Sjukstuga på Mosaikplatsen!

I torsdags när jag kom hem från jobbet hade lillfisen åkt på feber. 39 grader:( Så var bara att ringa Lindis och avboka Jönköping i helgen. Trist, men så är det med barn. Man vet ju aldrig, speciellt inte i dessa tider. Får boka in en ny helg snart.
 
Malin kom och besökte oss i går kväll. Drack te och filosoferade lite och började kolla på film. Men då fick Mathilda problem med magen med, förstoppning. Denna dumma mage! Natten var hemsk. Hon vaknade varje halvtimme, ibland gick det en timme mellan. Krystade men kom inget. + feber på det + ev fler tänder på G. När janne sen kom hem vid 8 imorse fick vi äntligen i henne lite mer panodil som hon vägrat inatt, somnade till sen vaknade hon en timme senare och då kom det rejält, men usch blir så ledsen att hon ska ha det så. Är sen hon började dagis. Ska till BVC i veckan och kolla upp hennes höger fot med som hon vrider konstigt åt sidan när hon står upp, ska även då höra om hennes mage. Vi har testat allt, varmt bad (hjälper ibland) olja, katrinplommon, knäckebröd...
 
Nu har jag testat de här lchf snickerskakorna som jag skrev om för ett bra tag sen. Mycket goda.
 
Idag sov vi till 12.30, fick ju knappt någon sömn i natt. Janne fick stanna hemma sin sista natt pga kass mage. Sprungit på toa x flera i natt som var. Så lite sjukstuga är här allt. Såg att jag hade 20% rabatt på hm som går ut imorgon så tog faktiskt med mig loppan in till stan en snabbis vid 14 för att shoppa lite till henne. Då var hon pigg och glad, varit det hela dagen helt tokig. Men nu har hon blivit lite slö igen och sitter i mitt knä och vill mysa som de föregående kvällarna. Älskade barn!<3
 
Vi hittade en stor gris på Maxi igår. M pekade och skrattade och ville ha den direkt. Klart mamma var snäll och köpte den då=). Är man sjuk så är man! Hittade även disneyböcker, fick två för 50kr. Kostar 80kr st annars. Kap! Men dom får sparas tills hon är lite äldre så de inte förstörs. Lilla damen älskar ju böcker och kan sitta långa stunder och bläddra i sin bokhörna. Men vissa rivs lätt sönder om de inte är kartongsidor.
 
Till dagis. Fick papper till att göra en "jag bok". Kul idé. Så plastar de in dem och fäster ihop dem så kan Mathilda titta i den ibland. Skulle sätta in på personer eller saker som betyder mkt så blev på janne, mig, zorro, morfar Arne, moster Lina, farmor&farfar, morbror Jonas. Sen fick det inte plats med fler bilder så resterande som finns i Mathildas liv, ni är också betydelsefulla;).
 
Puss&kram till er!

Visit i Höör

Ikväll har jag jobbat mitt första pass på Iva själv utan handledare. Men det var lugnt och gick bra. Hoppas på samma imorgon. =) Sen blir det träning efter jobbet. Cyklade spinning förra veckan, var så härlig känsla så lite trist att det inte hinns med denna. Åker ju till Jönköping på fredag efter dagisfotograferingen. Men nästa vecka blir det både styrka och spinning. Får prioritera styrka imorgon, så viktigt för min rygg och mina axlar.
 
Mina hjärtan.
 
I måndags åkte vi ner till Höör för att umgås med pappa och Lina. Stannade tills igår kväll då vi körde hem igen. Pappa opererades i måndags morse för en stor cancertumör bakom höger öra. De tog bort den som var större än en valnöt och tog hud från låret och transplanertade fast. Dock ska de ta om en biopsi på en körtel på halsen som visade oklart men prognosen verkar god, i värsta fall blir det strålning en gång också men som det ser ut i nuläget så blir det inget med det för det inte behövs. Har varit många veckor med oro i magen och många tankar. Tur att operationen äntligen är över! Man har ju bara en pappa, och en förälder i livet. Så är extra rädd om gubben! Var även en sväng inom Malmö för att slinga håret och bli klippt av bästa Molly. Så nu är man fräsch i håret igen.
 
