Ny vecka!

Sista bredvidgången idag. Känns bra. Har blivit så väl omhändertagen. Fått lite pass nu, imorgon ska jag jobba  bl.a. Sen på kvällen kommer Malin&Anna hit och äter tacos. Mums! Idag när jag slutade vid 16 hade jag tänkt träna på sjukhus gymmet. Men nej, de hade stängt idag tom den 2 februari pga storstädning av lokalen. Typiskt när jag äntligen tog med kläder å allt. Men men. Blev en tur på galgberget istället och Malin hängde på.

 

Nu har lillan börjat vinka=). I helgen kom den första. Å nu vinkar hon till oss hela tiden. Älskade älskade bebis. Sån glädje och lycka du ger oss!!<3



Full rulle med jobb och annat

Ursäkta bloggtorkan, men har inte riktigt haft tid att blogga. Har inte varit första prioritet eftersom jag jobbat och gått bredvid i veckan och när jag kommit hem har jag valt att umgås med min lilla familj. Men bredvidgången har gått bra. Har gått bredvid två dagar, sen behövde de mig som vak en av dagarna så den tredje bredvidgången blir på måndag dag. Trivs bra där, trevlig personal och tydligen gjorde jag ett bra intryck för de jag gick bredvid pratade med chefen om att de vill att jag ska jobba mycket hos dom=) Kul. Verkar som om det löser sig med jobb. Att vara vikarie på två avdelningar ger ju mer jobb såklart. Fick vara med om ett hjärtlarm i fredags. Det gick undan och slutade väl som tur är.

Annars har jag inte gjort så mycket under veckan, promenerat, vi har storhandlat. Ja är väl det. Igår kom lillsis hit. Janne skulle ut med jobbet så vi köpte hem sushi och gjorde brylépudding. Super trötta båda två och tänkte att vi nog somnar tidigt. Men en viss Mathilda tyckte annat och var vaken till efter 24 tiden. Men sen somnade vi alla tre och vaknade vid 9.30. Åt en ordentlig och god frukost med bageribullar, ägg och frukt. Medans pappa janne låg och sov och var bakis körde vi tjejer först ut till "Små ting" där Lina handlade en jätte fin vispskål. Jag hittade mycket fint jag vill ha men får dit å köpa det senare ivår;). Sen körde vi vidare mot stan där det gjordes lite ärenden som sen avslutades med ett besök på Skånskan för fika. Åååå vilken god kaka. Kladdkaksbotten med polkagrismousse. Mathilda åt lasagne hon. Efteråt körde vi till galgberget och promenerade i ca 50min, sen hem, lagade pizza och åt naturgodis. Nu ska vi kolla film. Mathilda sover och syrran kom precis ur duschen. Ville bara medela mig lite;)





Två nya koppar och goji&havtorns te.


Provar gåstolen som vi lånat av Jesper&Sara


Trevlig helg på er! KRAM från oss<3

Långdragen förkylning!

Blev ingen bredvidgång idag då jag hostat mig igenom natten, hade huvudvärk och mådde som ett ägg (som janne brukar säga). Så blev framskjutet till ons istället. (Ons-fre då). Men fick ett pass på 53:an imorgon kväll, ska sitta vak och det ska nog gå bra. La mig å sov under em i 2h och när jag vaknade mådde jag mycket bättre! Men är fortfarande riktigt förkyld. Jag som trodde att jag skulle vara frisk vid detta laget. Men men fortsätter med ingefärste tills vidare!

 



I helgen kommer lilla syster hit och besöker oss. Vi ska äta sushi och annat gott. Ser vi framemot=) Kanske ska vi på babysim drop in på söndag med.

