Ny vecka - igen!

Igår slappade jag och lillan mest, gjorde vardagssysslor som vanligt och tog oss en promenad i duggregnet. Pratade även med min fina mormor och min pappa. Bad fadern min om en liten tjänst.... hemligt hemligt.;)

  

Idag kom Aleksandra och Josefine över på besök. Åt lite lunch och fikade. Trevligt trevligt! Ses på onsdag igen=) Då ska vi ha lite fika här hemma för Mathilda som blir 6 mån. Lite måste vi ju fira;) 6 mån blir man ju bara en gång i livet.

  

Nu har pappa janne gått av sina arbetspass och är ledig i en vecka nu. Skönt för han och oss. På torsdag blir det mamma grupp sen efteråt kör vi mot Jönköping till Linda&Joel. Stannar till fredagen då vi sen kör vidare mot sthlm och besöker Heidi&Micke med barn till söndagen.

Hej svej!

Lördagen den 29 oktober 2011=)

I dagarna som gått..... blev inget babysim i onsdags då lill-smurfen bestämde sig för att vakna vid 3 på natten och ville inte somna om! Tjoade, tjimmade och skrattade i ett. Sov något litet någon gång mellan 6-9 men inte mkt. Boxade på janne och drog honom i håret:P hehe. Så vi kände oss helt färdiga + att jag tänkte att lillan nog behövde vila sig mer under dagen. Men nejdå, varför vila när man kan vara vaken?=) Men natten efter blev som vanligt igen!! Busan. Vad annat kunde man göra än å le åt henne.

I torsdags städade jag under dagen och fixade lite. Sen på kvällen åkte vi hem till Natalie på fika och massa snack och skratt. Så trevligt så! Tiden bara for iväg och plötsligt var klockan halv tio(!) och det var högt tid att åka hem och få Mathilda i säng. Hunden Neo som busar och skäller är såååå roligt så man skrattar så man kiknar tyckte Mathilda. Hon verkar älska djur! Levande gosedjur ju!

  

Igår åkte vi till Gullbranna så mamma Emma fick klippa topparna. Blev visserligen inte bara topparna utan några centimeter:S Trist att när man väl fått rätt långt hår för att vara mitt så kapas det som växt ut av! Men var slitet, kände det med när jag borstade igenom håret så behövdes ju! Men trist ändå, att man inte kan få längre. Men men. När jag börjar jobba igen så ska clips hår beställas hem från rapunzel of sweden. Så man lite då och då kan få lite längre och tjockare hår när man känner för det;) Men just nu är jag glad att mitt hår fortfarande är tjockare än det varit på många många år. Även om jag tappar tussar med hår! På kvällen sen kom Malin och hennes kompis Charlotte hit. Vi lagade vegetarisk pizza som blev supergod! Till efterätt åt vi brownies med grädde, bär och banan. Spännande samtalsämnen om medium, stjärntecken bl.a. =)  Å idol kollade vi på i bakgrunden också. Mathilda gillar besök så var så glad och fin så. <3 att stå i centrum är då inte fel för denna lilla dam.

   

Idag då så ska jag väl diska och kanske tvätta lite. Ska ut på promenad snart med lillsmurfen. Sen kanske springa en runda ikväll när janne vaknat. Hoppas det går något bra på tv ikväll. Annars kanske jag får kolla på en film! Någon som har förslag på någon bra? Typ komedi, tjejfilm? Får passa på å kolla på sånt när mannen i huset ändå inte är hemma då han oftast vill se thrillers när vi ska kolla film;)

Nu hojtar en liten från lekhörnan så kanske dags å bege sig ut i kylan nu! Tjingeling!


Lite bilder från veckan

   

Självklart är inte vår fina kise glömd, men han vill inte vara med på bild numera. Men han sover hos mig/oss varje natt och gosar och har sig. Nu när det är kallare ute är han inte ute lika mycket som på sommaren. Då såg man honom knappt, mer än när matförrrådet skulle fyllas på;)

Ett rosa paket

kom på posten idag från sötnöten som jag beställt. Är Mathildas 6månaders present från oss=) Visst blev det fint? En dregglis och en mössa med fleece invändigt.


Måndag, tisdag...