  
Jag och sis satte även en liten blommbukett till mammsen då det den 27 är 9 år sen hon lämnade oss. <3
 
Nu ska jag hoppa i bingen och försöka sova så smått, blir nog spikmattan. Upp efter 05 imorgon och cykla mot jobbet. Har faktiskt tagit mig i kragen och beställt en bra cykelhjälm så nu ska jag se ut som en ful svamp när jag cyklar till jobbet om dagarna, men hellre det än ett krossat ägg om jag skulle falla.
 
Goder natt!
 

Tacos, kladdkaka och massa tjejsnack!

Blev det igår tillsammans med Ninis. Tyvärr kunde inte Jennsan komma. Vi åt tacos så magen svällde, pratade om allt möjligt och konstiga människor, fyllde på med kladdkaksmuffins med mintcrisp och vispgrädde och pratade ännu mer tills midnatt då Nina och hennes vovve Nova begav sig hemåt mot skogarna i Oskarström igen. Var en hel mysig kväll! Tack så mycket fina du!
 
 
Innan på dagen var jag och lilla förkylningen ute på promenad och på lekplatsen. M älskar speciellt sandlådan. På dagis får de knappt henne därifrån. Gulle<3. Var visst en stor brand nere vid hamnen igår på en stor fabrik, katastroflarmet ljöd vid lunch tid igår så då kollade jag på nätet och såg vad som hänt. Fanns risk för explotionsrisk, så bor man 300m runt om där så skulle man hålla sig inne om man kände brandrök. Tur var att det inte blåste hitåt utan mot stan och söder ut över Halmstad. (Menar inte tur så, synd om dem som fick det men tur för oss.) Janne var ju ute i fält hela helgen och de fick såklart uppdateringar om detta då LV6 brukar kallas in. Tråkigt när sånt händer!
 
  
Receptet på kladdkaksmuffinsen kommer här för intresserade;
 
Till 12 muffins:
125 gram mörk mintchoklad
100 gram mjukt smör
1½ dl strösocker
2 st ägg
0,75 dl [45gram] vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Smält försiktigt chokladen, bruten i mindre bitar, i vattenbad eller micro. Låt svalna en aning. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
2. Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, vänd sedan ner i den andra smeten. Tillsätt den smälta chokladen och rör till en slät smet.
3. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, klicka ut smeten. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 min, 175 grader. De ska fortfarande vara lite kladdiga, muffinsarna stelnar i kylen sen.
4. Garnera ev. med någon form av frosting, grädde, bär eller strössel.
 
Receptet kommer frin PT Fas blogg. Smakade de första gången av Malin.
 
Snart blir det promenad med lillan, mannen är åter hemma men ska jobba en natt nu sen åker vi till skåne och hälsar på pappa som blir opererad imorgon, efter jag slutat. Stannar till tisdag kväll. Ska även passa på å fixa håret hos Molly när jag är nere. Behövs verkligen!! Sen blir det jobb igen på onsdag, tors. Första passet som jag ska jobba själv är imorgon. Lite nervöst! Men ska bli kul.=)
 
Grattis till Lindis som fyller år idag! Hipp hurra ses till helgen!<3
 
 

Regn, rusk och ingen sömn

Igår cyklade jag i regn och rusk för att simma en stund innan jobbet som började kl 14. Glömde regnbyxorna hemma och halvvägs dit kom spöregnet och jag var plaskblöt! Tur man sen inte har egna kläder på jobbet så jag fick torra kläder på mig.
 
I natt sov inte lillfisen mycket. Gnäll, magknip, gråt om vartannat. Så blev inget dagis idag och jag stannade hemma med henne. Utan sömn funkar man inte. Janne stack vid halv åtta, då somnade vi lite och sov till 10.30. Men sen bajjade hon när vi kommit upp och då var det bra igen. Så vi har storhandlat och städat i hemmet. Skulle gått till lekplatsen med Aleksandra&Josefine men givetvis började det regna då och regnar som bara den fortfarande. Ger det ett nytt försök imorgon.
 
 
Mammas hjälpreda hjälper till att packa upp<3
 
Ny dammsugare kom på posten idag från Netonnet. Kanon bra!! (Redan testad givetvis).
 
Jag har hållt Mathilda vaken nu under dagen för att hon förhoppningsvis ska sova gott i natt, men nu ser jag att hon sitter i sin matstol och nickar med huvudet och slumrar till. Ska se om jag kan få henne i plurret en snabbis, hade behövts. Sen får hon lägga sig....Verkar dock blivit lite snuvig, hoppas inte det blir mer av det.
 
