Härlig ledig dag

Ledig dag för mig idag. Solen har skinit och det har varit riktig sommar! Lina&Andrée kom på besök till lunch, vi åt korv med bröd och blåbärspaj med vaniljsås. Mathilda fick fina presenter, en tröja från Pisa och en hello kitty skottkära med hinkar, formar och vattenkanna. Hon blev superglad och har lekt med dom både i sandlådan och badkaret;). Vid 17 körde vi till stan då jag&mathilda skulle testa bamsegympa som är utomhus och janne skulle på "mingel" med Jesper. Dock när jag och lillan kom fram fanns ingen där som det stod på hemsidan att det skulle vara så efter 20min väntan fick vi köra hem, hörde inget inärheten heller..... Ringde sen ikväll till arrangörerna och då visade sig att de håller till på en gräsplan bakom skolan. Trist... men men får ge det en ny chans nästa torsdag.
 
Det var en fin bil paret köpt! Vi kollar också på ny bil. Kanske till hösten. Volvo v70 eller v40. Vi får se.
 
I helgen blir det jobb för mig i dagarna tre. Börjar imorgon kväll. Måste besiktiga bilen imorgon fm med, sista dagen innan körförbud. Lite nervöst inför om den går igenom eller ej!
 
 
 
 
 
<3

En ledig dag

Jobbehelgen gick fort och bra och idag har jag varit ledig, för att imorgon jobba igen. :S
Men har varit en bra dag. Vi åkte in till stan hela lilla familjen innan lunchtid då jag hade tid hos kiropraktikern. Tack o lov säger jag! Nu är jag botad från smärtan igen. 400 kr fattigare och en kvart av min tid men det var det värt. Pengarna alltså;). Han trodde det skulle räcka så, med en gång så hoppas på det. Var två år sen jag var där sist och då var jag gravid. Efteråt åt vi lunch på Brooktorpsgården, varsin smaskig räksallad. Bästa salladen i stan med massor av handskalade räkor! (Ja hör å häpna, janne åt också sallad. Å den fick många + av även honom.) sen shoppade vi lite till Mathilda igen, man kan ju inte låta bli;) Å hon behöver kläder. Var även inom HFAB och beställde diskmaskin, kostar 90kr extra per månad på hyran men det är det värt!! Så inom 5 dagar ska den beställas. Längtar!!
 
 
 
I eftermiddags hade vi besök av jannes arbetskamrater Anne&Malin och vi fikade på bullarna som jag och janne bakade igår kväll. Mumma! (Kanelbullar och blåbär/vanilj).
 
 
På torsdag är jag ledig nästa gång då kommer nog Lina&André på lunchbesök och visar upp sin nya bil, en volvo v50. Sen på kvällen ska janne på nått mingel i stan och jag och Mathilda ska testa Bamsegympa i stan. Varje torsdag hela sommaren kör de på en äng och det kostar 20kr per barn. Min arbetskompis Malin och hennes dotter Emilia tipsade om det, dock jobbar Malin kväll på torsdag så de kan inte gå då. Men vi kan nog klara oss dit själv också=). Ska bli kul!!
 
Nu ska jag ta mig an spikmattan sen sussa lite. Goder natt på er=) KRAM
 
 
 
 

Fika och regn

Idag fick jag besök på jobbet av Mathilda&Janne. De var på sjukhuset i fm för återbesök ang lillans mage. Nu ska vi minska forlax dosen till en påse varannan dag istället så får vi se hur det går. Måste ju skriva att hon fick beröm Mathilda och doktorn hade sagt att hon är begåvad för att vara 2 år, att hon förstår så mycket och är med. Hon hade tagit doktorns stetoskop och börjat undersöka sig sjäv. Det hade hon inte varit beredd på fru doktor. ;)
 
Köpte med mig fika hem, igår åt vi glass. Ibland är det gott att unna sig lite extra.;) Ska laga laxbiffar med klyftpotatis till middag. Ska bli mums! Ledig imorgon sen jobb även över helgen.
 
Nya löparskor kom på posten idag. Fyndade på rea på Sportamore.se. Hoppas dom är bra! Kanske jag slipper smärtan nu. Och på måndag ska jag besöka Sven the kiropraktor. Är på tiden, haft ont för länge nu i mina stackars ljumskar. Säkert bäckenet som är på sniskan igen. Var där under graviditeten senast, kanske är dags nu;).
 
