Fika på stan

Idag har vi varit på stan och fikat med Natalie och Kristina. Var mycket trevligt! Tiden gick alldeles för fort. Innan vi skulle hem gick jag inom Indiska och köpte två tekoppar för presentkortet jag fick i julklapp. Hade spanat in ett par där men de var slut, men så hittade jag dessa istället. Var så fina. Gick också inom H&M för att köpa strumpor till lillan och puder till mig. Kom hem för en stund sen. Riktigt tråkigt väder... jag som tänkt ta en kvällspromenad men blir till att vara inne och mysa istället tror jag allt.



Imorgon åker jag och Mathildis ner till skåneland för att fira lite nyår.

Hej svej!

Mathildas julbild



Tyckte jag beställde så många julkort men ändå blev det några för få iår. Men God jul (iefterskott) och gott nytt år till er alla från Mathilda med familj<3

Sen får vi ju tillägna Mathildas kompis Mio lite plats också som blev 1 år på självaste julafton! Hipp hipp hurra!


Jul i Arvika

I torsdags den 22 December kom lilla syster hit. Vi kom iväg senare än tänkt då hennes tåg blev inställt. Tog oss 8,5h upp och var framme vid midnatt. Gick jätte bra hela resan. Mathilda bara sov och vi fick nästan väcka henne när det var dags att äta. När vi kom fram upptäckte farmor att Mathilda kunde klappa händerna. Det bara kom sådär! Man blir alltid så glad när framsteg görs. =)

Dagarna i Arvika har varit fyllda med promenader, en joggingtur för mig, massa ätandes av kakor, choklad, julmat, tv tittande, slappande, tomten kom på besök med massa julklappar till barnen, vi vuxna spelade julklappslotteri. Har varit några mycket trevliga dagar! Det fick bli julklappsöppning i pjamas för lillan då tomten (janne) kom lite senare än planerat och hon hade lite magproblem och sov mellan varven. Men när julklapparna öppnades var hon glad och nyfiken igen och satt och lekte hur länge som helst! Speciellt med telefonen av farbror Jonas! Många fina klappar fick hon av alla. Leksaker, speldosa, böcker, gosedjur, en tunika, spar bössa, påslakanset.

Kändes tomt igår när vi körde hem igen när man varit så många. Men det är alltid skönt att komma hem också. Borta bra men hemma bäst. Men ibland när man går hemma vill man bara iväg så det har varit behövligt med miljöombyte.

Resan hem igår tog 8h. Gick också super bra! Vår duktiga flicka! <3 Lämnade av moster Lina på stationen så hon hann precis med tåget ner till Lund sen vidare mot Höör. Jobb idag för henne. Och janne går på idag med och jobbar till den 1 januari. Så idag bir det tvätt, tvätt och tvätt här för mig. Ska ta med sötnöten ut på en promenad med. Imorgon blir det fika på stan med Natalie, Kristina och Caroline. Ser jag framemot! Sen på torsdag åker vi ner till Höör och stannar över nyår. Ska träffa min fina vän madde och hennes familj på torsdag då hon är nere över jul. Hoppas även få en skymt av min bff Carrobarro. =)

Nä dags att göra nytta! Bjussar på lite bilder nedan! Tack alla Ervings, Finstad, Harding och Carlséns för en fin helg!=) Vår tös första jul!

                           


Våra klappar i jullotteriet


Marsipangrisar och presentkort på Indiska fick jag av lilla syster

Simmkort ska jag få av min kära sambo!


Janne fick en Nespresso maskin av Hanna&Jonna med familjer i 35års present!

Fika hit och dit

Igår var jag och lillan hos Aleksandra och Josefine och firade J;s 6månaders dag. Fikade och drack te/kaffe. Mysigt som alltid. Just det, jag var ute och sprang en tur innan i snöblandat regn. Inte kul men tog mig runt=) Lär behövas lite motion nu i juletider med all fika;)

  

Idag var jag på stan och fikade med min kära vän Malin. Tiden gick alldeles för snabbt. Fick med mig en söt julklapp till Mathilda som hon fick öppna när jag kom hem. Så glad hon blev när hon märkte att boken låter!! Ljud är kul. Janne fick ha henne hemma idag, tyckte hon kunde få ta det lite lugnt innan den långa färden imorgon. Så de fick lite "kvalitetstid". Haha retar honom för det för han tål inte det ordet. På fb och överallt skriver folk om sin kvalitetstid hit och dit. Verkar vara ett nytt "inne" ord speciellt bland småbarns föräldrar. Vi tycker vi har kvalitet i vårt liv varje dag, speciellt sen vår älskade tös kom. Och gör vi något extra någon gång som tex god mat ihop eller kollar film är det för oss en "myskväll"=) Ni som läser min blogg kanske också använder det ordet? Är inte meningen att trampa någon på tårna, är bara min/vår mening!

