Besökssöndag och fixarmåndag!

Igår kom ju madde&magnus hit på besök under dagen. Mycket trevligt! Verkligen en kanon kille maddis träffat=). Blev att janne var hemma igår då sökningen blev inställd. Vi åt lunch ihop när de kom vid 13. Jag lagade paj med quornbitar (ska eg vara grillad kyckling.) creme fraishe, grädde, tacokrydda, vitkål och lök. Och givetvis riven ost över. Receptet hittade jag på matplatsen. Den blev mycket god faktiskt. Efteråt gick vi en promenad nerom grötvik. (Vart annars?). Avslutade promenaden på ICA söndrum och köpte med ingredienser till bärpaj med vaniljsås som vi fixade till när vi kom hem igen. Vid 20 igår kväll körde de neråt skåne igen där de ska fira valborg. Mathilda fick en söt giraff i födelsedagspresent. Mycket passande då lillan gillar just giraffer. Och jag fick ett te från NK; cheescake!
Längtar tills vi ses nästa gång maddis<3.



  

Idag är det bakdag här hemma. Jag har nyss bakat lite till kalaset imorgon, resten tar vi senare ikväll. Ska snart iväg och tvätta bilen och slänga lite skräp på tippen. Och ikväll ska vi ner till örnäsudden och kolla på majbrasa. Innan idag kom en man hit från markservice och klippte upp en bit av vår häck och tog bort en bit av staketet så vi kan köra in och ut med barnvagnen på uteplatsen. Vi bad om det redan förra året men inget hände. Skönt nu att ha det klart!

Trevlig valborg på er alla! KRAM

Helg och ledighet

Hej i stugan! Nu har det gått några dagar sen jag skrev sist. Efter första natten sov jag ända till 16.40(!). Men skönt var det=) Igår ställde jag klockan på 13.30 för att komma upp i tid. Vi tog oss en promenad i solsken, sen hade jag klipptid i Gullbranna vid 17 och efter det körde vi och storhandlade. Gillar det inte men är ett måste tyvärr. (storhandla altså. Klippningen var härlig, då jag hade mycket slitna toppar.) Så nu är kyl och frys påfyllt och även det mesta till Mathildas kalas på tisdag är handlat. Glömde skriva sist att i måndags när vi kom hem hade vi fått besked från förskolan att vår lilla tjej kom in på Bäckagårdsförskola som var vårt första val inom kommunen!!! Nära och bra. Känns skönt det! Men tänk att hon börjar på dagis efter sommaren.... så stor hon börjar bli. Hänger inte riktigt med!=)

Idag är herrn i huset på uppdrag med försvaret, de jobbar hela dagen idag och imorgon. Blir lite extra pengar i kassan. Jag och lillan har varit på stan och gjort lite ärenden, lite presenter bl.a. Även två nya teer slank med mig hem. Jordgubb/pralin och mango/citrus. Mathilda har somnat nu och jag smuttar på en av de nya teerna och till har jag två bitar av marabous nya mörka choklad med kokos! Smaskig!!

     
Köpte nya bordstabletter igår med. Älskar ju grönt och tyckte att det behövdes lite färg nu när det faktiskt är vår!

Snart ska jag börja röja här hemma så det är fint och rent när vi får besök imorgon utav fina Madde och Magnus. Looking forward. Föresten när jag var uppe på toaletten imorse vid 7 sprang jag på 4 (!) kattspyor i vår lägenhet varav i en fanns en liten mus....:S Usch usch och stackars mus!!! Så det var bara till att börja torka upp allt. Jannes tränings/slappe shorts låg på golvet och fick äran att ta emot den största spyan med just musen i. Undrar om Zorro hade någon tanke med detta??

Trevlig helg på er alla!! KRAM

Besök i Jönköping

Igår blev jag ledig efter en veckas jobb så då körde vi och hälsade på våra vänner i Jönköping. Beställde pizza, åt god äpplekaka Linda bakat, barnen lekte så sött ihop (de är så lika till sättet våra sötisar. Smarta tjejer.) och vi andra hade mycket att prata ikapp om=). Man ville nästan inte hem men när klockan var 20.30 fick vi bege oss hemåt. Måste ses snart igen!! Påvägen hem började plötsligt ena bakdäcket krångla mitt på motorvägen, lät som bara den. Så vi fick svänga in till kanten och janne misstänkte att det satt löst. Så vi fick köra i 50, och givetvis var det enfilig motorväg hur länge som helst utan någonstans att köra ut och släppa fram andra. Sååå stressande!!! Lastbilar och bilar blinkade och tryckte oss i baken men vad kunde vi göra?? När vi efter långt om länge kom till Ljungby stopp och en bemannad mack fick vi nummret till assistans kåren som kom och hjälpte oss inom 10min. Han fick sätta på ett vinterdäck istället eftersom det var fel bultar till sommardäcket. Hade vi kört någon mil till hade däcket gått av sa han. Tack och lov att det slutade väl! Och 700kr fattigare blev vi, sura pengar men det får det vara värt bara vi kom hem som vi skulle. 01.30 var vi hemma och däckade i säng direkt. Mathilda sa inte ett knyst på hela tiden, var glad och nyfiken när hon fick följa med sin mamma in på macken mitt i natten. Älskade barn! Henne man var mest orolig över ifall något skulle hänt. Fick föresten fina presenter jag och lillan. Bild finns nedan. =)

