Bio

Nu har jag jobbat mina tre nätter över helgen. Har gått fort ändå. Vi har haft bra nätter med lagom att göra. Dock stack jag mig på en använd nål (!) i natt och vi vet inte vem nålen är använd på så prover fick tas på mig (som ju inte gillar att bli stucken. Kändes konstigt att ens kollega skulle ta prov men det gick ju bra=)). Avvikelser skulle skrivas och chefen pratas med. Allt för att någon inte lagt nålen i den gula burken. Men men förhoppningsvis gick det bra. Lite otäckt bara....
 
Ikväll har vi hunnit med att vara på bio, jag och karln. Lämnade Mathilda hos J&J vid 17. Kl 18 började bion, Maria Vern; Inte ens det förflutna. Den var bra men läskig :S. Var länge sen vi var på bio och en regnig dag som denna passade det perfekt. Mathilda hade haft jätte kul med Simon, blev glad när hon såg oss igen men busade vidare. Får bli en middag på stan nästa gång, då blir det kanske passning av tant Malin=).
 
 
Imorgon blir det inga speciellt planer, lite städ och tvätt tror jag får stå på schemat. På onsdag blir det fika med Jennsan, torsdag kanske träff med Malin sen går jag på en enkel natt innan ledigt igen. Livet är inte dåligt om man så säger;). Å nattjänst är ju verkligen perfekt när man har en liten. Mycket mer ledigt. Prioriterar ju familjen framför jobbet men pengar behöver man ju och då ger detta mer på ett bättre sätt. Tänker ändå inte jobba mer än 85% om jag skulle få en tjänst på dagen så länge Mathilda är liten. Men ska i vilket fall som se om det kan finnas något vik på natten på sjukhuset någonstans om det inte blir på 53:an i höst.
 
KRAM på er<3

Äntligen sommar!

Härligt! I onsdags var ju Lina & Andrée här. De kom vid lunch tid. Körde ut till Särdalskvarn och tog en fika och köpte saft och te i butiken. Äventyrsgolf på Haverdals camping blev nästa stopp. Lina vann, jag kom sist... mer behöver vi inte säga;) Kul men sjukt varmt så man badade nästan i sina kläder. Då blev ett stopp på Riccardos perfekt med svalkande god glass. Sen hann vi även med att grilla på kvällen och spela spel; med andra ord. Där killarna vann mot oss, fastän jag fuskade till mig en tjuv! En mycket mysig och trevlig dag med bästa syster yster med karl. Hem körde de mitt i natta då Lina skulle jobba dagen efter. Hoppas vi ses snart igen!
 
Fick fina namnsdagspresenter av sis! Hade namnsdag 23 Juli och vi är ju en sån familj som firar sånt;)
 
Igår (torsdag) så körde vi och handlade under dagen då det var som varmast. Sen gick vi ner till Grötviks strand och solade och badade lite. Blev såklart en mjukglass på Glassbiten påvägen hem. Mathilda fick smaka på pappas, och det var väldigt populärt! Hon gapade som en fisk och ville ha mer haha. Sötnos!! Grillade även sen på kvällen.
 
 
Nu ska jag dricka upp mitt te sen sätta mig ute och sola. Ska gå på jobb natt 1 av 3 ikväll. Nästa vecka har jag en enkel natt tors-fre sen åker vi mot ÖLAND!
 
Hej svej! Trevlig helg!

Sommar, sommar och sol!

Min lediga vecka gick fort. Skönt då med en enkel natt i natt, är ledig nu igen till på fredag=).
 
Har varit trevliga dagar med micke på besök. Vi har ätit god mat, fikat, promenerat, varit vid danska fallen på kantarelljakt och hade picknick med oss. Vi har varit på stan, lunchat och kollat runt. Grabbarna har varit på museet på LV6, då gick jag och Mathilda en sväng på galgberget och sen till lekparken där uppe. Vi har kollat på filmer, bra och mindre bra, spelat TP.. ja en hel del men ändå tagit det lugnt. Han är ju en fena på att laga mat den där karln. Ett riktigt kap till den som lyckas fånga honom i framtiden;).
 
 
I lördags-söndags jobbade janne på LV6, så jag och lillan åkte ner till Eslöv och hälsade på hos mormor och morfar. Micke gjorde janne sällskap där uppe en del. (var och är ju o-ringen här uppe så fanns massa aktiviteter och stånd där.) Gick bra att köra själv, hon sov hela vägen. Vi fikade, och åt gott hos m&m. Sov över till söndagen då jag även hann med att träffa Sara och hennes lilla Ellen som tydligen också var på besök i Eslöv=). Trevligt!
 
 
Idag då så har vi varit vid havet, Mathilda har badat och lekt i sanden. Jag solade lite, janne badade såklart! Sen nu är karln i stan för öl med några från rekryteringsgruppen och några andra som deltar i hela o-ringen arrangemanget. Så ja, jag ska koka mig en kopp te nu och ta fram lite mörk choklad och slå på Twilight filmen, den 3:e som jag ännu inte sett. Dags nu kanske;).
 