KRAM

Host host och snöfall

Nu har jag börjat hosta också! GREAT! Hesheten har blivit bättre tacka vet jag cayennepeppar!! Fasen vilken kraftig förkylning detta var då. 5e dagen nu. Skulle varit ute på en liten promenad nu och köpt ingefära på Ica Supermarket men började snöa som bara den så vi väntar lite. Blir det inte bättre får jag ta bilen när janne vaknat upp. (Han jobbar ju nu i helgen.) Mathilda blev helt överlycklig när jag vi ställde oss på uteplatsen så hon fick se när det snöar. Kanske ärvt pappas "snö gen"? själv tycker jag snön kunde fortsätta hålla sig borta faktiskt... julen är ju över..



Igår var vi ute på en 30min promenad. Kände att efter 3 dagar inne var det dags! Gick lungt och först började näsan rinna, jag hostade och kände nej vad har jag gett mig in på. Men sen blev det bättre och var riktigt skönt att komma ut. Får se om det blir promenad idag eller inte. Viktigast att vila men skönt för oss båda med lite frisk luft. På kvällen igår kom Malin över. Hon är också lite förkyld så då kan man ju umgås=) Vi åt kladdkaka som dock inte blev så kladdig, med bär och grädde. Drack honung/citron te och hade det mysigt.

     
Hon är snabb nu loppan, skjuter ifrån med händerna och glider bakåt på rumpan dit hon vill. Igår styrde hon in baken under köksbordet och drog ut stolarna och byggde sig en kojja. Snurrar runt på baken gör hon med.


Trevlig helg! Tjingeling från oss=)



Fick en bok på posten förra veckan av min kära "svåger" eller vad man kallar det? Micke iallafall, Heidis man som är jogging fantast! Den ska användas ivår när jag drar igång med joggingturerna igen. =)




Förkylt var det här!

Det blev en ordentlig förkylning av min grötiga hals och feberfrossa. Men idag mår jag ändå bättre tycker jag. Har tagit panodil och vilat men känns bättre. Var därför iväg till Gullbranna nu ikväll och klippte topparna som planerat. Kände att det var lika bra, en snabb visist.

Igår spydde janne här. Kom plötsligt och en gång sen inget mer!? Konstigt. Så vi var en riktig sjukstuga här igår. Men Mathilda var lika glad för sina föräldrar för det :) Tur vi har en bebis som gillar å sova. Vi tog oss en 3h lång powernap under em alla tre.<3

Nu ska jag gurgla saltvatten (kureringarna fortsätter för fullt.) Sen är det ju snart helg! Janne ska jobba och ja jag och lilla M ska ta det lugnt. Inhandla lite god frukt imorgon. Mums. Mån-ons är det bredvidgång på 52;an som gäller. Borde ju vara kry tills dess!

Ikväll blir det till att kolla på "Revenge".


 
Kisen ligger där han inte får!


 


KRAM från oss

Grötig hals och framtidsplaner

Igår kväll började jag känna mig "grötig" i halsen och febrig. Mathilda sov oroligt i natt (andra natten nu, vi misstänker fler tänder på G.) Tur Janne var hemma så han fick ta lillan. Dock skulle jag eg gå bredvid på grann avdelningen nu i tre dagar men ringde och "avbokade" det då jag inte känner mig hundra. Chefen verkar så go där, ska ringa i slutet av veckan så bokar vi in tre nya dagar i nästa vecka. Sånt som händer tyvärr. Bara för jag sagt att jag varit frisk utan ens en förkylning i ett år har jag nu åkt på min trejde;)

Så idag har vi inte gjort så mycket här, bara vilat, jag har gurglat i saltvatten, druckit honungsvatten ja kurering för fullt! Vi har pratat framtidsplaner, vad vi ska spara till och eventuella resor. KUL. Vi lär ju aldrig bli rika på vårt yrke men sparar man så kan man. Pratade med syrran idag, ett samtal som gjorde mig sjukt förbannad över hur folk kan bete sig mot andra!! Vuxna människor utan någon som helst empati eller respekt för andra.....Nästan så man vill ta sig ner till Lund och hemsöka Mrs Lucifer herself. Eller vad säger du sis? <3 Sen ringde madde nu ikväll och vi pratade om bl.a hennes nya kärlek som jag ser framemot att få träffa en dag=).

