Begravning

I onsdags åkte jag ner till Skåne för begravning av min kära moster. Hämtade upp Lina i Helsingborg på vägen ner. Begravningen var fin och personlig. Iréne var inte medlem i kyrkan så det var en borgerlig begravning i kapellet i Eslöv. Irénes humor kom med i talet som hölls. Hon var alltid glad, skrattade och hade sån humor!! Två låtar spelades som hon själv valt;
 
Wilmer x - vem får nu se alla tårar
Elvis Presley - are you lonesome tonight (laughing version)
 
Finner inga ord. Vila i frid moster. Du är så saknad.<3
 
 
 

Soliga dagar och förkylningstider

Igår när jag slutade jobbet blev det till å köra hem direkt då Janne blivit inringd av försvaret för beredskap. Så jag och Mathilda lämnade honom i går eftermiddag på regementet och imorgon fm kommer han hem igen. Igår kväll åt vi choklad och hade mysigt. Sen kollade jag på film när loppan somnat. Såg på en svensk ; "Ego." Helt ok. Föresten så var vi inom Maxi på vägen hem sen och när vi kom ut hade jag helt fått hjärnsläpp efter vart jag ställt bilen. Så jag frågade Mathilda om hon mindes och det gjorde hon minsann och visade sin mamma direkt till bilen. Är en stor parkering och bilen stod en bit ner men hon visste. :)<3 Minns att mamma brukade säga att jag alltid visste vart bilen var i den åldern men man tänker ändå inte att en sån liten människa ska minnas det.
 
Idag när fisen vaknat (vilket blev sen fm då natten var jobbig för henne med sin förkylda näsa,) Gick vi ut i det fina vädret bort till en av lekplatserna i närheten där vi lekte i över 1h. Sen tog vi en långpromenad, hem och åt, städade, Mathilda badade länge och sen gjorde vi chokladbollar till kvällsfikat. Mums! Att dom små kan ha så mycket energi trots förkylning. Men hon har ingen feber eller så som tur är. :)
 
 
 
 
Just nu kollar jag på tv, "Förtrollad" med Patrick Dempsey, Amy Adams och Susan Sarandon. Den är snart slut och känner mig inte så trött så får se om det går något annat efter denna.
 
I onsdags var jag ledig, då var Malin här och hälsade på. Vi åt laxbiffar med potatis och kall sås. Efterätten blev knäckig äppelpaj med vaniljglass. Mycket god. Receptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens blogg. Smaskens! Nu går det ju mot höst vilket jag tycker är mysigt. Mycket tända ljus och god fika. Dock i lagom mängd såklart efter sommarens viktuppgång;).
 
 
Vår kloka, fina flicka. Det finns ingen som du.<3
 
Hoppas ni har en trevlig helg där ute! KRAM
 

Ängelholm

Lite bilder ifrån måndags då vi var i Ängelholm på hembygdsparken. Jätte fin dag, trots lite regn. Ren, fräsch park, bra lekplats, häst&vagn, andra roliga djur att titta på, promenad i "pytteskogen" och bra ställen att äta sin medhavda fika på. Fanns även 3 museer men där kostade inträde så vi var för snåla för å gå in där;) Tummen upp! Dit åker vi fler gånger. Tog ca 50min dit.:)
 
 
 
 
 

Då håller vi helg

I morse gick jag av efter 2 nätter på bästa IVA. En av nätterna hade vi hlr som dessvärre inte gick som vi ville. Har träningsvärk efter som bara den. Man tror inte det är så jobbigt som det är. Svetten rann på oss alla så vi fick byta kläder efteråt för man var helt genom blöt. Tråkigt bara när liv inte går att rädda alltid....
 
Vad har hänt sen sist?! Vi har varit på busfabriken och busat, var där tidigare i veckan när jag hade en dag ledigt. Så kul vi hade:) Även vi "vuxna." Vi busade, hoppade, åkte rutschkana m.m. Sen har jag mest jobbat denna veckan, ledig nu i två dagar. Imorgon är planerna att vi ska på utflykt ner till Ängelholm och besöka hembygdsgården där det ska finnas både lekpark, liten djurpark och olika museum från förr. Så vi ska packa matsäcken och bege oss dit när vi vaknat. :) Hoppas på ok väderlek bara.
 
 
 
Ikväll har vi varit ute på promenix till lekparken vid havet, handlat och precis stoppat i oss massa tacos! Så gott men sååå mätt man blir. Nu blir det soffläge, sen lite choklad och film. Vi ska se klart en film som vi började se i onsdags men som jag somnade ifrån då jag jobbat 7-16 efter att ha haft 3 nätter förra helgen och bara en dags ledigt emellan. Det är rätt strängt med rotationsjobb ibland, speciellt efter korrigeringarna på schemat. Alla måste ju ge å ta.
 
 
 
Föresten så var ju pappa här och passade lillan förra helgen när vi båda jobbade. Det hade såklart gått bra. Han är så kreativ min pappa, tro det eller ej. De hade ritat, målat, lekt med lego, varit ute på lekplats, lekt café mm. Mathilda fick en låda med klossar av pappa när han kom som hon blev så glad för. Sov länge gjorde hon med så han verkade nöjd morfar Arne:)
 
 
 

Vila i frid älskade moster och gudmor

 
Moster/gudmor och jag på mitt dop 1985.
Moster och Mathilda i Juni 2011.
 