 
Imorgon kommer sis och Andrée upp på besök. Äventyrsgolf, glass på riccardos och grillning står på schemat. Härligt att sommaren verkar dyka upp lite nu, på riktigt! Ölandsresan är bokad med föresten, nästa helg åker vi dit och bor i stuga i 3 dagar. Längtar!!
 
Tjingeling!

Ledig, besök och tjejmiddag

Har just nu min efterlängtade lediga vecka som ju lär gå i rasande fart. Igår kväll hämtade jag upp micke på stationen som är här på besök veckan ut. Janne har längtat efter detta. De skulle egentligen på after beachen och steka som de sa men vädret är ju tyvärr inte riktigt med oss så de drog in till stan tidigare ikväll, får se när de väntas dyka upp! Själv hade jag Jenny&Nina över på lite tjejmiddag och prat. Testade att göra en lasagnepaj efter recept på matplatsen. Blev god. Till efterätt hade jag gjort jordgubbspaj. Vet mamma gjorde någon sådan förr. Är digestivekexbotten, vaniljkräm, jordgubbar och sen smält rödvinbärsgelé över. Mums! Mycket prat om allt och inget. En mycket mysig kväll helt enkelt med fina vänner.
 
Fick flädersaft kokt av Nina och god choklad av tjejerna. Mysdräkten till Mathilda är från micke. Vi fick en grillkokbok och tapas bestick. Kommer bild på det med senare.

Jobbelijobb

Tredje natten gillt i natt då sen är jag ledig i en vecka!!=D Kan jag säga nog vad jag gillar att jobba natt och nattschemat! Nätterna som varit har varit lugna och sköna så hoppas på en bra natt nu också. Dock har jag sovit dåligt nu båda dagarna, vet ej varför.
 
I tosdags skulle vi på picknick med familjen Svetec, men vädret var så lurigt så vi bestämde oss för att grilla lite korv och fika hos oss istället. Var trevligt! Men nästa gång satsar vi på en utflykt, får bli en spontan sådan när man ser att vädret är fint:). På kvällen såg jag&janne en bra film; This means war. Med Reese Witherspoon bl.a. Kan rekommenderas!
 
 
I fredags var vi på Biltema för att köpa nytt däck till min cykel. Janne fixade den och jag cykade ett varv hemmavid. Tänkte at äntligen kan jag börja cykla till jobbet. Men någon timme senare såg janne att all luft pyst ut... fel storlek på däcken ändå trots rätt mått!? Så besviken... så får väl ta oss dit igen nu i nästa vecka. Vill ha en fungerande cykel.
 
  
 
Kolla resor till Öland nu inom de närmsta, fick bidrag till semester kassan så blir nog lite stughyrning under sommarperioden istället för efter som vi tänkt från början. Hade varit mysigt att åka iväg lite, vi tre.<3
 
Nu ska jag kolla till min lax i ugnen. Får se om jag tar mig ut på en joggingtur lite senare. Börjar först 21.30 ikväll.
 
Tjingeling!

Tacoskväll!

Janne är ute på stan och dricker öl med vänner. Malin kom hit vid 18 och åt tacos med mig och drack te och åt sommrig efterätt. Alltid lika trevligt med Malins besök=). Mathilda sover och jag sitter nu själv här framför datorn och surfar. Inget kul på tv. Imorgon ska vi träffa familjen Svetec. Tanken är en tur till Sumpafallen eller danska fallen för picknick, men vi får se hur vädret är. Annars åker vi och fikar någonstans. Malin rekomenderade Göstas i steninge, aldrig varit där. Kul med nytt isåfall! Men hoppas vi kommer till fallen, hade varit mysigt.
 
Mathilda fick ett sött vykort i förra veckan från sina blivande dagisfröknar. Var lite gulligt tyker jag! Blir nog bra där.
     
Nya bordet och mattan på plats! (för nyfikna själar.) Vi fick mycket mer plats nu och lägenheten känns luftigare.
 
 

Älskade mamma!

 
Idag skulle du blivit 54 år<3 Saknar och tänker på dig varje dag.
 
Idag är det även Björns, Anna O och lilla Annas födelsedag. Hipp hipp hurra för er!
 

Regn, blåst och ledigt!

Då har jag jobbat en enkel natt tillsammans med Nina&Helen igen. Vi har väldigt roligt tillsammans! Och natten var behaglig, lagom att göra. Hoppas helgen blir lika dan. Men nu är jag ledig tills fredag kväll. Inte fel=). Imorgon ska jag till frissan och klippa topparna som är slitna, sen på kvällen kommer Malin hit på tacosmiddag. Janne ska ut på stan en sväng.
 
