Debut på babysim

Gick bra! Dock såg hon mest konfunderad ut i vattnet, kollade sig omkring med handen i munnen=)

  

Efteråt var vi hemma hos Maria L som fick en pojke för 18 dagar sedan. Vi var en bunt arbetskollegor där. Var trevligt och god fika! Fick med mig lite vaser och ljus hem av Emma som vi fick låna till dopet på söndag. Snällt, slipper jag inhandla det. Nu börjar det närma sig med stormsteg! Lite nervöst men det ska nog gå bra.

Nä om man skulle ta å göra lite core träning sen ut på en rask promenix. I morgon börjar mamma guppen, 9.30 ska vi vara där. Å vår tös som sover till 10... i morse vaknade hon iof kl 8, åt, bytte blöja sen somnade vi igen. Men hoppas hon vaknar 8 imorgon med så jag slipper väcka henne!

Det var allt från oss för idag! Tjingeling!

En slagen hjälte!


Efter en lång dag i Malmö där mamma fixade håret hos Molly! Tog på krafterna på liten som däckade direkt när vi kom hem<3

    



Myshelg!

I fredags kom Linda med sin lilla Elin på besök och stannade till igår. Vi tog en promenad, åt gott och pratade massor! Var himla kul. Ser framemot att våra töser ska få växa upp ihop=)

    

Senare i går em när Lindis kört hem kom lilla syster upp! Mathilda sken upp så fort hon såg moster=) Vi åt kräftor, räkor, västerbottenostpaj och vitlöksbröd. Gott! Även Zorro fick sig en och annan räka där han satt och tiggde vid bordet. Kvällen avslutades med en skräckfilm; insideous. Lite läskig allt! Speciellt Lina tyckte det var lite jobbigt att sova ensam ute i vardagsrummet! Men inga gastar hade varit på besök i natt vad hon visste!;) Lina körde för en stund sen då hon skulle på möte på "Rädda katten", lillan sover middag, janne klev nästan precis upp och ja här sitter jag. Kommande vecka blir det lite att göra. Imorgon kör vi till Malmö till Mollys salong. Blir nya slingor för mig. På tisdag kommer kanske jannes arbetskompis å besök, onsdag börjar babysimmet sen blir det hem till en jobbarkompis och hälsa på deras nykomling. På torsdag blir det handling till dopet, på fredag kommer Hanna, Björn och Thilde sen på lördag kommer resten av våra långresande gäster sen på söndag är det ju dop! En fullspäckad vecka med andra ord. Ska försöka hinna med att jogga också, tänkte göra det idag men har haft nackspärr sen i torsdags, vill inte släppa=/ så får bli en promenad istället om ett tag!

      

Trevlig söndag på er! Kramis

Present till Mathilda från Elin



Present till mamma Emma från sis


Bloggdesign

skapad av super snälla och duktiga Jessica =)

Himlen måste sakna en ängel

Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm,
och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.
Plötsligt så var världen helt ny,
allting stanna’ upp när du kom.
Och jag såg dig och visste av hela min själ
att nu börjar allting om. 
 

Himlen måste sakna en ängel.
En finns här hos mig, och vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Hon ligger tätt intill mig, så trygg på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat hos mig. 
 

Gryningsljuset smyger sig in,
finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens att jag väntade en
evighet just på denna dag.
plötsligt slår du upp dina blå,
styrkan i din blick gör mig svag.
Och helt utan att döma så ser du på mig,
och så börjar våran dag. 
 

Himlen måste sakna en ängel…

 


Date på stan!

Blev en date på stan idag med Natalie. Tog oss en fika på Roberts och fastnade där ett bra tag! Hade så mycket att prata om=) Sist vi sågs var jag höggravid och nu är jag mamma och Natalie har gift sig! Vuxen poäng till oss;) Mathilda gillade sällskapet och sa inte ett knyst på hela tiden, bara smilade! Mammas underbar tös!<3

 

När vi sen kom hem hade janne tvättat, dammsugat och diskat! Redig karl det dära! Så jag lämnade lillan hemma och tog bilen till Willys för å storhandla. Blä! Men ett måste tyvärr.... Men nu är det gjort.

