En lagom dag!

Idag vaknade vi alla tre vid 10, då ville lill gumman upp=) Lät oss sova från 01-10. Rena lyxbebisen vi har! Under fm tog vi det lugnt här hemma, disken fixades och vi åt bulgur sallad med handskalade räkor på vår uteplats. Under em har vi varit vid västra stranden, janne badade, jag solade och Mathilda slappade i vagnen=) Efteråt köpte vi med pizza från bäckagårdskrogen här vid oss som vi anvnjöt till allsång på skansen. Var ute på en kvällspromenad sen vid 22 tiden. Härligt! Jag och janne har satt upp ett mål på sistone, att vi ska gå minst 5km om dagen. (Så ofta vi kan, men som helgen i Arvika blev det såklart inte av men när man är hemma så). Jag har gått ner 8kg sen förlossningen, har egentligen 10kg kvar tills det jag vägde vid invägningen i höstas, men det räknar jag inte med att gå ner till då jag tränade på rätt bra då och var mer "vältränad" än jag någonsin varit tror jag. Men -5kg tills september till Mathildas dop, då skulle jag vara glad=)



Detta är vad jag ska bli av med;) haha shit. Men det ska nog gå!

Nu ska jag ta en snabb dusch sen lägga mig och läsa lite. Mathilda slocknade under promenaden så vi får se hur länge hon sover. Men hon har skött sig bra senaste veckan med generösa nätter så vi får hoppas på det även denna natt.



KRAM

Testar gymmet och tar det på största allvar!

 


Fina presenter

till Mathilda och mig=)

 



+ att vi fick en resesäng till Mathilda av Hanna, Björn och Jonna, Michael.

Midsommarhelg i Arvika

I torsdags em körde vi upp till jannes föräldrar i Arvika. Hämtade upp hans mamma i GBG där hon jobbat. Tog oss 9h upp, då stannade vi några gånger för att äta och strecka på benen. Mathilda fick nog i slutet så blev några stopp extra så hon fick komma ut ur bilen lite samt äta. Annars sov hon mestadels.

Dagarna gick fort, midsommarafton firades ute i trädgården med god mat på långbord och helt ok väder, dock lite kallt. Kastade pil, fiskedamm för barnen och vi skulle spelat krocket men regnet kom så det blev inget. Vissa bastade, andra inte. Jonna och jag slängde ihop en maräng/grädd tårta med jordgubbar på kvällen. Bara vi som var sugna hehe men de flesta åt ändå;). I lördags tog vissa av oss en promenad, sen grillades det och åts gott ännu en gång. I lördags bastade jag faktiskt, först hade jag inte tänkt det men gjorde min man sällskap=) Å var faktiskt rätt skönt, dock sjukt varmt. Jannes pappa såg sen att bastun var felinställd så vi hade bastat i 110 grader haha! Undrar på att det sved lite extra i skinnet. Har varit en mycket trevlig helg, alla jannes syskon var samlade med respektive + barn. Vi var sammanlagt 12 vuxna och 5 barn. Tur huset är så stort så i stor sett alla fick varsitt sovrum/familj. Det är verkligen fint där de bor, riktigt idylliskt mitt ute på landet.

Igår styrde vi Forden hemåt igen, jannes mamma åkte med då hon skulle joba i GBG igen. Tos oss en timme extra hem, men vet inte varför för gjorde endast två stopp för att äta och ett rast stopp. Men ja, kändes inte som så lång tid så gick bra att köra.



Idag hade jag tid på BVC för att fylla i ett EPDS förmulär (deprission efter förlossning). Var inga konstigheter, jag mår ju bättre än aldrig förr så gick fort. Satt och diskuterade punkterna lite efteråt. Klart man varit lite ledsen stundtals men det har inte berott på att jag känner mig olycklig utan det har bara kommit utan förvarning, när det kanske blivit lite för mkt av någonting. Man blir tydligen sån efter en förlossning, inte konstigt med alla hormoner som är i uppror! Men med en sådan underbar flicka som vi har kan man inte vara annat är lycklig<3 Vi såg igår att hon har börjat greppa tag i saker nu också, mammas hår är en favorit men även filtar och dyligt. Stark i nyperna lillan, och nacken tränar hon för fullt! Hanna hade med sig bla ett babygym från hennes kompis som vi ska sätta ihop till lillan idag. Kul! Slipper vi köpa som vi tänkt;)

Just nu håller vi på att tvätta för fullt, blir snart en promenad i det fina vädret! Ner till Grötvik. Tror janne var sugen på att ta sig ett dopp men nja, tror jag skippar det. Men fortsätter vädret att vara såhär så blir det garanterat ett dopp i veckan. Ska iallafall till Brottet och simma då tänkte jag.

Hoppas "alla" ni som läser denna blogg haft en bra midsommar=) KRAM

Mathilda 7 veckor

I måndags blev lilla gumman 7 veckor. Imorse var vi på BVC på läkarundersökning. Allt såg jätte bra ut. Läkaren sa att det inte är så vanligt att bebisar i hennes ålder redan ler och är med så pass mycket som hon är. Barnmorskan sa att hon är så ljuvlig. Sötnöten! Vi kände oss som väldigt stolta föräldrar till denna söta varelse=) Men det gör vi ju alltid såklart. Mathilda väger nu 4740g och är 57,5cm lång. Att hon växt på längden visste vi då hon redan börjat använda strl 62 i vissa kläder.

