En del jobb

Men i söndags var jag ju ledig så då var vi hemma hos våra vänner Jenny&Joan och lilla Simon på middag. Joan är ju en super kock och maten vi får där är aldrig fel.;). Tonfiskpaj, och sen varm fruktsallad med glass till efterätt. Var en mycket mysig kväll som alltid!

I måndags tränade jag på gymmet sen jobbade jag kväll på 52;an, igår kväll på 53;an, idag även på 53:an och sen tors-fre dag där också. Sen ihelgen ska janne på utbildning med försvaret sen ska de ut på kvällen. Då kommer lilla syster och gör mig och Mathilda sällskap. Ska bli så mysigt<3. God mat och massa snack står på schemat as usual.

Var på massage igår innan jobbet för mina problem i axlar och nacke. Tror det lättade en del. Ska se om en vecka om det behövs ännu en gång. Det beror mest på belastningen på framsidan (bröstmuskeln) då man bär runt på sin bebis en del;). Men inget man kan undvika, mer än att jag ska träna baksidan av rygg och axlar mer än fram. Ska mest stretcha framsidan sa hon. Så det ska jag börja med mer. Imorgon ska jag försöka ta mig ut på spåret efter jobbet! Gick en tur där idag men imorgon är det jogging som gäller. Eller så kör jag i gymmet får se... Träning iallafall=).

Idag fyller min papps 55 år!! Hipp hipp hurra!

Den vilda babyn!

Har huserat i vår lägenhet under helgen. Överallt och ingenstans är hon och snabb som attan=) Kryper gör hon inte men hon har hittat andra sätt. Drar sig framåt i racer fart till sladdar, lådor, väskor ja ALLT ska undersökas. Och säger man "ajabaja" skrattar hon och tittar busigt på en och antingen slutar hon eller så ignorerar hon vad man sagt och fortsätter. Liten envis tjej! Men kul är det att se hur hon utvecklas även om jag igår var lite svettig efter allt spring så tillsist satte jag lillan i vagnen och gick ut på en promenad haha. Det gillade hon. Sken som en sol och tittade sig nyfiket omkring. Hästarna var intressantast tror jag allt!

  


Slagen hjälte<3

Bilder från i fredags när vi var på lekplatsen och kisen Zorro var med=)

  

Nu ska vi slänga i en maskin tvätt sen ut på en promenad. Ikväll blir det ett besök hemma hos Jenny, Joan och lilla Simon.

Trevlig söndag på er!



Hälsningar från ditt barn

Var inte rädd för att vara bestämd.
Jag föredrar att veta var gränserna går.

Lova ingenting om Du inte kan hålla det.
Då förlorar jag förtroendet för Dig.

Ge inte efter när jag provocerar.
Då söker jag bara efter fler lättvunna segrar.

Rätta mig inte inför andra.
Jag kommer att lyssna mycket bättre om
Du talar med mig när ingen hör på.

Fråga mig inte varför jag gjorde så dumt.
Jag vet faktiskt inte.

Påstå inte att du är ofelbar eller perfekt.
Det orkar jag inte leva upp till.

Kom ihåg - jag lär mig mer av en förebild
än av en kritiker.

Söta äggkoppar

Hittade jag på ö&b idag! 5kr/st.


Nya formarna!


Morot&keso lasagne i rosa formen från Gekås!


Fetaostpaj med soltorkade tomater och rödlök!

Längtar tills vi ska till Gekås igen över påsken så jag får köpa några till. Är kär  dessa fina formar. Kostade runt 49kr st har jag för mig. Som hittat!


Nattjobb och grått väder

Idag vaknade jag upp till grått väder. Jobbade natten i natt på avd 52. Satt vak. Var rätt jobbigt faktiskt. Mest det att hålla sig vaken när man sitter still. Men det gick bra ändå. Mådde lite sisådär när jag kom hem, huvudvärk och illmående men det mesta var borta när jag vaknade. Är dock hellre ute och jobbar på golvet när det är nattarbete faktiskt. I sommar har jag 8 veckors schema på natt på 53:an. Det ska bli härligt, lite mer tid ledigt och slippa "stressen" på dagen även om jag gillar dagspass med och allt det sociala. Men kommer jobba 68% som deras nattjänster är på och det känns bra, prioriterar min lediga tid mer än pengarna just nu=). Bara man klarar sig. Har precis kommit hem från en timmes promenad med min lilla solstråle till barn. Mitt i detta tråkiga väder finns denna glada, busiga lilla varselse och skiner upp vilken grå och trist dag som helst. Hon får mig alltid på bra humör<3.



