon som han verkar trivas med, var inte en dag försent;)

Idag har vi tvättat (igen) och varit på en promenad ute vid Tylösand. 14,5 grader varmt har det varit. Nästan för varmt med tjocktröja även om man inte hade jacka. Underbart! När vi sen kom hem satte vi ihop utemöblerna vi fick med hem från pappa sist (hans gamla från huset) och fikade lite i värmen. Hoppas på fler sådana dagar nu...
Fick föresten äntligen upp hyllorna i hallen, pappa hade med sig en hilte borr från jobbet. Extremt hård vägg den där.... Funkade inte med någon annan borr.

Nu kollar vi på en läskigt film på 6an om någon krokodil som jagar folk som blivit strandsatta... heter "Territory".

Trevlig helg!


     

RSS 2.0