Trevligt sällskap och rosé

Ikväll har jag träffat Kristina&Natalie. Vi träffades vid 18 tiden på lilla torg. Efter en del övervägande och kikande på olika menyer föll lotten på "Morfars". God mat, några glas rosé och trevligt sällskap! Var hemma några timmar senare då vi alla hade planer inför morgondagen men det räckte gott och väl. Vädret kunde dock varit bättre;)
 
Nu ska jag duscha sen lägga mig. Jesper anländer imorgon kl 10 för "brunch frukost"!
 
Tjingeling! Trevlig helg!
 
P.s Har ju glömt att skriva om syster yster som på midsommar drabbades av påssjukan!?? Att det finns än haha. Hon åker alltid på massa skumt så är väl egentligen inte förvånad! Dock är hon bättre nu som tur är. D.s

Lång promenad genom stan

Idag körde vi och lämnade bilen på en verkstad där vi bodde innan. Var lite som skulle fixas efter besiktningen. Nya bromsar och en styrled. Så den får stå där, kanske att vi får den imorgon han hade rätt mycket att göra. Ombesiktning på måndag. Så blir bussen för mig inatt, typiskt att vi inte lagat min cykel än:/ Måste börja cykla nu i sommar till jobb och annat. Ska bli kul när pappa kommer upp också med cykelsitsen till lillan. Vi gick hem från bilverkstaden, en tur på 8km. Men vi stannade till i stan och gjorde lite ärenden och lunchade. Janne behöver röra på sig, fick ryggskott i måndags. Vi skulle egentligen åkt ner till Höör tis-ons, huvudsakligen för att träffa Carro som var nere några dagar. Men då janne fick så ont att han knappt kunde röra sig blev det inget med det. Ville inte köra själv heller. Det går oftast väldigt bra med mathilda fortfarande när vi är ute på vägarna, men hon sover mycket mindre och blir lättare rastlös, så när janne är med leker de ju där bak. Åker vi själv blir det lite krångligare om hon tycker det är tjatigt. Så hoppas vi kan boka in en ny träff snart, antingen i sthlm eller skåne.
Mathilda fastnade för Elins "pop up" leksak så givetvis fick hon en likadan=) Jag köpte även en ny hårborste och en ögonskugga från Makeupstore som heter "golden".
 
Nu ska jag vila mig lite inför nattens jobb. Precis frossat i jordgubbar och nektarin och ett stort glad vatten! Härligt väder. Stranden hade ju inte varit fel=). Imorgon blir det vin på någon uteservering tillsammans med Natalie&Kristina. Ser jag framemot!
 
Hej svej på er!
 
Mathildas favorit dinosaurie!

Midsommarhelgen

Spenderades som ni vet i Jönköping hos familjen Jonsson/Backlund. Var några härliga dagar trots tråkigt väder. I fredags åt vi givetvis den klassiska midsommarmaten och Linda hade bakat en jättegod jordgubbstårta till efterätt. (Med kladdkaksbotten och jordgubbsmousse). Barnen lekte så fint, busade och skrattade tillsammans. Mathilda lärde sig direkt vart Elins nya lekrum fanns=). Jättefint hus var det som paret blivit ägare till. Under lördagen promenerade vi en sväng ner till Åsasjön, grillade på eftermiddagen och sen spelade vi Buzz när barnen lagt sig. På söndagen var det dags för oss att köra hemåt igen då mitt sommarschema började på kvällen. Men vi hann jogga en 6km tur ihop jag och Lindis! Kände man sig nöjd när man sen entrade bingen för någon timme när vi kom hem till Halmstad igår. Var lite jobbigt att köra hem, mest för det kändes i hjärtat att Mathilda skulle åka ifrån sin bästis men det gick bra, och hon var lika glad när vi kom hem. Tur det=). Men måste ses snart!! Saknar våra tekvällar Linda! (Bland så mycket annat såklart.) Så TACK ni fina för dessa dagar. Måste ses snart igen<3. Man laddas upp med ny energi tillsammans med er.
 

Halvdags besök

Idag sov jag till 13 efter en jobbenatt. Var riktigt jobbigt i natt, var sååå trött. Och att sitta vak då är strängt. Speciellt när personen i fråga sov hela natten.

Malin kom hit vid 15 på fika. Jordgubbar, grädde och blåbärsbullar bjöd vi på. Tog oss en härlig promenad också längs grötvik i solen. Körde sen till maxi och inhandlade ingredienser till räkpaj som vi tillagde och åt oss proppmätta på!! Och sist men inte minst körde vi lite träning ihop på gymmet, styrka. Tack för idag malle!! Mathilda blev glad som vanligt när Malin klev innanför dörren. Satt helt still och bara pekade sen skrattade hon=). Älskade.