       

Idag sov vi till 10.30, sen ringde Malin och gav ett förslag på en promenad och fika till grötvik. Så efter lunch kom hon hit med bullar och jag fixade te och saft och så tog vi med lillan på promenad och lite picknick. Uuuuunderbart väder! Å Mathilda blir alltid överlycklig när hon ser Malin. Så kul att se=). Janne jobbar enkel natt i natt, sen jobbar jag natt ons-fre. I helgen sen ska janne jobba för försvaret och på söndag kommer madde och hennes nya kärlek på besök över dagen!

    

Vi vann ett spel; vuxenpoäng från föräldrar&barn. Kul man kan vinna någon gång! Kom även ett nytt paket från boklubben till Mathilda idag med två böcker och en liten bricka.

Föresten janne har sett en 7:e och 8:e tand påväg upp också på lilltjejan! Hon odlar tänder galet här haha!

Nu ska jag prata klart med min kära carro i luren här! Hej svej!

Två nätter

på jobbet gick bra. Relativt lugna nätter, inatt lite för lugnt nästan men har jobbat med ett härligt gäng på 52:an. Haft två kanon nätter alltså. Samma gäng jobbade jag även med måndag natt. Fick tillsägelse till att läsa till syrra så vi får väl se i framtiden;). Gillar att jobba natt faktiskt. Så härlig känsla sen att gå hem och lägga sig och sova i en go säng när alla andra ska till jobbet!

Igår innan jobbet var vi ute på en härlig promenad vid grötvik. Så fint väder. Hade jag varit ledig hade vi grillat. Men det kommer fler gånger. Idag när jag vaknat kom Jenny, Joan och Simon på besök. Åt kräftsoppa med vitlöksbröd till middag och sen jannes nybakade sockerkaka till efterätt. Pratade mycket sommar, och ev planer då. Längtar!!! Och ska bli så skönt att få gå på schema. Tänkte ta oss ut på en liten kvällspromenad nu ikväll när de åkte hemåt men en viss liten dam här gallskrek och vägrade så vi fick vända och gå in igen. Nu ligger hon här i soffan bredvid mig, nöjd och busig efter vällingen. Undrar om det var något energipulver i den??

    

Imorgon om jag inte blir inringd på jobb ska vi köra till Jönköping och hälsa på Linda, Joel och Elin. Vi ska även hämta våra kap till sommardäck som förvaras hos dom. 800kr för 4st rätt nya. Fanns i Jönköping hos en kille. Hittade dom på blocket. Blocket är allt bra! Köpte ju våra dubbdäck där med efter en annons där för 500kr!! Knappt använda. Gillas!

Nä snart dags att sova lite. Hoppas jag lyckas vända rätt på dygnet igen smidigt.

Hej svej!




Jobbelijobb

Har varit mycket jobb nu i veckan, tur är väl det!=) Ni måste varit många som hållt tummarna för mig! Jobbade natt mån-tis, dag ons,tors och sen blir det natt fre-sön. Igår efter jobbet tog jag mig runt 5:an på galgberget och idag körde jag styrka+kondition i gymmet. Skönt det, så har man det gjort.

I tisdags när jag vaknat efter min jobbenatt tog jag med lillan hem till Jenny för fika med några arbetskompisar. Mycket trevligt! Janne drog iväg på brandutbildning med hemvärnet. Mathilda var så glad och uppspelt där, speciellt när hon såg Olgas son Filip som är 2år snart. Barn i den åldern gillas av våran tjej. Är nog kul när barn kan gå som inte är så mycket äldre än henne.

Annars har det inte hänt så mycket här. Roligt att komma hem till en glad liten sötnos när man jobbat!!! Nätterna har ordnat till sig nu igen så nu sover hon sina 10-12 timmar i streck igen. <3 Glad så länge det varar.

Dags för kvällste sen om ca 2h väntar Revenge som måste ses. En av de två serier jag följer. (DH är den andra.)