I söndags morse den 11/8 somnade min moster Iréne in. Efter en tids kämpande mot cancer mår hon bättre där hon är nu. Iréne var min mammas stora syster. Dom delade allt ihop, skrattade alltid när de sågs. Iréne sa till mig för något år sedan när vi pratade om mamma att "Hon var ju min lilla syster, jag saknar henne fruktansvärt mycket varje dag. Vi skulle ju bo tillsammans när vi blev gamla och ta promenader med våra rollatorer och skratta varje dag med våran sjuka humor." Tyvärr blev det inte så, men nu är de tillsammans i alla fall och vakar över oss där på "andra sidan". Iréne var en kvinna med mycket humor och var alltid glad och hade nära till skratt. Hon var pysslig och kreativ. Hade god hand med växter. Älskade hundar och hann ha 5 stycken under sitt liv, 4 goldenretrivrar och en flatcoted retriver. Hon var den som tog sig an mig och Lina när mamma gått bort, ringde och kollade hur allt var, fixade julpyssel/bak varje jul hemma hos henne, gav oss varsin bok som vi skulle fylla med minnen om mamma eller saker vi ville säga till henne. Hon var omtänksam och älskade sina 5 barn av hela sitt hjärta. Hon gjorde allt för dom. Är det inte konstigt att alla goda människor går först? Är dom för goda för detta livet kanske.... ?
Vila i frid fina moster och ge mammis en stor kram från mig<3 Vi ses igen när tiden är inne.
 
Iréne blev 57 år.<3

Sol & regn

Igår hade jag en ledig dag och solen sken. Malin kom hit vid 13 tiden då åkte vi längs kustvägen ut mot Göstas, en restaurang utmed havet och åt lunch. Janne sov då han jobbat några nätter. Efteråt tog vi oss ner till havet vid ett naturreservat där Malin varit innan. Mathilda badade och vi solade. Underbart väder! Sen avslutade vi vid Särdalskvarn på hemvägen där vi köpte lite te&saft och tog en fika. Jag fikade på pecannötscheescake som var super god! Mathilda fick en chokladboll som hon åt i ett nafs till Malins förvåning:) och Malin tog en smulpaj med sommarbär. + i kanten till Särdalskvarn som hade en liten lekhörna ute på gräset till barn. Där satt Mathilda och var nöjd! Hon blev lite väl busig inne i butiken ett tag så jag blev lite nervös att hon skulle välta hela stället;)
 
 
 
 
 
Idag är jag också ledig men nu vräker regnet ner. Fast det gör inget för då har jag passat på att tvätta och städa och så har vi storhandlat. Allt sånt som måste göras. Janne vilar lite nu då han ska jobba tre nätter till. Jag går på min natt 1 av 3 imorgon kväll. Då kommer pappa/morfar upp och ska passa lillan över helgen. Vi såg föresten en bra svensk film igår kväll jag och min Habib; "Bäste före". Se den!
 
 
 
Är så glad över min lilla familj. Även om vi ibland går varandra på nerverna och även om allt inte alltid är en dans på rosor så skulle jag inte byta detta livet mot något annat i hela världen.<3
 
"Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som  får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig  hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela  livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när  stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen  gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och  vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När  som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar  säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då  ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag."
 
-Sonja Aldén Du är allt"
 
 

Bröllopsfest i Norge

I fredags fm åkte vi ner till Helsingborg för att lämna Mathilda hos Lina&Andrée. Det var Andrée som tog emot henne då Lina jobbade till 14. Han var snäll och körde oss till stationen där bussen gick ifrån. Mathilda vinkade av oss och verkade nöjd med att åka iväg med Andrée mot Lund för att hämta moster på jobbet. Jag däremot började gråta när de åkte iväg. Dessa känslor! Janne skrattade lite åt mig, men var så jobbigt att se henne åka iväg, mammas lilla tös. Men visste ju att hon skulle ha det bra där och OM hon hade. Hon hade varit på kalas, ätit mjukglass, på tropikariet och fått ett fint pussel, på skånes djurpark mm. Så henne gick det ingen nöd på;). Hon var så glad så när vi kom och hämtade henne i gårkväll. Älskade unge<3.
 
Vi anlände i Oslo på fredags kväll vid 19 tiden. Björn hämtade oss och körde oss hem till dem där vi skulle sova under vår vistelse. Alltid trevligt att bo med Hanna&Björn. Vi 4 och våra matorgier haha. På lördagen sen var det dags att fira fina Jonna&Michaels bröllop med en fest. Först lunch med super god catering mat och fotografering av även alla gäster. Vi fick ett roligt häfte till bords där det var bilder och stod lite om alla gäster. Jonna var vacker som en dag såklart:). Bröllopstårtan var jätte fin och god. Fint par det dära. Kvällen sen bestod av ännu mer fest och mat då den närmsta familjen bjöds på 3 rätters inne i Lilleström på en italiensk restaurang. Mums säger jag bara. Var sååå god mat och dryck. TACK för en fantatisk fest för att fira ert bröllop Jonnanas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Skallrar det i livmodern" sa Hanna när jag höll i deras nytillskott Alexander haha. JA lite kanske:)
 
 
 

RSS 2.0