I förra veckan fick vi beskedet att jannes syster Heidi och micke ska skilja sig. Kom både som en "chock" men ändå inte. Tycker det är tråkigt att det blir så men samtidigt så är det sånt som händer, att folk går skilda vägar. Men det kan inte vara lätt! Dock finns det oftast två historier om hur det hela gått/går till. Hoppas iallafall att allt löser sig till det bästa för hela familjen och att det blir bra i slutändan. Tänker mycket på er!

Nu är jag ledig fredag och lördag iallafall. Janne går på idag och av på söndag. Kanske att jag får sitta vak natten till måndag om vaket kvarstår. Ska få besked i morgon. Annars jobbar jag tis,ons nästa vecka som det ser ut änsålänge. Ska på massage på tisdag innan jobbet med. Hoppas man inte blir för slö efteråt.

Glömt lägga upp bild på mosters namnsdagspresent till lillan som hon fick nere i Höör.


Å på tal om presenter. Snart är det påsk! Och givetvis ska våran skatt få sitt första påskägg! Har inte bestämt ännu vad som ska finnas i det. Någon som har något bra förslag?! Å i påsk kommer även Jonna, Michael och Oscar hit. Ser vi mycket framemot=)!

Nu ska jag börja grädda lite amerikanska pannkakor tänkte jag. M sover i vagnen i hallen nu efter vår promenad. Kan hon behöva då hon inte vilat så mycket under dagen enligt pappan i huset.

Jan AC Erving i veckan;
-Det har läckt något i kylen!
Stänger kylskåpsdörren och går därifrån. Väntade på att han skulle torka upp det men det verkade ha glömts. Så när jag sen pysslade i köket tog jag tillsist trasan och torkade bort coca colan som läckt ut.
Ibland undrar man vad de där karlarna tänker?!

Jag ska inte klaga, har en man i detta hus som diskar och tvättar utan problem. Men sådana saker som att tex se när badrumsvasken behövs torkas av existerar inte så ofta. Inte så fräscht med diverse ludd från handdukar, katthår eller skäggstubb där va? Men ja, ingen är perfekt!;) Å vad jag hört är detta ett vanligt dilemma bland dessa varelser!

KRAM

Nya favorit grimasen!


Fick bilden i helgen av Janne när jag var på jobbet!! Så kan hon också se ut numera=)

Jobb och kalas!

Var några dagar sedan jag skrev sist! Har jobbat lite grann och sen var vi i skåne på kalas söndag kväll och åkte hem igår kväll. Åt pappas goda smörgåstårta i söndags och syrrans goda morotskaka och kladdkaka till efterätt. Jag fick även jätte fina presenter av lillis. Ett halsband med ett hjärta och namnet Mathilda gjort av bästa Ann! Produkter från the bodyshop och ett super gott grönt fruktigt te. Smakar och luktar godis=) Mona hade även köpt en fin blomma (påsklijor) i en söt kruka.

     

I går (måndag) var vi och besökte lilla syster innan hon började jobbet vid 14. Alltid mysigt att ses!! Vi har åter igen lite planer på att kanske flytta neråt. Vi får se till hösten hur det blir och vart det finns jobb. Mycket beror ju på det. Får jag jobb i stan så stannar vi ju ett tag till såklart. Sen gick vi en lång promenad i skogarna i Höör. Var ute i ca 2h. Härligt! Dock lite blåsigt Sen mötte vi upp pappa när han slutat jobbet och gick hem till honom igen där vi åt rester av smörgåstårtan. Stannade till 19.30 ca sen styrde vi färden hemmåt. Alltid skönt att komma "hem" lite grann. Får se när vi åker ner nästa gång. Lina kommer kanske upp sista helgen denna månad och sen ska vi ju ha kalas för lillan 1 eller 2 maj. Men kanske att jag och lillan åker ner helgen i April när janne jobbar. Så man får umgås lite mer med mormor och morfar också. <3 Det sköna var att lillan sov hela natten i Höör. Har varit lite si sådär den senaste veckan. Hon vaknar då oftast en gång, får välling sen somnar hon om och sover till 9 ca. Och det är ju bra ändå, men tror det är tänder eller något på G för det grötvägras lite här också. Hon är inte sig riktigt lik på dessa punkter;). Men annars en go och glad unge som vanligt. (Varvat med liiiite gnäll när saker och ting blir tråkigt).