Imorgon jobbar jag kväll på 53:an. Sen är jag ledig tills på söndag kväll då jag går på natten på sommarschemat!

Gjorde ett kollage på Mathilda och hennes bäste vän Zorro, som inte allt för ofta vill fastna på bild! Vår älskade kise som står ut med en galen bebis, glatt skuttar fram när man stöter på honom ute, följer oss till tvättstugan och vill helst komma med in och kolla läget, kelen när det passar herrn, alltid sugen på tonfisk och stryker oss längs benen tills vi nästan trillar omkull eller över honom, nästan alltid somnar han vid min sida på kvällen när det är dags att knoppa in trots att jag ligger på spikmattan. Lille kisen vad tråkigt det vore utan dig<3
Tycker både vi och Mathilda. Trots att även samma kise kan vara lite galen ibland...


<3


Det där med åldern...

Glömde skriva igår om kommentaren jag fick på bussen hem. Satt två tanter som Mathilda lyckades charma och som busade lite med henne. Ena tanten gick av där vi gick av så vi hade följe en bit. Då sa hon (med brytning, då hon var utländsk)

"Att du är mamma redan, du som är så ung!"
E; Jag är inte så ung!
"Jo det är du!!"
E; Hur gammal tror du att jag är då?
"Ja, 18, 19 inte 20 iallafall".
E; Haha ok, jag är faktiskt 27.
"Nej! Kan du inte vara.
E; Jo faktiskt
"Men det kan man inte tro isåfall, du har så fint ansikte, så slät hy!

Haha ok... då vet jag det. Att folk  på stan kanske tror att jag är en 18 årig mamma ute på promenad. Lite tjatigt det där nu, får höra det ganska ofta, när folk ser jag har barn. Men visst, en fin komplimang att jag har slät hy kanske? Hehe men är väl inte någon 27 åring som är rynkig heller?

Aja nu ska jag byta om på lillan, vi ska promenera bort till Flygstaden.

Ha en bra söndag! Hej svej!


Den 18åriga mamman med dotter, iväntan på bussen igår.

Busstur till stan

Idag tog jag och Mathilda bussen in till stan. Skulle lämna tillbaka en väska jag ångrat att jag köpte och sen var vi inne på Tinzimara och köpte present! Finns så mycket fint där. Kollade runt i lite affärer och hittade en söt klänning på indiska som jag kanske köper när nästa lön anlänt;). Träffade på Kristina på stan som föreslog en spontan lunch. Varsin sallad på Sandys blev det. Å så kul att ses! Inte länge tills nästa gång, då det blir "vinkväll" tillsammans med Natalie.



Mathilda älskade att åka buss, speciellt när vi kom förbi äventyrslandet, då pekade hon och tjoade åt den stora dinosaurien. Samma när jag körde janne till jobbet ikväll, hon blir så glad när hon ser den. Så vi sa det att det är nästan ett måste att gå in dit med henne i sommar. Äter man på wild west är inträdet gratis.

Imorgon går janne av sitt sista nattpass, sen är han semesterledig/pappaledig tills Mathilda börjar dagis. Jag går på ett av två nattpass imorgon kväll. Skönt att det fixade sig med lite jobb. Nästa söndag börjar mitt sommarschema så då blir allt bättre med planeringen. Vi har fortfarande inte varit på dagsspat på Tylösand. Fick ju presentkort av janne när jag blev 25(!) som vi tänkt använda i vår men har liksom inte blivit av då det är svårt att veta på förhand hur jag jobbar. Blir ofta inringd samma dag. Kanske vi tar oss dit i sommar. Mycket som ska göras, speciellt i juli.

Nä kanske dags att börja tänka på refrängen!? Hoppas alla haft en bra dag! Var ju soligt och fint i em/kväll innan regnet kom.

Cheers!

Mammas busunge



Idag gick jag upp vid 14 efter en ordentlig jobbenatt på 52.an. Janne ska jobba inatt så då gick han och la sig för att vila. Går om varandra! Snart ska jag väcka honom och då ska jag ut på en joggingtur. Vädret är inte jätte stabilt så får se om det blir löpbandet på gymmet eller om jag ger mig ut här ändå.


Gjorde goda kikärtsbiffar idag. Inte gillat andra jag gjort men de här var goda! Från hemmetsjournal faktiskt. Till hade jag quinoa, vilket var evigheter sen jag åt sist. Men det är gott. Speciellt i en sallad, som räksalladen igår som jag gjorde till lunch när Jenny&Simon var här.


