En dag i Varberg

9.23 gick tåget till Varberg i morse. Vi bestämde i helgen att vi skulle ta oss en tur dit för omväxlingskull. Största anledningen var såklart för att jag hängt undan en kofta där via telefon på Gina Tricot. Den var slut i Halmstad och jag ville så gärna ha den och Janne hängde snällt med=) Blev lite shopping för oss båda och åt lunch på Café Mignon. Blev lasagne med sallad och bröd. Super gott verkligen och en jätte fräsch salladsbuffé med massor av goda sallader att välja mellan. Åker vi till Varberg fler gånger ska vi absolut dit igen. Nu är vi åter hemma som ni förstår, kom hem för en liten stund sedan. Vi är så trötta båda två idag, så blir en liten powernap nu. Hade egentligen tänkt träna styrka ikväll men känner inte riktigt för det nu. Kanske ska försöka pallra mig ut på en promenix lite senare istället. I morgon börjar skolan buhu;(

Igår hyrde vi föresten tre filmer; Den nya Wallander - tjuven, Marley & me och Bodies of lies. Den sistnämnda ska vi se ikväll, de två andra såg vi igår. Gick inte så mkt annat på tv. Dessvärre satt jag och stor tjöt i slutet av marley&me filmen. Janne tillade senare att det var tur vi inte gick och såg den på bio. Haha han hade nog skämts då. Som den gången då jag fick stora tårar i ögonen inne på Netto när vi stött på Jannes arbetskollega som precis avlivat sin katt och hon beskrev hur han tittade undrande på dem när de lade ner honom i hans låda och körde honom till vetrinären. Kunde se kisen framför mig och blev jätte ledsen. Men lugn, jag slängde på mig solbrillorna och fick anstränga mig för att inte gråta fullt ut så janne (och jag) slapp skämmas! Inte lätt inte.

Lägger in lite bilder ifrån dagens utflykt nedan! Tjingeling!






Dagens shopping; Kofta från Gina Tricot, Halsband från Guldfynd som jag fick av världens bästa pojkvän<3, örhängen från Uropen, pennor till skolan från bokia och 5pack strumpor från H&M. So I'm very pleased. Fastnade för ett super fint fotoalbum på Bokia med men det kostade alldeles för mycket, iallafall för denna gången. Kanske ska köpa ett sånt nästa månad så vi kan börja framkalla lite foton och sätta in.

Kräftskiva på CKV

Igår hade vi då en liten kräftskiva hemma hos oss. Vi blev 6 skaldjurshungriga vänner. Kräftskal flög åt alla håll och kanter och janne fick tag i en kräfta som sprutade ner hela honom och lite av mig med massa gojs! *Blä* Jag åt inte kräftor, utan det blev räkor för min del. Tycker inte kräftor smakar så gott, men allra minst avskyr jag att skala dom.... Men det var kul att kolla på de andra som gick in för det hela med liv och lust haha. Mätta och belåtna blev vi nog alla då det även serverades ostpaj och bröd till. Efterätten senare på kvällen var det bara vi tjejer och Johan som åt. Janne och Joel hade fullt upp med att dricka olika groggar, vilket resulterade i att Joel blev rätt "väck" och Linda fick dra honom hemåt efter tolv snåret och Janne blev med riktigt dålig... Vojne vojne (som janne brukar säga), varför supa sig så packad? Jag vet då två herrar på olika delar av stan som inte mår särskilt bra idag...... Men en kul kväll/natt var det allt=)


Det nygifta paret!


Present av habib<3


Fredagen den 28 Augusti

När vi var i sthlm sist fick vi reda på att Heidi och Micke tänkt gifta sig! Å idag är det dags. Stort grattis till er båda<3 Jag väntar på bilderna Heidi, så jag kan lägga in en här snart!=)

Igår blev det lite shopping på stan. Eller ja, mest för min del. Janne köpte bara kaffe och en stegräknare. Men vi var trötta båda två så efter att vi ätit lunch vid 15 begav vi oss hemåt igen för att vila fossingarna lite. För sen skulle vi iväg igen vid 19. Åt middag på Harrys tillsammans med Linda och Joel, sen blev det bio; Beck i stormens öga. Den var bra tyckte jag. Blev lite för mycket hetsätande av godis för min del, men men inte lönt att känna ångest, gjort är gjort;P

Om ca 30min ska jag cykla mot Linda, vi ska upp till galgberget och springa. Ska ta 5km idag.

