Fredag, fredag...

Igen! Tycker tiden bara flyger iväg! Idag har vi haft besök av Malin. Vi fikade på wienerbröd och frukt. Sen tog vi oss en promenad nerom grötvik. Mysigt=)

 

Nu ikväll sitter jag och loppan här by ourselfes då pappan i huset fick ett samtal från en hemvärnskollega om öldrickning i stan och han var inte sen att hoppa på;) Lilla M har precis ätit sin kvällsportion med gröt och nu är det mammas tur att smaska i sig wienerbrödet som blev över från fikan idag, lite mörk choklad och te. Är det fredag så är det! Imorgon står en långpromenad på schemat. Fika korgen kanske packas då med om vädret är som idag=)


Nu IDOL. Tjingeling!


En eftermiddag i Harplinge

Idag har vi varit ute i Harplinge hos fina Ida på lunch tillsammans med Maria&Arvid och Emma&Alma. Super mysigt och fint hus de köpt och renoverat! Man blir ju bara mer och mer "husköpsugen" ju fler hus man ser=) Men får bli ett hus att hyra för oss först. Som insatsen är nu kan vi ju bara glömma att köpa ett. I Jönköping finns många fina hus att hyra. Har man tur kan man ju hyrköpa också. Jobb söks i Jönköpning i nuläget. Får se om vi får napp även denna gång eller hur allt blir. Men försöker man inte så händer ju inget heller! Hade varit en bra stad för oss tror vi, lika nära till alla våra familjemedlemmar.

Åter till lunchen=) Bjöds på super god skaldjurspaj med sallad, sen äpplepaj med vaniljsås till efterätt. Prat om allt möjligt. Mathilda fick en fin present också av Ida. Supersöta strumpor och tre små badankor!

 

Nä nu har jag en missnöjd lill-fis här hos mig i soffan som jag måste ta hand om! Lite övertrött tror jag, blev ingen lång middagslur idag som hon brukar, då hon vägrade sova. För mycket att titta på. Sov en liten stund bara och en liten stund i bilen hem. då blir man lätt såhär när man heter Mathilda;) Man kan ju inte vara glad jämt.

Kram från oss!

Mathilda nytt!
Idag har lillan vänt sig från mage till rygg flera gånger och ser så nöjd ut=) Verkar även vilja börja krypa. (försöker som bara den när jag visar en leksak för henne en bit bort men hon kommer ingenstans än. ) Kul å se all utveckling som bara kommer pang bom.

Besök på sjukan

Idag hängde vi med Maria&Arvid upp till 53:an för att hälsa på. Var kul å se alla igen=) Kändes inte som om det var hela 6månader sen sist jag satte min fot där! Mathilda blev på sitt allra bästa humör så fort vi kom innanför dörrarna. Hon skrattade, log och fektade med armar och ben om vartannat och charmade nog allihopa=) Underbara tös! Inte klokt vad bebisar drar till sig uppmärksamhet. Alla samlades runt om oss. Lilla Arvid sov först när vi kom fram men sen vaknade även han till och smilade! 7 veckor gammal är han nu. Det jobbiga dock är mina hemska svettningar som jag fått efter förlossningen. De bara kommer över mig precis som om jag vore i klimakteriet!!! När vi kom upp var jag sval, men plötsligt kom värsta vågen över mig. Fick gå ifrån och torka pannan. Hehe. Sen svalnade jag av igen så var det bra med det. Men varför?! Är det alla hormoner och kommer det alltid vara såhär nu? Visst, jag har haft lätt för att svettas innan, när jag är i full gång med jobb eller tränar osv. Men inte bara sådär när man står still. Uschamej.

Imorgon blir det förhoppningsvis babysim för lillan. Janne jobbar inatt igen. Jag har känt mig lite hängig sen igår. Men har inte brytit ut något ännu. Hoppas det inte gör det heller!!! Visserligen har jag inte varit förkyld sen i januari så är väl på tiden:/. Alla går omkring och hostar och snörvlar och har sig. Men nej vill inte.

På torsdag ska vi hem till Ida i harplinge på lunch. Ska bli kul å se hur dom bor och träffa lilla kisen Melker=) Jag som skulle träffat honom när han var liten kisebebis. Fattar inte var tiden blir av, nu är han 1år sa Ida idag när vi sågs....