Har inte så mycket annat att skriva just nu, rätt trött i huvudet!=)

Tjingeling gott folk!


Lite helgbus!

I helgen har vi promenerat, träffat fina Malin som Mathilda blev överlycklig över att se! Träffat Jenny&Joan och lilla söta Simon, fikat, pratat och även tagit det lugnt mellan varven=). Janne gick av idag och då gick vi ut på en timmes promenad längs havet då det var soligt och fint under em/kvällen. Solen gick inte ner förän sent ikväll. Nice! Sen blev det våfflor på det.

      

Nu ska jag dricka en kopp te sen väntar spikmattan. Håll tummarna för att jag får jobb i veckan;).

KRAM

 

6 tänder, check!

Vad har hänt sen sist? Nätterna har varit lite jobbiga här hemma på Mosaikplatsen med massa tänder på uppgång + en förkylning på det för stackarn. Men dagarna är det som vanligt glada miner=) Tur det! Idag har vi varit hos tandsköterskan på första kontrollen. Vi visste att hon har 4 tänder numera och en 5:e som snart är uppe men tydligen en 6:e på väg också. Hon slår på stort med en hel drös på en gång alltså. Tre uppe och tre nere. Snuttan! Inte konstigt det kan värka lite i munnen.



Under påskhelgen gick både elvispen sönder, micron och dörrhandtaget till toaletten. Tre saker på en gång. Så en ny micro beställdes och hämtades idag. Elvispen hade vi en till av så det ordnade sig och dörren ska hfab komma hit och fixa.



I går kom det ju tsunami varning i Thailand där Hanna, Björn, Thilde och Björns föräldrar befann sig. Som tur är så gick allt bra med ett varningssystem som kom i tid så alla blev evakuerade till högre höjder.... läskigt det där.

Annars har jag med gått och blivit förkyld här. Mår ändå ok men känns ju i kroppen. Inte konstigt med en liten som hostar och nyser på en stup i kvarten;). Så blir nog inget besök i helgen från Jönköping då Elin precis blivit frisk från sin förkylning och inte har lust att åka på en till. Kanske att vi besöker Jenny,Joan och lilla Simon på lördag om vi mår bra, då Jenny sagt att vi är välkomna trots allt. Kul att hitta på något när karln i huset jobbar men typiskt att vi skulle bli förkylda när Linda och Elin äntligen skulle komma:(.

Var föresten hos doktorn igår och tog lite prover och dyl för min yrsel som blivit värre igen. Har haft yrsel till och från sen förlossningen men nu på senaste har den blivit värre så fick kolla upp det. De tog en genomkörare på kontroller och blodprover och svaren kommer i nästa vecka. Skönt att kolla upp det iallafall!

Har inte blivit så mycket jobb ännu denna månad, fått erbjudande om helgen givetvis när det inte går! Men hoppas jag får en hel del resterande dagar på månaden så man får ihop till en ok lön.... Brukar ju fixa sig men blir alltid en liten inre stress innan det är löst.

KRAM på er!

11 månader +

Natten på jobbet gick bra. Men vid 3-4 höll jag på att somna, var sjukt trött!! Men blev avbytt då så fick dricka lite te och röra på mig sen gick det bättre igen. Man blir lite skraj när man jobbar inom sjukvården och får se olika diagnoser, sjukdomar i alla möjliga åldrar. Finns så mycket man kan åka på. Men så ska man givetvis inte tänka.

Innan påsk helgen hann ju vår lilla tösabit bli 11 månader. Inte klokt! Snart 1 år!!! Hon är så himla rolig, en riktig liten busunge. Två nya tänder har kommit också, en uppe och en tredje nere. Inte kontigt nätterna varit lite gnälliga på senaste. En liten bokmal är hon också alla redan. Som sin far=) Älskar att sitta och bläddra i sina böcker hur länge som helst. Tittar nogrannt gör hon också. Planerar för fullt för hennes lilla kalas som blir den 1 maj. Blir bara för familjen, tror inte det blir direkt för vänner och så. Hon förstår ju ändå inte all uppståndelse och kanske blir för mycket för lillan. Så blir ett litet kalas bara.

Till helgen jobbar janne och då kommer Linda och Elin och umgås med oss!! Ska bli såååå kul. Hoppas denna gången artar sig bättre;). När vi var i Jönköping sist blev ju Mathilda sjuk och grät hela natten pga öronen. På fredag ska vi även träffa Aleksandra och Josefine och busa lite=). Får passa på när man är ledig. Alltid annars när vi bestämt att ses har jag fått jobba istället.


Mina små bebisar<3



Presenter av Hanna,Björn och Thilde. Lite smått och gott. Allt syns inte på bilden!