Ha en bra fredag och en trevlig helg! KRAM




Längtar efter lönen!

Just nu sitter vi här som två tattare utan ett öre i plånboken. Haha men det går ingen större nöd på oss egentligen, vi har ju mat! Men morgon kommer äntligen lönen och såg på banksidan idag att det blir en hel del mer pengar än jag hoppats på! Gött=) Men det tråkiga är också att jag i måndags fick avslag av CSN så får inga pengar i höst. Hoppas bara vi kan ta ett litet lån på banken för de sista månaderna, annars tvingas vi leva på jannes lön, och det blir tajt och inte så kul. Måste även spara från denna lönen så man har i reserv. Inte shoppa loss en massa som jag egentligen velat;)

Jaha va händer annars här? Tänkte ta mig ut och springa på galgberget i eftermiddag. Får bli pasta till lunch så man orkar. Sen vet jag inte riktigt vad som ska hittas på. Har lovat janne att vi ska gå ut mot Eurostop så vi är där vid 24 i natt så han kan köpa snus när lönen kommit in haha. Men men vad gör man inte för sin karl! Vi är ändå vakna så sent så why not. Sover kanske bättre efter lite frisk luft!?

Imorgon efter frukost ska vi in till stan och fixa lite ärenden, sen på kvällen blir det bio med Linda och Joel. Vi ska se Beck fillmen. Ska bli trevligt! Vi har inte setts alls mycket i sommar. Tråkigt men det blir så när man jobbar så olika tider...

Have a nice day! cheers!





Här är min habib! Han konventerade till Islam i natt. Klär honom va? ;P

American pancakes & ohyra i skåpen

Kvällsmaten idag bestod av american pancakes med keso och bär. Riktigt gott=) Dessvärre hittade jag äckliga djur i skåpen när jag skulle tillaga pannkakorna. (tack o lov hade jag lagt mjölet jag använde i en plastpåse sen innan). Så det blev sanering nu i kväll, slängde alla öppnade förpackningar, dammsugade och tvättade rent inne i skåpen.... helt tomt är där nu. Så trist att behöva slänga allt men vad ska man göra? Känns som om det kryper på hela kroppen nu!!!


En solig höstdag i Augusti

Så har det känts idag.... är det redan höst? Fastän det är Augusti månad?

Sov morgonen var ljuvlig idag... sov enda till halv tolv! Åt frukost, senare lunch och tog oss en tur ner om östra stranden, satte oss och filosoferade lite. På hemvägen handlade vi lite mat på MAXI och gick även inom Hemmakväll. Givetvis var Wallander filmen fortfarande uthyrd och även män som hatar kvnnor som var vårt andra val. Blev Slumdog millionaire men den var helt ok den också.  Vi var iväg ca 2,5h. Fick ihop 12,000steg på stegräknaren. 2000 mer än de 10,000 som är vårt mål per dag. Gött.

Jobbet igår gick väl ok, men shit vad osociala de flesta halläningar är! Försökte verkligen prata med personalen som också var med några av sina brukare på discot, men nej fick korthuggna svar sen bye bye typ. Ska verkligen bli skönt att lämna denna skit håla. *suck* Inte många som är trevliga enligt min mening.... tyvärr. Svåra att prata med och släpper inte in nya folk. Å de jag umgås med här i stan är heller inga halläningar från början. Surprise? Not.

Nä nu väntar snart sängen. Natti natti på er!




The guys in my life<3

Weekend

Igår var jag ute och sprang en runda runt Vallås, hem och duscha, äta sen tog vi oss en tur ut till Eurostop. Var tvungen att handla Ipren... tråkig utgift men men. På vägen hem gick vi inom "Hemmakväll" och hyrde film. Hade tänkt hyra den nya Wallander filmen men den var givetvis uthyrd så vi tog "Skotten i Knutby, vägen hem" istället. Finns så sjukt störda människor.... fy. Men den var bra filmen, lite dokumentäraktig.

Idag har jag varit och tränat styrka ihop med lilla syster. Precis ätit sen lunch. Ska jobba ikväll kl 18-22.30. Ska med en boende på disco. Inte vad jag sett framemot men men. Jobb är alltid jobb. Händer inget annat här i denna stugan ändå.

Trevlig helg people out there!

/Emma

Fiskarna

Hämtade ut mitt paket igår från adlibris, min sjukvårdsbok till skolan och en bok om stjärntecken som talar om vem du är. Väldigt intressant att läsa, kul när så mycket stämmer.