     

Ha en bra dag gott folk! Här ska det pysslas med diverse, och hoppas lite på jobb! Ska även ringa och boka tid för massage. Har haft ont i axlar och nacke i 2 veckor nu igen. Tror jag lyft fel på jobbet. Så ska boka på sjukhuset där man har rabatt som personal och kanske be om en bra axel övningar på gymmet med. Kanske jag kört för tung belasting där med efter att jag hade ett långt uppehåll. Inte tränat alls förra vecka för jag inte vågat.

KRAM

Tjejkväll och ledig dag

Gårdagskvällen hemma hos Kristina var mycket trevlig! Prat och skratt om allt möjligt. God mat! Kristina fixade varmrätten som bestod av fransk fiskgratäng med potatis. Jag hade vitt vin med mig och Natalie stod för den goda efterätten; choklad tårta.

 

Idag har vi vilat, stor städat, tvättat, gått en lång promenad. Blev inget öppnis då lillan somnat till precis när vi skulle gå. Aleksandra och Josefine skulle också med men Josefine hade också somnat samtidigt så nä vi ger det en ny chans nästa vecka istället;).

Pratade med fina Carro ikväll. Datum för sthlm ska nu bestämmas. Längtar tills vi ses, var för länge sedan nu. Massa gamla minnen kom vi in på ikväll från gymnasiettiden. Haha galet!

Nu ska vi inta bingen, jobb imorgon för min del t.om söndag. Längtar efter min familj i skåne. Vill bara det ska bli Söndag NU!

Tjingeling!


Chilla med pappa och titta på Revenge, det är grejjor det!

Mathilda dagen!

Mathildis namnsdag idag! Fick en liten gul klänning i present. Hon gillar gult=). Speciellt giraffer dock. Kom ett kort på posten också från gammelmormor och gammelmorfar.
Underbart väder idag! Har varit ute på en lång promenad i fm. Stannade till för att gunga lite också. Nu ska jag gör mig iordning för möte med "glada gänget".


  


A hard working woman

Ja så känns det idag! Jobbat 5 pass på raken nu. En välbehövlig paus blir det nu i två dagar! Sen är det jobb 3 dagar över helgen, sen på söndag när jag slutat blir det hem om och fixa sig, sen styr vi forden ner mot Höör för kalas för lilla syster där vi stannar tills måndag iallafall.

Igår efter jobbet mötte jag upp min lilla familj i stan. Ett besök hos Jenny&Joan stod på schemat. Fick äntligen träffa deras lille prins; Simon. En liten gullunge. Skönt att allt gått bra och de verkar redan vana vid föräldrarrollen=). Mathilda ville gärna pilla och ta lite i Simons hår. Hon trodde nog hon kunde röra vid honom som vid Zorro;).

   

Imorgon väntar en långpromenad med lillan medans pappa janne ska sova. (Jobbar en enkel natt nu.) Hoppas på fint väder! Sen på kvällen blir det tjejmiddag med Kristina&Natalie. Ser jag framemot!
På torsdag lutar det lite åt öppna förskolan igen. Vi får se!

KRAM!!


27 + 0

Det är jag idag. Imorgon + 1;)

Dagen har spenderats på jobbet, kära 53:an. Så glad man kan bli av snälla ord och när man får beröm för sitt arbete. När jag slutade gick jag en tur på galgberget sen mötte jag upp Janne & lillan i stan. Fick present på posten av madde igår som jag öppnade. Ett presentkort på Gina Tricot! Sötnöt! Så klart det skulle shoppas. Blev två tröjor och ett par mysbyxor. Madde sa sist vi pratade att jag inte bara ska köpa till Mathilda utan till mig själv med. =) Fick mottaga en gigantisk paket av Janne på stan som visade sig vara ett jätte fint kakfat från Tinzimara. Har varit på jakt efter ett fint men inte hittat något som fallit mig i smaken. Antingen för litet, fel form, färg osv. Han är rolig janne för han prickar alltid mitt i prick när han köper presenter till mig utan att jag önskar mig något! Och just ett vitt fat som jag vill ha.. det är min man det!<3 Fick även en liten present av Mathilda, en söt sten med ett ljus i. Sen fick jag tulpaner och ett fint kort. Fick även kort, trisslott och pengar av fadern min. Kort på posten kom även ifrån lillsis. Ikväll har vi njutit av tacos, öl och vin. Till efterätt bakade jag en nötkaka med chokladgrädde. (Maddes mammas recept.) Så nu sitter man här och nästan rullar fram!!! Blir sängen snart. Jobb väntar imorgon och på söndag på 52:an. Kvällspass dock så ska träna innan jobbet imorgon tänkte jag. Har haft en bra dag idag! Vädret kunde dock varit bättre.