Sötnöten sover nu, somnade 21.30. Janne cyklade till jobbet en timme tidigare och jag ska också lägga mig nu. Imorgon kommer Lindis och lilla Elin hit och sover över tills lördag. Sen på lördag em anländer lilla syster för liten mini kräftskiva hos oss=) Kul och mysig helg med andra ord!

Nästa helg är det dop för lill gumman. Prästen har inte ringt än!? Så får ringa imorgon och se så allt står rätt till. Kollade upp lite låtar till dopet innan idag! Men vet inte om jag klarar av att välja någon, hittade två jätte fina men tårarna började rinna som bara den bara av att läsa texten!! Hur ska det då gå när jag står där i kyrkan framför alla och börjar stortjuta? Glädje tårar givetvis men ändå! Aja det får bli som det blir;) kan ju inte hjälpa att jag älskar min lilla flicka så himla mycket.<3

Tjingeling!

 

Lite lektyr!

Som janne brukar säga. Visste inte det ordet fanns förän han lärde mig det;) Fick en prenumeration på föräldrar & barn av käly Jonna när Mathilda fötts som kommit igång nu! Så snällt, kul med lite läsning. Sen skaffade jag mig en kort prenumeration på topp hälsa med. 3nr för 69kr. Synd jag inte sparade läsningen till idag när det är regnigt och grått ute=/ ska ut och springa om ett tag iaf. Sen blir det lite städ, tvätt och sen film ikväll. Igår kollade vi på senaste Maria Wern. Får se vad det blir ikväll!




Trevlig onsdag!

Älskade barn!

Ditt leende gör mig till den lyckligaste människan på jorden!<3



 

Sol ute

som bådar för en härlig promenad om ett tag, ska först ta mig an disken hade jag tänkt med lilla M som sällskap=) Pappa janne sover då han gick av sitt nattpass i morse. Ledig två dagar nu sen jobb igen. Hans pappa grupp börjar idag med, spännande att se om där finns några vettiga pappor eller ej;) hehe

Gårdagens eftermiddag spenderade vi tillsammans med fina Malin. Vi började med en promenad på galgberget sen åkte vi hem till henne och bjöds på god fika. Var så mysigt!<3 Å Mathilda var så snäll. Satt i Marcus knä en stund med när han kom hem från jobbet!=) Hennes humör är mycket bättre nu igen efter att vi bytte tillbaka till NAN 1 ersättningen på kvällarna. 2:an var nog för stark för hennes mage, var ofta rapar på tvären osv. Så nu mår hon bättre igen vilket är skönt=) Men dock har hennes vilja börjat visa sig då hon "höjer" rösten lite när något inte passar henne!

  

Imorgon blir det en joggingtur igen. Försöker springa var 3:e dag ca. Fick lite ont i knäna efter jag börjat komma igång, men var nog eftersom det är mycket asfalt häromkring. Men sen jag börjat ta mig till galgberget igen känner jag inte av det så mycket. Men 2-3gånger i veckan tycker jag är alldeles lagom. 2 är målet allafall. Sen ska jag nog ta och köpa ett simkort ihöst och försöka simma en gång i veckan med. Ska vänta med gymkort, så länge man kan springa ute ska jag nog göra det. Gratis träning! Sen kör jag ju min lilla styrka här hemma. Ska bara köpa ett par nya hantlar till med lite tyngre vikt. Skönt att börja komma i form igen. Känns viktigt med i en vardag med en liten som bara blir tyngre och tyngre. Man känner i ryggen så fort man bär lite fel eller länge.

Nä om man skulle ta och diska som sagt. Mathilda sitter här bredvid mig nu och pratar. Vi sov till 12 idag föresten. Men hon har börjat vakna runt 6-7 på morgnarna nu, då är hennes blöja dyngsur!! Så då byter vi den sen får hon mat med och somnar om och sover till 12-13. Gör mig absolut inget, dock måste jag försöka somna tidigare på kvällarna då lillan ändå somnar 22 borde man själv kunna vara isäng senast 23. Men är svårt att bryta gammalt mönster har jag märkt.... la mig vid 24 igår men somnade ändå inte förän närmre 02....:S