Igår var vi på fika hemma hos Aleksandra och Josefine. Mycket trevligt! Tog oss även en härlig promenad i höstvädret. Fanns ingen plats på babyrytmik så får bli nästa måndag.

Idag började vi med sovmorgon till 10.30. Mathilda sov till 11.30(!). Ville sova längre men var tvungen att väcka henne då vi hade bestämt lunch med Maria och Arvid i stan. Verkligen svårväckt som sin far;) men när hon tillsist fick upp ögonen smilade hon som vanligt. Tur det! Hon vaknade vid 8.30 och åt när janne kommit hem, men var så trött efteråt att vi somnade om igen. Jag var också trött, somnade sent igår som så ofta när jag sover själv. Tur man har en bebis som gillar å sova;)

Iallafall så blev det lunch på Åhléns och gjorde lite ärenden i stan. Var ett tag sen vi sågs så var kul. Mötte min gamla lärare från komvux med, Bettan. Så roligt, pratar om allt mellan himmel och jord samtidigt, och plötsligt sa hon att jag kunde lämna henne som referens när jag söker jobb!! Hehe jaja bara tacka å ta emot;) Köpte föresten en söt bok som jag ska skriva lite händelser och tankar till Mathilda som hon kan läsa när hon blir stor. Mamma skrev en sån bok om mig upp tills jag var 3år och Lina föddes och det uppskattar jag! Står om lite vad vi hittade på, vilka dagar, när jag vände mig från mage till rygg osv. Många saker som Mathilda verkar fått från sin mamma=) Jag var exakt lika dan som Mathilda är tydligen, iallafall änsålänge. Nästan alltid glad, sov hela nätter från det att jag var 6 veckor som lillan med gjorde, satt alltid tyst och nöjd och tittade mig omkring när de var ute och handlade med mig, åt mat med god aptit på direkten osv. Kul å läsa. Vi har ju ett fotoalbum som heter "Mitt första år" men kul å ha lite mer också. I häftet kan vi ju skriva vad som. Skrev lite innnan idag om graviditeten, förlossningen, om hur hon är och varit osv. Kanske borde ta tag i och pyssla med vårt fotoalbum en dag snart med när jag ändå är i farten.

Nu ikväll blev det en tur till Fyllinge, hämtade upp Linda på jobbet då hon varit på APT sen körde vi till Emma för ett Me & I party. God fika och visning på fina kläder, både till barn och vuxna. Dagarna går i ett här! Hjälp, snart ska jag börja jobba igen, bara 3månader kvar! :(

Imorgon ska vi babysimma, blir janne som får bada med lillfisen denna gången. =) Han får passa på när han är ledig. Ska försöka ta mig ut å jogga innan badet annars efter. Ska veckohandla imorgon med. På torsdag kväll blir det fika hos Natalie, fredag ska jag till frissan och klippa topparna, och får kanske besök av Malin med. Sen i helgen jobbar janne så jag å lillan får sysselsätta oss själva, om ingen vill göra oss sällskap?!;)

Tjingeling!

Härlig helg!

Igår kom som sagt min fina vän madde på besök. Åt sushi till lunch i stan, åkte sen hem till oss för lite kaffe och te sen tog vi oss en promenad nerom grötvik. När vi sen kom hem slängde vi ihop en svampsoppa med gorgonzola som jag sett recept på på matplatsen. Drack vitt vin till (janne drack öl.) Soppan var super god! Efterätten bestod av hemlig brownie som med var himmelsk. Pratat har vi gjort om allt mellan himmel och jord. =) Kollade på film igår, minns inte vad det heter men gick på 2:an faktiskt med Drew Barrymore och George Clooney bl.a. Helt ok.

     

Idag gick maddes tåg hem vid 17 men innan dess hann vi med en lång scones frukost, härlig promenad nerom havet i solen, åt en god vegetarisk lasagne tillagade av oss själva givetvis, ja och sen var klockan plötsligt mycket. När jag lämnat madde på stationen körde jag uppom galgberget och sprang 5:an. Så nu sitter jag här och mår bra efter en fin helg! Vad vore livet utan fina vänner?!

 
Det fina armbandet fick jag av maddis=)

Nu ska jag kolla på pan am tänkte jag. Å ska även försöka få min pratglada bebis i säng;) Pappa janne är på jobb åter igen. Tuff månad, oktober.