Nä nu ska det pimplas honungste sen blir det spikmattan och sängen. Lillan har precis slukat kvällsvällingen och lär väl somna snart. Får se hur natten blir... har panodil i beredskap om hon får så ont som de förra nätterna! =(

KRAM på er där ute


"Gagga" och skratt hörs det här hemma mest hela dagarna=)


Lite kvällsbloggande


Nybadad lill-fis som vägrar lägga ifrån sig sin badgiraff=) (lite suddig bild, fattar mig inte på kamera inställningarna alltid.)



Mamma Emmas last; Choklad. Asken vi fick av Jenny&Joan öppnades idag... kunde inte motstå. Är ju min "period" nu idagarna med, så därför. Är hungrig hela tiden med. Jobbigt! Kan ju inte äta varje timme liksom.


Nu somnade loppan här bredvid mig så ska bära in henne i sin säng. Tar på krafterna att bada.=)

Är så glad för min lilla familj, alla mina nära & kära. TACK för ni finns i mitt liv. Vad skulle jag göra utan er!?
PUSS på er finisar<3

Grå söndag!

Idag lyser solen med sin frånvaro tyvärr. Jag och Mathilda började vår dag vid 10. Åt frukost, busade, diskade. Sen somnade hon och sover än. Blir lite lunch när hon vaknar för den hanns inte med. Tröttis! Janne sover än han med. Han kan konsten att sova han! Ska jobba i natt så tur är väl det. Själv väntar jag nu på att klockan ska bli 15 så jag kan börja tvätta. Tvätten samlas på högar här hemma. Sen väntar en lång promenad tillsammans med lillan såklart. (Å janne om han har lust.)


Jag vill, jag vill, men jag kan inte riktigt än!


Måste bara berätta om loppan, så glad hon blev igår när jag kom hem från jobbet! Först kollade hon förvånat på mig sen blev hon helt galen, armar och ben flög åt alla håll och hon ville upp illa kvickt i mammas famn<3. Hon tog på mig i hela ansiktet och skrattade. Älskade barn! Var lika dant sist jag jobbat. Då blir man glad!

Förövrigt så har vi lite roliga saker inplanerade ivår. Vi ska på bio, på Tylösands spa och en tur till sthlm där janne ska lyssna på sin kompis som har premiär igen med sitt band, och jag ska umgås med Carro. Förhoppningsvis hinner jag också träffa madde. Sen ska vi såklart även umgås med Heidi&micke.

Nu är det någon som "hoar" ifrån sovrummet. Det är våran lilla uggla det. Vi hörs!

KRAM

Lördagen kom med sol

I dag sken solen och det var riktigt fint väder. Vi hade planer på en eftermiddag nere vid havet, fika, kaffe och te. Men blev inringd på jobb så fick ta det. Jobba måste man också, pengar behövs i februari. Så Janne och lillan tog sig en tur ner dit själv. Men jobbet har gått bra, arbetskompisarna kan man verkligen inte klaga på;) Var ute på en promenad iallafall innan jag stack till jobbet. Ett måste i detta fina vädret.

 




Igår på fredagen den 13 så var det en tur dag för Natalie och hennes klass som tog sjuksköterske examen. Jag och Kristina var med under cermonin och följde även med hem till Natalie på fika efteråt med hennes vänner och familj. Super god blåbärscheescake och kärleksmums som hennes man bakat. Duktig tös den där Natalie. Fick ett sött armband av oss som var special gjort för henne. =) Blev sugen igen på att läsa till ssk. Vi får se om det någon gång blir en sådan av mig också! Var ju det jag ville från början men pallade inte med matte B, och var antagligen inte tillräckligt motiverad för det då jag hoppade av 2ggr.... minns du Malin?! Det var det året vi lärde känna varandra 2006. Sen fick jag vik på Frennarps äldreboende och la studierna på hyllan. Sen blev det usk istället. Men aldrig fel å börja där iallafall, så får man se i framtiden vart det leder.



