Dadelscones

I går kväll var familjen Ryberg/Lundberg här på besök. Potatisgratäng och fläskfilé bjöd vi på och banan offe pie till efterrätt. Flickorna smaskade på lördagsgodis och popcorn samtidigt som de tittade på film i Emilias ipads. (Vi har ingen surfplatta än, funderar på att köpa en, kan kanske vara bra att ha när vi är på långturer på vägen så Mathilda kan titta på film och spela lite spel.) Var en trevlig kväll. :)
 
 
 
 
Idag tränade jag innan janne skulle till jobbet. Sen körde jag och Mathilda honom dit, hem och duscha och äta sen kom Malin och vi gick ut på en härlig promenad. Var riktigt vår väder ute idag. Stannade till på en lekplats på vägen hem så Mathilda fick leka lite. Bakade till super mumsiga scones när vi kom hem, helt glutenfria då vi båda försöker äta glutenfritt. (Magen mår så mycket bättre.) Hittade ett recept på Annika Sjöös sida. Kommer definitivt göras igen. 
 
 
Fina tulpaner och ett gulligt kort av Malin. <3 Och ett pussel fick Mathilda som vi satte ihop ikväll. 
 
Recept
Mixa följande ingredienser i en matberedare:

10 st urkärnade dadlar
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 msk kokosmjölk

Klicka ut 4 sconesklickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i ca 10 min. Sen blir de så här fina och ljuvligt goda.
 
En sats blev lite snålt till två personer, speciellt om man är lite hungrig. ;) Så vi dubblade satsen och det blev lagom. Super goda alltså och inte jobbigt mätt i magen. Nästa gång ska jag testa att blanda i hackade hasselnötter tänkte jag. Blåbär kan nog också vara gott. 
 

Alla hjärtans dag, besök och magsjuka

Rubriken sumerar rätt bra senaste veckan. I fredags på alla hjärtans dag så jobbade janne dagtur. När han kom hem överraskade jag honom och M med varsin goodiebag med lite kul i. Janne fick en outside tidning med äventyr och choklad, M fick choklad inslaget i en påse med rosa snören, en bok och my little pony klistermärken. Mathilda blev nog gladast. :D Hon älskar att få presenter, vilket barn gör inte det? (Vuxna med kanske för den delen;)). Sen jobbade jag natt till i lördags. Vi hade bara postoperativa patienter på IVA under natten och den sista gick kl 01.00 sen hade vi ingenting att göra..... så dagen efter ringde jag och frågade om flex och det fick jag. Inte en enda patient då heller. Så på lördag kväll mös vi med film och godis i soffan. Sen i söndags vid 14 tiden kom Linda, Joel, Elin och bebis Elsa på besök över dagen. Hunden Zigge var också med. Först var töserna blyga för varann som vanligt men när det släpper leker de så himla fint. Skrattade och hade sig. Så kul att se! Fina flickor. Var mysigt att ses. Om någon vecka flyttar familjen till Västerås så blir en lång bit emellan. Men någon träff per år borde vi få in med ordentlig planering. 
 
 
  
 
Natten till i måndags vaknade vi av att Mathilda grät hystersikt i sitt rum. Kom in dit och ser att hela hon är full av spya, hela ansiktet och håret med. Stackars liten! Så det var bara in i duschen med henne, janne sprang ut i tvättstugan och tvättade alla sängkläder sen började en natts vakan för mig på Mathildas rum. Hon spydde flera gånger sen hade hon uppehåll rätt många timmar sen kom två omgångar till. 40 graders feber hade hon. Som tur var åkte varken jag eller janne på det. Janne är känslig för magsjuka så jag sa att jag har hand om henne så han slapp åka på det igen. Dock var det rätt skönt i onsdags när janne var ledig och jag kunde åka iväg och handla och träna lite efter att ha varit instängd i karantän flera dagar. Hon mår bra nu, ingen feber och inte kräkts sen i måndags em, förutom vällingen som kom upp i tisdags men tror det blev för mycket för hennes tomma mage. Men hon har varit så fruktansvärt slö och trött och det är först idag hon piggat på sig lite och varit uppe lite och lekt och pratat som vanligt. Men maten går det långsamt med. Men lite har hon ätit så det kommer ju. Dock fick vi tvinga i henne vätskeersättning i veckan för hon drack knappt heller och var jätte torr i munnen, läpparna och allt. Hon blev ledsen varje gång vi gav det men vad ska man göra. Är ju livsfarligt om de små börjar torka ut. Hon hämtade sig snabbt med hjälp av den. Kokte egen med vatten, socker och salt. 
 