Hej svej!


Fredag hos oss!

Idag har mamma Emma tvättat i hela 6h!(!!). Galet vad mycket tvätt man har. Har även pysslat lite här hemma inför besöket i helgen. Mellan tvättningarna var jag och lillan ute på en skön promenad i solen (faktiskt lite sol idag). I fm kämpade Mathilda som bara den på golvet och vips kan hon nu även vända sig från rygg till mage! Såååå duktig vår lilla tjej<3  Ålar sig som bara den och "rullar runt lite" gör hon också. Kommer en bra bit. Tänk sen när hon börjar krypa, då får man hålla koll på vilda Mathilda. =)


Stolt tjej som vänt sig heeelt själv. Å kanske ännu stoltare mamma;)


Softar i stolen utan dynan som är i tvätten!


Det roliga i badrummet är att det finns två speglar att titta på sig själv i=) Oj såg nyss på min hand. Creepy!


Idag har jag minsann bakat två limpor med morotsbröd. Nästa sats blir i dagarna och ska bli solrosbröd och sen även ett morotsbröd i långpannna efter jannes önskemål. (sk.a brytbröd). Är ju himla gott med egen bakat bröd, nyttigare då man vet vad man stoppar i sig och även mer mättande. Å billigare framförallt får man ju inte förglömma.

Nu sover hjärtat sött här bredvid mig, efter ett härligt bad och lite gröt. Pappa janne är på jobbet och jag, ja jag luskollar lite på idol, å just nu David Hellenius show. Tänkte kolla på Skavlan först men var några tråkiga fotbollsgubbar där i början så sket i det;)


(Bilden är från förra veckan men såg ungefär lika dant ut i dag. =) Plaskar gör hon nu förtiden så halva badrummet blir vattenfyllt.)

Weeee imorgon vid lunch tid hämtar vi madde på stationen och intar lunch i stan!! Trevlig helg på er! KRAM

Tandläkare och akuten

Blev ingen fika hos Aleksandra idag då Josefine blivit förkyld igen. Men bestämdes istället att vi ska gå på babyrytmik på måndag sen fika efter. =) I eftermiddags fick jag tid hos tandläkaren då jag haft lite problem med ena kindtanden, kännts som jag haft ett hål där och ilar som bara den. Men väl där var det som tur var inget hål, utan förslitnnig av tandborsten, borstar tydligen för hårt, jag som faktiskt försöker tänka på att borsta rätt lätt. Men men. De tog röntgen bilder och lackade sen med nått frutksansvärt beskt äckligt medel som tydligen ska hjälpa mot isandet. Tråkig kostnad men nu vet jag det iaf.

När jag kom hem körde vi och lämnade pappa janne på jobbet då han skulle på möte. Åkte hem sen och la Mathilda intill kanten i soffan med sitt babygym över sig där hon busade gott. Smet iväg snabbt till köket för att hämta den färdigblandade mjölken som hon skulle få. Plötsligt hör jag en duns och sen ett skrik! NEJ! Fan hinner jag tänka och rusar in i vardagsrummet. Mycket riktigt har lillan åkt ner från soffan och ligger med ansiktet i mattan. Jag som sällan lämnar henne så nuförtiden sen hon blivit så rörlig, men trodde jag skulle hinna, tänkte att så snabbt kommer hon ingenstans med gymmet över sig. Men tydligen.... måste ha ålat sig på ryggen neråt och sen rullat på sidan över kanten. (Då hon låg på chaslongen längst in.) Dock gick hon att trösta fort, blev nog mest rädd. När jag ringde sjukvårdsupplysningen var hon glad och pigg igen men då blev mamma ledsen. Kände mig som världens sämsta mamma! Dock berättade kvinnan i luren (som var hur go som helst) att de ofta får samtal om liknande saker, många som haft bebisar som ramlat av skötbädden. Även om hon inte hade några märken eller så så rekomenderar de alla bebisar som är under 6månader att åka in till akuten för undersökning så det gjorde vi. Ringde pappa janne på jobbet som kom dit så småningom. Undersökningar gjordes och allt såg bra ut. Mathilda var en riktig mönsterpatient och tyckte alla instrument var spännande=) Dock blev det en del väntan så när vi kom hem 3h senare var vi alla helt slut. (Å jag har huvudvärk efter all gråt) Snuttan åt lite gröt och nu sover hon gott här bredvid. Älskade fina Mathilda. Hade aldrig förlåtit mig själv om något hänt dig! Nu vet vi att i detta hushållet duger inget annat än golvet eller babysittern om man ska vara själv om så bara för en sekund. Man lär sig av sina misstag, får tänka så!