       



Trevlig helg på er gott folk! Tjingeling!

Internationella kvinnodagen!

Grattis till alla kvinns där ute!

Torsdag idag. Verkar inte bli något jobb som det ser ut nu för mig. Så vi ska ta oss till öppna förskolan i em och kolla läget. Blir nog en promenad också därefter i snön som åter kommit tillbaka. Imorgon ska jag jobba dag tur på 53:an sen på kvällen ska vi äta tacos och tårta. Är ju någons födelsedag då;). Inte klokt vad tiden går. Ev kanske jag har jobb i helgen på 52;an, de skulle höra av sig. Hoppas på det för har bara fått 7 pass under mars ännu. Måste ha några till. Brukar ju lösa sig men man blir alltid lite stressad när det verkar glest med tider. Längtar efter vik!!!


Tipsar om en god och nyttig müsli. Var länge sen jag köpte Paulúns faktiskt och de är goda.


Grattis till kusin Thilde som blev 4år igår! Hurra!

I tisdags jobbade jag dag, sen tränade jag efteråt. Igår var jag ledig, då var vi ute på promenad i det fina vädret, vilade några timmar på em (vi är en riktig sovarfamilj. Tur att vår bebis anammat detta;)). Blev visst en 3 h "power nap". Var inte riktigt meningen att vi skulle vila såååå länge men ja det blev så. Skönt var det:). När vi kvicknat till och ätit lite körde vi och storhandlade. Hyrde film med "Huvudjägarna" som sågs på kvällen. Den var bra. Får 4/5 av oss.

Nu ska här ätas lite lunch sen ska vi försöka få lillan att sova lite innan vi ska bege oss.

Ha en bra dag alla! KRAM




Mello, Malin och rytmik!

Ny vecka. Känns som en vanlig mening på en måndag;)

Idag har vi varit på babyrytmik på stadsbilbioteket. La undan biljetter i helgen. Fick ett infall och kände att nu måste vi testa det, har inte blivit av innan. Och visste att jag hade fm ledigt. Em visade det sig med, men fick jobb imorgon på dagen. Rytmiken började kl 13. Det sjöngs låtar, spelades instrument, dansades ja allt man kan tänka sig. Så kul=). Som vårt lilla hjärta skrattade på sista momentet när man sprang runt till musik och plötsligt stannade in. Måste göras fler gånger. Men nästa projekt är att följa med janne och lillan på öppnaförskolan här ute och kolla läget. Kanske på onsdag om jag inte får jobb. (Vilket jag i och för sig hoppas på). Efter rytmiken tog vi en god fika på Skånskan. M somnade till, var så trött efter all lek. Var även några ärenden på stan, köpte lite födelsedags presenter, en ny primer till mig och te på köpmansgården. Köpte green heights denna gång efter att ha smakat hos Malin. Super gott te med smak av citrus och tranbär bl.a. Är godare än det låter, friskt men ändå lite sött.

  

I helgen då. Ja i lördags var jag och M ute på en lång promenad med lunch för henne i solen. Gick först till Ica Söndrum och köpte med lite lunch på burk sen gick vi nerom grötvik. Var ute i närmre 2h. Härligt! När vi kom hem blev det lite storstädning sen tvättning och på kvällen kollade vi på melodifestivalen när pappa dragit till jobbet. Kul tyckte lillan som speciellt tjoade till Youngblood. Det ska börjas tidigt;).
Igår var vi hemma hos Malin&Marcus på fika, bus och promenad. När vi kom hem senare på em/kväll och janne vaknat ur sin "koma" kollade vi på film "Fröken Smillas känsla för snö". Helt ok. Blivit mycket filmtittande på senaste men går ju inte så mycket på tv nuförtiden. Hade egentligen tänkt köra till gymmet igår men har fått ont i axlar/nacke igen och fick huvudvärk pga det så det fick vara. Men ska träna imorgon efter jobbet tänkte jag för känns lite bättre idag efter jannes massage igår och spikmattan.

