Det här med lchf

Ibland blir jag sugen på att testa. Har läst om många som blivit piggare, mindre uppsvällda magar och speciellt bra för IBS vilket det sägs att jag har. Men kan det verkligen vara bra att äta så mycket fett? För hjärtat och kärlen? Men dra ner på kolhydrater borde jag göra, måste bara komma till skott. Mest för magens skull. Trött på den uppblåsta gravid magen, som inte är gravid. Hittade lite inspiration på en ny blogg skriven av en ung tjej. Snickerskakor som jag ska göra i helgen med jordnötsmör, jordnötter och mörk choklad. Och även knäckebröd med massa goda frön. Tror det är liknande som jag smakat på jobbet en gång som någon bjöd på. Super goda! Bloggen heter Sprinta för nyfikna.
 
Cocillana har gjort sin verkan så blir jobb imorgon kväll och kanske fredag kväll om passet finns kvar. (52:an). Mötet på kirurgen blev framflyttat till på måndag då jag behövde ett läkarbesök mer just idag. Å massagen hos Anita till på onsdag nästa vecka.
 
Nästa vecka hoppas jag på friskhet, för då ska ett gymkort på Actic fixas! Längtar! Ska bli riktigt roligt att träna på ett gym igen med olika möjligheter.
 
Är så glad för mina vänner. Ni är bäst<3.

Cocillana

Hoppas på en sömnrik natt nu!



Helgen i Arvika

Fick tyvärr regniga dagar och solen kom igår när vi skulle köra. Men vi vilade ut ordentligt allihopa, morgon, dag och natt hehe. Tur alla gillar att sova. Sen åt vi gott, spelade tp. Man får göra aktiviteter efter vädret Var en sväng inom stan också på lördagen. Jag, janne, Michael, Oscar och Jonas. Mathilda stannade hos framor&farfar. Jag köpte en vetekudde till mina onda axlar, en klänning till Mathilda och ett nytt te. Mareld, samma sort som jag fick av syrran när jag fyllde år.
 
Fina regnkläder utav farmor&farfar. Fick även två par strumpor som ligger i tvätten nu.
 
Mathilda började bli lite rastlös när vi var 5mil från Göteborg påvägen hem. Tur då att vi skulle stanna till vid Lilla Edets rastplats. Då blev damen nöjd och somnade gott sen efter 40min lek medans mamma och pappa fikade. =)
 
Imorgon ska jag först till massören, hoppas hon kan hjälpa mig igen med mina förbannade axlar och nacke. Sen ska jag träffa chefen på Kirurgen om jobb. Spännande! Berättar mer när jag varit där. På torsdag ska jag sitta vak på 52:an. Och Janne jobbar hela helgen och även i natt tom torsdag. Trist men sant.
 
Å jag har ju dragit på mig västa förkylningen IGEN. Fattar inte. Hostade som bara den i natt, näsan rinner och är hes. Så är det. Men man kan ju klaga för mer. Har haft en bra helg i de värmländska skogarna iallafall.=)
 
Hej svej!
 
 

Maddis på besök<3

Då promenerade vi, åt gott, spelade tp, kollade på film "The descendants", pratade, pratade och pratade om viktiga grejjor och mindre viktiga=). Känns tomt här nu, alltid kul att ses!
 
 
Imorgon åker vi till Arvika, men först en jobbenatt!

Frukost med Malin

Idag lämnade jag lillan på dagis vid 9. Sen kom Malin innan 10 och vi åt god frukost ihop, nybakta frallor, american pancakes, blåbär, jordgubbar, te och juice. Så mätta vi blev! Tog oss senare en rask promenad, åt lunch sen var det dags att hämta hjärtat vid 14. Malin begav sig hem och vi körde iväg på ett ärende. Mycket spännande. Berättar mer vid ett senare tillfälle!=)
 
 
Imorgon kommer min maddis upp på besök och stannar tills torsdag! 09.55 ska jag hämta upp henne på stationen. Ska bli så kul. Hon är nere i skåne förtillfället hos Magnus och sina föräldrar. Sågs sist i maj, då hon och Magnus var här på besök över dagen. Har mycket god mat inplanerad i morgon=D.
 
Nä nu ska jag äta lite fil hade jag tänkt. Lillan sover, trött efter dagis. Hon ska dit samma tid imorgon igen. Har föresten fått sjukt ont i ryggen efter helgen. Varit mycket lyft. Och jag som var så glad över att smärtan släppt sist jag var hos massören. Tur jag ska få ett ordentligt träningschema på actic nästa vecka. Inte tränat styrka nu på 3 veckor pga smärtan så nu väntar jag tills jag får ett bra schema.
 
Hej svej!
 
 
 

Lite uppdatering!