Blev ingen promenad idag pga slöheten jag känner. Ska lägga mig tidigt idag. Sov 2,5h i em med för jag hade sån huvudvärk. Lika bra att ta det lugnt så får man ta igen motionen sen istället;)

Trevlig kväll på er kära bloggläsare!


Spökerier på Mosaikplatsen....

Här har spöktats lite nu de senaste dagarna. Var ett tag sen sist. Senast som det spökade rejält var när vi kommit hem med Mathilda från BB. Men sen har både jag och janne kännt att här är någon i lägenheten titt som tätt. Någon som håller till i hallen, går bakom en i köket osv. Även Mathildas kusin Thilde sa att där är en "spökelse" i hallen här. Men igår så var janne i köket och jag och Mathilda satt i soffan och kollade på tv. Jag hade hängt upp hennes trämobil dagen innan i en krok i taket här i vardagsrummet. Plötsligt så kommer något vitt farandes förbi och sätter igång mobilen i en rejäl gungning. Kallade på janne och han såg det med. Kan säga att mobilen numera är nerpackad i lådan igen;)

Det senaste var idag, för bara en timme sen. Jag stod i köket och lagade mat. Hade Mathilda med mig i sin sitter. Hon satt bakom mig och lekte med sin grodsnuttis. När jag vänder mig om några sekunder och sen kollar på henne igen har hon flyttats en bra bit ifrån där hon nyliget suttit och var vänd mot köksfönstret. Hon kan inte ha gjort det själv!! Utan att jag märkt eller hört att hon flyttat sig, nej. Galet. Tror det måste bli ett samtal till Kerstin medium en dag snart. Tror inte jag kommer ha tid att besöka henne där ute i skånska skogarna, så får se om vi kan ta det via telefon. Nyfiken på vem/vilka som huserar här hos oss. Har ju mina misstankar såklart. Så länge janne också är hemma bryr jag mig inte, men imorgon går han på igen och ska jobba 2 nätter. Då är jag inte så kaxig kan jag säga:S

Nu ska jag snart ta loppan i vagnen och gå ut på en liten kvällspromenad. Läste föresten ut min super tjocka bok i förra veckan ;"En förtjusande man." Väldigt bra! Men tog över sommaren tills nu hehe. Läser bara några sidor per dag. Inte alltid varje dag. Men nu har jag börjat på Magdalena Graafs bok; "Det ska bli ett sant nöje att döda dig." Föresten, är det något av er som läser min blogg som lånat min bok av Jessica Andersson? Kan inte hitta den någonstans och har så för mig att någon lånat den.

Blir nog film ikväll igen. Igår såg vi "Sova med fienden". Den var bra. Undrar om jag inte sett den innan...

Hej svej!

Helgen som flytt....

Igår var en riktig slappedag. Sov länge, tog powernap på dagen. Under em sen var jag och sprang på galgberget, blev hela 7km! När jag sen kom hem stack mannen i huset ut på en 1,5mils cykeltur. Nyduschade och rena sen på kvällen satte vi oss i soffan med lite kladdkaka med grädde och kollade på den nyaste Maria Wern filmen. Blev dock lite besvikna, då den inte var lika bra som de andra!

Idag har vi varit ute på en lång promenad nerom grötvik. Stannade och mös lite också i solen. Underbart väder! Bara fika korgen som fattades;) Får vi ta en annan gång. Blir film ikväll med. Får se vilken det blir. Men först ska jag bada lillan! <3

 

Tjingeling på er!

Linda 25

år idag! Hipp hipp hurra! <3



Torsdag med sol och regn

Vid 11 idag kom våra gäster. Var trevligt! Hann äta i lugn och ro då våra små sov i ca 1h allihopa. Skönt=) Blev en del mamma/barn snack såklart men även annat också. Emma och Alma hade tid på BVC så vid 14 körde de hemåt igen. Då åt lilla Mathilda lite sen gick hon och jag ut på en timmes promenad. Härligt! Iallafall först då solen sken. Men andra halvan hemåt kom gråa moln sen spöregn och mega blåst från ingenstans! Galet! Jag var helt dyng sur när vi kom hem!! Lillan var torr som tur var då jag alltid har regnskyddet med.