Nu ska vi kolla film, vi nattugglor<3 KRAM och hoppas ni har en trevlig helg!


Jannes dag

Idag har vi gått långpromenad till Maxi i blåst jag och dottern min. Men vi kom fram och även hem igen;) kl 16 idag skulle vi infinna oss hos min arbetskompis Linda på fika. Vi var några stycken, och Mathilda fick snällt hänga på då pappan i huset jobbar nu. Var trevligt! Dock var vår tös lite små gnällig, inte sovit på dagen idag direkt + att det nog var magen som spökade då hon skötte magen två gånger under fikan. Men var glad som en sol när vi kommit hem igen(brukar hon oftast vara, hemma är bäst.) och speciellt när hon fick se sin älskade pappa! Som förövrigt har namnsdag idag. Låg ett paket och väntade på honom i morse när han kom hem, innehållande ett par nya mysbyxor då hans gamla har massa hål överallt men han har vägrat slänga dom. Men nu är problemet löst.



 
Busunge!


Läskig spökhand på vår framruta!


Imorgon blir det mammagruppsträff. (Eller massagegrupp som det heter.) Vi ska till Söndrums bibliotek denna gång. Sen får vi se om vi hittar på något efteråt med Aleksandra och Josefine. På fredag ska jag och Kristina gå på Natalies examen. Duktig hon är som klarat allt och på fredag är färdig sjuksköterska=D. Ska börja jobba på 53:an i vår. KUL.

Mathilda somnade vid 21 ikväll. Vaknade 21.30 och var ledsen, gav henne vatten men nej flaskan kastades bort. Så fick göra välling som hon slukade med hull och hår, sen kom ett stort smile och sen somnade hon om. Så var nog det det=). Jag ska faktiskt göra mig iordning nu och komma isäng lite tidigare idag hade jag tänkt. Ska upp halv åtta imorgon.

 KRAM

Promenader och besök

Idag tog vi sovmorgon till 10.30 då stumpan somnade vid 23 igår. Tur ändå hon sover så länge, kommer bli jobbigt när jag börjar jobba och inte får mina 8-10 sömn per natt. Dock vaknade hon vid 5 på morgonen i fredags då jag skulle upp vid 5.30 och jobba. Typiskt! Hon kände väl på sig att mamma skulle något. Hoppas inte det blir någon vana när jag ska jobba;) Efter lunch tid idag tog vi oss en promenad med Aleksandra och Josefine. Och ikväll har vi haft Malin här på middagsbesök. Hade mycket att prata om! Tog oss en kvällspromenad också när janne åkt till jobbet. Tappade filten så fick gå samma väg tillbaka för å hitta den. Hehe för upptagna med allt snack!


Vår duktiga tjej dricker numera sin välling själv! Hon väger nu 8340g och är 72,5cm lång.


Hämtade ut ett paket från Jotex idag innehållande en ny bordslöpare och ett nytt duschdraperi. Janne fick syn på det nya direkt när han klev upp och kollde sig misstänktsamt omkring efter något annat. Men icke. Eller jo, men han hittade inte det;) Hade beställt lite vårkläder till loppan med, men det lär han ju få se här nu! Hehe kliar ju i fingrarna och jag har hållt mig ifrån shopping länge nu tycker jag, inte handlat något onödigt men nu var det 10% på H&M så ville ju köpa lite till henne vilket resulterade i två klänningar, två mössor, en pjamas och ett par tights. Nästkommande shopping projekt blir nya gardiner.