Morfar Arne har ju varit här hos oss i helgen då janne och jag jobbat. Har gått jätte bra, hon har sovit gott hela nätterna och varit pigg och glad på dagarna. De har varit ute på promenad, mekat med min cykel som nu funkar! (Pappa köpte nya däck, ny cykelkorg och sadel. Sen en cykelsits och hjälm till M.) Och busat, läst sagor mm. Morfar är nya bästisen<3. Var nog ca 3 månader sen de sågs sist så hon var lite försiktig i början men lossnar rätt fort. Dock fick janne gå hem sin andra natt för han blivit förkyld och febrig men pappa stannade till idag iallafall och umgicks med Mathilda. (Och janne såklart=)). Jag har en natt kvar nu sen är jag ledig tills torsdag kväll då jag går på min sista natt sen får vi se hur det blir med jobb. Har anmält mig till fler avdelningar runt om på sjukhuset så vi får se vad som händer.
 
Fin hood tröja, långärmad tshirt och ett par mjukisbyxor av morfar.
 
Nu ska jag duscha sen äta av den goda räkpajen som står i ugnen. Blir till att cykla till jobbet ikväll. Ska bli såå skönt Dock får jag ge mig iväg i god tid så jag slipper stressa. Vet inte hur lång tid det tar men kanske 20-30min beroende på hur snabbt jag cyklar. Är väl en 6km tror jag.
 
Dagis denna veckan blir tis-tors 9-14 sen nästa vecka går janne på och jobbar på sitt schema så då blir det dagis tis-tors också. Kanske åker vi till Arvika i helgen som kommer och hälsar på Mathildas farmor&farfar och gudfar Jonas. Hoppas på det! Måste först se hur det blir med jobb, behöver minst 2 pass till denna månad. Kan inte ta nätter när janne jobbar nästa vecka, men dag pass går ju. Hoppas man får pass i tid isåfall så man vet. Så jobbigt annars.
 
Tjingeling på er!

Lite mer dagis prat

Har man en pappa som diggar Naturkompaniet är det ju självklart att man ska ha sig en liten Kånken väska av Fjällräven. Rosa fick det bli till prinsessan av Bäckagård=)
 
 
Tre böcker från adlibris kom idag, kan ni se vilken som är till janne? Hehe den stoppades längst in i bokhyllan men jag sa att när han känner för att lägga snuset på hyllan kan han ju testa att ta hjälp av den. (Ska hjälpa mot snusning med.) Hört mkt bra om den så den klickades hem!
 
Imorgon blir det dagis för loppan mellan 8-15. Var samma tid idag. Jag lämnade henne imorse och det gick jätte bra. Hade inte varit några problem. Janne skickades hem igår eftersom hon fann sig så bra där. Vi är så stolta över vår fina härliga tös!<3
 
Så imorgon tänkte jag kanske sticka till brottet och simma medans liten är på dagis. Får ju passa på=). Sen får vi se om pappa/morfar kommer på kvällen, han skulle visst till öronspecialisten imorgon nu för att han slagit i örat ordentligt....
 
KRAM på er!
 

Massage och shopping

Jobbade inatt och när jag vaknat hade jag tid för massage så var till att åka dit. Mathilda var själv på dagis så janne hämtade henne vid 15. Hon finner sig så bra där så de hade skickat hem janne. Tror inte hon saknade oss så mycket=). Imorgon och torsdag ska hon också vara där själv och även nästa vecka sen börjar vårt schema gälla. Hon älskar verkligen att vara där så det känns skönt.
 
Körde inom stan efter massagen och köpte nya skor till pluttan från Din sko. Blev även nya strumpor, en tunika+tights och ett par jenas på h&m. 20% rabatt på ett köp så då hittar man ju alltid nått;). Spanade lite på Lindex med, hittade lite där som ska köpas nästa gång stan står på schemat.
 
 
Mathilda däckade vid 18.30, helt slut efter dagens bravader. Jag tog mig ut på en härlig powerwalk ikväll med, blev lite situps när jag kom hem också. En äggmacka på det och lite annanas så är jag nöjd för idag=). Blir duschen nu snart sen ska jag försöka lägga mig lite tidigare så jag orkar upp och lämna älsklingstjejen på dagis imorgon kl 8. <3
 
Imorgon ska vi passa på att handla och städa när vi är själva hemma. På torsdag sen kommer pappa hit och passar Mathilda över helgen då vi båda jobbar.
 
Hej svej på er!

Dagis debut!

Gick super bra! Mathilda fann sig tillrätta nästan direkt och vi var två glada och stolta föräldrar! Tänkt att lillan börjar blir stor<3. Dagisfröknarna verkade jätte bra med och de äter bra mat, är ute mycket och sover middag ute. Bara bra intryck idag! Så det här ska nog gå bra. Imorgon ska janne&Mathilda dit igen sen ons-tors ska vi lämna henne själv och även några dagar nästa vecka. Pluttan<3

Simning och picknick

på brottet hade vi med Kristina idag. (Janne var och jobbade i Falkenberg på marknaden där. Sjönevads marknad tror jag den heter.) Var en underbart härlig dag i solen. Var inte hemma förän vid 17.
 
