Hjälp mig välja!!

Har fastnat för dessa två klänningar, men vilken färg ska jag välja? Någon som har något tips?=)

https://www.ginatricot.com/se/#/product/26219362

Tisdag eftermiddag

Idag stannade jag hemma i från skolan, tråkigt när vi skulle ha hel dag och allt. Men mådde inge bra när jag vaknade, ont i magen och huvudet. Så det fick bli en hemma dag. Har iallafall gjort lite nytta nu på em, pluggade lite och diskat samt gjort en vegetarisk paj med fetost som vi ska äta nu snart när Janne klivit upp från sängen! Kl 19 är det tvätt som gäller. De ringde från Landsfästet i dag, där jag praktiserade sist med utvecklingsstörda. Ska jobba där i morgon 15-21=) skoj. Sen ska jag jobba på Frennarps äldreboende den 7 april. Behöver lite extra pengar till maj och Juni så nu får jag börja jobba lite när jag kan iallafall. Denna helgen kommer maddis på besök så då kan jag inte, nästa helg när det är påsk jobbar jag gärna men tror nog inte att det blir något pass då, alla vill väl jobba när det är storhelgsersättning!?

Nu ska det ätas lite här. Hoppas huvudvärken släpper snart, den vill inte ge med sig idag....:S

Hej på er!


Zorro njuter i solen


<3

Idag har vi haft redovisning i skolan om olika religioner i etik och moral. Gick bra. Hade bara lektion på em idag så fick sovmorgon. Alltid skönt, fast känner mig alltid så seg i skolan på em så på ett sätt är det bättre att börja på morgonen även om jag avskyr att gå upp  tidigt så är min hjärna i bättre form då ;)

Nu ska jag byta om till träningskläder, Lina kommer snart och hämtar mig, vi ska köra lite styrka + kondition idag. Blir till att plugga lite sen när jag kommer hem, har precis skickat in ett arbete i omvårdnad men har ett arbete tills på fredag och ett till nästa måndag med som ska in. Kan inte plugga i helgen då jag får fint besök!=)

Tjingtjing!


Vi har inhandlat lite påskprydnad i helgen, vad tycks?=)


               

                           
En krokus utanför vårt fönster, ett vårtecken.




En lördagskväll på Harrys

Igår kväll var jag och Janne och åt middag på Harrys. Super gott! Tog varsin hamburgertallrik och jag slog till på en dessert också, vitchoklad pannacotta som tyvärr inte var så god. Smakade inget....Lite besviken blev jag då jag sett framemot desserten. =P Två glas vin blev det också för min del och tre öl för jannes. Det var "earthhour" igår med så 20.30-21.30 släcktes stället ner och det var endast levande ljus tända. Mysigt! Vi gick hemåt vid 22 då vi blev trötta efter all mat och dricka. Tråkigt nog började min reflux göra sig påmind påvägen hem och fick så ont i magen och kunde knappt andas...kändes som jag behövde spy men kunde inte!! Länge sen jag hade detta så extremt. Typiskt att det kom igår! Fick lägga mig när jag kom hem och det blev lite bättre då. Somnade ifrån Janne stackarn efter 23. Men idag känns allt bra igen. Dumma mage. Tur vi hann njuta av maten iallafall.

Idag har vi städat här hemma, jag har även gjort klart ett arbete inom omvårdnad. Nu är maten klar på spisen, blir bulgur med tonfisksås och curry. *jamjam*

Ha en trevlig söndag! Vi ska ut och gå en tur i det fina vädret här sen efter maten. Älskar sol=)



E <3 J

Vår framtida dotter och son

Haha som jag skrattade innan idag... höll på att kollapsa när jag gick in på makemebabies.com för att kolla hur våra framtida barn kan komma att se ut. Först hade jag glömt kryssa i vilken "nationalitet" vi är så först blev det små mörkhyade barn med krylligt hår. Fick tipset till detta på Jessicas blogg. Här är iallafall resultatet på hur vår framtida dotter och son kan komma att se ut haha. Vad tycks?