  

Nu ska jag inta bingen och läsa lite och kanske spela lite wordfeud med annat nattvaket folk. Måste vända på dynget snart alltså... har ju alltid varit uppe sent och sovit länge när jag varit ledig men nja, hade varit bra om jag kommit i säng i tid så jag kan anpassa mig bättre till jobbet. Men å andra sidan kan jag sova ut när jag börjar 14, och mellan kvälls och dagspass får jag ändå bara lite sömn, kan ju inte lägga sig direkt när man kommer hem... dilemma det där. Nästa vecka ska jag gå bredvid några dagar på avd 52. Ska bli intressant.

God natt på er iallafall! KRAM

Söndag idag!

Idag har vi promenerat vid Grötvik, ätit, kollat film och ätit igen;) Inga nyårslöften här inte! Gällande maten alltså hehe. Mer än att jag ska försöka hålla mig med gott till helgerna, men det säger jag alltid. Oftast funkar det men om det skulle bli en fika mitt i veckan ibland så får det bli det. Man kan ju alltid välja nyttigare alternativ om man vill. Men undrar hur många som gett nyårslöften om vikt, mat, träning? Halva sverige skulle jag tro om inte mer. Mitt löfte är mer att börja SPARA! Nu när jag börjar jobba i februari och får ok löner så ska det börjas. Till bröllop, framtida hus och även ett konto till Mathilda såklart. Men på tal om träning så är det nu bestämt att jag ska jag skaffa gymkort i slutet av månaden iallafall istället för simmkortet. Ååååå längtar!! Har gått ner mina grav kilon och väger nu som jag brukar. Men längtar efter att få träna styrka och stärka mina muskler igen så jag slipper ha ont i ryggen och axlarna som jag haft så mycket de senaste månaderna. Verkar inte hjälpa riktigt med mina övningar hemma med gummiband och pilatesbollen. Kanske för det blir lite enformigt och för lite variation. SÅ gymmet here I come och som jag längtar! 2ggr i veckan ska jag försöka. Spinning och step ser jag också framemot att få köra igen. Peppad till tusen!=)



Kvällsmåltiden; Grön ärtsoppa med ostmacka


Annars har jag nog inget nytt att berätta. Igår var vi också ute på promenad och kollade på ett avsnitt av Arne Dahls serie i datorn på kvällen. Imorgon blir det BVC. Undrar vad vår lilla köttbulle kan väga!?

KRAM

<3


(Ignorera tvätthögen i bakgrunden =))

Extra jobb och väntat besök!

Har jobbat lite extra igår och idag på 53:an. Satt vak igår och idag var jag ute på golvet. Full rulle men har gått bra. Gick en tur med Ida på galgberget när vi slutat. Skönt med lite luft och trevligt med sällskap. Väl hemma blev det dusch och fixa inför middagen då vi fick besök av Jenny&Joan vid 18. Mycket trevligt, åt och pratade tills för en stund sen då de körde hemåt igen med sin nya fina bil=) På återseende snart hoppas jag!

 


Efterätten; citronmarängpaj


Annars ser helgen lugn ut. Promenader och kanske lite filmkvällar nu när janne är långledig. Såg Bad teacher förra veckan, var rolig så kan rekomenderas!

Trevlig helg på er kära läsare, vilka ni nu är=) KRAM

Blåst, regn och trevlig lunch

Blåser och regnar som vanligt här. Så trött på det!:(

Men var på trevlig och god lunch idag hos Malin med Anna. Lämnade lillan hemma med pappa. Vi lagade god kräftsoppa med gott bröd till. EfTerätten bestod av mörkchokladtryffel och jordgubbar/blåbär med vaniljkesella. Mums! Tiden gick så fort och efter 4h fick jag köra hem och börja tvätta;) Tack för en trevlig eftermiddag vänner<3

 

Glömt lägga upp bilder på besöket hos maddes föräldrar. Var ju där i torsdags och blev bjuden på god mat. Mathilda fick en söt kaningosis och jag fick melon bodybutter och en bok "Der broderade hjärtat". Hade en mysig stund där. Fina madde!