Aja, ha en bra tisdag gott folk!! KRAM från oss


Filmkvällar

Igår såg vi ännu ett avsnitt av Maria Vern. Dom är bra! Nu ska vi se ännu en. Blir kex och ost ikväll igen;) Och lite melon, mörk choklad och te. Väntar bara på att janne ska komma in från tvättstugan nu. Japp, han som tvättar idag;) Vi la lillan för ett tag sen, har gjort så den senaste veckan nu att vi lägger henne vid 22. Hon ligger och pratar lite någon minut sen somnar hon. Testade att lägga henne vid 21 häromdagen men det gick inte!! Man får ju testa sig fram=) Är så glad att hon är så lätt att ha att göra med och finner sig i det mesta. Innan la vi ju inte henne förän hon själv somnade och det brukade bli mellan 23-01. Men nu får vi försöka ha in lite mer rutiner här känner jag. Lägger henne under dagen med 1-2ggr, sen sover hon nästan allid en stund när vi är ute och går också. Liten börjar bli stor nu!



Såhär kul tyckte Mathilda det var att göra mamma sällskap under träningen=)

 

Trevlig kväll!

Who is that in the mirrow?!


Dags för fredagsmys!

Idag har vi haft besök av Malin och Ann. Var trevligt! Mathilda fick en dubbel trisslott, tyvärr utan vinst! Zorro fick en gourmet mat från sheba som han slukade i sig med god aptit. Fixade till fruktsallad med glass och mörk choklad som vi fikade på. Utan glass för mig så jag har varit nyttig även denna veckan;) Ikväll ska vi dock mysa med detta;


Bara rödvinet som saknas.

  

En torsdag som alla andra

Idag är det gråmulet och trist ute, en vanlig syn denna sommar tyvärr:( Har varit ute och gått lite med lillfisen. Behövde handla blöjor bl.a så tog oss en tur ner till söndrum och Ica. Passade på att ringa Nina på vägen. Kul att prata lite. Lilla Mio börjar ju bli stor nu=) Ska bli kul att få se honom till M;s dop!

Annars idag ska jag försöka springa en tur. Får vänta tills mannen i huset har klivit upp. Tror jag ska ta mig till galgberget faktiskt. Antingen ska jag testa 5:an eller 4:an.... 5:an är dock rätt tuff med alla backarna. Nu när man inte är så van;)


Såhär hittade jag lillan nyss!

Lite födelsedagar är och har det varit nu i augusti.
Den 16 blev Ninis 26
17
Skulle min farfar blivit 95
Och idag den 18 fyller Teréses och Henriks Amanda 1 år.

Grattis grattis!

Det går vilt till i gymmet idag! Helst ska man hålla i allt samtidigt;)

    


Smile to the world!


Butterbebis!

Ja en sådan har jag haft idag! Log lite i morse/fm men så fort vi satte oss i bilen mot Fyllinge och Emma&Alma surade hon på. Sen har det bara fortsatt. Blängt på mig och plutat med munnen. Inte så mkt skrik, mest lite gnäll men just det där blängandet! haha hon är ju för söt även då. Inte ens pappa kunde muntra upp henne när vi kom hem. Små leende har det kommit men ja sen kommer plutmunnen igen. Så får det vara ibland, hon som nästan alltid är så glad, man blir ju bara lite förvånad de gånger det händer! =) Blev ingen promenad idag för oss mammor, hann knappt äta förän våra töser ville ha mat igen. Var två lite missnöjda damer idag! Får ta igen det nästa gång Emma! Kul dock att se att de var så nyfikna på varandra. Kunde inte sluta titta=)


Almas nya gym gillades iallafall starkt av loppan!<3

Nu sover hon gott i vagnen efter kvällpromenaden. Låter henne vara nu så får jag se när hon vaknar till så hon får nattpjamasen på och kanske lite mat i magen innan sängdags. Kanske blir till att sova bredvid mamma inatt när man är lite tjurig. Var längesen nu så kan väl vara på tiden! Är ju så mysigt=)

Hej svej från oss!


Nyttigt godis tips!



Mixa färska dadlar. Blanda i havregryn och kakao. Rulla i kokos eller doppa i smält mörk choklad. MUMS! Smakar som chokladbollar fast utan socker och smör;) Man kan även mixa dadlar och blanda i rostade nötter eller mandel och sen doppa i mörk choklad tex. Ska jag testa en annan gång. Av 34 dadlar fick jag ihop 13st små bollar.