Imorgon blir det nog brottet igen fast med pappa janne också. Gick dit idag, tog ca 30min, så blev ca 6,5km fram och tillbaka plus att jag simmade 20min. Gott! Är ju något kilo plus på vågen sen sommaren;). Har ju varit en sån trist sommar så man har ju krängt desto mer. Får nog bli en mjukglass imorgon föresten, var så sugen på det idag! Än är sommaren inte slut!! Men ihöst ska jag försöka komma in i bättre vanor. Iallafall försöka hålla det till helgen bara. (Vet inte hur många gånger jag lovat mig själv det, men ska verkligen försöka.)
 
Föresten vi hade en konstig natt med Mathilda natten som var. Hon vaknade vid 03.30 och skulle upp och leka!? Vägrade somna om så fick gå upp med henne en stund sen fick hon välling men somnade inte om förän vid 07. Så inte många timmars sömn för oss i natt inte, å janne som skulle upp 8... Tur det inte är så varenda natt! =) Hoppas hon inte gör så mot pappa som kommer upp nästa helg och ska passa lillfisen då vi båda jobbar nätter den helgen. Hehe då får han å stå i!
 
Tjingeling!

Odd Molly

Mitt första odd molly plagg köpte jag för halva priset på rea. Annars tycker jag det är alldeles för mycket pengar men på en bra rea så kan man ju slå till om man hittar något=) Eller hur?
 

Ölandstripp!

Då var vi hemma igen efter några fina dagar på Öland, Köpingsvik. Vi har haft bra väder! Ätit gott, promenerat, besökt Borgholm, Solliden, Ölands örtagård och ätit super god öländsk glass. Kokos och rabarber/jordgubb tog jag. Kokosen ville jag inte skulle ta slut;). Mathilda har haft kul hon också, hoppat/krypit runt på gräs och stränder. Sägs inte många pip från henne när man är iväg inte. Hade dock gärna stannat 1 natt till men då jobbet kallar för mig imorgon så fick vi åka idag. Men tog det lugnt hem, stannade vid outleten för Kosta Boda och Orrefors bl.a. Blev dock inga köp men kul att kolla. Här kommer lite bildregn från vår semestertripp!=)
 
Tekannan köpte min kära sambo till mig.<3 Ramen också, fast till oss båda;) Olika kryddor, senap, snapskryddor, havtornsmarmelad, te med papaya, solros och jordgubb köpte vi på Ölands örtagård. Mums! Öland blir det garanterat fler gånger och då stannar vi några nätter till.

Dagarna som gått

Var ett tag sen jag skrev nu. I tisdags var jag, janne och Mathilda på Eurostop och stenalyckan. Fyndade ett regnställ till mig på Intersport. 400kr. Var på tiden att jag köpte ett nytt. Sen handlade vi lite till lillan i strl 92. Har fortf 86 men bra å ha på lager när hon plötsligt växer i dem=). Blev en fika på Espressohouse också. På kvällen sen kollade vi på film Liza Marklund; Studio 6.
 
I onsdags besökte vi Jenny&Simon och blev bjudna på god äppelkaka. Tränade sen på kvällen sen köpte jag med mig indisk mat från den nyöppnade Shiva. Köp INTE där!! Vi blev magsjuka, janne spydde. Fy farao! I går besökte vi Malin&Marcus och blev även där bjudna på fika. Sen skulle vi ut på promenad men då lossnade ena däcket på vagnen så fick gå inom babyproffsen och köpa en ny del till, så nu funkar den igen! Körde inom Maxi på vägen hem sen var det hem och vila lite innan en enkel natt på jobb. Jobbet gick bra, lagom att göra. Men sån magkatarr jag har!! Å värk i lederna. Men har bunkrat upp med omeprazol och diklofenak så ska nog gå bra. Har packat det mesta nu inför vår resa till Öland imorgon. Ska bli härligt att komma iväg lite! J&J är snälla och ser efter Zorrsan medans vi är borta.
 
Nu ska jag bada min lilla älskling sen ska jag ut på en powewalk. Har bestämt mig för att ta en paus från joggingen nu, tycker inte det är kul längre, lite trött på det just nu så då ska jag powerwalka ordentigt istället några gånger i veckan. Sen kör jag styrka 1 gång per vecka som innan. Ska bli kul i höst då jag ska skaffa gymkort på Actic, köra lite pass som variation. Och simma. Looking forward.
 
Hoppas ni alla får en bra helg!! KRAM

RSS 2.0