Julen är över

Men har haft en mysig, lugn och god jul nere i Höör tillsammans med familjen. <3 Vi kom ner natten till julafton. Färden hem gick bra men tog 1h längre pga all snö. Synd dock att på julafton när vi vaknade var det mesta borta:(. Lina&André kom till lunch och firade lite jul med oss innan de skulle iväg till Helsingborg och fira kvällen med Andrés familj. Vi åt julmat, gröt, godis, tomten kom och så hade vi Kalle Anka i bakgrunden. Mathilda blev överörst med fina klappar och vi vuxna fick några vi med=). Av pappa fick jag och janne pengar och choklad, av syrran fick jag te, marsipangris och annat gott från tehuset Java i Lund, presentkort på Larostedh i Höör av janne. Där fyndade jag en stickad tröja och ett par örhängen. Mathilda då fick massa leksaker, kläder, pengar till sitt nya rum och gosedjur. Vi var ute på en kvällspromenad på kvällen sen och gick bl.a upp till kyrkogården och tände ett ljus på mammas grav. Sen åt vi faktiskt julmat igen och somnade gott hehe.
 
På juldagen mötte jag min fina Carro för promenad och fika. Bytte klappar med, jag fick en fin tvålpump och Mathilda en gosig nalle. Sen blev det ett besök hos mormor&morfar i Eslöv. Bjöds på god middag, efterätt och tilltugg. Mathilda fick pengar och en sjungande julhund. Så himla rolig, önskar jag lyckades lägga upp filmer på bloggen. (Hunden fick hon av min moster.)
 
Annandagen sen träffade jag en annan fin vän Madde. Vi kollade lite på rean på byn sen tog vi en fika. Janne och Mathilda mötte upp då med. Delade klappar såklart hehe. Mathilda fick en cdskiva och jag badskum och hårinpackning. Sen på eftermiddagen innan vi skulle hem var vi inom farmor på fika och önskade god jul. Kom hem till Halmstad vid 19 tiden igår. Sen var det upp och jobba för en annan idag, Imorgon med sen ledig. Älskar å vara ledig, ångrar att jag tog 100% jobb så ska gå ner till 90% sen nästa schema period faktiskt. Om inte det räcker så 85%, Mathilda är ju bara liten en gång.<3 Värdesätter tiden med familj och vänner mer än pengar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det går mot jul

Vad har hänt sen jag skrev sist? I torsdags åkte jag tåget ner till Malmö för att bli fin i håret hos Molly. Kul att ses! Å åkte hem nöjd som alltid. Mollys salong använder nu bara ekologiska färger och produkter. Me like! Sen jobbade jag fre-sön. Fick vabba igår då lillan ännu inte är kry. Hostar och snorar och hade feber i helgen. Är nog vaccinationen som hon fick för lite mer än en vecka sen. Symptomen kommer efter en vecka tydligen. Janne kom hem tidigare från jobbet igår morse med då han blivit sjuk.
 
Idag har jag och Mathilda gått till Flygstaden och handlat julklapp till fröknarna på dagis och ost,kex och druvor till julfrukosten imorgon på jobbet. Dock ringde chefen när jag kom hem och frågade om jag kunde jobba kväll istället då en var sjuk. Spelar inte mig någon roll då Mathilda ska till ortopeden imorgon för bedömning av barnspecialist 10.40. Så det blev nästan bättre. Så nu sitter vi här och smaskar på brieost och kex. Mums!
 
Skulle egentligen träffat Kristina och Natalie på julfika idag, men valde att stanna hemma då jag har två sjuklingar. Natalie hade inte fått ledigt heller så får ta en dag snart istället. Synd!
 
Igår var janne och hans kompis och lämnade vår kära bil på verkstad. Skulle få den innan jul, hoppas på inte för dyr slant. :S Skulle egentligen tränat spinning imorgon efter jobbet men får bli träning tors,fre,lör denna veckan. Styrka, spinning och simmning. Hoppas få ihop det iallafall.
 
Om mindre än en vecka kommer tomten!! Hoho!

Besök hos doktorn

Idag hade vi tid på sjukhuset med uppföljning av Mathildas mage. Hon har ju haft problem med förstoppningar och när vi var på akuten i November fick vi kallelse till uppföljning, så det är ju bra. Doktorn klämde och kände på hennes mage, lyssnade på hjärta och lungor och sen fick vi ta prover i barnlabbet. Stick i fingret. Gick hur bra som helst! Hon är så duktig vår lilla pärla. En mönsterpatient fick vi höra=). Så nu väntar vi på provsvar ang gluten intolerans, mjölkallergi och något mer. Ska fortsätta med Forlax 2 gånger om dagen + ta resulax nerifrån om det behövs. Kan även öka på med laktulos om det skulle behövas så skulle vi ta uppföljning i vår sen igen. Efter jul ska vi även börja med 4 v mjölkfri kost för att se om det kan hjälpa. Lilla gumman, inte lätt inte. Vi åkte hemifrån vid 12 idag och var hemma 16. Tog sin tid med väntan hit och dit. Så vi missade lussefika på dagis som var mellan 14-16 idag:S lite trist. Men vi gick inom och sa hej iallafall och Mathilda fick en lussebulle. Sen tog vi oss hem och Mathilda fick vila. Helt slut.<3
 