Vi fick låna en större bilbarnstol av Jonna&Michael när de var här. Mathilda njuter av att kunna sitta och tittat ut!=) Körde och handlade idag och det var poppis!

Påsk!

Snart är påsken över. I onsdags kom Jonna, Michael och Mathildas kusin Oscar och stannade tills idag. Vi har haft härliga dagar tillsammans med promenader (varav en fick avbrytas pga en gråtandes Mathilda som inte blev nöjd förän vi kom hem igen.) godis, film, tårta, god mat. Även en tur till Gekås hanns med till norrmännens förtjusning! (Ok min också). Jag(vi) köpte bl.a presenter till Mathilda som snart fyller år, tårtfat som jag kollade på sist vi var där, ville helst ha vitt men fanns ej så blev rosa, strumpor, en karaff, kamera väska, formar, en lykta till sovumsfönstret, handdukar mm.

              

Igår kom även påskharen förbi och hade gömt undan varsitt påskägg till kusinerna. =)

   

Snart ska vi gå en tur till Ica och handla lite grann. Sen ska jag jobba ett pass i natt, ska sitta vak på avd 52.

Hoppas ni har och har haft en glad påsk! Tjingeling!


Sorg, sol och så mycket kärlek

I måndags när jag jobbade var det en sorgens dag. Alla var ledsna. En kollega gick bort i söndags efter en tids sjukdom.... 32 år gammal. Man och en 4 årig flicka lämnade hon efter sig. Jag hann bara träffa Marie några få gånger innan hon blev sjuk, hon var en glad, pigg och härlig person som alltid hade ett leende på läpparna. Vet att hon var mycket omtyckt och är oändligt saknad... Tankarna går till hennes familj och speciellt hennes lilla flicka<3 Sånt här borde inte få hända men ändå gör det det. I sådana här stunder förstår man verkligen att man ska ta tillvara på det man har och njuta fullt ut. Älskar min lilla Mathilda mer än som kan skrivas med ord, janne, min familj och fina vänner<3

Igår var jag ledig. Hade lite att fixa med städ, handling osv. Vi var ute på en promenad alla tre i det fina vädret. Gick nerom grötvik. Vad jag älskar havet! Trivs så bra här ute vi bor nu. Så fint! Behövs bara en större lya snart;). På kvällen sen kom Malin på besök. Vi åt middag och fikade ihop. Fick en fin present av henne; hjärtörhängen och hjärtring. Ska använda örhängena idag!

Idag har jag och lillan varit ute på en tur som vanligt i solsken. Har precis ätit lunch, Mathilda somnade och ja sen vid 14 börjar jag jobba. När jag slutat har vi fått besök av Jonna, Michael och lilla Oscar som kör från Norge idag och stannar över påsk. Trevligt! Ska jobba ett dagspass imorgon med men sen ska jag vara ledig så vi hinner umgås!=)

Ha en bra dag! KRAM




Helgen som varit!

I fredags jobbade jag dag, gick en promenad på galgberget sen mötte jag upp janne och Mathilda i stan. Vi shoppade lite nya kläder till lillan sen avslutade vi med varsin pizza på Capri. Super gott var det! Mathilda blev bästis med en man och en kvinna i 50års åldern som satt bredvid oss! De lekte med henne hela tiden och busade. Det gillade hon=) Påvägen hem körde vi inom Maxi och handlade sen plötsligt var klockan mycket. Blev lite choklad till kvällen sen somnade vi rätt tidigt för att vara oss!



Igår var janne på utbildning på regementet hela dagen med utgång på kvällen. Jag och Mathilda startade vår dag vid 8.30. Hon vaknar fortfarande en gång under natten/tidig morgon vid 4-6 men jag kände mig ändå utsövd när vi gick upp. Vi städade och fixade lite, sen tog vi oss ut på en promenad innan Lina och André kom på besök. Innan de kom upptäckte jag massvis med myror bakom vår säng(!). Fick panik!!! Typiskt att janne inte var hemma. Men det fixade sig ändå. Så nu är det myrgift längs listen där de verkade komma in.... urk!

Har varit en mysig helg med god mat och mycket skratt och sega hjärnor då vi alla var så trötta efter en veckas arbete! Idag var vi ute på en promenad innan Lina och André skulle åka. Vi hade tänkt ta en fika på Bastaskär vid grötvik men caféet var stängt idag pga sjukdom. Typiskt! Så blev lunch på Daengs wok istället.

     

Nu ska vi äta grekisk lax med ris! Jobb imorgon kväll och lite träning innan jobbet tänkte jag!

Hej svej på er!

RSS 2.0