Kortvisit i skåne

I fredags när vi vaknat körde vi ner till Malmö och hälsade på carro som bjöd på god pizza till lunch, med god efterätt av mangosorbet och noblesse! Vi hann även med att ta en promenad (trots regn) nere vid hamnen och turning torso. Väl hemma hos carro igen hade Henrik slutat sitt jobb och vi bestämde för att boka bord på en indisk restuarang och äta på kvällen. Gud så gott det var=) Så spännande! Jag har aldrig testat indiskt innan. Så trist i denna stan, finns inte mkt mer utbud än pizzerior och thairestauranger om man ska ut och äta. Jo, finns ju några andra restauranger med men som håller rätt hög prisklass. Nä vi känner oss mer och mer färdiga med denna stan så vi kollar boende och jobb på andra orter. Vi får se vart vi hamnar! Var en mycket trevlig fredag tillsammans med bästaste carro<3 med karl.

Körde hem till pappa sen och sov där tills lördagen. Då var vi ute och gick en promenad när vi vaknat (sov till 11, sen ville lillfis upp och det är ju en alldeles godkänd sovmorgon;)) Kl 17 befann vi oss i Eslöv på kalas för min kusins äldsta dotter som blev 18. Hade tur med vädret men när vi precis börjat köra hemmåt  på kvällen kom värsta skuren!! Bra tajming för oss. Mathilda somnade i bilen och vi pratade om så bra vi har det med henne att hon sällan är ledsen och alltid anpassar sig så lätt när man tar med henne överallt. Var en man igår som sa att hon var så duktig som inte varit ledsen eller gnällt en enda gång under kvällen! Men väl där i bilen vaknade lillan plötsligt till och vrålade för kung och fosterland. Vi fick köra in på en mack och värma mat och ta upp henne ur bilstolen. Var en rap på tvären som kom efter ett tag och sen ville hon äta lite sen var det bra och hon somnade igen. Stackars liten!!! Inte lätt. Tur att hon också kan skrika någon gång ibland så hon får testa sina lungor;) 

 



Lite fler bilder från helgen

      

Ikväll avklarade jag den första jogging rundan på ett års tid! Blev 3,5km. Härligt! Ska försöka springa 2ggr/veckan nu framöver och öka längden på rundan, men bäst att börja lugnt.
Imorgon kör vi ner till Malmö och Carro. Ska bli kul=) Sen sover vi hos pappa för på lördag är det kalas för min äldsta kusins dotter som blir 18 (!) år. Efter det åker vi hem igen då janne jobbar på söndag så blir en liten kort visit bara.

Pecannötpaj!

Den föll oss alla i smaken=) Såååå god.

Recept:

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten


Fyllning
125 gr smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter (grovt hackade)


Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.


Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vispad grädde.



Recept och bild från bloggfamiljen.se/matplatsen


Besök i dagarna fem

I lördags (på Emma dagen, min namnsdag=)) kom Hanna& Björn hit med Thilde såklart. De stannade tills idag. I dessa dagar har vi gått långa promenader, njutit av god mat och bara haft det trevligt. Hanna och jag var dessutom ute hos Gullbranna frissan igår kväll. Jag klippte mig och Hanna gjorde slingor + klipp. Hon blev jätte fin i håret=) Såg mycket tjockare ut efteråt så vi skojjade om att frissan haft någon "förtjocknings sax" haha. Har dock varit dålig på att fota (ovanligt för å va mig) men har någon bild, ska få lite av Hanna sen när de kommit hem helt från sin semester. Tror janne har någon bild med i sin mobil som jag ska lägga in här när han vaknat. Hans semester tog ju slut igår så han har jobbat inatt och även natten som kommer. Thilde var så snäll vid Mathilda hela tiden och så omtänksam. Såg hela tiden till så att hon hade det bra och ville hjälpa till att mata, bada, lekte med henne i babygymmet osv. En fin liten "stora syster" är hon=) Tror dessa två jenter kommer bli goa vänner när de växer upp!




Blommor och kort på namnsdagen av min älskade sambo, Mathilda och Zorro<3

Fick även kort på posten av lilla syster och mormor&morfar<3

Duktig flicka





Men det är jobbigt!!!

Besök i markaryd

Hos Hanna. Björn och Thide i stugan de hyrt.