En diskussion i hushållet ikväll.

Mathilda är lagd för natten men vägrar sova. Jag tar upp henne och blandar ihop lite mer ersättning då jag antar att hon är mer hungig.

Janne; ska du ge henne mat igen? Hon åt ju för ett tag sen bara.
E: Ja men jag hör ju att hon är hungrig. Hon äter ju mycket på kvällarna innan hon ska sova.
J: men kolla så hon inte får ont i magen av all mat, du sa ju hon skulle ha banan med efter förra måltiden.
E; var ju bara lite mosad banan, är ju mest för hon tycker det är gott!
J; du är ju som en del personer som ger mat till sitt barn så fort det skriker!
E; Gör jag ju inte! Hon äter oftast var 3:e timme men ibland blir hon ju hungrig oftare! Sluta tjata om att hon får för mycket mat, hon äter ju inte om hon inte är hungrig! Du låter så nedvärderande när du håller på så!
J; gör jag väl inte? Jag nedvärderar inte dig.... Gå och duscha nu så vi kan börja kolla på filmen!


Till saken hör att hon åt sin lilla sladd ersättning som jag blandade sen somnade hon som en stock;)


En annan sak var också idag när jag dammsugade och åter igen klagade på jannes "smutsiga" hörna vid sängen.
E;Vad gör du här egentligen eftersom här alltid är massa smuts? Din lortgris.
J; men det är ju Zorro som hoppar upp och ner!
E; Zorro... han hoppar väl upp och ner på min sida med men så ser det inte ut där!
J; tystnad....


Ja... så kan det låta här hemma! Men vi älskar varandra ändå! Nu blir det nattbio;) KRAM


Blueberry panncakes!

Blev det till kvällsmat idag. Gjorda på dinkelmjöl, sen sirap oh blåbär till. Mums! Har gett upp lchf och GI. Äter som innan men såklart en del fullkorn, frukt och grönt som jag alltid gjort och försöker hålla mig till godis/kakor på helgen.

Idag blev det inget babysim för vår kära tös. Jag har min "speciella tid i månaden" som jag inte saknat ett dugg under gågna året. Och Janne känner sig lite småförkyld och ville inte bada med henne. Känns trist men som tur är förstår hon ju inte det! Får bada nästa onsdag=) Mest jag som deppade över det. Hon fick bada i baljan ikväll istället och det var inte fel det heller.=) Jag har även varit ute och sprungit ikväll, 5:an på berget. Är alltid så stolt över mig själv efteråt. Nästa gång blir på lördag tror jag.

Igår var en riktigt slöis dag med huvudvärk och trötthet. Vi gjorde inte många knop, handlade lite på kvällen sen gick vi en liten promenad. Ingen film som tänkt. Kanske ikväll?

Nu vaknade snuttis till igen efter sin lilla nap. Ska ge henne lite "nattamat" sen är det snart bingen för denna lilla tjej.

Imorgon får vi gäster! Maria&Arvid och Emma&Alma kommer på lunch. Ska bli trevligt.

Tjingeling!


Snart dags att inviga sittdelen till vagnen kanske?!



Ny vecka, nya tag!

Besöket hos optikern gick bra. Bara vanlig årskontroll för linser. Gick inom H&M också och köpte en fleecejacka till Mathilda som hon kan ha nu när det är lite kallare ute. När vi kom hem åt vi båda två sen mötte vi upp Aleksandra och Josefin för en promenad nerom Grötvik. Trevligt=) Å härligt väder.

Nu sitter vi i soffan och lillan har precis ätit, först smakportioner och sen ersättning. Hon blev sur på mig när puréerna var slut. Har börjat med två nu istället för en. (fryser i iskuber) men får nog ta en eller två till hädanefter. Hur mycket kan man ge? De jag har nu är köpta, men ska börja göra eget när hon ätit upp det som är fryst. De köpta innehåller så mkt vatten och självklart går det lika lätt att göra. Var mest nyfiken på vad hon gillar och så först och potatis/majs är en favorit. Matglada tös!<3



Nu ska jag äta upp mitt lilla mellanmål som består av laktosfri medelhavsyoghurt, hackade mandlar, honung och hallon. (inspiration av Linda.) Smarrigt värre!