Lina och Johans framtida barn



Heidi och mickes Anna =) Så nu vet du hur hon kommer se ut Heidi!



Linda och Joels framtida dotter


Avundsjuk

jag är så avundsjuk!! Linda och Joel är nu på väg till varmare breddgrader, nämnligen till Gran Canaria. 2 veckor ska de vara iväg. Vill också... Vi kommer sakna er här hemma dock;). Å Ninis och Martin är ju på Teneriffa just nu.... lyckostar. Här hemma är det 5+ och sol idag visserligen men var är den tropiska värmen? Vill ha den nu även om det bara är vår änsålänge! Men jag får min resa om si sådär 5 månader. Då är det Kreta som gäller=) Men längtar även till den svenska sommaren, Hoppas det blir en bra sådan iår=) Älskar sol och värme.

Nä nu ska vi plugga vidare här i skolan, håller på med ett arbete i etik och moral om kristendomen. Yeah! Behövde bara en liten paus. Bye bye for now.



(Lite bilder från Chania, Kreta dit vi ska i Augusti)

Är mitt utseende så intressant att diskutera?

Skola idag på em. Etik och moral. Skulle läsa i boken och diskutera konsekvensetik, pliktetik och sinnesetik. Kände att mitt huvud inte var på topp idag! Trött.....På det viset är em lektioner jobbigast, annars gillar jag sovmorgon. Fick lite blandad "kritik" idag angående mitt utseende. Först på morgonen kommer en i klassen fram till mig och tar mig på magen och frågar om jag är gravid!? Nä, den är lite extra svullen just nu min mage eftersom jag har mens. Just det! Men visst den är lite svullen annars också. Sen sa en till mig att jag hade fel sminkprodukter, man ska inte använda de från make up store om man har fet hy (vilket jag har). Tydligen har jag finnig hy också enligt henne! Bara för att jag idag råkar ha två rätt rejäla finnar i nyllet, men det kanske också beror på den härliga veckan vi tjejer har en gång i månaden, eller? Men visst har väl inte någon fläckfri hy direkt, men vem har det? Inte många. Sen skulle jag tydligen även färga min hårförlängning ljusare så det passar bättre ihop med mitt eget.... suck. Men ja jag är då alltså både fet och finnig. Haha. Men under tiden jag fick stå ut med dessa "attacker" om mitt fula utseende fick jag fina komplimanger av Senada och Marianne. De tyckte minsann att jag är vacker i mitt nya hår, ser tydligen ut som både en sjöjungfru och prinsessan Madeleine. Så nu vet ni det ;)

Jag och Janne kom nästan precis hem ifrån en härlig kvällspromenad. Gick inom ICA på hemvägen, köpte lite bröd och annat nödvändigt så vi klarar oss till i morgon då jag får csn. En bit mörk choklad slank ner i korgen, och den ska avnjutas nu tillsammans med en god kopp thé. Mumma.

Trevlig kväll på er där ute i cybervärlden!




Härligt vårväder

Har det varit idag. Slutade vid lunch i dag, var varmt och skönt när jag cyklade hem. Var inom stan också och köpte en ny mascara på H&M, maybellines colosal mascara. Hoppas den är bra. Köpte även ett par nya solbrillor som jag tittat på länge på H&M. Var inom apoteket också för att köpa lite nödvändigheter bla ny ansiktsrengöring och lotion. Köpte såklart med mig någon till min Janne också, han fick irish cream kaffe som han längtat så efter! Fick ju lite pengar i går så de kom väl till pass nu. I kväll var jag och tränade styrka + kondition tillsammans med Malin. Gött, vi tog ut oss totalt! Både i styrkan och sen under konditionen sprang vi på rullbandet i 30min. Så hoppas man lyckas somna gott i natt när janne är och jobbar. Har sovmorgon i morgon också, börjar först 12.30=) Nä ska nog ta och släppa ut kisen nu, han hoppar och drar i persiennerna så jag blir galen här!! Hans sätt att säga att han vill ut....undrar hur han kom på det egentligen. Väldigt störigt när man vaknar till det ljudet på nätterna..... Suck. Men jag tycker om honom ändå!