        

Var där en stund igår. Blev bjudna på god grillad lax med ris och sås. Gick även en lång promenad trots regn i den fina naturen där runt om. Åååå vad längtan efter en egen stuga är stark för oss just nu! Bara kunna åka dit när man vill och behöver koppla av. Då hade jag lätt kunnat bo i en marklägenhet eller radhus ett bra tag till.
Imorgon kommer Hanna & co hit och stannar tills onsdag då de beger sig vidare på Ullared sen Danmark 1 vecka. Jannes semester tar slut på tisdag:(.... men men jag och Mathilda ska väl klara oss!

Regn, regn, regn... så även idag. Suck. Har förberett en paj till imorgon som står i ugnen nu. En pecanötpaj. Aldrig testat så hoppas den är god=)

Trevlig helg!


En kväll i Mellbystrand

Igår tog vi vår Ford och körde till Mellbystrand en sväng till Terése, Henrik och Amanda som var där i deras stuga. Flera år sedan jag var där sist, mindes den lite så som den ser ut men inte helt. Var kanske 8år eller något när våra familjer var där en sommar. Roligt med alla minnen från när man var liten=) Vi blev bjudna på god egenfångad och grillad makrill med potatis och selleri tzatziki. Mums! Gick en lååång promenad efter maten ner till havet bl.a. Härligt! När vi kom tillbaka till stugan sen smaskade vi i oss daimtårta. Var en mycket trevlig kväll. Vi kom inte hem förän vid 01-tiden inatt!

    

Idag ska vi på återbesök till mödrarvårdcentralen. Ska bli mycket roligt att få visa upp vår skatt för barnmorskan Ann-Louise som ju varit den som följt oss under hela graviditeten. En underbar människa som brinner för sitt yrke. Ska köpa med oss blommor och choklad för att visa vår uppskattning=) Blir nog en promenad senare idag också för oss. Hoppas det förblir uppehåll bara....

Imorgon blir det ett besök till Jönköping, staden vi nästan flyttade till förra året! Har pratat om länge att åka dit så nu passar vi på innan jannes semester tar slut. Hade egentligen tänk hyra studa där eller vid gränna men får kanske bli nästa år när lillan är lite större.

Tjingeling!



Statusen i min familj just nu!

   

Denna helg....

Har vi haft besök av Mathildas farmor som jobbar i GBG ett litet tag till. Var fint väder igår så då var vi ute på promenad sen grillade vi på kvällen och åt jordgubbar med glass till efterätt. Var precis och lämnade av Pirjo vid österskans där bussen skulle ta henne tillbaka till Götet. Var trevligt med lite besök, och Mathilda verkade glad över att se sin farmor, som verkade imponerad av loppans sovvanor, blev minst 9h per natt även under helgen. Så skönt=) Sen att hon vaknar på morgonen och skiner som en sol. Inget skrik alls på morgnarna har vi här. Hon är bara glad men självklart äter hon när vi ger henne mat. Skriket kan komma senare under dagen, mest kvällar när hon plötsligt kommer på att hon är riktigt hungrig och maten inte kommer tillräckligt fort;) Ingen napp använder lillan heller. Har bara blivit så, för hon har inget behov av det och tycker inte om nappen heller. Men måste då säga att vi har det väldigt lätt med henne. Trodde faktiskt det skulle vara "tuffare" med bebis, mer skrik, gråt osv. Vi har väl bara haft en väldans tur antar jag och det är vi glada för<3

    

Idag lyser solen åter igen med sin frånvaro.... men blir en promenad senare idag. Annars tar vi nog det mest bara lugnt. Blir lite pyssel här hemma. Började med Mathidas album lite i helgen, tänkte fortsätta med det idag. Har ett som är hennes sen köpte vi ett rosa som är vårt där jag ska klippa och klistra i hop lite foton. Kul att pyssla när man har tid till det, som nu=)



Med risk för att låta tjatig, men kan inte få nog av Mathildis! Världens bästa unge<3



Lycka!

Fick precis reda på att våra fina vänner Linda&Joel kl 05 i morse blev föräldrar till en liten prinsessa! Så glad att allt gått bra. Ska bli så kul att få träffa den lilla inom en snar framtid=) Mathilda har fått en ny kompis!<3


En höggravid linda med Mathilda i famnen.