Vet ni en annan sak som är mindre rolig?! Just det, FK krånglar igen, denna gången med jannes pengar, de pappa dagarna han tog ut i samband med Mathildas födsel. Så nu håller vi på att ringa runt för att se vilka räkningar vi kan skjuta fram lite. Fick nämnligen bilskatten på över 2000kr som ska betalas denna månaden också. Hehe sånt är livet. Men det ska fixa sig, behöver bara avreagera mig lite ibland på min kära blogg.

Annars leker livet, stortrivs med familjelivet. Dock väntar vi fortfarande på att sommaren ska komma! Åker till Arvika för lite midsommarfirande imorgon, dock ser inte vädret lovande ut. Men bara det är uppehåll så får man väl vara nöjd!

Idag annars så ska vi ta oss en promenad, fixa och packa inför resan imorgon och tvätta. Så här finns att göra. =)

Trevlig midsommar på er alla där ute! KRAM


Kvällsmys framför tvn.



Besök av pappa och Mona


Bilder!

Från mitt och Mathildas besök ute i Fyllinge hos Emma&Alma i onsdags. En härlig eftermiddag med god mat och skön promenad=)

  


Härliga dagar!

Nu har min syster/Mathildas moster åkt hem till de skånska skogarna igen. Har varit tre mycket trevliga dagar som bestått av glassätning, promenad, Ge-kås och en tur till stan. Å givetvis mycket bebismys!<3 Mathilda gör bra reklam för sig själv alltid när vi är bland folk eller någon är här. Skönt det att vi har en sån snäll och fin liten tös=) Vi åt lite midsommar mat igår då Lina jobbar hela midsommarhelgen. Sen kollade vi på film; Cradle will fall. Se inte den, skit kass! Bara massa "slaktande". Tur man slapp mardrömmar...

       

Imorgon kommer pappa upp på besök med Mona.

Hej svej!


Rörlig tös!<3


Vårt fina hjärtegryn!<3


En dagstur till skåne och skånskt besök

Igår tog vi vår Ford och körde ner mot Eslöv och hälsade på min kära mormor och morfar. Min moster och ena kusin kom också över för att träffa lillan. Var kul=) Bjöds på god mat som vanligt och trevligt sällskap. Hem kom vi vid 23 på kvällen, då var det bingen direkt för oss alla tre. Var så trötta!

    

Idag vid lunch tid kom min fina vän Carro och hennes Henrik upp på besök. Vi åt lunch ihop hos oss och fika. Sen väntade en härlig promenad ner till Grötvik som avslutades med en glass på Glassbiten. (För killarna, jag och Carro stod för ovanlighetens skull över då vi fortfarande var mätta efter fikat.=)) Var super härligt att ses! Kära Carro, önskar jag haft dig i samma stad som förr;) Blir alltid så glad av att träffa dig. <3
Å nu väntar Stockholm för paret i höst. Henrik har fått jobb där på tullverket. Så det blir en del folk att hälsa på där uppe nu. Får bli många turer ditåt!

   
Fina kläder  och blommor från paret=) Fick fina kläder igår med av mormor och min moster men de är i tvätten därav ingen bild!

Nu ska vi lägga oss och läsa lite! Går en dokumentär om andra världskriget nu på svt. Usch mår så dåligt när jag ser på sånt, så nä får bli några kapitel i "En förtjusande man" i stället=) Läste ut "Flickan från tjugotalet" i veckan av Sophie Kinsella. Kan rekomenderas!

Natti natti!!

En dag som denna

Blåsig och regnig! Usch. Blev till att sova länge idag. Skönt=) När janne vaknat han med åkte vi och handlade på Maxi och öb. Körde även inom Ica supermarket för att hämta ut min nya mobil. En Sony Ericsson xperia X10 mini pro är nu min. Har den på laddning så blir till att undersöka den imorgon. Min andra mobil är helt knäpp och stänger av sig stup i ett så känns ju bra att ha en ny. Vi var ute på en liten promenad nu ikväll också. Ville inte ut i stormvädret tidigre idag, inte med lillan. Lägger inte några bilder, bla på Zorro som lånar Mathildas viloplas i soffan=) Han har börjat närma sig henne allt mer nu och luktar på henne lite då och då så känns skönt. Tror de kommer bli bra kompisar när lill-fisen blir äldre!

  

Kvällsfika idag; jordgubbar, keso, mörk choklad och te.


Onsdag!

Idag har vi varit på besök på bvc. Lillan växer så det knakar=) Skönt det! Nu är hon 55,5cm lång och väger 4315gram. Tog oss en liten omväg hem därifrån, men blev nästan too much då värmen gör så man kokar! Blir att jag tar med mig Mathilda på en kvällspromenad ikväll också när det är lite svalare. Janne ska jobba extra i natt.