 
 
Grattis till Nina&Martin som blev ett äkta par i helgen.<3 Tyvärr kunde vi inte komma för att jag och M låg sjuka:(
 
 
 

Sommarvärme ute, sjukstuga inne...

I går kväll fick lillan hög feber och både hon och jag är nu sjuka. Förkyld blev hon i söndags när vi skulle hem från sthlm men pigg och glad ändå. Febern kom igår helt plötsligt som ett brev på posten. Så det har varit vila och kurering under dagen, fortsätter så. Vi var ute en sväng för att handla jordgubbar bl.a på Willys och hämta ut vitaminer till mig som jag beställt. Mivitotal ska jag proppa i mig nu och vetegräs (som Malin tipsade om. Innehåller mycket klorofyll som är bra för utrensning, stärka immunförsvaret mm.) Det håller ju inte det här att bli sjuk hela tiden:( Tyvärr kan jag inte boosta Mathilda med något då hon är för liten. Men hör väl till småttingar att bli sjuka mycket, så de stärker sig sen. Men stackas loppan, hon är så gnällig så la henne precis och verkar som hon somnade. Pratade med Ninis idag, imorgon är hennes och Martins stora dag och vi missar den.... Man kan ju inte hjälpa när man blir sjuk men otur är det ju!! Måste få höra sen om hur deras dag blev och se bilder. Härligt med bröllop! Och vädret är ju kanon. <3
 
 
 
Nä nu ska jag gå och lägga mig och vila en stund jag med. Ha en bra helg och pingst alla ni där ute! KRAM från oss.
 
Bilder från tidigare i veckan.
 
 
När pappa gick till jobbet i tisdags kväll tog Mathilda sin väska, vinkade hejdå till mamma och skulle gå till jobbet hon med. =)<3

Stockholm 9-12/5

Vi har haft en härlig helg i Stockholm. Jag har träffat madde&carro, ätit och druckit gott, köpt mina älskade teer på NK, grabbarna har njutit av en del öl, surströmming, vi har umgåtts med Heidi och Mathildas kusiner, det var kalas för Noah som blir 6år i veckan på ett lekland i Barkarby igår innan vi styrde vår färd hemåt. Lägger in lite bilder här under som får tala för sig själv:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina teer cheescake och havtorn. Presenter från Carro till mig och lillan.
Har försökt få in en bild på tre fina böcker som Mathilda fick av Micke, Heidi, Noah och Anna men det funkar inte att rotera dem rätt så skiter i det. Men de är redan genomkollade iallafall under bilresan igår.=)
 
 

Nybliven 2 åring

Vår älskade Mathilda blev ju 2 år sen 2 maj. Det firades med paket på sängen, födelsedagsfrukost, (mackor uttryckta i pepparkaksformar som djur, mycket roligt tyckte M) och lek på lekplatsen. Blev även handling inför kalaset och såklart köpte vi med oss bakelser på vägen hem och fikade på ute. Köpte nya utemöbler från Ö&B i förra veckan där även parasoll ingick. Så nu har vi suttit ute mkt i det sköna vädret.
 
 
Katt-tema på presenterna från oss. Syns va? Hon fick även en bärbar DVD för kommande bilresor.
 
 
I fredags kom Linda, Joel, lilla Elin och hunden Sigge på övernattningsbesök. Janne lagade räkpasta som vi alla åt med god aptit. Flickorna lekte, skrattade så de kiknade och tjoade och tjimmade till kl 21 då sängen kallade. Så härligt att se hur kul dom har det tillsammans. <3
 
 
 
I lördags (igår) fixades det inför kalaset och kl 13 kom gästerna. Många fina paket fick vår lilla tjej och det blev ett lyckat kalas med grillade hamburgare även det á la Janne och så hade jag gjort två tårtor. En gräddtårta med vaniljkräm, grädde och jordgubbar enligt jannes önskemål och en Nutella Semifreddo. (Recept från matplatsen.)
Både blev goda, dock smälte ju resterna av Nutella glassen men gräddtårta blev det en liten bit över som vi idag har fikat på. =) Familjen Jonsson/Backlund stannade till igår kväll vid 20 tiden så när gästerna åkt hem gick jag och Linda en promenad i det fina vädret. Härligt att röra på sig när man är så mätt!! Var kul med besök, synd vi inte bor närmre men vi ses snart igen! Till midsommar, då vi ska köra till Jönköping.
 
 
 
 
Nu ska vi vila lite här tror jag, så himla trött!
 
Hej svej!

RSS 2.0