Imorgon ska jag ner till Malmö och Molly för att bli fin i håret=). Mathilda skulle eg med också men har fått lite feber, säkert biverkningar från vaccinationen förra veckan. (som hon inte ens grät av när hon fick den.) Så hon får stanna hemma med pappa som det ser ut nu. Får ta någon frissa i stan som får klippa henne istället till jul.
 
I helgen jobbar jag fre-mån. Ledig tisdag, då ska jag träffa Kristina&Natalie för julfika. Sen jobb på ons, ledig tors sen jobb fre-sön. Då kommer pappa upp och passar Mathilda då vi båda jobbar. Sen åker vi ner till Höör på söndag kväll när jag slutat och firar jul där nere. Är ledig tre dagar då. Hoppas bara bilen hinner bli lagad, ska få den till verkstad i veckan. Måste ta den med bilsläp så jannes kompis ska hjälpa oss!
 
Hej svej på er!
 
 

Juliga recept

Tänkte dela med mig av saffranskycklingen, saffransbullar med mandelmassa och polkatryffel.
 
Ingredienser;
4 port.
 
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla smör
1–2 purjolökar
1 apelsin
2 dl cremefraishe
Ipkt saffran och tomatpuré
 
Gör så här;
Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
Skär purjolöken i bitar. Riv skalet och pressa saften ur halva apelsinen. Skala den andra halvan och skär den i bitar. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Häll på crème fraiche och apelsinsaft och skal. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt allt koka på svag värme under lock ca 10 min. Strö över apelsinbitarna. Servera med klyftpotatis. (Vi tog ris istället. Och gör jag denna rätt igen hade jag nog tagit lite mindre av apelsinen, tog över lite för mycket.)
 
Recept från; arla.se
 
Saffransbullar
Ca 25-30 st små bullar eller 18-20 stora

125 g smör
5 dl mjölk (standard)
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar) + en sockerbit att mortla det med
ca 15 dl vetemjöl
russin om så önskas

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 ägg, till pensling
pärlsocker att strö över

 

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner saffran (mortla helst först tillsammans med en sockerbit). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

 Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×40 cm. (gör den inte för tunn, då blir det inte så där härligt fluffiga bullar!)

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Om man vill ha russin i så strö lite russin längs ena långsidan, den man sedan börjar med att rulla så de hamnar i mitten av bullen. (För extra saftiga mjuka russin brukar jag blötlägga dem en stund först.)

Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar! Lägg dem i formar (jag använde Eldorados stora muffinsformar – riktigt stabila och bra!) Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt, då håller de formen och flyter inte ut under gräddningen!

Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Recept från; bloggfamiljen.se/matplatsen.

 

Polkatryfflar

200g mörk choklad

1dl grädde

1dl krossade polkagrisar (krossas lättast med en hammare.)

 

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp gräden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i polkagris hacket och häll upp i en form eller tallrik. Ställ i kylen ett par timmar. Rulla sen till bollar och rulla i florsocker. (jag behövde ha smeten ute i rumstemperatur en stund innan det gick att rulla.)

Recept kommer från; www.sotasaker.com


Vinterland

Då gick denna helgen också i rasande fart. Två veckor till jul!!! aaaah. Måste till stan och handla klart julklapparna snart. I fredags kom som jag skrev innan lillasyster och André på besök Var mysigt. Vi åt saffranskyckling och lax med ris. Fikade sen på lussebullarna jag bakat, polkatryffel och mörk chokladfudge. Även pepparkakor och glögg. Blev lite julmyskänsla. De åkte på kvällen sen då André hade jobbehelg. I februari flyttar de ihop i Helsingborg. Lite närmre då till varandra. Me like. Mathilda med skulle jag tro=).
 
I lördags var vi ute i det underbara vintervädret och åkte pulka. Mathilda tyckte det var jättekul i kanske 30 min sen tröttnade hon och vi fick gå hem. Beställde pizza på kvällen och kollade på Hamilton - inte utan din dotter. Den var bra. Idag var vi nerom Ica Söndrum för att handla. Sen har janne vilat inför en jobbenatt och jag och lillan har lekt med lego, ritat, byggt kojja, kollat på Shrek, badat. Ja hennes energi är det då inget fel på. Ingen tupplur på hela dagen och hon däckade som en stock nu efter 20. Snuttan. Men hon körde slut på sin mor idag. =)
 
Imorgon blir det jobb för mig 14-22. Mathilda ska på dagis vid 11 så jag tänkte köra lite styrka på gymmet innan. Hoppas bara bussarna går nu när det skulle bli värsta snöovädret.
 