 

Julklapp (haklapp) på posten idag från lilla Mio=)



Nu ska här dammsugas och packas inför imorgon då vi styr mot Arvika!

Tjoho!

  
Rörlig tjej! Här går det undan. Och hjälper även mamma att diska=)
Världens sötaste<3


Köpte föresten en hårborste till Mathilda idag. Behövs nu när hon fått en del hår;)


Långledigt, Iphone och fika

Nu är ju mannen i huset långledig tills den 27 december. Så idag var vi i stan och gjorde lite ärenden. Sista julklapparna inhandlades och vi är nu även medlemmar i Iphone träsket. Janne ville så gärna ha en och Jesper hade stolt visat upp sin på jobbet och berättat om Telenors erbjudande om 2st för 398kr/månad och då får man ringa till 5st gratis, gratis surf osv. Jag är inte så mycket för teknik men ja jag gick med på det. Så nu får vi se hur det går att lära sig den. Jobbigt att lära sig nya mobiler! Känns som jag precis lärt mig min andra. Vi fick gratis skal till också, så valde ett plommonlila när jag tröttnar på den vita;) Efteråt gick vi inom Jenny&Joan och blev bjudna på god fika. Lämnade över Mathildas babysitter och babygym som hon ändå inte har någon användning av längre. Deras kommande bebis som beräknas anlända i februari kan behöva den mer. Var mysigt att ses=)



Imorgon är det 6mån fika för Josefine hos Aleksandra med några andra mammor. Trevligt! Ska även försöka mig på att jogga en tur innan. På onsdag kväll lämnar jag lill-fisen hemma med pappa och åker på julfika med Malin&Anna. Sen på torsdag packar vi forden och hämtar upp syster yster på stationen och kör mot Arvika. Har blivit mycket fika besök hit och dit på senaste. Tror vi ska tagga ner lite efter jul/nyår känner jag. Är så skönt att bara vara hemma. Men såklart är det kul att träffa folk och umgås också, speciellt när janne jobbar och sover hela dagarna. Får passa på nu när jag är ledig, det är ju nu man har tid å träffa folk. Annat blir det sen när jobbet kommer igång. Då kommer min lediga tid prioriteras till lilla familjen och lugnets vrå. Men kommer såklart inte glömma bort mina vänner!! Tar mig tid till er också såklart;) Dock blir det kanske inte lika ofta som det varit de senaste månaderna. Men så är det ju. När jag jobbar och står i kräver jag mycket vila och lugnt klimat när jag är ledig! Alla är vi olika.  

 
Gårdagens julklappar och 6månaderspresent-häst från moster Lina


Fick hem min föräldrar&barn tidning på posten idag som ska läsas ikväll. Kanon med en prenumeration på en vettig tidning. Tycker det står rätt mycket intressant och kul i den. Annars kan vissa tidningar va så trista. Fick ju den av Jannes lillasyster Jonna med familj när Mathilda fötts.=) Janne läser dem också faktiskt!



Tjingeling!


Tidig julafton

Eftersom julen firas i Arvika iår så bestämde vi för att ha en liten julmiddag idag hos oss för min lilla familj. Så pappa, syrran, mormor&morfar och farmor kom upp. Pappas Mona blev oturligt nog sjuk så hon kunde inte hänga på. Vi åt god julmat, pepparkaksmousse till efterätt, lussebullar och clementiner. Mathilda fick julklappar som var roliga att öppna. Eller ja, hon verkade mest gilla pappret;) hon fick fna myskläder, en pjamas, fler tallrikar, en sked, en fin sagobok och lite pengar. Vi fick också lite julklappar, pengar av pappa, choklad ask av mormor&morfar och chokladask och hemmakokt plommonsylt av Mona. Var en mysig eftermiddag, gick alldeles för fort! Men syster yster ser vi snart igen då hon ska med upp till Arvika på torsdag=)

     



Som synes var M dock inte på sitt bästa humör hela tiden! Haha butterfia idag. Men lite skratt kom där!

Kärlek!











Älskar dig så mycket min lilla flicka så jag snart spricker!!!

Busunge testar åkpåsen


Lån från kusin Oscar

Australien i bilder

Igår hoppade vi barnvagsnbion även om lillan sov gott hela natten med undantag mellan 2.30-3.30 då vi var uppe och åt. Sen somnade vi om. Men när klokan ringde vid 7 snarkade hon gott och jag var sjukt trött så nä vi struntade i det och åkte in till 11 istället och träffade mammorna för fika och prat på bibblan. Trevligt! Ny träff ska bestämmas inom kort. Hämtade även ut "barnens första bok" som jag skulle gjort för länge sen men glömt. En gåva från Halmstads bibliotek när man fått barn. Rim, ramsor och dikter. Kul. Tror den kommer bli poppis.