Lite bilder på min lilla familj<3

           


Regn och rusk på västkusten

Hade planerat lite grillning idag hos oss med Emma, Ted och lilla Alma. Men pga detta regnande som nu kommit hit blev det en fetaost paj istället med sallad och vitlöksbröd. Inte så tokigt det heller. Å araksboll och frödinges jordgubbapaj till efterätt. Orkade inte baka något idag, som jag så annars gärna gör men ibland har man sådana "lat" dagar med!=) Tur man kan köpa färdigt då;) Var trevligt med lite besök idag.

När lilla familjen begett sig hem tog vi oss ut på en promenad. Det duggregnade bara lite. Trodde vi... efter halva rundan hade regnet ökat kraftigt i styrka och vi nästan badade i regn. (Ja inte lillan då som låg väl skyddad i vagnen med regnskydd.) Så kan det gå. Men var skönt med lite luft i vilket fall. Nu sitter söta loppan i pappas knä och busar och skrattar. Vår älskling<3


Bilder tagna av Jessica

med canon systemkamera. Vill också ha=)

    

Besök i sommarvärmen

Igår kväll kom Jessica&Henrik upp på besök och stannade över tills idag. Grillen tändes, grillspett fixades och serverades med klyftpotatis, beasås, sallad och grillad majs. Mums! Vi åt så det stod härliga till! Till efterätt hade jag gjort en rosa frozen cheescake som blev mycket god. Inget socker eller så i den och mycket lättgjord. Receptet finner ni här: http://www.greenkitchenstories.com/sv/rosa-frozen-cheesecake/.

  

Idag fick vi sova till 10 sen vaknade liten upp efter 11h sömn (!). Åt frukost sen begav vi oss ut alla 5 på en 6km promenad nerom grötvik. Härligt! Lunch fixade vi till sen när vi kom hem. Blev pastasallad och efterätten blev rester från gårdagen, cheescake.

 

Paret körde runt 16.30, var mycket trevligt att ha er här vänner! =) Blev mycket skratt!

Nu blir det lite dammsugning och diskning här. Ska även boka tvättid till i morgon!

Tjingeling!

Fina presenter både till oss föräldrar och Mathilda!

 

Igår var det även min underbara mammas födelsedag! 53 år skulle hon ha blivit<3 Älskad och saknad. Hade velat ha dig här hos oss! Att Mathilda ska få träffa sin mormor! Även om jag vet att du är med oss vill jag ha dig här, levande! <3 Livet är inte rättvist, det är det verkligen inte....





Min pappa som bebis



Vi tyckte alla vi såg lite likheter med Mathilda. Vad tycker ni?=)

Kära Skåne

Där hör jag hemma=) Blir så avslappnad av att vara i mina gamla hemtrakter! I onsdags när vi kom ner åt vi först middag hos pappa, syrran kom också över och Mona. Sen åkte vi till Hörbymarknad allihopa och Linas kompis Carro. Gick där i 1,5h, vilket räckte hehe. Varmt och trängsel. Men köpte bigaråer och marknadsgodis. Mums! Var jag nöjd med.

I torsdags styrde vi vår kos till Eslöv vid lunchtid för att träffa Nina, Martin och lilla Mio över en picknick vid trollsjön. Jätte mysigt! God mat och perfekt väder! På kvällen sen så bjöd pappa på pizza (sallad för mig) sen gick jag och Lina en långpromenad i våra gamla kvarter där vi växte upp.... Många roliga minnen....

I går sen då så körde vi först bort till min farmor (Mathildas gammelfarmor) där det bjöds på fika. Hon var glad över att få träffa vår lilla skatt. Efter det körde vi till kyrkogården, la en ros till min älskade mamma som skulle blivit 53 nu på måndag den 11 juli. <3 Färden gick sen vidare till Eslöv ännu en gång fast till min mormor och morfar. Där bjöds det på mat sen vid 19.30 styrde vi vår kos hemmåt igen. Hemma är alltid bäst, även om det är kul att vara iväg=) Mathilda sover ju 8-9h på raken nu varje natt. Har hon gjort de senaste veckorna. Jätte skönt! Idag sov vi till 9.30 alla. Skönt, för trött var man!!