Släktkalas

Idag hade vi då släktkalas. Åt god smörgåstårta och kladdkaka som pappa gjort och tog med sig upp! *Yummie* Fick pengar av farmor och även av mormor och morfar och en bukett tulpaner. Så snällt så=) Vi fick skjuts hem av pappa när de körde, eftersom det ösregnade ute nu. Fick trängas i bakstätet men det gick bra! Kul att de tog sig upp hit. Janne ska jobba i natt så nu blir det lite vila för honom innan arbetspasset börjar. Han ska ha smörgåstårta med sig i matlådan haha, Inte fel det. Skola för mig i morgon bitti. Börjar en ny kurs ; etik och moral med en lärare som har ett rykte om sig att vara speciell... får la se hur det blir! Hej svej!


Grillkväll på Enslövsvägen

Igår under dagen städade vi här hemma och tvättade. Hade massor med tvätt så det behövdes! På kvällen vid 18.30 befann vi oss hemma hos Linda och Joel och blev bjudna på en riktig festmåltid! Nämnligen grillspett, klyftpotatis och olika såser! Super gott! Vi grillade på deras elgrill. Till efterätt bjöd de på blåbärspaj med vaniljsås. Under kvällens gång spelade vi guitarhero och sjöng singstar. Skoj skoj. Tack för en trevlig kväll my friends!! Paret åker utomlands i två veckor nu på torsdag! Nämnligen till Gran Canaria! Lite avundjuk där =) Hade inte varit fel.





Nu ska jag äta lite frukost sen har jag fått för mig att jag ska ta in massa kartonger från förådet med kläder och sortera och se ifall pappa kan få med sig ett lass hem. Janne och jag har pratat om länge att vi sa sälja kläder på esplanden i Lund när vi gästar skåne nästa gång. Men får bli lite varmare först. Lina och jag stod där en höst dag för några år sedan då det regnade och var ritkigt kallt. Inte världens roligaste. I vilket fall som så måste jag soretera bland kläderna där ute, slänga det som inte är lönt att sälja och spara det andra. Det tar för mycket plats där ute. Finns annat vi behöver ställa på de utrymmena.....=S

Kl 14 ska vi gå ut till Vallås och Lina&Johan. Mormor,morfar, pappa och farmor kommer dit på lite smörgåstårtkalas! Gottigott. Vi har ju fyllt år nu, både jag och sis och pappa fyller år nästa helg så han ska få sin present idag med.

Tjingeling!


Älskade kise!<3


Det som hänt hitills i veckan

Jaha vad har nu hänt sen sist?

I måndags hade vi redovisning i social omsorg. Vi skulle prata inför klassen om etiska frågeställningar som vi stött på under vår apu och om intergitet och självbestämmande. Vi hade ingen aning om vad vi skulle redovisa om innan vi kom till lektionen och jag och Marianne var först ut. Det gick väl ok, men jag fick lite hjärnsläpp ett tag men så är det ibland. Man kan inte alltid vara duktig!! Avskyr sånt man inte kan förbereda sig på....30 min skulle vi prata också. På kvällen tränade jag och Malin ett bodypump-pass.

I tisdags var det lektion i psykologi under eftermiddagen. Var och solade lite solarium innan på fm. Skönt att få lite färg nu när vädret börjar bli bättre! På kvällen gjorde jag inte så mycket, kollade på tv, pluggade lite och tog det lugnt. Var rätt trött igår....