Senare på kvällen kom Malin hit och underhöll oss med berättelser och bilder från Australien. Så långt ifrån vår omgivning man kan komma känns det som. Turkost vatten, vita stränder, koalor, krocodiler, stora otäka ormar, kängurur osv. Hade velat dit någon gång=) Vi lagade soppa med gott bröd till och fikade efteråt på goda bullar Malin köpt med. Kul att ses igen, var ett bra tag sen nu!! Mathilda fick ett par jätte söta innetofflor av Malin med koaler på. Söta! Tack för igår kära Malle, ses nästa vecka igen! Då är det vår årliga julfika.=D Mycket fika i juletider.

  

Idag är det grått och trist ute. Men vi ska iallafall ta oss ut på en promenad lillan och jag. Janne sover då han jobbat. En natt kvar sen har han lite långledigt. Inte klokt att det snart är jul. Har dock ingen vidare julkänsla men det kommer nog. Om inte annat i Arvika där vi hoppas på snö!;)

Julklappsspel och fika

Idag var det först tänkt att vi skulle ses några stycken hemma hos Emma för fika och julklappsspel men då de oturligt nog drabbats av magsjukan föreslog Ida ett spontanbesök hos henne i Harplinge istället. Så där sågs vi istället, fikade och spelade. Var trevligt! Hittade rätt tillsist!=) Innan vi skulle åka hem igen strejkade M när jag satte fast henne i bilstolen. Hon gillar inte det längre så hon skrek ett riktigt argt skrik. Men när man väl sätter henne i bilen och börjar köra är det lugnt. Mmmm hon börjar visa lite humör den där donnan. Blev arg på mig på Gekås igår med när hon inte fick hålla i våtservettsförpackningen längre!=) Janne sa även igår att hon försöker komma upp ur bilstolen, han satt ju bredvid henne igår där bak. Ja, inte lätt när man vill annat;)


Min vinst


Innan idag var jag och loppan ute på promenad sen tog jag mig faktiskt ut och sprang 5km. Riktigt jobbigt då jag haft uppehåll på ca 2 veckor. Men det gick. Kände att sålänge det inte stormar eller är snö så ska jag försöka mina två gånger per vecka iallafall.


Lite bilder från Mathildas härliga bad igårkväll=)

  


Ida tyckte lillan är lik sin mamma, som en del säger. Andra säger hon är en kopia av sin pappa. När jag ser på bilder på henne ser jag mig själv väldigt mycket i henne. När jag var bebis, samma ögon och mun! Sen ser jag janne mycket med, hans runda kinder som bebis, ansiktsform tror jag och öron;) (Ibland ögonen, skiftar det där vems ögon hon har.) En liten gott&blandat kompott! Lik sin morfar som bebis är hon ju med. Kul när man ser sånt. Sötnöten!

Imorgon är det tänkt att vi ska på barnvagnsbio på biblioteket i stan med några andra mammor ifrån mamma gruppen. Mathilda somnade faktiskt kl 21 idag istället för 23 så hoppas hon sover gott hela natten. Börjar kl 9-11. Efteråt ska vi fika. Blir trevligt!

Föresten så blev Linda imponerad av mitt kunnande i helgen. Att jag kan startkabla en bil, rensa avlopp och smörja in en cykel. Ja, det kan jag iallafall och tur det att man kan vara till lite hjälp ibland=)

Nu ska jag snart hoppa i bingen jag med. Får passa på. Spikmattan först!

Tjingeling!

Dop, sushi och lussebullsbak!

Nu är vi hemma igen. Har haft några mysiga dagar i Jönköping. I lördags kom vi dit i god tid. Dopet började först kl 16 så hann med att ge Mathilda sin lunch och så innan. Dopet var jätte fint, Joels bror sjöng en egen skriven låt om Elin, Rebecca Lindas syster läste en fin vers. Och prästen var så härlig. Försammlingshemmet hade Linda dukat och dekorerat jätte mysigt, bjöds på glögg, smörgåstårta, tårta och frukt. Ingen gick nog hungrig därifrån;)

     

Vi sov över två nätter där. Igår var vi ute på promenad, bakade lussekatter, åt sushi och pratade och pratade och pratade som vi brukar. =) Man måste få älta och prata av sig ibland. Känns bättre efteråt;)

Idag körde vi åter hem vid 12-tiden. Mathilda sov hela vägen hem och även dit som hon brukar så det var skönt. Väntade nämnligen besök kl 15.30 idag. en fd kollega till mig från kommunen kom över på fika. Linda heter hon också. Var trevligt. Mathilda fick en fin speldosa som hon leker med nu.