Köpa? Någon?

Av någon konstig anledning gick inte janne med på att köpa mig något av dessa fiiiina plaggen från odd molly:/ priset kanske? Men jag vill ha! Kanske någon snäll själ där ute som vill sponsra en fattig mamma?:)


Dagstur till Jönköping

eller närmare bestämt Taberg där Linda&Joel nu bor. Så fint! De bor i ett hus på landet. Precis så som vi också vill ha det=) Grannar nära. Var så kul att träffas igen och framförallt att få se deras lilla tös. Så söt så. Vi åt god mat, efterätt och tog oss senare en liten promenad i området. Får ses snart igen!! <3

      

Idag sov vi till 10 här hemma. Och nu förbereder jag mig så smått för en joggingtur i regnet! Men det ska inte stoppa mig. Får dock se vilken runda jag orkar idag, 3,3 eller 4,7. That's the question. Ska testa galgberget en dag snart med. Men får nog få upp grundkondisen till lite bättre innan jag tar mig an den tuffa 5km:aren där uppe. Känns skönt att vara igång igen=) Sen vid 16 idag kommer Anna M hit på lite fika och mys med Mathilda. Ska bli kul, var länge sen vi sågs nu!

Ha en bra måndag ni alla där ute! KRAM från oss


My babies




En torsdag med regn och grå himmel

Idag var jag och Mathilda i stan för att möta upp Kristina för en lunch. Vi möttes kl 13 vid Mc Donald´s och bestämde oss för varsin räksallad borta på Brooktorpsgården. Mumma. Var mycket trevligt att ses! Vi har sagt enda sen jag började på 53;an att vi ska ses över en fika men sen har det inte blivit av, förän nu mer än ett år senare. Men det får bli en repris snart igen. Mycket skratt! En tant blev tydligen förnärmad och vände på klacken och gick när jag sa att hon hade en fin lila sjal haha. Var nämnligen två äldre damer som satt vid oss och var så förtjusta i Mathilda. Och när lillan åt tittade hon hela tiden på den ena av dom (hon med lila sjal.). När det skulle gå sa hon nått i stil med att hon tittar på oss gamla tanter, vi ser nog roliga ut! Då sa jag bara att hon nog fått syn på din fina färglada sjal. Men så får man tydligen inte säga!? Aja.

Försöker ju äta nyttigare nu, lite GI aktigt men ändå rätt lik den kost jag alltid ätit. Har ju alltid ätit mycket fibrer, fullkornsbröd osv. Men ska försöka att inte äta så mycket mackor, massvis med pasta och godis och kakor. Mörk chokad är tillåtet om sötsuget sätter in som i lördags, men då endast 1-2 bitar. Har klarat det i 2 veckor snart. Hoppas på 2 till, sen när det är dop får jag ju unna mig tårta sen ska jag försöka ett tag till. Sen får vi se=) Skadar ju inte med sunda matvanor och motion. Vill bli av med iallafall 3kg till, helst 5-6. Men ja... ska inte bli besatt av vikten, bara man kommer i de flesta av sina kläder så småningom så;) Det får ta den tid det tar.

Ikväll har vår skatt varit lite gnällig! Rapar på tvären och övertrött gissar vi på. Kommer lite oftare nu än vi är vana vid, men håller bara i sig en liten stund sen brukar det avta. Men idag var det lite värre! Stackarn! Tog mig en liten promenad med henne när det var som värst, då somnade hon till för ett tag med mr kanin tättintill. Nu sussar hon sött, i dag sov hon till 10.30, kanske blir en repris imorgon?=) Men 9-10 som hon brukar vakna är inte fy skam det heller.

  

 

På söndag åker vi till våra fina vänner i Jönköping! Som jag saknat min Linda! Å ska bli såååå kul att få se deras lilla Elin=)



Mathilda köpte present till pappa idag på stan;




Framsteg varje dag!

De senaste dagarna har lillan börjat greppa mer än vanligt, sitt täcke och drar det upp mot munnen och hojtar, mr rabbit som är en klar favorit och även i babygymmet. Hon blir så glad också nu när det går mycket lättare än förut! Sötnöten.