Sista dagen imorgon på inskolningen sen är det allvar som gäller!
 
KRAM
 
 

Jobb&träning

Dagarna har flygit förbi över helgen och idag på jobbet. Var inom actic efter jobbet idag och tränade lite styrka + kondition. Härligt att vara igång igen. Imorgon blir det spinning med Malin. Ledig imorgon men sen är det jobb igen fram tills fredag. Skrev på papper idag om vikariatet så nu är jag månadsanställd tom 6 Januari till att börja med. Finns tjänster efter årskiftet men är allt det här med omorganisationer så kan inte få något klart besked ännu.
 
 
Vår tösabit har den senaste veckan vaknat ca 2 gånger per natt och är jätte ledsen för hon kastat iväg sin vattenflaska. Så ger man henne den, då blir hon nöjd men sen kastar hon den igen och blir ledsen. Fattar nada. Vissa gånger ger vi inte henne den men hon slutar ju inte gråta. Tips någon??
 


Förra veckan var ju lillisen ledig från dagis då janne var hemma. Så idag var första dagen på dagis på ett tag. Inga problem, hon ville som vanligt inte hem. =)
 
Vet inte vad jag mer ska förtälja... På torsdag beger sig janne på övning med försvaret och jag är då gräsänka fram till söndag. På lördag blir det lite tjejmiddag. Ser jag framemot.
 
Imorgon ska vi hälsa på Jenny&Simon till lunch. Ett litet tag sen vi sågs nu.
 
Hej svej på er!
 

I fredags åt vi först lunchbuffé på restaurang Peking sen köpte vi med oss fika från Skånskan hem. Mummmmms. Min choklad/nöt brownie bara smälte i munnen.
 
 

Vikariat!

Nu är det så! Har fått ett vikariat på 85% fram tills 6 januari till att börja med. Chefen på Iva sa det igår. Först var det ju bara timmar på schema men nu ville de ha mig på vik. Å jag är inte den som tackar nej. Har lärt mig mycket och förvånat mig själv så mycket jag tagit in. Hade bara fått bra lovord sa chefen idag. Kul. Kommer bli bra det här=) Så härlig, lättsam och hjälpsam personal.
 

Mathildis däckade i soffan i tisdags. Andra bilden fick jag på mms av Terese, på oss för sådär 27 år sen=).
 
Efter jobbet idag cyklade jag inom gymmet och simmade i 30min. Kom hem vid 17.30. Var super hungrig så åt rester utav västerbottenost/kantarellpajen jag gjorde i veckan. Mums! Vädret har varit underbart idag så mina två älsklingar har tillbringat större delen av dagen ute, efter en rejäl sovmorgon vill säga;).
 
Imorgon är jag ledig, då ska vi fira att det är fredag med en fika på Skånskan tror vi. Blev aldrig att vi brännde några pengar i tisdags, delade meningar här. Diskussioner om Mathilda behöver en ny höstjacka eller ej. Ni kan ju gissa vem som tycker vad. Tur att man tjänar sina egna pengar så man kan köpa vad man vill. Janne kan ju gärna tro att han får bestämma höhö. En ny söt mössa från geggamoja kom på posten idag med, givetvis tyckte karln i huset att även det var super onödigt och en för dyr möss. Men men han behöver ju faktiskt inte betala. Geggamoja har ekologiska och super bra mössor tycker jag. Bra kvalitet...
 
Jobb i helgen igen. Sen är det plötsligt bara en inskolningsvecka kvar! Inte klokt vad tiden går.
 
Dagens kommentar;
-Emma du kan väl inte ha barn, vad är du? 20-22?
(I min tanke suckade jag....)
 
Hej svej!
 
 

Helgen som var

I fredags var jag på jobbet, kom hem 22. Allt hade gått bra för Malin&Mathilda. Malin är ju en favorit så trodde inte det skulle vara några problem. Mathilda somnade direkt när jag kommit hem, så då satt jag och malle ett bra tag, drack te, fikade och tjattrade om allt och inget.
 