Idag har vi haft redovisning i psykologi under fm. Var kort dag idag bara så slutade vid 12. Skönt. Sen jag kom hem har jag mest vilat och vid 18 gick jag en promenad tillsammans med Linda. Skönt med luft! I morgon är vi "lediga", man får plugga hemma om man vill. Ska ha en till redovisning i psykologi på fredag fm, jag ska prata om ätstörningar. Blir nog bra.

Nä nu ska jag kolla lite på efterlyst sen blir det till att hoppa in i en varm skön dusch. Blir till att sova själv i natt också då janne jobbar:S Men det får la gå. Sover i bäddsoffan framför tv:n när han inte är hemma haha. Somnar lättare då....

Hej svejs!

Varm smörgåstårta och kladdkaka

Bjöd lilla syster på ikväll. Nybliven mamma till lilla chinchillan Max är hon nu, hennes present från Johan. Visst är han söt???! En riktigt liten lurvboll. Bilder från kvällen nedan=)





Söndagen den 15 mars 2009

Det innebär att någons lilla syster som inte är så liten längre blir 21 år idag! Hipp hipp hurra hurra hurra för denne! Ska dit vid 19-tiden på middag och givetvis har vi köpt med oss lite presenter. Men vad det är avslöjas inte nu såklart då man aldrig vet om en nyfiken syster yster spanar rundor här idag....


Kalas för systrarna Jönsson i början på 90-talet

Tänkte tipsa om en god färsgryta jag gjorde idag till lunch. Ett bra matlåde-tips faktiskt. Gjorde så att jag fick över till imorgon med då vi ska ha heldag i skolan. Lätt ihop slängt! Fick inspiration av min förra praktikplats där de gjorde något liknande och mamma gjorde också något sådant när vi var yngre.

4 port.

3-4 tärnade potatisar
3-4 tärnade morötter
400g quornfärs, sojafärs (eller såklart köttfärs)
En bit hackad purjolök
En grön paprika i bitar
Lite kinesiskt soja
Ketchup
1 msk tomatpuré
Ca 2 tsk Wegeta krydda
Salt, peppar
Lite vatten, ca 3dl.


Stek alla ingredienserna utom paprikan i lite olja tills det fått lite färg. Lägg sedan i paprikan och tilsätt någon deciliter vatten. Häll i soja, ketchup, tomatpuré och kryddorna. Låt koka på medelvärme i ca 20min tills potatisen och morötterna blivit mjuka. Smaklig spis!


Man kan självklart ha i precis vad man vill, detta var bara ett litet förslag=) Billig och enkel mat.

Tänkte tipsa om en tävling också, där man kan vinna ett presentkort på att göra en egen müsli; http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2009/03/ny-muslitavling.html

Trevlig söndag my friends!

Spinning, fika, shopping

Dagen började med ett tufft spinnigspass för Marina tillsammans med Malin. Helt slutkörd blev man! Men skönt. Väl hemma igen var det duschen som gällde och att snabbt slänga ihop en pasta lunch för att sedan möta upp Malin i stan för en fika och lite shopping. Fick ju ett presentkort på Gina Tricot av syrran när jag fyllde år så hittade lite där som slank med hem=) Vet dock inte om jag ska behålla den gula tunikan. Får ta mig en funderare...tror dock den kan va skön att ha på sommaren, svalt tyg och fin färg. Men man ska ju känna att man kommer använda den med så den inte bara hänger i garderoben. Det har man ju varit med om förr.... *harkel* Vi gick till skånskan sen för att fika lite, blev varsin tårtbit. Jag testade deras choklad och nöttårta idag...mmm så god! När jag kom hem vid 15.30 la jag mig för att vila en stund. Hade sjuk huvudvärk som inte gick bort med panodil. Känner fortfarande av den lite....:S är nog spinningens fel. Tyckte jag drack mycket både före, under och efter... men men. Ikväll har vi kollat på melodifestivalen, ätit norska chips och godis. En otippad vinnare blev det iår.... Janne röstade på henne och han påstår att det var hans röst som avgjorde.... jag vet inte det... =P min personliga favorit var Måns Zelmerlöw faktiskt men vinnarlåten är helt ok den också. Så länge det inte blev "snälla snälla" eller "alla" så är jag nöjd!