 
Mat i solen och tokdiggar till youngblood=)

Ja, annars är det inget nytt som hänt. Lite tråkigheter på jannes jobb bara med pengar involverade. Så knäppt system på det där stället. (kommunen). Går inte in ingående på det för är så jobbigt å förklara, men blir lite mer utgifter de närmsta månaderna för oss. Men "hey" vi råkar alltid ut för sånt så borde inte bli förvånad. Dåligt system dock. Varför erbjuda heltid när det ändå inte går att få ihop liksom!? Suck. Tacka vet jag landstinget.

Nu ska jag snart ta med fröken på en promenix. Janne var lite trött och gick å la sig en stund och tror ändå inte han är så jätte sugen på att gå ut något mer idag. Rytmiken tog kanske mest på honom;).

Hoppas ni mår bra där ute! Tjingeling!


10 månader<3

Idag blir lilla grynet hela 10 månader! Kan inte förstå att tiden gått så fort. Men kul är det. Så mycket hon kan nu lilla sötnöten=). Blir mer och mer nyfiken för varje dag som går, pratar när hon känner för det och då går det undan. Busryck får hon allt oftare, speciellt på kvällarna då hon skrattar åt allt, rullar runt, en super glad och go tös helt enkelt. Tittut leken är bland det roligaste och hon drar själv upp filten eller annat som finns nära över huvudet och när man frågat "var är Mathilda"? drar hon ner så man kan säga tittut! Å skrattar=) Det har hon visserligen gjort ett bra tag nu. Så kul och se alla framsteg och att hon förstår en hel del. Ajabaja skrattar hon bara åt men förstår vad vi menar. För hon låter bli ändå men ska retas lite. Krypandet har hon inte fått grepp om ännu men tar sig framåt gör hon på andra vis. Kasar på rumpan, gärna fram till byrån, öppnar nedersta lådorna och slänger ut det som finns. Hon har även börjat med att försöka klä på sig själv men går inte riktigt. Klä av sig själv är lite lättare!

Idag har vi träffat Aleksandra och Josefine. Vi var på babyrytmik här ute vid Bäckagård på Mama & Child. Mathilda älskade det, klappade händerna till de flesta av sånger=). Efteråt gick vi en promenad ner till konditoriet och köpte bröd och daimbiskvier som vi gick hem till oss och fikade på. Alltid trevligt att ses. Och flickorna blir så glada!

  

Nu sover min lilla skatt här bredvid mig i soffan. Ska ta å lägga in henne i sin säng sen ta mig en liten kvällsmacka. Magen kurrar lite. Sen M var sjuk har hon sovit mellan oss i sängen. Hon sover mycket bättre då och vi tycker det är såååå mysigt. (Trots sparkar i ryggen och dyligt;)). Men nu när hon är frisk ska vi lägga henne i sin egen säng så hon inte vänjs av vid det. I natt sov hon i sin säng och det var inga problem. La henne igår vid 22 som är hennes sovtid, hon stökade runt lite som hon gör nuförtiden men somnade fint efter en stund. Sov hela natten. Janne lägger henne gärna mellan oss hehe. Jag vill också gärna somna med henne vid mig, speciellt när jag jobbat en del.Mysigt men hon har ju faktiskt en egen säng;).

Imorgon blir det en promenix, vädret skulle ju vara lika fint som idag. Sen på kvällen melodifestivalen.
På söndag hade jag tänkt gå på babysim drop in men eftersom hon hostar lite fortfarande vet jag inte om jag ska det... får se.

Trevlig helg på er! KRAM


Provar nya kläder som kom från
ellos idag. Mössan var en favorit för flickan, ville inte ta av den=). Var väldigt fin, letade efter någon rödaktig till hennes nya jacka och fann denna. Köpte en topp till mig med i ljusblå färg.

Andra plagg som jag tänkt köpa till liten i vår=)

 
Från lindex

RSS 2.0