Ha en bra vecka allesammans! Hejsvej!
 
   
 

Helgledigt!

Idag klev vi upp runt 8. Jag vet, tidigt för oss haha. Men är skönt att komma upp i tid. Vi försöker vända på Mathildas sovvanor med så det blir lättare de få gånger hon börjar 6.30 på dagis. Inte bara därför för är rätt sällan, men bättre att komma upp i tid och så somnar hon tidigare på kvällen. Så hinner vi umgås med och så kommer man i säng i tid även om man vill kolla film=).
 
Snart ska jag och loppan ut i snön och ner till Ica Söndrum för att handla polkagrisar till polkagristryfflar som jag ska baka idag, Ska även hämta ut några paket som anlänt. Sen i eftermiddag får vi fint besök av min kära lillasyster med karl. Ska äta middag och dricka glögg. Ser jag mycket framemot.
 
Vi har även fått en liten trottsig tös i hemmet. Ja, inte hela tiden och inte jätte mycket men får man inte exakt det man vill ha just då och kanske är lite trött så gråts det som bara den och hoppas att hon får vad hon vill. Igår handlade det om fler pepparkakor men tre stycken fick räcka. Hon snodde den sista av sin pappa. Galenpanna<3.
Gjort väsen av sig inne på Maxi igår hade hon också gjort sa janne när de var där, men hon var hungrig då så inte så konstigt. Hon har alltid varit lugn när vi handlat, glad å busig och tjoat av glädje dock men aldrig gnällt eller gråtit. Men det lär ju komma mer och mer hehe. Man är glad så länge det är lugnt;).
 
Jag har jobbat nu mån-tors, hunnit träna 3 gånger faktiskt, styrka, spinning och simmat. Ska nog träna på söndag med tror jag. Är ledig nu i tre dagar. Skönt. Har varit jannes lediga vecka nu så då kan jag få ihop 3 tränings pass iallafall. Annars är jag som sagt glad över mina två iallafall. Även om 3 är optimalt. Har bokat tid med instruktör om två veckor som ska få sätta ihop ett nytt styrketräningschema till mig. Kul med helt nya övningar och sen vill jag ha en riktigt bra för att trimma sidfläsket. Inte haft så mycket problem med det förr men nja, nu sätter det sig gärna där. Usch. 
 
I veckan var jag föresten hos optikern på återkontroll. Allt såg fint ut så hon verkade inte förstå varför jag skulle dit igen. Efteråt gick jag på stan, köpte en tunika och en pulka till Mathilda och kaffe&the till mig och janne.
 
Syrran var hon ett medium i onsdags med. Alltid lika intressant. Visste ju att mamma är med oss, och glad över att ha blivit mormor var hon med och hon tyckte Mathilda blivit så stor.<3 Sen var hon så glad över att både jag och Lina stadgat oss och har fått bra liv. Älskade mamma. Saknar dig så!!<3<3<3 Zorro hade med kommit in i bilden och klagat för Lina att han frös så mycket och ville bli insläppt. Mediumet hade sagt att hon nog fick ringa mig så vi fick släppa in honom haha. Rätt komiskt för han var ute då. Var av henne jag fick hjälp att hitta Zorro för några år sen när han var bortsprungen. Tycker det är så fräckt. Ska dit till henne med inom en snar framtid, var några år sen sist.
 
Imorgon är planerna ett besök på busfabriken. Hade vi haft bilen lagad hade det blivit badhuset i laholm. Men ska gå inom verkstaden då med och höra med vår vän Nasser om han kan hjälpa oss få dit den eller hur vi ska göra. (den har ju inga fungerande bromsar.) Måste fixa den. Ska till Malmö och klippa mig och Mathilda hos Mollan på torsdag nästa vecka så hoppas vi har den tills dess:S.
 
Tjingeling och trevlig helg!!
 
 

Julbak och julskyltning

Ledig helg. Har bestått av promenader med lilla Mathilda, julbakat fudge a la Laila, lussebullar med mandelmassa (äntligen testat, nosade på dom förra året men blev inte av) super goda! Hittade receptet på matplatsen. Idag var vi på julskyltning i stan tillsammans med familjen Svetec. Brrr super kallt och inget speciellt direkt. Åt pizza på kebabhouse, tittade på ponnys å inom hm sen åkte vi hemåt igen:) men kul å bara umgås. Julhandla klart får jag göra en annan gång. För mkt folk en sån här dag. Jobb imorgon 7-16 så dags å sova nu. God natt! Kram på er och hoppas er 1:a advent varit bra!

     

  


RSS 2.0