Sen när janne vaknat blir det tvätt och städ. Och ikväll även en film. Imorgon ska Mathildas kompis Alma firas då hon blir 6månader!

Bye bye solong!

En motionsdag!

Idag började dagen vid 9 precis som i lördags. Tycker det är en alldeles lagom tid, skönt att komma upp=) Vi åt frukost jag och lillfis sen tog vi vagnen ut till Flygstaden och Willys för att handla lite mat. 6km fram och tillbaka. Väl hemma sen blev det lunch, disk, Mathilda sov 2h och sen vaknade hon och lite senare även Zorro och pappa janne som jobbat och slitit med sina nätter nu en vecka i streck. Är på sista natten nu innan 8 dagars ledigt. Men jag hann med en joggingtur på galgberget innan jobbet åter kallade. Sprang två varv på 3:an så totalt 6km. Ingen rekortid nu heller men jag klarar det och det är huvudsaken. 8km ska ges på så småningom, två varv på 4:an alltså. Men inte än;)

Just nu ligger loppan här i soffan bredvid mig och sover. Hade henne så hos mig igår med. Blev så i Jönköping och tycker det är så mysigt när hon somnar bredvid mig så har jag bara lyft in henne sen. Så gjorde vi alltid när hon var mindre men sen hon börjat somna samma tid på kvällarna har vi ju som jag skrivit tidigare lagt henne och hon somnar oftast direkt. Hon somnade 22 nu också. Ska snart bära in henne och även ta in mig själv. Ska lägga mig på spikmattan och sen läsa lite...


Mamma älskar dig!


Ny vecka imorgon, då blir det först ett besök hos optikern sen en promenad med Aleksandra och lilla Josefin.

KRAM

Utflykt till Jönköping

Igår vid lunchtid tid tog jag och lilla M forden till Jönköping för att umgås med Linda&Elin. (Joel också såklart när han slutat jobbet=)) åt god mat, gick på promenad, massa prat om allt och inget. Å en del skratt såklart;) Sov över där och kom hem idag vid 17. Då var pappan i huset vaken och tog glatt emot oss och berättade så mkt han saknat Mathilda. (Mig också sa han tillsist men tror nog det mest var Mathilda haha.). Tack fina vänner för mysiga dagar! Får göras om snart. <3

KRAM

  


Vad ska vi vänta på?

Vi får ofta höra av folk att "vänta ni bara det kommer bli värre", eller "om något år är det ni som har det såhär" osv. Detta pga att Mathilda oftast är så snäll och tyst och dessutom sover sina 10-12h varje natt och har gjort sen hon var 6 veckor. Men jag förstår inte riktigt varför folk ska hålla på? Jag menar vi njuter såkart till 100% nu av att ha det så bra som vi har det med lillan. Självklart kan hon komma att ändras och våra härliga vanor försvinna, men det behöver inte bli så. Å jag/vi tänker inte gå runt och tänka på eller oroa oss över hur det kommer vara om 1månad, 2 månader eller 1år! Vi diskuterade detta på mammagruppen idag. Pratade med BVC sköterskan om detta sist med. Avundsjuka trodde hon. Ja, jag vet inte. Självklart skulle jag nog känna att "ååå så vill jag också ha det" om man träffat någon som haft det som vi men inte vi själva. Men avundsjuk hade jag inte varit, det är ju att missunna andra att ha det så. Jag hade egentligen inte tänkt berätta hur vi har det, inte ännu för vill inte folk ska tro att jag "skryter" eller kanske överdriver?! Men det var Eivor som tyckte jag skulle kontra de andra med något possitivt med sömnen för bebisar då hon vet hur vi har det. Jag var lika dan som Mathilda när jag var liten. Mamma och pappa fick väcka mig i början var 3e timme för att jag skulle få äta. Sen pratade vi om amning med idag. Är också något som varit lite irriterande innan, att folk överallt frågar hur det går med amningen! Speciellt jag då (och andra) som inte har ammat med bröstet utan pumpat eller gett ersättning. Man har ju märkt att folk runt omkring tittat och säkert undrat varför man inte ammar?! Är ju inte alltid frivilligt, alla kan inte. Nu funkade det inte för oss och det kändes lite jobbigt i början, på något sätt kände jag mig som en "sämre" mamma, men så fort jag såg hur bra hon åt med flaskan och gick upp stadigt i vikt släppte jag det! Huvudsaken är att bebisen mår bra och växer som hon/han ska!