Nu ska jag diska lite sen hoppa i bingen och läsa. Imorgon blir det tvättning och kanske en joggingtur för mig. Fredagsmyset får jag och lilla loppan ha för oss själva då pappan i huset går på å jobbar imorgon igen.

Tjingeling!

Regn och blåst

Igen! Halleluja! (eller inte). Men iallafall. Har ju lite att glädjas åt iallafall=)

Igår kom Linda&Elin på besök över dagen. Trevligt som vanligt=) Synd ni inte kunde stanna över bara Lindis, men får bli en annan gång;). Vi fikade, åt mat och tog oss en promenad mellan skurarna.

 

Janne gick på och jobbar två nätter nu, ledig en sen jobb igen. Så just nu sover han och Zorro gott i sovrummet. Medans jag och lillan precis har busat massor i hennes gym oh nu sitter hon här hos mig i soffan och leker med sin nya leksak hon fick från Linda&Elin igår=) Vi ska på babysim idag, så om en timme ca blir det lunch här hemma sen bilen till simhallen. Hoppas att jag kan ta mig en joggingtur i em sen. Beror dock på hur mkt det kommer blåsa... funderar mer å mer på att snart skaffa ett gymkort faktiskt. Älskar att träna ute men om vädret kommer vara såhär så är det inte kul:S



Imorgon ska vi på fika hos Aleksandra och lilla Josefine och på lördag-söndag kommer min fina vän madde hit och besöker oss från stockholm där hon numera bor!!! Ser vi framemot=)



Hej svej så länge!

Lunch hos Jenny & shopping på stan

Fiskgratäng bjöds det på hos Jenny & Joan. Mmsigt värre! Mathilda fick kalopps som jag hade med. Efter te och rulltårta hängde Jenny med oss till stan då jag skulle köpa en overall till Mathilda Lindex, blev även en body och ett par byxor för pengen från min mormor&morfar. Så snälla så<3 Var en mysig dag tillsammans med Jenny penny. I februari kommer deras lilla bebis som tros bli en pojke. M har blivit bortlovad till honom då hon lyckats charma paret rejält;) Lillbusan.

  

Hittade denna ramen på Coop i skåne för endast 20kr.



Utdrag ur mammas anteckningar

skrivna år 2002.

"Egentligen var det en ren rutinkontroll. Knutan som fanns i höger bröst hade funnits där i några år. Jag hade själv beställt ultraljud och mammografi ett par gånger. I privat regi. Ingen hade talat om för mig att ett adenomfibro (körtel) kan utvecklas till en malign tumör. Jag hade frågat om och hur ofta jag borde kontrollera knutan om det fanns risk att det skulle bli cancer. Svaren jag fick var en axelryckning och att det behöver du inte kontrollera du är så ung. (30år). Nu var jag invaggad i någon slags falsk trygghet för när läkaren på ultraljudskliniken sa att en remiss skulle skickas till mammografi försäkerhetsskull, kändes det som om marken försvann under mig ett tag. Efter det drabbades jag av kortvarig yrsel. Många tankar korsade min hjärna på de minuterna. Tankar om barnen, då jag som ensamstående mamma till Emma 17 och Lina 14, de som är så nära mig i allt och som jag älskar mer än allt annat. Hur skulle de klara sig utan mig? För döden i tanken dök upp lika snabbt som läkaren talade om för mig att skicka en remiss. Mina föräldrar och syster, hennes barn. Vi är som en stor familj. Jag ville inte lämna allt detta. Popcorn min golden retriver som är min ut och gå kompis och kelgris, mitt tredje barn, inte skulle han kunna förstå. En tid skulle ges inom 2v sa läkaren. När 4 veckor gått ringde jag till röntgen. De hade inte fått någon remiss. Ringde och påminde läkarens sekreterare. Vet ej vem som felat. Remiss skickades och jag fick tid sammanlagt 10 veckor efter undersökningen. Eftersom jag i regel har fullt upp med barn, djur (flickorna har en häst också) hund, 5 katter, hus och trädgård, kunde jag ganska bra skjuta undan tankarna på detta. Jag hade dock känt att det fanns förstorade lymfkörtlar i axillen.