Tingeling tingeling!




Riktigt gott!

Detta chokladet som jag fick av Linda i födelsedagspresent, var riktigt gott! Tyvärr tog det slut rätt fort så ikväll blir det inget mer godis, synd när det är let's dance på tv och man ska sitta själv eftersom pojkvännen ska jobba i natt också. Men imorgon är han ledig så då ska vi äta chips och godis och se på film=) Sen på söndag blir vi bjudna på middag hemma hos Lina och Johan. Syrran blir 21 då. Spännande och se vad hon lagat till!

Trevlig helg!


The ones that I love deeply


En ledig onsdag

Så skönt, sov riktigt länge idag! Avslutade mitt arbete i social omsorg efter min sena frukost. Slutdiskussionen blev rätt lång, vet dock inte om det är vad läraren är ute efter men har gjort mitt bästa. Vad mer kan man göra....16 sidor blev arbetet på. Sjuka krav de har de där lärarna på komvux! Till lunch idag blev det en supergod rotfruktssoppa med räkor. Fick idéen under min praktik. Vid 17.30 tog jag en promenad tillsammans med Linda. Så kul å se dig igen, var alldeles för länge sedan! Tror nästan det var två månader sen sist eller har jag fel? Fick fina födelsedagspresenter=) När jag kom hem igen åt jag och janne hamburgare till middag. Sen kom Malin hit efter sitt jobb och vi drack the och åt hasselnötsscones som jag blandade till. Receptet hittade jag på mollyshalsoblogg. Var riktigt gott men mäktigt. Fick även söta presenter av Malin=) Det är alltid kul att fylla år fastän man är vuxen haha.

Nu ska jag duscha sen i morgon är det skola igen....psykologi. Men bara 8.30-11.45,.Skönt det. Sen blir det förmodligen Aerobics på kvällen med lill sis. Blir första gången hon tränar igen sedan olyckan. Hoppas det kommer gå bra.

Nattinatti!*


Från Lindis=)                    Från malle=)

Happy Birthday to me

Då var man 24 år fyllda. Älsklingen mötte mig på stan efter skolan vid 12. Jag fick en fin bukett blommor, ett kort och en choklad ask! Jag som tyckte att plattången jag fick i fredags var mer än nog. Sen bjöd han mig på en lunch på stan också. Vi åt på thairestaurang, blev sushi för mig. Så gott=) Har verkligen världens bästa pojkvän på alla sätt och vis. Är så glad över att han är min<3

Nu ikväll kom Lina och Johan över på middag. Blev lasagne med fetaostsallad och en avocado/mangomousse till efterätt och god choklad från Norge. Älskar norrmännens mjölkchoklad, speciellt med crisp i *mums* Fick en fin bukett blommor av paret och en nyckelring av Johan med mitt namn på! Av syrran fick jag ett presentkort på Gina Tricot som jag önskat och en bok om hur man gör egen sushi. Perfekt! Ett jamande katt gratulationskort fick jag också. Zorro gillar inte det, han blev livrädd och skuttade iväg när jag lyssnade på det, stackars bebben.... Fick även en del fina kort på posten idag av pappa, Ninis, madde, mormor och morfar och carro. Å telefonen har ringt också, och sms har jag fått! Roligt att så många tänker på en och kommer ihåg en. Tack alla<3



Oslo- Thilde 1 år!