Igår träffade jag som sagt några goa kollegor över lunch på stan. Var kul att ses! Saknar jobbet lite, men endast för att träffa gänget mer;) Annars är det mycket härligare att vara ledig. Mathilda skötte sig föresten exemplariskt på stan. Var lugn och fin som vanligt. Sov mest hela tiden=)

Såg föresten på min bank idag att jag får in lite extra pengar på kontot imorgon! Fick för lite graviditetspenning sist tydligen. Alltid välkommet, speciellt nu i semestertider. Janne går ju på semester om 2 veckor! Så nu ska jag spara lite tills dess!

Nä nu vill någon ha mat här! Hej svej från oss!

Heidi
frågade när de var här i helgen om vi tänkt gifta oss. Sa att det har vi ju tänkt så småningom. Då blir jag ju en Erving sa jag då. Heidi; Så ni ska ta det efternamnet? Jag; nej, vi tänkte ta mitt; Jan Jönsson. Heidi; Hahaha . Ja som vi skrattade. Så tror bestämt att den dagen vi gifter oss får janne fortsätta heta Erving;)

Visit från stockholm

Jannes syster, min Käly (Svägerska på finska, släktet har ju finskt påbrå) och Mathildas faster med familj kom på besök i torsdags kväll och stannade tills idag. Jag och Linda var och klippte oss ute i Gullbranna innan de kom, tur var det för hade såååå slitet hår. 180kr bara och nöjd blev jag=) Mitt hår har blivit tjockare nu under slutet av graviditeten och efter förlossningen, känns så trist att man förmodligen tappar av allt inom 3 månader... hade ju varit perfekt om Mathilda gett sin mamma lite tjockare hår för alltid;)

Denna långhelg har bestått av underbart väder, mycket promenader, utomhusvistelse, besök i Varberg, Hovs hallar, besök ute på Möllegård, filmkvällar, godis, glass, grillat. Har som ni ser varit en kanon helg på alla sätt och vis. Linda och Joel kom också över i lördags och grillade med oss.

            

Idag firar jag och min kära janne 3år tillsammans, 1år som förlovade och Mathilda fyller 5 veckor=) Så ikväll ska vi beställa pizza, och sen ut på en härlig kvälls promenad. Innan idag var vi över hos Linda och Joel, första flyttlasset för dom gick idag. Vi blev bjudna på god lunch beståendes av tacopaj, sen satte jag och Linda oss ute i skuggan med Mathilda och hade tjejmöte medans killarna slet i värmen. Bra uppdelning tyckte vi;)

Imorgon blir det lunch på stan med en bunt goa kollegor från sjukhuset. Ser jag framemot=)

Hej svej!



Var tvungen att köpa detta teet i Varberg! Å gott är det med smak av päron/vanilj.


Teer från Heidi! Min favorit grön champagne cream.

Härlig dag!

Idag har jag varit inne i stan och avklarat några ärenden. Köpte även lite på Kicks för mitt presentkort som jag fick av janne på morsdag=) Bev ett puder, ansiktspeeling och brun utan sol lotion. Känner att jag borde fixa till mig med lite brun färg i nyllet och på kroppen. Lyser ju som en vit krita i nuläget!! När jag kom hem tog vi oss en lång promenad nerom Grötvik. Var borta i ca 1,5h. Härligt väder! Och gott med frisk luft. Såg dock en död huggorms bebis på vägen. Så liten den var. Stackare! Ja, jag avskyr ormar och är sjukt rädd men den lille var inte så läskig. Syntes knappt men det var jag som såg den. Men hade det varit en stor orm hade janne fått bära mig hem!!



Imorgon ska jag ut till Gullbranna tillsammans med Lindis. Vi ska klippa till våra kaluffser. Är så slitet så är behövligt! Har ju värsta utväxten med men slingor får det bli nästa månad. Kanske där ute med... kostar bara 300kr där men ja.... känns som hennes produkter sliter mkt mer på håret än när Molly gör, fast är ju halva priset så en gång kanske kan kvitta?! Resultatet blir ju ok ändå. Även om jag aldrig blir så nöjd som när Mollan fixar mitt hår. Hon är ju bäst så är det bara. Men är man mammaledig med lite mindre pengar så får man överväga lite.

Min Käly Heidi och micke kommer sen imorgon em/kväll med sina två kids och stannar över helgen. Ska bli kul=) Första kusinerna Mathilda får träffa. Hon har ju två till i Norge! Hoppas på att hon får en till på min sida om några år! Kanske blir det samtidigt som vi kanske skaffar nr 2 om det blir så. Hade varit skoj! Men du skulle ju vara 27 eller hur var det Lina?! Isåfall blir tajmingen perfekt;) Hihi.

Nu ska jag hoppa i duschen! Har en kvällspigg nybadad tös så vi lär vara uppe ett tag till. Men hon lät oss sova från 01-08 i dag. Fatta vad skönt! Sen sov vi lite till under dagen också. Härligt att vara ledig och kunna göra som man vill;) Älskar detta livet. <3

Å Grattis till min fina vän Linda som tog lärarexamen idag!! Så duktig!



RSS 2.0