Nu i helgen är jag ledig, janne jobbar. Dock slutar han 15,30 imorgon och på kvällen får vi besök av Malin R, Kristian och Emilia. Ska äta gott och umgås. Ska bli trevligt. :) Sen på söndag ska jag träna innan janne ska till jobbet och så kanske jag och lillan ska umgås lite med Malin (malle). Fika och promenad har vi pratat om. 
 
Mathilda fick ett fint brev på posten idag av bästa kompisen Elin. Ett kort med Zorro på som hon säger och en pixi bok. Hon blev så glad. :D
 
 
Trevlig helg! 

Knivar är farliga

Nu var det ett tag sen jag skrev sist. Tiden rinner iväg. Helgen som var bestod av jobb, i måndags var jag ledig tillsammans med janne. Men då stod det handling och städ på schemat. Men skönt att ha det gjort. Jobbade natten till idag sen är jag ledig imorgon igen. Då ska vi på bamsegympa bl.a. Ska även träna under fm. Skulle tränat idag med men råkade slinta med kniven innan idag och skar mig rakt in i handen mot benet. Blödde en del och blev svimfärdig. Janne skällde ut mig då han alltid tycker jag är så slarvig med knivar tydligen. När han blir rädd låter han som en arg varulv. Men tur då att han plåstrade om mig och köpte hem strips så vi kan tejpa ihop det. Vi åkte sen en sväng till Stadsbiblioteket så M fick leka lite. Hon älskar att vara där. 
 
Igår var jag hos Malin, vi gick promenad och köpte med lunch hem till henne och varsin semla ifrån Feldt´s konditiori som gör ekologiska bakverk och allt utan en endaste tillsats. Måste handla mer där. Så värt pengarna!
 
I veckan skickade vi ut våra bröllopsinbjudningar. Så nu behöver vi inte hemlighålla det längre för vår familj. Men tänker inte säga nått på jobbet, vill inte folk ska veta. :)
 
 
Nä nu ska jag smaka på mina nybakade knäckebröd. Har bakat dom förut och de är sååå goda och super enkelt.
 

Du behöver:
o5 dl Sesamfrön
0,5 dl Linfrön
2 dl Majsmjöl
3/4 dl Solroskärnor
1/4 dl Pumpakärnor
2-2,5 dl kokande vatten
0,5 dl Olivolja
Flingsalt

 

Så Gör Du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Häll i allt utom vattnet i en bunke.
Koka vatten & häll i de ( jag hade i mellan 2 & 2,5 dl kokande vatten ).
Rör ihop allt till en geggig deg/smet.

Jag hällde sen ut smeten på ett bakplåtspapper,
( jag har en såndär mindre plåt med höga kanter och fick då dela smeten/degen på två )
la ett till bakplåtspapper ovan på och kavlade på de tills smeten är så tunn som möjligt.
Sen kom jag på, när jag skulle grädda andra plåten,
att med hjälp utav en pizzaslicer, försiktigt ”slica” den storlek jag vela ha på fröknäckena.
Då var de bara att lätt bryta dom i fina bitar, när knäcket svalnat 
Så ett tips är alltså att ”slica” degen innan ni gräddar den 

Strö på flingsalt .
Skjutsa in i ugnen i ca 45 min, tills knäcket fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna.

 

Ledig dag

Jag har jobbat sen i torsdags, ledig i dag sen jobb igen. Ansökte om semester eller flex imorgon då vi låg en + på uskor men det gick inte för någon blev visst sjuk. Typiskt. Dock har vi fått en förkyld Mathilda här hemma nu ikväll som får stanna hemma från dagis imorgon då hon även har feber. Janne jobbar kväll och jag dag så vi har bestämt att dela på vaben så jag kommer hem tidigare å han börjar lite senare.
 
Idag var vi ute i det fina vädret i 2h. Gick nerom grötvik, så vackert där nere. Stannade till en liten stund på lekplatsen också påvägen hem så lillan fick leka av sig lite. 
 
 
   
 

RSS 2.0