Står jätte mycket, men b.la att fiskarna (som jag är); ofta blir besvikna och sårade av folk när de inte ställer upp för dom så som de själva hade gjort för sina vänner, att de bryr sig för mycket på andra och deras välmående, att de lyssnar för mycket på vad andra tycker och tänker om en att det är lika viktigt som ens egen uppfattning, att de målar upp saker och ting till så mycket värre än vad det egentligen är, att de som är födda i fiskarnas tecken tror mycket på andlighet och ett liv på andra sidan, att fiskar gillar mellanmål och sötsaker och kan lätt börja tröstäta om de mår dåligt eller har tråkigt (haha tar åt mig), att det är väldigt viktigt för en fisk att vara "normalviktig" att man bryr sig för mycket när man gått upp lite i vikt, att man som fisk trivs bra nära vatten, där känner man sig som hemma, att man är för godtrogen, har svårt att säga ifrån och gå rakt på sak, att fiskar ofta väljer vårdande yrken som läkare, sjuksköterskor där de kan ta hand om folk som de är så duktiga på, att en fisk är en mycket känslig person som inte många kan förstå sig på, och att det är viktigt för en att vara med personer som förstår ens finkänslighet. Man kan börja gråta lätt och speciellt när någon annan gör det!  Fiskarna är inte bra på att ta kritik även om den är konstruktiv och vänligt formulerad. (Det står flera sidor om varje stjärntecken så jag tog bara med vissa av sakerna som stämde på mig, även om det mesta faktiskt gjorde detta.) Lite tråkigt/jobbigt dock att vara en sådan känslig filur!

De bästa vännerna för en fisk är; Kräftan, skorpionen, oxen och jungfrun. Vågen funkar också bra men ibland har de delade åsikter!


Oxen tillhör Madde & Carro =)

Vågen tillhör både janne, Linda och Malin =)
Men Linda är född precis när jungfrun går över till Vågen så tror att du har en del från jungfrun också.

Men det står också att fiskar är väldigt noga och bra på att välja sina vänner så även om jag har vänner med andra stjärntecken så är de minst lika bra för mig;)




Nä nu ska denna fisk ut på en kvällspromenad! Har varit stillastittande heeela dagen. Måste ju hålla mig normalviktig hehe. (skämt å sido)

Hejsvej!

AIK-HBK

Igår kom Molly och Marcus som sagt hit. Vi grillade kyckling och åt klyftpotatis och tzatsiki till. Smaskigt. (givetvis en vegetarisk filé för mig istället). Drack lite vin och öl sen var det dags att ta taxin till Örjansvall för att se matchen. Det böjade spö regna innan första halvleken var slut, tur vi hade paraply och ponchos med, men vi blev ändå rätt blöta. Värsta skyfallet. Men matchen fortsatte att spelas iallafall och det blev 2-1 till AIK till Marcus glädje=)

Väl hemma igen, bytte vi om till torra kläder, poppade popcorn och hade det mysigt, iaf jag och Molly. Janne och Marcus höll sig i köket där de shottade upp en hel(!) flaska minto och blev rätt så på lyset. Jag hade svårt att få Janne i säng sen i natt, han sluddrade en massa, visslade och hade sig och vägrade lägga sig haha. Men men tillsist sov han som en klubbad säl. Och idag kan jag säga att varken han eller Marcus mådde något vidare.... Molly och Marcus åkte för ca 1h sen och sedan dess har janne intagit sängen. Han är helt slut.... Själv har man fått röja upp i köket och har just nu en vegatarisk lasagne i ugnen. Börjar bli lite hungrig.... Senare ikväll ska jag försöka ta mig ut på en joggingtur! Ska bli skönt.

Ha det gott! kram!


Are women born this way?

Hittade denna länken på Katjas blogg haha. Var bara tvungen att lägga upp den, som jag skrattade! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=zRRkJ95RxIo&feature=player_embedded


Nu blir det promenad till Örjans Vall för att lösa in våra biljetter då vi tydligen köpt fel.... Om man ska stå på aik;s sida ska man tydligen köpa biljetterna på plats ikväll. Blir fotbollsmatch ikväll hbk-aik tillsammans med Molly och Marcus som kommer på besök och stannar tills i morgon. Det blir grillning och lite dricka innan matchen + att Molly ska slinga mitt hår. Nice=)

Ha en trevlig dag! Kram!