På lördagen åkte jag och lillfis in till stan för att träffa Anna M. Vi åt lunch på restaurang Peking, mycket god buffé med thaimat och sushi. Gick lite i affärer sen avslutade vi med ett besök på pippiparken. Kul att träffa Anna, blir inte så ofta tyvärr. På kvällen sen kollade jag på Twilight breaking dawn när Mathilda somnat. Janne jobbade ju helgen. Åt daimtårta, choklad och mango och drack te. Man får ju göra det lite mysigt för sig även i sin ensamhet;). Längtar efter att få se fortsättningen på Twiight nu!!
 
 
I söndags så var vi ute på en långpromenad och lek i lekparken medans pappan i huset låg och sov. När janne sen vaknat tog vi det lugnt ihop, jag skippade träningen så kollade vi på film på kvällen, beställde pizza och frossade i pecannötpaj till efterätt. Vi såg på en dansk film; Over the Edge. Den var helt ok.
 
Sen igår var det måndag och jag infann mig på en lugn kväll på jobbet. Ledig idag igen, sen har jag jobb ons kväll, tors dag, ledig fredag sen jobbar jag helgen. Nu har jag lärt mig att koppla ihop alla delarna till en respirator. Var inte så krångligt som man tror. Lär mig något nytt varje dag jag är där.
 
Idag hade vi planerat en mysig utflykt med picknick mot laxvik eller någonannanstans ditåt. Men så vaknar man upp till regn och rusk:S. Lutar lite åt att åka å bränna pengar istället på Gekås eller Ikea. haha. Vi får se. Storhandling står på schemat idag med sen skulle jag behöva träna, men annars får det blir ett pass imorgon innan jobbet. På fredag är det spinning som gäller!
 
Måste föresten tipsa om nässelte som rensar ur kroppen! Läste att man skulle dricka 2-3 koppar om dagen i 2-4 veckor. Skulle vara bra mot bl.a eksem. Kroppen behöver rensas ur när man har eksem och andra problem, har jag hört förut. Så jag köpte clipper te med citron smak. Smakade gott och gick lätt att dricka. Och visst försvann mitt handeksem efter dessa veckor. Och att rensa ur kroppen på slaggprodukter är ju aldrig fel.
 
Nu ska jag klä om så får vi se vart det bär idag! KRAM
 
 
 
 

En motionsdag!

Jag och lillan började dagen med frukost kl 10, sen en promenad ner till Flygstaden och Maxi. 6km tur o retur. På em/kvällen sen vid 17 cyklade jag till gymmet för ett styrketräningspass med Malin. Blev inte spinning som planerat då jag fortfarande är lite slemmig i halsen emellanåt så får börja lite lugnt. Cyklade sen även hem och det blev 12km sammanlagt. Så ja idag har jag varit duktig.Nu jobbar janne tills söndag. Jag har kvällen imorgon, så när jag lämnat Mathilda på dagis vid 11 ska jag ut på en powerwalk innan lunch och jobb. Sen passar Malin lillisen imorgon kväll så ska dit och hämta henne när jag slutat kl 22. Tacksamt för de snälla vännerna man har som ställer upp när det kör ihop sig för oss.
 
Två nya ljusstakar och två nya kuddar till sovrummet har flyttat in. (Janne tycker kuddarna är tantkuddar och vill inte ha dom. Tur det är jag som bestämmer då;)). Ett nytt överkasst blir nästa projekt.
 

 
Jisses vad det regnar och blåser ute.... usch. Hösten är väl här nu då....:/ Men den kan vara mysig den med, men fina dagar då tack!

Intensiven

Ja. då har jag haft två pass på inskolningen på IVA. Har dock en del kvar, inskolning på iallafall 3 veckor sen några pass på UVA (uppvaket) med. Jag kan säga vad jag tycker detta ska bli kul!! Har varit med om så mycket redan. Vilken skillnad det är från en avdelning, med arbetssätt och rutiner. Personalen är jätte välkomnande, trevliga och lär gärna ut. Läkarna är hjälpsamma de också. Tänk att jag fått en sån chans att utvecklas. Efter inskolningen får jag schema, önskade 85% tror det blir lagom.
 

Min nya dräkt. Den vita är ett minne blott...
 