Vår lilla bokmal=)

Imorgon jobbar jag kväll, då kommer J&J hit och passar lillan i några timmar när janne åkt till jobbet tills jag kommer hem! Så tacksamt!!

Nä nu får jag nog ta och sysselsätta lillfisen igen. Annars river hon lägenheten;).

Tjingeling!!

Det blev en dag på stranden

Eller ja, i 3h var vi ute på promenad, åt lunch på stranden och busade i sanden och plaskade i vattnet. Har fått för mig denna veckan att ha en "icke kolhydrat och mejeriprodukts kost". Ska rensa ur kroppen lite tänkte jag. Men fuskade idag med sushi till lunch. Riset syftar jag då på. Men annars går det bra tycker jag. Mestadels tycker jag det har blivit så mycket bröd på senaste så ska försöka komma ur det. Så dricker citronvatten, mycket grönt te och vatten så hoppas vi på lite utrensande effekt iallafall. Funderar dock skarpt på att kanske besöka en zonterapeut i höst....



Ibland går hjärnkontoret på högvarv här! Just nu längtar jag efter säker inkomst, trött på de här timmarna. Bara jobbat 4 pass ännu, och i helgen jobbar janne. Kan ju lova att jag får jobb just då. Sen midsommarhelgen är vi inte hemma och sen går jag på mitt schema men har bara 2 nätter den veckan, så sammanlagt 6 pass om jag inte får mer!! Snacka om stressande! Brukar ju lösa sig men nu är det inte många dagar kvar att ta av. Vi får se hur allt ser ut till hösten. Blir det inget vikariat iallafall så kanske vi söker oss söderut istället. Framtiden är lite oviss känner jag! Visst är det skönt att vara ledig, men man vill ju också veta isåfall att man klarar nästa månad ekonomiskt...

Hepp, nu ska jag lägga mig på spikmattan och slappna av lite innan sängen. Imorgon ska det tydligen också bli fint väder, då ska vi gå upp i tid och sooooola. Sen kommer Jenny&Simon hit på lunchbesök. Kl 15 imorgon sen ska jag infinna mig på sjukhuset på någon kurs inför sommaren.

Tjingeling!<3


Glada skratt i skåne

Ikväll kom vi hem igen efter två roliga, galna, härliga dagar i Kristianstad tillsammans med Jessica&Henrik. Ett år sen sist vi sågs så var verkligen på tiden! God mat, dryck, sällskapsspel, massa skratt och flams, promenad och äventyrsgolf förgyllde våra dagar. Så kul vi har haft! Får inte dröja ett år tills nästa gång. =) Mathilda gillade sällskapet hon med! Å ja, jag vet Jessica att du är stolt över att du vann golfen, men måste ju då kontra med att jag&Henrik ju faktiskt vann över dig och janne alla tre omgångar på spelen igår! Hihi.

        

<3

När vi kom hem köpte vi med oss mat från en italiensk restaurang vid nyhem. Super fräsch sallad hade dom, med pasta om man ville. Tog räksallad och man fick mycket sallad  och grönsaker och olika sorter inte bara tråkig grönsallad som det oftast bara är på andra pizzerior. Janne tog kebabtallrik, what else!? Och han undrar varför hans mage är påväg tillbaka;)

Nä nu ska jag ta mig ut på en liten promenad, janne fixar lillan för natten, sen blir det nog sängen. Rejält trött idag! Trist väder med, inte blir man piggare för det. Då hoppas jag på lite jobb i veckan med då!!

/Emser

Mot Kristianstad

Idag styr vi vår kos mot Kristianstad för besök och övernattning hos våra vänner Jessica&Henrik. Ska bli kul! Vädret verkar bättre där nere än här.

Jag har jobbat nu två kvällar, tors och fredag. Hoppas på mer jobb i nästa vecka, verkar lite segt ännu en gång. Och kan inte nästa helg heller då janne jobbar sen över midsommar åker vi till Linda, Joel och lilla Elin i Jönköping. De har köpt hus!! Ska bli spännande att se=).

Lite bilder från 6:e juni kommer här! KRAM

            

Föresten har ju glömt att skriva att fröken numera ställer sig själv mot högre stöd. Sängen och soffan. Har hon gjort de senaste veckorna nu. Försöker mot soffbordet osv men kommer till knäna;). Så det är på G här!




4 år tillsammans!