Lite bilder från den gångna veckan




Det har blivit träff med Ninis, hälsat på mormor&morfar, bowlat med pappa, grillat, besökt Malmöfestivalen där jag fick min efterlängtade langos=) och träffat Carro och Henrik, promenerat lite runt i fina Höör, besökt farmor och Janne har åkt motorcykel........ Har varit en underbar vecka!! Skönt med miljöombyte och att träffa lite nära&kära<3 Det kan man leva länge på....

Skånska bravader

Jaha då har man varit här nere i "skåneland" ett par dagar. Resan ner blev dryg, pga banombygge så fick vi göra 3 olika byten med tåg och buss och blev 1h försenade. Men men vi kom ner iallafall=) och Zorro blev överlycklig av att se oss!! Älsklingen.<3

Igår var vi i Eslöv en sväng och träffade kära Nina över en lunch. Martin jobbade och kunde tyvärr inte vara med. Vi pratade, åt god lunch, glass till efterätt och strosade runt i Eslöv stad. Var även riktigt nära på att få parkeringsböter men Janne lyckades tala sig ur det! *Tack o lov* Var en trevlig visit, som vanligt att träffa Nina. Janne hann givetvis med att "lura" henne att vi funnit Jesus i Jönköping haha. Vi har planer på att flytta dit sen när jag är färdiig utbildad och om man får jobb där och så eftersom det ligger lite mitt emellan våra familjer blir det lättare att ta sig runt till alla och för folk att hälsa på oss också.  Och Jönköping är tydligen ett näste för Pingstkyrkan. Men nej vi har inte sett något ljus eller funnit Mr Jesus. Men får vi inga vänner när vi kommit dit är kanske kyrkan ett alternativ?! (skämt)
Fick ett par super söta örhängen av Nina. Kan dock inte lägga upp några bilder på pappas dator, så det får bli när vi kommit hem igen. Har inte sladden med mig och han har inte så att man kan sätta i minneskortet i hans laptop, som förövrigt är ganska ny så det är skumt.....

Idag då så blev det Eslöv igen, men denna gång för att hälsa på mormor och morfar. När vi först kom dit vid 14.30 bjöds det på kaffe och kaka. Gott som vanligt=) Men hade man bott hos mormor på heltid hade man nog rullat fram haha. Så ofta som dom fikar;) Vi var även en tur på deras koloni och plockade massvis med mullbär och plommon som vi fick med oss hem. Gud vad mullbär är gott! Fick med oss en hel burk + en burk med mullbärs/krusbärssylt som mormor kokat själv. Super god! Middagen de bjöd på sen bestod av varmrökt lax, romsås, potatis, sallad och sparris. *mumma* Så vi kan ju inte påstå att vi inte blev välgödda där som vanligt. Alltid lika mysigt att besöka mina kära morföräldrar! <3

Ja, vad har vi annars planerat i dagarna som kommer.... i morgon blir det långpromenad om vädret blir ok, sen på kvällen ska vi spela bowling med fader. På fredag ska vi in till Malmöfestivalen och äta gott och träffa Carro och Henrik! Sen får vi se vad som händer i helgen. Blir förmodligen en sväng upp om farmor också. Sen på söndag åker vi hem igen.... För på måndag kommer Molly och Marcus på besök, då ska vi på match bl.a =) Så det är fullt upp men det är skoj!

Take care people! Cheers!

En kväll på Vallås....


Semeeeeeester!

Då är man ledig nu i tre veckor. Gött. Men med min vanliga "tur" slog det fina sommarvädret såklart om till regn och rusk så fort jag satte min fot utanför jobbet. Man kan ju hoppas på att man får ta del av lite mer sol innan skolan drar igång.

Om 1,5h ska vi börja vår färd mot Vallås till Lina och Johan. Blir till att hälsa på dem och deras nya tillskott i familjen; kise ungen Tindra. Blir till att beställa pizza också. Både Lina och jag gick på ledigt idag så det får ju firas lite;)

I morgon åker vi ner till Höör. Ska bli skönt att komma iväg igen.

Tjingeling!

Tröttis

Usch vad jag är trött idag!!! Men fattar inte riktigt varför...värmen kanske. Var lika dant igår. Idag på jobbet var det rätt mycket att göra också, iallafall när man fick göra allt själv. Förstår inte hur folk bara kan sitta ner på r*ven, röka, sms:a osv när man är på ett jobb för att jobba!!! Trist man ska jobba ihop med denna personen hela helgen... men får se framåt, sista dagen på söndag sen är jag ledig i 3 veckor=)

Här sitter jag nu, nyduschad, packat in håret, ansiktsmask... ja hela spa köret.... nästan. Fattas bara massage, kanske ska höra med karln?!;)

Ha en trevlig kväll! (och helg) kram!