Var en överlycklig Zorro kise som mötte oss igår! Lilla sötnöten. Inte kul å vara ensam hemma inte. Men nu slipper han det på ett tag!



Solen skiner idag så det blir en promenad lite senare och även lite tvättning. Nästa sak att se framemot är besöket på måndag utav Jessica och Henrik. Ska bli mycket roligt!!=)

Nu är det helg, men känns som vardag då vi tyckte vi hade helg mitt i veckan.;)

KRAM

Förkylda stugan

Japp blev förkylning för mig i söndags kväll. Mådde som ett ägg på natten och måndag morgon men var nog en lättare förkylning för höll i sig i 2,5 dag. Är fortfarande lite snuvig men mår bra! I går bröt den ut på janne som känt sig slö ett par dagar. Så kan det vara. I måndags skulle jag och Mathilda egentligen träffat Emma och Alma men får bli en annan dag istället, snart får vi hoppas=)

Nu om en liten stund styr vi bilen ner till Höör där det idag vankas Hörbymarknad med Mathildas moster och morfar<3

Vi hörs när vi kommit hem igen till helgen! Cheers!



Trött tös efter kvällsmåltid=)

Molly&Marcus på besök

Idag kom Mollan och Marcus upp på besök med deras vovve Ellen. Gick till Bäckagårdskrogen och åt mat, sen gick vi en långpromenad nerom havet och avslutade med lite glass på Glassbiten. Jag tog super god ananas sorbet och melonsorbet. Läskande och gott i denna värmen=) Dock känner jag mig lite snuvig och slö just nu, hoppas inte jag åker på värsta förkylningen nu.... Lillan har varit lite snuvig i början på veckan och hostat men har lagt sig nu. Värsta skulle ju vara om hon åker på en riktigt ordentlig förkylning, då tar jag hellre den smällen själv!

   

Söta skor fick vi av paret till söta M<3



Zorro ville med oss till Krogen när vi skulle äta. Han gick med oss dit fastän vi försökte bli av med honom, och var till och med påväg in på uteserveringen när en hund for mot honom så han blev skrämd och satte sig i en buske vid vägen. Så vi fick locka med honom hem igen, då sprang han med oss som ett skott över ängen hem. När jag tillsist fick tag i honom tog vi in han och då spydde han i vardagsrummet stackaren. Blev nog rädd! Galen katt det där ibland.


Gårdagens fika

Wienerbomb! Mycket gott kan jag medela. Unnade mig även lite naturgodis. Linda det finns en ny vitchoklad topp ute nu med blåbär.;)



Ja, jag vet, men man får faktiskt unna sig lite när det är helg;) Vad vore livet helt utan godsaker?!

Lördag it is!

I morse cyklade janne iväg på svensexa. Kommer hem först i natt. Så jag och Mathilda tog oss sovmorgon idag. Vi har även hunnit med att städa, diska (får ju besök imorgon av Molly&Marcus). Varit ute på en 5km promenad, ringt Ninis och snackade lite skit + givetvis ätit mellan varven båda två=) Nu sitter jag här nyduschad med en kopp te bredvid mig och vattenmelon och mörk choklad. MUMS. Båda mina bebisar tar en tupplur nu, lillgumman i vagnen och Zorro i sin alldeles egna fåtölj<3 Synd det inte finns så mkt på tv. Vi hyrde en film igår som vi aldrig hann se då klockan helt plötsligt var för mycket. All good things heter den. Någon som sett den? Ska lämna tillbaka den om någon timme innan MAXI stänger, så får vi hyra om den en annan gång. Om jag inte smygkollar på den själv, kanske man skulle göra?! Går ju ändå inget kul på tv som vanligt....



Morgonglad lillfis! Tänk om man själv kunde vara såhär glad när man vaknar på morgonen;)

Trevlig helg på er alla! Längtar tills nästa vecka när vi ska ner en sväng till Höör onsdag-fredag. Träffa syrran, pappa, mormor och morfar och även Nina, Martin och lilla Mio. <3 På onsdag ska vi på hörbymarknad. År och dar sen sist!

Tjingeling!!


En leende bebis!





Vi har haft turen att få denna glada bebisen in i vårat liv! Nästan alltid glad, vaknar upp med ett leende på läpparna och är nöjd med livet. Vad vi älskar dig vår lilla tös<3

RSS 2.0