Det var det. Kände bara för att skriva av mig lite;) Självklart får vi många bra komplimanger och dyl också av folk, som man ska suga åt sig. Nu är hon nog född med lugnt temprament, men som en del sagt så skapar vi nog en trygg miljö för henne också då vi båda är väldigt lugna personer så hon blir en trygg bebis. För det märker jag att hon är. Väldigt trygg. Men tyvärr är det ibland så att det är det negativa som fastnar mest hos en.

Nu ska vi snart iväg och handla lite när loppan vaknat till liv! Tjingeling!


 


Imorgon kör vi till Jönköping för att umgås med Linda&Elin<3 och övernatta till lördag. Pappa janne ska jobba hela helgen.

Babysim&jogging

Babysimmet idag gick bra. Dyket fixade lillan galant. Men pappa janne fick göra det;) Nästa gång ska jag.

   

Efteråt körde vi till sjukhuset för att återlämna min kära pump! Känns lite konstigt att inte se den i soffan längre. Vi kom ändå rätt bra överens för det mesta jag och pumpen.



Nya badbyxor som vi beställt till Mathilda kom på posten idag. Körde med samma ställe som sist. Synd de inte hade kvar de hon har nu i större stl. Gillar dom=) Men dessa nya är med jätte söta.



Ikväll tog jag mig bort till galgberget och sprang 5:an. Så stolt över mig själv. Får jag ihop mina två dagar/vecka så är jag glad! Sprang 2-3min snabbare idag än sist.

 
Kul att smaska lite morotspuré. Imorgon byts det mot palsternacks puré. Vi har inte varit iväg ännu och köpt någon matstol, men ska göra det i slutet på månaden. Tills dess funkar babysittern. =) IKEA blir det sen.


Nu ska jag kolla lite på efterlyst sen kanske det blir en film innan John Blund kallar. Imorgon fm ska vi till mammagruppen. Hoppas sötnöten sover bättre inatt. I går kväll/natt skrek hon och var gnällig från 21-24. Sen när hon väl somnade så gnydde hon lite till och från i natt. Vi misstänkte magknip men vet ej. Gav henne lite massage på magen ikväll för att kanske få igång magen lite, inte bajjat nu på några dagar och brukar vara varannan dag ungefär. Men det kan ju vara vad som helst, man kan inte alltid vara en glad bebis=)

 Hej svej!




Update!

Smakportionerna går bra här hemma. Förra veckan körde vi med gröt på kvällarna och hon åt ett par skedar åt gången och verkade gilla det! Igår började vi med morotspuré till lunch. Lite skeptisk var hon men det gick ner, lite grann iallafall. Det roliga är att hon skiner som en sol så fort jag kommer emot henne med tallrik och sked. Lilla hjärtat<3 BVC sköterskan rekomenderade oss att ta en vecka åt gången med en ny smak så det kör vi på. Får se vad nästa vecka erbjuder? Palsternackspuré kanske? Majs?

Imorgon är det babysim som gäller. Jag börjar redan blir nervös inför dyket! Men klart det kommer gå bra=)

Värsta stormen ute idag.... men ut ska vi iallafall på en liten tur. Inte nu då lillan slumrat till lite, men senare. Måste ändå ner till Ica Söndrum och handla bröd och mjölk. Hade behövt inom sjukhuset med och lämna tillbaka pumpen. Den senaste månaden har min mjölk börjat sina rejält så känns som onödiga pengar att betala hyran för den då. Har en annan pump som jag kan använda istället. Låter som fasen men blir inte så ofta längre så ska väl gå! ;)

Ops nu knorrar en liten i sovrummet! Trevlig tisdag på er! KRAM


Regn&rusk!

Idag fick vi besök av Natalie. Fikade och pratade om allt möjligt. Bl.a en hel del om det andliga! Spännande. Ett nytt besök ska snart bokas in, då ska jag och lillan ta oss hem till henne. =) Nu ikväll tog jag och Mathilda oss ut på en 30min promenad. Nöjde oss med det då vi hamnade mitt i ösregn och blåst! Tummen ner för Halmstadsväder på hösten!!!!