   

Lunch tips till er som är intresserade=)


Slängde ihop lite av vad som fanns hemma och det resulterade i en mycket god pastasallad med fullkornspasta, kokta sojabönor, tomat, gruka, ruccola, halloumi och olivolja blandat med vitlök, salt och persilja. Mums! Har gjort en matlåda till Mr Erving också som han kan ha med sig till jobbet. Annars lär det väl bli köttbullar och macaroner som vanligt;) Kanske behövs lite variation där.

Idag blåser det som bara den! Men solen skiner så funderar på att trotsa blåsten om ett tag och gå en liten runda iallafall. Mathilda ligger ju väl skyddad i vagnen.

Ha en bra dag på er! KRAM från oss

Fick föresten M;s badbyxor idag redan. Det var snabb leverans vill jag säga. =)

Peppar mig själv!

Idag har jag både varit ute och gått 6km tillsammans med lilla M<3 och sen när janne vaknade efter sin arbetsnatt tog jag mig ut på en 3,3km joggintur! Börjar komma igång igen känner jag och det känns kul! Ska avancera till 4km på fredag tänkte jag.

 
Kollade på lite bilder i datan och bild nr 1 är nog en av de första på mig när lilla loppan anänt till min mage=) Nr 2 är från vår semester i Karlskrona, som vi inte borde åkt till! Jag som mådde sjukt illa pga graviditeten och janne som hade inflammation i ryggen. Haha men blir en resa vid sent kommer glömma!
Saknar mitt långa hår dock!


Här var det inte långt kvar tills hon kom ut=)<3 Känns som länge sen på nått vis!

Det största som hänt oss är när lillan kom till jorden... Tänk att någon så liten kan betyda så mycket<3

Janne, Mathilda, Zorro - min fina lilla familj<3

 

Dagens middag;


Lax med ugnsbakade rotfrukter, avocado och creme fraishe.

Nu ska jag inta bingen jag med. Glada lilla loppan somnade vid 23 och lär sova till 9-10 som vanligt. Härom dagen sov hon till 10.30!!! Vi är så bortskämda. Hoppas det håller i sig långt fram=D

God natt!


Klick klick!


Klickade nyss hem denna badbyxa/blöja till hjärtat. Hon kommer få en termins babysim utav sin morfar&mona och farmor&farfar i doppresent! Wiiie säger hon som älskar att bada=)

Sommaren är kort, det mesta regnar bort!

Känns så iallafall. Idag har det tokregnat här och åskat. Var fint fram tills i em någon gång, vi var nere vid Grötvik och kollade på alla stora båtar som åkte iväg igen från hamnen. Fräckt! Såg dock inte alla, tog ju sån tid och var ju 68 st. Å galet mycket folk var det längs hela grötvik. Trodde inte här fanns så många haha.

     

Hade tänkt ut och springa en sväng innan janne stack till jobbet men hoppade faktiskt det. Inte kul å springa i spöregn:( Å är rätt slö idag med så kan vara skönt att bara sitta på sofflocket ibland också;) Har ju faktiskt varit ute på promenad idag på 4km blev det när vi var nere vid havet.

När jag var och handlade idag kollade jag efter välling till lilla M som vi blivit tipsade om att testa på kvällarna. Hon äter så himla mycket på kvällarna och verkar inte bli nöjd. Kan bli hungrig igen efter 1-2h fast hon kanske ätit 200-300ml. Men fanns ju ingen välling förän från 6mån och det går ju inte. Så köpte ersättning från 4 månader istället som ska vara lite mer mättande som jag ska testa nu ikväll faktiskt nästa gång hon vill äta. Så får hon ha min mjölk på dagarna. Är ju inga problem med hennes sömn, hon sover fortfarande 8-10h per natt utan att vakna emellan, så är inte det men skönare för henne om hon kan få vara mätt lite längre när hon ätit ju. Snart är hon ju 4mån med och då ska det börjas med gröt och smakportioner! Ska bli sååå kul:D Iallafall tycker jag det hihi.

Å snart är det dop också. Planerar lite i huvudet redan så efter den 22 när sista svarsdatumet är ska vi börja handla det som ska handlas! 