Jenny&Joan var så snälla och passade lillan igår kväll då vi överlappade varandra på jobb. Slutade 22, körde och hämtade henne hos dem, hem, la oss, sov sisådär. Mathilda är lite förkyld så gnällde lite och sov lite oroligt. Men hon är pigg så hon kan gå på dagis. Men pigg var varken hon eller jag imorse. Hade så dåligt samvete när jag skulle väcka denna sömntutan vid 06 snåret. Men hon kvicknade till så fort vi kom innanför dagisets dörrar. Och när janne hämtade henne vid 15 ville hon som vanligt inte hem.=)
 
Imorgon har jag ett kvällspass till sen ledig på torsdag, då blir det ett spinningspass på Actic, förhoppningsvis med Malin. Körde inom idag efter jobbet och tecknade ett årskort. Nu är det verkligen dags! Köpte ett MAX kort eftersom det var ett erbjudande via landstinget. 299kr/mån och då kan jag träna på alla Actic i Sverige. Vi har ju ett Actic här ute vid flygstaden med, skönt att variera lite. Även om Actic vid Simhallsbadet nog är bäst.
 


Lite kvällsgott. Ny smak från Marabou med majs. Helt ok. Smakade bara en rad, för nyfikenhetensskull;). Andra bilden är en trött mor&dotter som ingen nog missar! Kollade på Kristallgalan ikväll.
 
Nä nu väntar duschen! Tjingeling på er!

Shopping, lila och kräftor

Igår tog jag cykeln till stan för att möta upp min kära vän Malin för lunch och shopping. Jag köpte lite baskläder till lillan som hon kan slita på på dagis. Lila byxor, lila tröjor, svarta tights och halksockar på H&M. Hittade en marinfärgad stickad tröja med glittertråd i på Lindex till mig själv. Sen köpte jag fina servettringar för endast 40kr på Tigr och lila servetter. Var nog det. Kul, var ett tag sen jag shoppade loss lite. Hade kunnat köpa ännu mer, speciellt till lillan men får ta lite i taget så man inte ruinerar sig;). Hon lider ju inte brist på kläder direkt men är ju bra å ha extra. (Ska stryka på de fina namnlapparna ikväll som vi fick i veckan som jag beställt för dagis. Bäst å ha det så inte kläder förväxlas.) Vi intog en god lunch på Brooktorpsgården igår, tog räksallad. Den är så god där.
 
 
 Sen cyklade jag hem när affärerna stängt, dags att fixa lite inför kvällen då Nina&Mathias kom hit för lite kräftis. Vi fick för oss i torsdags att vi skulle ha en liten kräftskiva  i helgen då janne slapp jobba då som planerat, så skickade ut inbjudningar till 4 par, tyvärr kunde inte de andra pga förkylningar och annat. Men kul att N&M kunde! Var en mycket trevlig kväll.=) Tyvärr glömdes kameran bort så blev inga foton på paret och deras lilla vovve Nova som var med.
 
 
 
 
 


 
Fick en supergullig kasse med smultrondroppar och en stort doftljus av paret.
 
Pecannötpajen som jag gjort till efterätt är jättegod! Vet inte om jag lagt upp receptet innan men gör det igen för intresserade. Serveras med vispad grädde till. (Kommer från matplatsen.)
 
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten

Fyllning
125 gr smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter (grovt hackade)

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vispad grädde.

 

Föresten vet ni!? Jag har fått jobb på IVA på sjukhuset. Börjar min 3 veckors långa inskolning imorgon:S Nervööööös. Blir vikariat i höst, så j*kla gött att få gå på schema. Men är lite läskigt med allt nytt, alla apparater och nya sätt att jobba på. Men de verkar jätte trevliga så ska nog gå bra. Ska även gå inskolning på UVA sen också. (Uppvaket.) Kommer lära mig massor!! En sån chans kommer inte när som helst. Båda mina chefer hade lämnat suveräna referenser och Berit på 52:an sa i fredags när vi sågs att hon nästan börjat gråta när de ringde för hon ville ha kvar mig hos dom. Fick en stor kram av henne. Hon är så underbar. Och jag blev så rörd. "Jag kunde ju inte ljuga om referenserna så jag var ju tvungen att berätta hur bra du är" sa hon. Ååå kommer sakna båda avdelningarna. Men kanske kommer tillbaka dit, vem vet. Om det inte blir tjänst efter vikariatet. Annars får jag komma upp och hälsa på. <3 Allt jag kan har jag lät mig hos dem. Har fått en sån bra början, nu blir det nya utmaningar! Aldrig blir man fullärd.

KRAM


RSS 2.0