I söndags var det ju underbart väder för engångsskull. Under fm körde jag storstädning inomuhus och janne röjde upp på uteplatsen. Mathilda hjälpte hellre till där;). Sen tog vi det lugnt ute under dagen, på kvällen gick vi ner till grötvik så janne fick ta sig ett kvällsdopp och lillan lekte i sanden men sin spade och hink. Hon ville inte hem=). Så lite som behövs för hon ska bli nöjd. Gräsmattan här utanför är också en hit. Där kan man sitta ett bra tag och bara plocka i gräset. Bara man får hoppa runt på baken emellanåt och pyssla i marken ute, inte sitta fast i en vagn. Gillas inte!! Kan man ju i och för sig förstå.
 
 
Dags för lite te! Sen ska jag nog ta mig ut på en powerwalk då mina två hjärtan lagt sig för att vila. Jag känner mig helt frisk men näsan är fortfarande lite täppt så får vänta med träningen... är ju perfekta regniga dagar för gymmet annars!!;) Och förövrigt vad är det för sommarväder vi har? Regn och översvämmningar.... Jesus...Hoppas det vänder!
 
KRAM

Helsingborgs visit

Jag blev ju också förkyld och tillät mig att känna mig krasslig i två dagar. Men idag var det bättre (näsan rinner dock fortfarande.) så vi bestämde oss en grå dag som denna att bila ner till IKEA och Väla. Åt lunch och fikade på väla, kollade i lite affärer men blev inget handlat. Tog IKEA efteråt och där köpte vi lite mer. Ett nytt soffbord som är hälften så stort som det vi har nu. Blev mer yta. Bild kommer när mattan anlänt. Är iallafall Hemnes sidobord. Sen blev det grytlappar, kökshanddukar, barnsäkerhetsspärrar, en ampel till vardagsrumsfönstret, en gardinstång till vår hissgardin (tack Linda för tipset) och fler "haklappsdräkter" till Mathilda. Skulle köpt nya tallrikar hade jag tänkt, arv som jag spanat på ett tag men alla var slut!! Kommer in igen i slutet av juli. Typiskt. Glömde bort att köpa tårtfatet med kupa också i samma serie men vi kommer ju åka dit fler gånger;). Jessica hade det tårtfatet när vi var där på besök och det var tjusigt.
 
Imorgon skulle det bli fint väder så vi får se vad som händer då!
 
Tjing!

Utmattad

Då var tre jobbenätter avklarade. Känner mig inte på topp idag dock men ska nog rätta till sig efter lite ledighet. Känner dock just nu att jag ångrar att jag sa ja till att jobba hela sommaren. Har aldrig haft semester och fattar inte hur jag egentligen orkat jobba år ut och år in i så många år...
 
Skulle ju egentligen åkt till Norge idag men då Mathilda åkte på en ordentlig förkylning i tisdags med feber blir det inget. Stackars! Så vi bestämde att det var bäst att stanna hemma. Hon hade varit rätt ledsen i natt sa janne. Inte lätt inte. =( Synd bara att det skulle komma just nu!
Fick paket på posten i veckan av min fina vän Linda. Jättegoda hallonrolls på hallon, dadlar, och fröer. Och fina örhängen. Blev så glad=).
 
Nä nu ska jag duscha och hoppas jag kvicknar till sen ska vi till Maxi och handla lite. Wie.
 
KRAM till er

Grillning och kalas

Helgen har bestått av grillning och kalas. Igår kom Jesper hit på brunch/frukost vid 11. Sen körde jag grabbarna till Tylösand där de solade, badade och gick på after beach. Vid 17 kom Jenny, Joan och Simon hit för grillning som startades vd 18 då janne,Jesper och Nicklas kom hit. Jag gjorde fransk potatissallad till och vi grillade kött och lax. Mums! Till efterätt hade vi jordgubbar och schweizernötskaka som vi hade kvar i frysen. Blev ingen utgång för killarna som planerat då Jesper inte kände sig väl pga förkylning. Så vid 24 drog alla hemmåt och vi i säng.
 
  
 
Idag kl 13 var det kalas för Mathildas kompis Josefine. Många barn och föräldrar, god tårta och fikabröd. Vi kom hem vid 15.30 och då gick vi och la oss alla tre och skulle vila. Men ni vet väl vid detta laget hur det kan gå.... 3h senare vaknade vi. Och vädret som varit så fint idag... men men tror vi behövde det. Nu är vi glada och pigga iallafall och jag ska snart ut på en joggingtur. Sen blir det film! Spelade TP för några dagar sedan, minns inte om jag skrev det? Janne vann överlägset såklart för jag är inte bra på allmänbildning. Fyndade det för 179kr. Har även köpt hem spelet "Med andra ord" som vi storgillade när vi spelade det hos Jessica&Henrik. Kul med sällskapsspel. Är man vuxen då?? Haha.
 
 
Vår lilla skitunge har 11:e tanden på uppgång!! Tandlös är hon då inte busan. <3
 
I veckan som kommer ska vi ombesiktiga bilen, jag ska jobba tre nätter sen bär det av till Norge över helgen för att hälsa på jannes fina systrar med familjer.
 
Solong everybody!!
 Ciao
 
Recept på schweizernötskaka för er som är intresserade! Den är jättegod!
http://www.recept.nu/sanne_svensson/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/sannes_schweizernotkaka/

RSS 2.0