Kl 8.20 i fredags morse gick bussen mot Oslo. Efter 6h bussresa var vi äntligen framme. Vi möttes av Jannes syskonskara med respektive på stationen, och därifrån gick vi och tog en fika innan vi tog oss mot Heidis och mickes bil på andra sidan stan för att ta oss hem till Jonna och Michael där vi skulle sova över helgen. Kvällen blev lugn, vi åt tacos allihopa på kvällen och spelade Buzz. Riktigt skoj spel=) Fick fina presenter i förskott också som jag öppnade! En handkräm från The Bodyshop av Heidi och Micke, perfekt för mina torra händer, ett jätte fint armband från SNÖ SWEDEN av Hanna, Jonna, Michael och Björn och min kära Janne gav också sin present, och jag fick den plattången som jag så länge velat ha!! Så snäll är han så det är inte klokt. Den är super bra, mycket bättre än den jag har.

I lördags fyllde Thilde 1 år. Klockan 14 börjades det krängas korv med bröd, tårta och kakor i massor. På kvällen beställde vi pizzor och åt godis och chips. Så goda chips de har i Norge ;) Vi kollade på en Norsk skräckfilm. Läskig... vissa som spelade i filmen hade konstiga namn..... Någon hette Britta Snorresdotter och en Von Buldog i efternamn haha. Detta var skådisarnas riktiga namn alltså. Givetvis spelade vi några omgångar Buzz innan vi gick och la oss på natten.

I dag då så har vi inte gjort så mycket. Var en sväng nere vid Strömmen för att handla fika till bussresan hem och ta ut lite pengar. Åt god mat som Jonna lagade åt oss, spelade Buzz sen fick vi skjuts av Michael till bussen som gick hem vid 15.45. Så nu är man hemma igen, efter en trevlig helg med kul sällskap, massa ätande och givetvis en hel del Buzz spelande.

Nu ska jag ta mig något litet att äta, hoppa i duschen sen blir det sängen. I morgon är det skola igen.... lite trist, hade velat praktisera längre än tre veckor... men men.

Tjingeling på er!


Ett besök på särskolan

I tisdags var jag med en boende på särskolan i Söndrum. Var mycket intressant faktiskt att se hur de arbetar där och vad de gör. De arbetar mycket med pedagogik eftersom personerna som går där är autistiska. Mycket bilder och så för att förmedla vad man och de vill säga. Sen var det olika aktiviteter hela tiden, vi målade, kollade på film, cyklade tandem cykel till biblioteket osv. Var en rolig och lärorik dag.

Igår tränade jag på fm med Malin. Efteråt hade jag praktik 13-21. Var möte de två första timmarna, då bjöd jag på kladdkaka eftersom det var min näst sista dag och alla av personalen var där då. Det uppskattades! Träffade min handledare Eva för sista gången igår med, så hon fick Lindhs mörka choklad av mig med chokladmoussefyllning. Hon som jag älskar mörk choklad så hon blev jätte glad! Fick mina omdömen igår, blev mer än nöjd=)

Idag ska jag gå med två andra av personalen, ska bjuda de boende på kladdkaka idag. Hoppas de också gillar det! Men det brukar vara ett säkert kort. Börjar 13 idag med. Så nu ska jag göra lite på skolarbetet innan det är dags att laga lunch. Imorgon bitti kl 8.20 går bussen mot Oslo, där vi ska tillbringa helgen tillsammans med Jannes familj!

Så ha en trevlig helg på er allihopa! Kramis

Party med Malin

Igår blev det tacos och vin sen dansade vi loss på mårtenssons! En mycket  trevlig kväll som slutade sent. Kl 11.30 idag fick jag gå upp, trött som bara den. Hade praktik från kl 13. Har ätit gott där hela dagen, super god middag, cheescake till fikat och sen räkmackor ikväll. Nu är jag så trött så ska duscha sen slänga mig i soffan. I morgon är jag ledig, då ska det tränas och pluggas massor!!! Har en hel del som ska bli klart innan fredag då vi åker till Oslo.

Här nedan kommer lite egobilder på oss från igår! Hej svej.



RSS 2.0