Med den bästa!<3 Idag flaggas det även för oss. Tänk så mycket vi har hunnit med under dessa år. Vi träffades på Frennarps äldreboende, tog ett par månader innan jag insåg att det faktiskt kunde vara något mellan oss. Å tur var väl det att jag hann slänga iväg det där svaret på smset ang en minigolfrunda annars hade herr Erving flyttat till sthlm och då hade jag inte mött mannen i mitt liv. Vi har gjort mycket roligt under dessa år, små utflykter, hyrt stugor och bott på hotell och såklart förlovat oss. Sommaren 2010 kommer vi nog aldrig glömma när vi med vår lilla fiesta körde till Karlskrona. Jag med kraftigt graviditetsillamående och janne som hade inflammation i axlar och rygg. Ändå masade vi oss dit för vi hade ju bokat stuga. Tänkte att det kanske skulle bli bättre med miljöombyte. Men icke. Vilken resa. Men helt klart minnesvärd=). Det största är ju såklart när vi fick våran lilla tjej. Vilken känsla att vara förälder. Även om jag känner mig som mamma så känner jag mig ändå fortfarande som 23 åriga Emma. Som jag var då vi träffades. Tror inte jag ändrats sen vi fick barn. Inte janne heller. Tur det. Att man kan vara både sig själv men ändå förälder till bästa ungen. De andra åren har vi firat på österlen när vi haft årsdag. Men idag har vi bestämt oss för att göra hemmagjord pizza till middag och mysa hemma. Efterätten fixade jag igår; schweizernötskaka med grädde och jordgubbar. Om vädret blir fint ikväll ska vi ta med efterätten ner till grötvik och fika på den där! Just nu är det härligt väder iallafall. Janne vaknade precis, han jobbade natten som var. Tvättar för fullt gör jag och Mathilda men sen, sen ska det firas, både nationaldag och årsdag!

Trevlig 6:e juni på er! KRAM

   




Ny tv, fest och LV6 70 år!

Har hänt lite sen sist jag skrev! Joan kom och besökte oss i onsdags kväll när Jenny hade virkcafé. Åt middag och hade det trevligt. Innan på dagen var vi på stan en liten sväng. Jag köpte bl.a en väska. (som jag funderar på att byta i veckan). I torsdags kom nya tv:n och janne fixade och donade med tv bänken och tvn. Blev fint! Nu är även vi moderna;). Natten tors-fre tillbringade jag på jobbet med madde&Lucy. Roligt gäng men vi hade en "spring natt". Så man var rätt trött när man gick av. Tog mig ändå ut och sprang 5km i fredags när jag kommit upp, sen var det till att fixa sig för avd fest. Träffades några stycken hemma hos Jenny först och gick sen gemensamt bort till marinstugan där festen hölls. Var en mycket trevlig kväll med hawaii-tema, tipspromenad, lekar, uppträdande från avd egna "babushkor" och "Loreen", limbo dansades och god mat och dricka förtärdes. Givetvis blev det lite dans senare med. KUL. Roligt gäng arbetskamrater man har! 

              

Igår begav sig janne upp till regementet vid 10 tiden för att stå vakt när LV6 firade 70år. Jag och Mathilda sov till 10.30 sen klev vi upp. Tur jag inte drack så mycket så jag behövde känna av det. Fixade lite här hemma sen körde vi upp till Lv6 och mötte Jenny, Joan och Simon vid kvart i två. Janne agerade parkeringsvakt och hade  varit snäll och paxat ett nära p-plats till oss. Tittade på när musikkåren spelade, öb pratade och lite sånt. Tog oss sen in på ett fik där inne på området så barnen fick äta och vi fick oss något att dricka. När janne sen kom visade han Joan runt lite bland alla maskiner och fordon. Efter 16 sen körde vi alla hem till oss för lite grillning! Mums så gott. Dock fick vi sitta inne och äta pga det blåsiga vädret. Men ut på promenad gick vi efter maten för att undersöka den nybyggda lekplatsen nere vid Grötvik. Efter lite lek (mest bland oss vuxna) gick vi sen hemåt igen för att fika lite på bärpaj med vaniljsås! Var en mycket trevlig dag/kväll.

             

Idag hade vi tänkt att bara ta det lugnt med film. Jag satte igång att baka blåbär&marsan knutor till lite söndags fika och då ringde jobbet. Så ska jobba inatt på 52:an. Blir inget med den filmkvällen vi planerat. Men man måste ju jobba också!! Varit ledig innan torsdag i 1 vecka. Inte tokigt det inte=).

Nu ska jag äta lite sen lägga mig och vila tror jag. Får se om jag åker och tränar lite styrka innan jobbet. Annars blir det en promenad hemmavid.

Hoppas ni haft en bra helg alla! KRAM från oss

RSS 2.0