   

Fick ett gott paket på posten innan jul med av carrobarro! NK;s gröna julte. Blev så glad, älskar ju NK:s teer;)

 

Bebis + katt = sant <3



Älskade Zorros julklapp=)


Älskade busunge 8 månader

Har aldrig varit med om att tiden gått så här fort någonsin!! Men nu är det 8 månader sen hon kom till oss vår underbara älskade Mathilda Marie. Hon är busig, nyfiken, glad, lättsam, skrattar, envis, matglad, en riktig linslus och det bästa som finns! Har inte vägt henne idag men tippar på att vikten ligger runt 8400g och längden 70 cm. Ska berätta när vi varit på BVC i dagarna. Klappar händerna gör hon och försöker krypa. Lite svårt med det men tar sig fram gör hon om än lite sakta när man tittar på men plötsligt snabbt när man vänder bort blicken en snabb sekund.

PUSS på dig solstrålen vår<3





Så blev 2011 till 2012

Idag är det den 1 Januari 2012. Året som gått har varit ett bra och betydelsefullt år. Det största under 2011 var så klart när vi fick vår underbara tös, som gjort ett sånt stort intryck hos så många med sin lugna, glada personlighet. Söta underbara Mathilda. Sen fick ju våra fina vänner Linda&Joel sin lilla Elin. Ett barnrikt år. 2011 är ett år som aldrig kommer glömmas bort. <3

Nu blickar vi framåt och ser framemot ett nytt år, förhoppningsvis ett mycket bra år med vår sötnöt och varandra. Jag ska börja jobba, janne går på pappa ledigt. Det är det som kommer härnäst.

Nyår firades hemma hos mina fina morföräldrar tillsammans med fina syster yster. Vi åt tre rätters + tårta, drack vin och givetvis champagne vid tolvslaget. Mathilda somnade vid halv tolv först och jag tänkte att nu kommer stackaren vakna av alla raketer och bli rädd. Men icke. Borde jag väl anat;) Hon sov som en stock, så sött med sin tumme i munnen. Mormor upphör aldrig att förundras över hur lugn och "mild" hon är. (Som hon brukar säga.) Ja hon är väldigt lätt att ha att göra med. Hon sover som en stock och är inte lättstörd. Hon sover alltid i bilen vart och hur långt vi än åker. Vaknar med ett leende, väldigt sällan arg och sur. De enda gångerna hon visar humör är när hon är riktigt trött eller hungrig men framförallt när ytterkläderna ska tas på eller hon ska spännas fast i bilstolen eller vagnen. Varför sitta fast när man kan röra sig? Men överlag har vi inga som helst bekymmer med henne, hon leker mycket själv och älskar det, skrattar och pratar och skiner som en sol dagarna långa. Och över nätterna sover hon sina 10-12h på raken oftast. Jag är så glad och tacksam för att just HON kom till oss!<3



Vi åkte ner i torsdags och tors-lör har vi varit hos pappa/morfar och umgåtts med honom och Mona. Promenerat, ätit gott och pratat. Hälsade även på farmor en liten stund. Mathilda har skrattat så hon kiknade åt morfars trams med lekbollen. Samma som under julhelgen då vi trodde hon skulle hoppa ur matstolen så mycket som hon skrattade åt faster Hanna!=)



Tog även en fika med min gamla klasskompis lasse. Mycket att prata om då det var ett tag sen sist!

Idag kom vi hem, och pappa janne som jobbat på nyår tog glatt emot oss med öppna armar. Ikväll ska vi hyra film och festa till det med varsin pizza då jannes nyårsmiddag bestod av korv och macaroner;) Imorgon är det måndag och jag ska försöka att inte äta något onyttigt då framtills helgen! Åkt på en liten förkylning igen + att jag glömde joggingskorna i Arvika så blir ingen jogging kommande vecka. Men promenader såklart om vädret tillåter.

GOTT NYTT ÅR på er alla! Stor kram!



RSS 2.0