Nu ska jag koka mig lite te. Mathilda sitter i babysittern här bredvid och diggar till musiken på Lotta på Liseberg. Bäst verkade Eric Saadde vara. Eller kanske föll hon för utseendet?! Det ska börjas i tid;)


A girls sunday!

Idag vid 16 kom Malin&Anna på besök och hade lite tjej em/kväll med mig och Mathilda. Vi lagade god laxpaj och till efterätt hade jag gjort en chokladmousse på avocado, honung, kakao, lite vatten och citron. Receptet hittade jag på nätet. Var faktiskt inte så tokig. Vispade lite grädde till och tinade upp lite hallon. Inte för onyttigt alltså, men rätt mäktig. Efteråt tog vi oss en liten runda i skogen. Mysigt förutom att stackars Malin fick något skit i ena ögat och fick blunda med det hela turen hem där smutsen tillsist kom ut med massa ögonsköljningar. Trist det där när sånt händer! De åkte vid 22 och nu har vi precis lagt lillan som var övertrött och lite gnällig ikväll. Hon har börjat visa en ny sida nu hehe. Lite mer gnäll än man är van vid ibland på kvällarna och vill ha mer uppmärksamhet. Kul att hennes personlighet börjar kika fram lite=) Kommer säkert bli en envis tös om hon brås på sina föräldrar! Men givetvis är hon fortfande en väldigt snäll och lättsam bebis ändå. Janne kom hem efter 20 ikväll. Allt hade gått bra idag sista dagen på stan.

     



Tack för ikväll tjejer!!<3

En god nyhet är att min fina Linda, och hennes lilla familj flyttar närmre oss igen. Till Jönköping! Staden vi också funderar på igen. Så nu kan vi ses lite då och då med våra små tjejer. Tar lite mer än 2h mellan oss då. Är ju överkomligt! Ser även framemot föräldrar gruppen som börjar 1 september. Kanske finns någon trevlig mamma där att ta promenader med i området=) Kan ju vara kul att ha någon här i närheten att umgås med ibland som också har bebis i Mathildas ålder, speciellt när janne jobbar. 

Nu väntar lite te sen sängen! Hej svej för idag!

Skrattattack!

Janne och jag från våra bästa sidor!



Ser ut att platsa på ett boende... fick bilden av carro på mail i går. Jesus säger jag bara!

Besök av Mathildas morfar

som kom i torsdags och åkte vid lunch tid idag. I torsdags sken solen och vi grillade när pappa anlänt. Super gott!! Gick sen en lång promenad längs grötvik så pappa fick se lite av den fina naturen här omkring. Lördagen sen spenaderades i stan och kollade på The tall ships races och hälsade på janne som arbetar där i helgen för försvarsmakten. Jag och Mathilda var även där och hälsade på en sväng i kväll med. Men shit vad varmt, mycket folk och super långt att gå för att komma dit där de stod! Har ju verkligen motionerat på bra i dessa dagar, gick 5km med lillan innan idag också. Så har nog gått minst 1 mil idag med allt. Puh! Men ett steg närmre lite mer kilon som ska väck;) Vägde mig igår när vi fått nya batteri till vågen, hade gått ner 2kg sen sist så har nu 3kg kvar till mitt första mål. Alltid något=)

      

Nu har jag druckit te och avnjutit lite mörk choklad. Kanske snart dags för sängen? Inväntar lill stumpan först som snart borde få besök av John Blund;) I morgon kommer Malin&Anna på besök. Då blir det paj!

Föresten, allt gick bra i tisdags när lilla loppan fick sina sprutor. Skerk gjorde hon och jag tyckte så synd om henne!!! Två hemska sprutor rakt i låren. Men det gick över och sen var hon glad igen, fick inga biverkningar heller så var skönt.

Natti natti!

Lilla loppan 3 månader<3

Ja tänk, redan 3 månader! Känns som det var igår jag fick se henne för första gången, men ändå inte. Älskade lilla tös!!! Tänk vad tråkgt livet vore utan dig vår lilla solstråle=) Du förgyller varje dag för oss och vi är så tacksamma av att få ha dig i vårt liv.



Nu ska vi väcka pappa som jobbat natt. Sen blir det till att promenera bort till BVC kl 15 för Mathildas första vaccination! Hoppas det går bra!!

RSS 2.0