Recept på brownies
Recept:
500 g socker
240 g smör
4 ägg
150 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
180 g mjöl
200 g mörk choklad
Börja med att ta fram en form som är 20 x 30 cm och klä formen med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg värme & häll i sockret, låt sjuda på svag värme under omrörning i 2-3 minuter tills sockret smält en aning. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, kakao, salt, bakpulver & vaniljsocker. Häll i smör- och sockerblandningen & rör till en jämn smet. Tillsätt mjölet & rör om. Hacka chokladen grovt & blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåp. Låt kakan stå minst 6 timmar innan du skär den i bitar. (Kakan blir godare ju längre den står i kylen).
Riktigt goda, men riktigt mäktiga. Räcker med mindre bitar:)
Receptet hittade jag på matplatsen.
Kommentarer
Trackback