  

Såhär glad var lillfisen igår kväll när det var dags för att sova;) Tro det eller ej men hon somnade på två röda så fort jag släkt lyset!<3

 

Har försökt ta några foton på mr katt i huset med men han vill inte fastna på bild nuförtiden den lille busen!

Nu ska jag kolla vidare på "ensam mamma söker". Sen kommer ju Hollywood fruarna!

Trevlig kväll! KRAMIS

Söndag och sol!

Men imorse vaknade vi upp till värsta åskovädret alla tre! Janne for upp fort för att släppa in vår kise som var ute. In kom han och mös med oss isängen istället. Mathilda fick mat, bytt blöja sen sov vi vidare till 11. Life is good=) När vi ätit frukost (jag och lillan) tog vi vagnen och gick till Willys ute vid flygstaden för att handla lite till fikat imorgon då Natalie kommer på besök! Ska bli kul. Tänkte göra dadelbollar med kokos, mörkchoklad och mandel. Sen köpte jag melon till. Kände för lite nyttigare fika efter helgens frosseri.

Igår hade vi storstädning här hemma. Trist men såååå skönt när det är gjort! På kvällen sen kollade vi på ännu en film. Blev "Lincoln Lawyer" och den var faktiskt mycket bättre än vi trott! Rekomenderas! I fredags såg vi "The Romantics". Inget att rekomendera, slö film och ingen ordentlig handling. Dock krängde jag en ask med toffifee helt själv till den. Får skylla på den dåliga filmen;) Men hade faktiskt varit och sprungit 5:an på galgberget innan under dagen så det går väl på +-0?!

Resten av dagen nu blir lugn. Lite pyssel här hemma bara. Mathilda (eller loppan loppansson som är hennes nya smeknamn) sover sött nu. Får se när hon behagar vakna. Och janne sitter ute i solen och dricker sitt kaffe. Kanske ska göra honom sällskap med mitt te istället för att sitta här. I kväll får vi klara oss själva igen då pappa janne går på och ska jobba två nätter nu.

Trevlig söndag och tjingeling!




Fredagsmys!

Står på schemat idag. Jag har varit på berget och sprungit 5km. Tog mig runt rundan med alla backar! Ingen rekordtid men det struntar jag i! Glad jag känner att jag klarade det;) Mötte en gammal man i spåret som var ute och gick med stavar. Måste varit 80-90 år! Imponerande! Hoppas jag också blir sån, om jag har turen att bli så gammal och vara frisk!

Snart ska vi ut och gå en tur till Ica Maxi och handla något gott till ikväll då vi ska kolla film. Vet ännu inte vilken det blir! Kanske Lincoln Lawyer?!


Igår började vi dagen  med sovmorgon i vanligt ordning till 9.30. Under em blev det ett besök hos BVC. 6575g väger nu vår "lilla" tös och 64,5cm lång. Hon har växt 4cm på en månad och gått upp nästan 1kg (!). På kvällen sen när pappa janne vaknat kollade vi på film;Svinalängorna. Inte så bra som vi hoppats men den gick att titta på.

Trevlig helg önskar vi er! KRAM<3 


Onsdag!

och vi har varit på babysim efter lunch. Gick bra även idag. Lite stressigt efteråt då man bara har 30min på sig att ta sig ut. Sen får man betala 50kr. Kasst! Är ju bara två duschar med slang och det är 12 bebisar. Men vi hann som tur var även idag=) Lill fisen skrattade idag under badet med, så hon verkar gilla det<3 Nästa gång ska de dyka. Då vill pappa janne hänga med.

Titta vad jag kan! (Fötterna har hon börjat busa med nu under helgen som var.)



Igår var jag först och handlade, sen sprang jag 5km på galgberget. Hem, duschade sen kom Malin på besök och gav Mathilda fina presenter från henne och Anna. Vi åt potatis/purjolökssoppa med bröd till och blev super mätta! Var en mysig kväll. Idol gluttade vi på lite också givetvis!



Nu ska jag lägga mig och vila lite med resten av familjen som redan ligger. Hade velat ut på promenad idag men blåser ju värsta stormen ute och regnar. Så vi får se hur det blir med det. Vi sov ju till 10 imorse jag och lilla M så hanns inte med någon runda innan simmet. Imorgon em ska vi vägas och mätas. Spännande!