Så kom dagen för mammografi. Jag kände mig rätt lugn. Mammografi och ultraljud blev gjort och en myckt sympatisk läkare talade om att man inte kunde se något annat än körtelsvävnad och fibrosvävnad som låg huller om buller. Försäkerhetsskull gjorde man en finnålsbiopsi. Tid ordnades direkt. Denna undersökning var väldigt enkel och smärtfri. Så blev det ännu en väntan på svaret därifrån. En vecka senare ringde läkaren dit remissvaret hade anlänt. Mycket nervös och stressad läkare som undrade om jag fått en remiss till kirurgen?!? Jag undrade då varför. Jo, det var någon förändring i cellmamsan hade cytologsvaret visat. Hade jag inte haft min medicinska utbildning (tror jag) hade detta blivit mycket, mycket fel för en person som helt oväntat fått detta svar. Jag tackade för samtalet och hon skulle skicka remissen till kirurgen. När jag lagt på luren kom tårarna."

Jag minns när mamma först berättade för oss. Jag blev helt försörd. Bröt ihop i skolan dagen efter och ville hem men med stöd från mina fina vänner stannade jag kvar. Min kloka underbara mamma sa att "Vi får ha denna dagen till att gråta hur mycket vi vill, men sen måste vi försöka leva som vanligt. Ni får fortfarande vara arga på mig ibland som innan och inte tassa runt på tårna." Mammas högra bröst opererades bort och man hittade metastaser i lymfkörtlarna i armhålan. Strålning och cytostatika sattes in. 2 år orkade världens bästa mamma kämpa innan kampen tog slut! Älskade mamma. Att det bara får gå till på detta viset. Du var världens bästa och du fötjänade inte detta. Inte vi heller. Saknar dig lika mycket varje dag!

*1958-07-11
+2003-09-27


Underbara höstdagar!

Dock sägs det bli sämre i nästa vecka men ja man får passa på å njuta medans det är=)

Idag tog vi grillningen vid grötvik istället. Jag och lillan var så trötta igår så vi la oss o sov i 2h på dagen sen var klockan lite för mkt då vi skulle handla med till grillningen. så vi tog oss en promenad alla tre ut till flygstaden istället oh handlade till dagens grillning. Gårkvällen bjöd på film; Frozen. Åt passionsfrukt och god mörk choklad till som snacks!

Efter lunchtid idag tog vi vårt pick och pack och promenerade ner till grötvik. Var ute i sammanlagt 3h. Underbart! Trist det blåste en del bara. Grillade korv med bröd, drack kaffe o te och kollade på allt folk som var ute och promenerade eller fikade. Är så fint där nere. Mathilda var på strålande humör hela tiden. Tror jag det, vet ni när jag vaknade idag av att lilla M pratade och vaknat till? 11.10!! Galet. Å ändå somnade hon vid 22 igår kväll. Visst, när vi la oss vid 01 så fick hon en skvätt mjölk innan hon somnade om då hon vaknade och log mot oss som bara den och verkade vilja vara uppe med oss hehe. Men ändå... alltså jag är så pessimistisk ibland, så innan vi fick barn väntade jag mig "det värsta", att man inte skulle få sova å att det skulle bli en jobbig förändring och bla bla bla. Inte det att jag inte såg framemot en liten men var lite orolig för hur det skulle bli. Pratade om det idag jag och janne. Är ju en förändring i vårt liv men livet är sååååå mycket bättre, roligare, underbarare sen vår lilla tös kom till världen. Världens goaste, gladaste, underbaraste unge! Puss på dig min sockertopp! Även om hon plötsligt bestämmer sig för att vakna tidigt på morgonen, vara extra gnällig flera dagar i rad så är livet ändå så mkt bättre sen hon kom=) Tänk att man trodde man visste vad meningen med livet var innan...

   

Nu kollar jag på lite tv, "True talent". Janne diskar, Mathilda har nyss ätit gröt och ja vid 21 börjar Pan Am som vi ska kika på.