TACK LINDA för en fin helg!<3

Nothing new

 

Vi är fortfarande fökylda här men vi börjar nog repa oss nu. Var ute på en långpromenad idag längs havet. Skönt med frisk luft. Nu ska det tyligen komma in ännu en förbaskad storm under natten och vara över helgen.... nu får det räcka! Orkar inte vara isolerad inomhus igen.... Hoppas verkligen det blir ok väder så vi kan köra till Elins dop i Jönköping på lördag. Får ju inte missa det!

  
Pappa läser bamse


Nya boken från goboken måste ju undersökas=)


Present på posten idag + vår saknade tossa! Tusen tack fina Käly=) Kommer värma gott i vinter.

Nu kallar tvätten i tvättstugan mitt namn! Tjing!

Onnea onnea!

[Läs grattis grattis!]

Till Heidi [Läs Käly] som blir 33 år idag!

Hurra hurra hurra!!




Lite juligare i vårt hus


Hämtade upp den idag, kände för lite mer julkänsla. Lite sneda ljus dock ser jag nu. Blir ingen julgran iår heller, vet inte riktigt om vi fått plats men sen firas ju julen ändå inte här.

   
Bäddsoffan bäddade vi ut i förr går och har sedan dess varit ute. Så där har vi legat alla tre största delen utav dagarna och kurerat oss framför tv, leksaker och laptop. Inga promenader, vädret har ju inte varit det bästa. Men imorgon tänkte jag försöka få ut oss på en liten tur och lufta ur lite bacieller! På tal om baciller så hörde jag en mörk röst ifrån vardagsrummet i fredags; "Drömde jag eller spritade du av handtagen idag igen"? Janne som blir trött på mig och mitt spritande och städande. "Märks att du varit hemma för länge" muttrade han en dag också när jag var i fullfart med dammsugning, diskning, tvättning etc. Jag kan inte sitta still långa stunder och det finns ju faktiskt nästan alltid något att göra i denna lyan ändå. Och JA jag är lite överdriven ibland och jag är en aning bacill rädd (alltid varit, men varit ännu värre) men att sprita eller tvätta av dörrhandtagen brukar jag faktiskt göra när jag ändå dammar. Samlas ju mycket bakterier på dem ju! :S


Tipsar om en god sockerfri müsli. Har köpt risentas i lösvikt innan någongång men denna var ju inte fel med pumpafrön, dinkelpuff, solrosfrö och nötter.

Våra julkort kom i fredags med. Hade tänkt fixa egna själv men har inte haft inspiration till det, men foto tog jag själv;) Blev så fint så med bästa modellen. Ska lägga upp bilden sen när alla kort är skickade.

Nu ska jag äta lite sen ska vi kolla på film. Såg på kronjuvelerna i dagarna, den var bra så se den! Ikväll blir det nog Bad Teacher med Cameron Diaz bl.a.

Hej svej från snoriga, nysande, hostande familjen i Halmstad!

Råttfärgad?

Blev inget skåne då jag vaknade upp förkyld och slö:S tråkigt jag som sett så framemot det. Men bäst förkylningen kommer nu så jag har den avklarad. Tonade håret mörkare igår. Känns lite råttfärgat eller vad tycker ni? Är mellanblond nyans goldwell 7N. Funderar på att kanske tona det i någon ljusbrun färg nästa gång? Ska gå till frisör om tips isåfall igen. Svårt det dära.



Nu ska jag se vidare på så mycket bättre. Trevlig lördag! KRAM

7 månaders Mathilda

Vikt; 8075g
Längt; 69cm

Tiden går så fort. Har sagt det förut men den gör verkligen det. Och växer gör hon så det knakar.

Idag har vi bytt vinterdäck och handlat. Inte blivit någon promenad än, vädret är ju så trist. Men kanske blir en kvällspromnad lite senare. Vi har hyrt film idag med; Kronjuvelerna. Hoppas den är bra.

Imorgon kör vi ner till Höör jag och pussgurkan och stannar till måndag då janne jobbar tills tisdag. Det kommer bli mys mys mys med morfar och moster och lite lussebullsbak. Ska även hälsa på min mormor&morfar och farmor då vi inte ses denna jul.

Trevlig helg! KRAM



Massagegrupp

Idag var det massagegrupp/mammagrupp som gällde. Trevligt! Pratade fallolyckor bl.a och fikade på pepparkakor. Efteråt gick jag och Mathilda med Aleksandra&Josefine hem på fika. Var trevligt som alltid=)



På tisdag blir det fika igen hos Aleksandra men då med två andra mammor ifrån gruppen också och deras bebisar. Lite julfika. Mysigt. 
 
Nu ska jag ta med mig lillfisen och bege oss ner till biblioteket här i söndrum. Måste skriva ut lite papper. Har gjort det på bibblan i stan innan när jag behövt men finns ju här med kom jag på;) Pissigt väder så blir kanske bilen får se hur mkt det blåser ute när vi är redo.

Hej svej!

kl 01.30 i natt kunde man vara såhär glad!




RSS 2.0