Tjingeling!

Provsmakningspremiär!

  


Grillning!

På kvällen igår åkte vi sen bort till Tylösands camping där jannes familj bodde över helgen. Grillade och mös. Lina stannade kvar och sov här till idag med.

   

Bild idag innan syter/moster/gudmor åkte hem=)


Mathilda Marie Erving

döptes igår den 4/9 kl 13.00 i Söndrums kyrka, Halmstad. Cermonin gick bra trots att vi var ett nervöst gäng innan det började=) janne och jag läste varsin vers, Jonas som var gudfar hällde upp vatten i dopfunten, Lina som var gudmor tände ljuset till Mathilda och Heidi och micke var snälla och läste upp en dikt (en låttext egentligen; Älskade barn.) efter vårt önskemål. Allt gick bra, förutom i slutet då lillan började svettas som bara den i den tjocka (men fina) dopklänningen. Blev lite ledsen en liten stund men slutade sen när vi började sjunga "tryggare kan ingen vara". Aldrig sett henne så varm! Å vi andra med, svetten lackade där framme! Men tur ändå att vi hade fint väder på Mathildas dopddag! Maten räckte och blev över som tur var, pappas kladdkakor blev uppskattade, super fina presenter fick vi! Tusen tack till er alla som var med och firade Mathildas dopdag igår!<3 Kärlek till er alla.

                

De flesta korten är från Heidis kamera, då vår gick sönder lagom tills dopet. Nina tog en del bilder med som vi kommer få också=) Lägger upp fler då kanske.

 
Alla fina presenter!

Mathilda 4 månader!

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.


Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.


Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn


Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara


Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn






Yeay!

Har gått ner 1kg till. Var bara tvungen att skriva det;) Nu är jag 5kg ifrån vad jag vägde vid invägningen när jag blev gravid och 2-3kg ifrån min målvikt. Känns skönt. Det går neråt iallafall och inte uppåt!

Just nu sover karln i soffan, var tidigt för honom att gå upp vid 10 när lillan vaknade och cykla iväg och hämta nyckeln till församlingshemmet hehe. Jag tycker 10 är alldeles lagom att gå upp! Mathilda sover med föresten, sovit 1h nu. När alla är pigga och vakna här i hushållet ska vi iväg och handla till dopet. Imorgon ska vi ju dit och fixa till det med dukning osv. Även förbereda maten på kvällen. Shit, snart är det den stora dagen för vår lilla Mathilda Marie. Är spänd, nervös, glad ja allt möjligt. Kan inte riktigt fatta att VI har fått denna underbara lilla person in i vårat liv. Att det skulle vara så här kul, underbart, och så stort överhuvudtaget att bli mamma hade jag inte kunnat föreställa mig innan. Kan inte få nog av henne<3

Hej svej från oss så länge!

Mammaträff!

Var första träffen idag och var trevligt! Lärde oss lite babymassage, körde presentationer - skulle säga något om sin bebis som beskrev han/henne med första bokstaven i dens namn. För oss blev det; Detta är Mathilda och hon är matglad. Klockren på henne ju;) Alla såg ju på hennes söta små kinder att hon gillar att äta! Efteråt stannade jag och två tjejer kvar och pratade lite sen hade vi följe hem. En av dem bor nästan granne med oss och andra tjejen bor en liten bit bort bara. Skulle vägt och mätt sötnöten idag med men Eivor bvc sköterskan skulle iväg på möte så ska dit på måndag istället på öppen mottagning. Passar perfekt för vid samma tid ska nyckeln till försammlingshemmet också inlämnas, är ju inärheten. Spännande att se vad hon väger nu, var 5690g för en månad sen så tippar på 6kg iallafall. Lite över kanske?!

Ikväll sprang jag 4:an på berget med Malin. Vi tog det lugnt, var skönt! Hade orkat 5km idag kände jag men bra att börja med 4 ändå när man ska komma igång igen. På lördag blir det en tur med Hanna&Heidi.

Krya på hälsningar till Mathildas yngsta kusin Oscar som fått rör i öronen! Hoppas nu han slipper problem med öronen i framtiden!!


RSS 2.0