Hoppas ni andra haft en bra helg=) Imorgon är vi bjudna på lunch till Jenny&Juan. Å på tisdag kommer äntligen Linda&Elin hit!!

Hej svejs!

Afterwork och grillning

Igår började jag med en joggingtur på galgberget. Så himla skönt, iallafall efteråt;) Kl 17 sen tog jag bussen till stan för lite afterwork med goa kollegor på Bulls. Mycket trevligt! God mat, ett glas vin slank ner och massa prat. Var hemma vid 22 igen, då de flesta gick. Saknade ju lilla loppan! Men hon hade det så bra så hemma hos pappa. De hade varit ute på promenad, busat och ätit. Hon var fortfarande uppe när jag kom hem och behagade inte somna förän 23. Men det gör inget för hon sov till 10 idag som hon brukar. Hon får ju också ha lite fredagsmys=) Dock hade hon en vecka innan vi började med en hel portion gröt sista måltiden då hon vaknade lite ibland på natten för mat å blöjbyte. Men inte nu när gröten ges vid 20. Skönt det=) För både henne och oss. Dock verkar hon inte bli så nöjd och mätt i magen utav ersättningen längre. Men snart dags att testa välling, det borde hon stå sig bättre på. Vi kollade på film igår med föresten. The adjustment bureau. Kan rekomenderas, mycket bra och spännande film. Lite annorlunda.

Idag blir det en tur ner till grötvik för att grilla lite korv i det fina vädret. Älskar hösten, speciellt när det är så fint väder som det varit nu några dagar, kallt men solsken och vindstilla. Alla fina färger.

Ha en härlig helg alla ni där ute! Kram från oss<3

Cykelstöld och babyplask!

Jaha, så snoddes jannes cykel under morgonen på jobbet! Fick ta bussen hem. Är så trött på folk, att man inte kan skilja på mitt och ditt!!! Suck. Får försöka hitta en billig begagnad, behovet av en cykel är rätt stort.

Babysimmet idag gick bra. Mathilda sken som en sol. Gullunge. Bra att hon tycker det är kul. Så roligt att se hennes utveckling, nu jagar hon verkligen saker i vattnet och fick tag i en liten boll idag som hon höll fast i krampaktigt. Plaskade som bara den också. Tog oss en promenad senare under eftermiddagen.
Har pratat med carro med idag och även Linda. Skönt att prata av sig lite med fina vänner! <3

 

M somnade vid 21.30 och nu ska jag kolla vidare på body of proof. Imorgon blir det en promenad med Aleksandra och Josefine och på fredag ska jag in till stan på after work med några kollegor från jobbet! Ska bli kul.

Hej svej!

Farligt att sitta på nätet och surfa runt... hittat nytt påslakanset jag vill ha! Förmodligen tycker mannen i huset att detta är heeeeelt onödigt;)




Bilder från igår=)

  

Janne 35

Grattis idag till världens bästa sambo/pappa som blir 35 år!! Har firat med bakelse och ikväll blir det thaimat innan jobbet. (ska jobba två nätter nu trist nog.) Igår kväll när vi kom hem öppnade han sina presenter lite i förskott från mig och Mathilda, sen hade jag med mig från pappa&mona också. Av oss fick pappa janne ett presentkort på liveit.se och en ny bok. Hoppas på en spännande upplevelse! =)


4 dagar i skåne

Har varit helt fantastiskt mysiga dagar=) Är fylld med ny energi. vi har promenerat, joggat runt vaxsjön, besökt min mormor&morfar, umgåtts mycket med moster Lina och morfar, ätit gott och druckit gott vin, ätit pappas snickerskakor, skrattat, pratat om konstiga människor (vilket det uppenbarligen finns en hel del av) besökt Terése och Amanda, kollat på vårt gamla hus, hälsat på Nina&lilla Mio.... you name it. Mår så bra där nere, är något visst med skåneland. Bjussar på lite bilder. Pratade med Lindis igår, skulle fått besök av henne och söta Elin imorgon men blir nästa tisdag istället. Ser vi mycket framemot=)



Hemma hos pappa igen och stolt över att äntligen få äta sin gröt i en ordentlig stol;)



Vi fick pengar av min kära mormor&morfar till en overall till lillan, så det får bli stan i veckan. Ska även försöka hinna med Små ting tillsammans med Malin. Spanat in deras hemsida ett tag nu, har så fina saker bl.a Ib Larusen som jag gillar! Och det ligger inte så långt ifrån oss.

Hej svej!

Surdeg och surpuppa

Idag skippade vi mammaträffen då lillan sov oroligt inatt och jag var super trött och haft huvudvärk under natten. Sov till 11 istället;) (mannen i huset drog vid 08 ut på övning med försvaret i 4dagar.) Dock var vi uppe vid 7 för ett blöjbyte och lite matning. Malin kom till oss vid 13.30 efter hon slutat jobba. Vi lagade rotfruktssoppa och åt gott surdegsbröd till som Malin köpt. Mums! Efterätten blev lite choklad och vindruvor=) Verkligen jätte mysigt med besök av dig Malle! Mathilda är så glad för sin kompis! Skiner som en sol så fort hon får syn på henne;) Dock har mamma Emma haft en liten jobbig kväll då lillan har gnällt, varit ledsen och sur om vartannat. Har inte kunnat pyssla här hemma som jag är van vid.... kände att humöret sjönk nu på kvällskvisten när hon inte ville somna heller men var bara att bita ihop såklart, inte hennes fel! Men efter en liten slurk ersättning vid 23 stupade hon i säng och jag hoppas att hon sover hela natten nu! I morgon styr jag och bebis M vår färd mot skåne, först IKEA för å köpa matstol sen till Eslöv för att hälsa på mina underbara morföräldrar. Efter det åker vi hem till Höör och umgås med syrran och pappa hela helgen. Mys<3


  

 
Det är inte lika kul utan pappa......

Föresten så smakades det på kyckling idag och det var mumma tyckte Mathilda! Här ska vi inte snacka om kräsen inte, när man tom kan äta katrinplommonpuré á la naturell=)

Vaccination 2

Idag fick Mathildis sin andra vaccination. Det gick bra, men såklart blev hon ledsen, gör ju ont! Men hämtade sig rätt snabbt sen somnade hon när vi kom hem och sov i 4h(!). Vaknade sen och sken som en sol vår lilla solstråle=) Somnade gjorde hon vid 21.30 igen och sover nu som en stock efter lite kämpande med hård mage ikväll. Får bli mer katrinplommonpure och päron. Imorgon går vi över till fisk och kyckling smakportioner. Kul å se vad hon tycker om det!=)

Igår var vi och hälsade på Jenny och Joan. Fikade gott och snackade massor om allt och inget. Trevligt!

Imorgon är det babysim igen! Sen ska jag försöka ta mig ut och jogga på kvällen. På torsdag åker janne iväg på övning till söndag och på fredag-söndag gästar vi andra skåne.

Hej svej så länge!


Älskade Mathilda 5 månader

Dagarna bara går och går i rasande fart. Men ju äldre loppan blir ju roligare tycker jag faktiskt att det är. All utveckling hon gör=) Nu såhär i 5månaders ålder äter hon grönsakspuréer (favoriterna är potatis, morot, palsternacka och majs) till lunch, sen brukar det bli lite mosad banan eller bärpuré till efterätt. Ersättning dricks därimellan sen blir det en portion banangröt till kvällsmat och lite katrinplommonpuré och ibland även en skvätt ersättning sen innan sänggående. Nya tiden att somna är nu runt 21 och slår upp ögonen görs också nu runt 09 snåret på morgonen. Hon kan vända sig från mage till rygg, jollrar på som bara den, tycker mycket om sina leksaker, speciellt mr bee och bollen. Älskar att se sig själv i spegeln och är nästan alltid på glatt humör!! Vad vi älskar dig.

   

Igår testade vi sittdelen, och det gick bara bra=) Spännande!

Lite nytt!

Nätsurfade lite igårkväll och hittade lite nya saker jag velat ha i vårt lilla hem!


Brödkorg från greengate


Tallrikar från mateus som tyvärr inte är billiga! Får bli att önska i julklapp/födelsedag=)


Lite från IB Laursen


Tea låda som jag sett på bl.a Tinzimara istan!


Ja.. man kan ju alltid drömma. Och såklart handla lite efterhand;) Men först får vi nästan flytta till större place då skåpen här redan är rätt fulla!



RSS 2.0