Grillad burgare

med klyftpotatis, tzatsiki och sallad blev vår kvällsmat!=) *mmmm* det var inte fel kan jag säga.





Innan dess var vi så duktiga alla tre (jag,janne & Lina) och simmade 1km på simstadion. Å nu ikväll har vi tvättat en massa. Så lite nytta har man gjort idag på sin lediga dag. I morgon är det jobb 10-21.

Natti natti*


Är sommaren tillbaka?

Idag är det äntligen sol igen här i Halmstad. Det var det igår också men då jobbade man ju. Har varit på stan en snabbis nu innan lunch. Köpte en inpackning på Kicks som var slut sist jag var där. Aussie 3- minutes miracle. Kostar 99kr just nu. Fick en test av den i en tidning i våras och tyckte den var riktigt bra då iallafall, luktar dessutom tuggummi=) Så ska testa den. Hämtade även mina nya linser som kommit.

Nä nu ska jag slänga ihop en risoni/tonfisk sallad till herrskapet här. Sen när Lina slutat och är redo vid 15 ska vi ut till brottet och simma lite. Hade egentligen tänkt springa men är för varmt för det nu, och ikväll har vi tvättstugan! Får se om jag tar mig en jogging tur nere i skåne nästa vecka, annars får jag sätta igång ordentligt när jag kommer tillbaka. Att springa 2ggr/vecka är målet. Men en gång är alltid nått.

Cheers!



Vill man vara fin får man lida pin

Inte sant?

Kom hem från frissan för ett tag sen. Syrran och jag var där ihop för att fixa våra hår. Det hade trasslat ihop sig mycket på oss båda så hon fick byta en hel del slingor. Blev lite dyrare än det var tänkt från början, och ont gjorde det! Men men nu är håret tjockare och finare igen=)

Var ute och sprang en tur på galgberget innan i eftermiddags. Hade inte världens bästa form idag kände jag, men kämpade mig igenom rundan iallafall. Blev bara 3:an idag också, ska nog ta den rundan på torsdag med sen åker vi till skåne på måndag och är där en vecka. (å jag jobbar heeela helgen som kommer). Men när jag kommer hem igen ska jag försöka mig på 5:an igen. Var nog en månad sen jag sprang den nu. Blir så när man är sjuk! Det tråkiga är att konditionen försvinner så snabbt så man måste öva upp den igen!

Dags för kvälls teet! Hej svej!




Hämtade ut mitt paket idag från netonnet. Beställde två mobilväskor förra veckan. En som jag kan ha när jag springer om armen och en att ha i väskan. 99kr/st. Inte så farligt!

En helg i stor stan

Då var vi hemma igen efter en dryg och lång bussresa hem. Har haft en underbar och mysig helg hemma hos Heidi och micke. Fick träffa söta lilla Anna för första gången. Som hon kan äta den lille=) Under dagarna som gått har vi varit inne i sthlm stad, gått promenader, ätit god mat och efterätter, svullat godis, chips, naturgodis, glass, killarna åt äcklig surströmming som stank i hela lägenheten, besökt Barkarby outlet och IKEA, hyrt filmer och vissa av oss har badat. Vädret har varit kanon nästan varenda dag. Trist att komma hem till denna regniga håla.... direkt när vi passerade Halmstad skylten med bussen började regnet ösa ner. Johan var snäll och hämtade upp oss på österkans och skjutsade oss hem.

Blev inte så mycket shoppande faktiskt i sthlm, kanske tur det för min plånbok!! Men köpte teér på NK (ett grönt cheescake te och ett rött med jordgubb och flädersmak). De kostade bara 39kr/hg. Här i stan är det dubbelt så dyrt.... Så där ska handlas mer te nästa gång vi är där. Sen köpte jag lite inne på IKEA; 6pack glas, två te silar, "is stavs/kubs form", och en ny turkos badrums matta. Det var min shopping det;) Vad jag älskar IKEA! Hade kunnat handla hur mycket som helst där. Nä nu ska vi äta lite här sen packa upp, ta sig en varm dusch och sist men inte minst inta bingen!

Ha det gott! kram!






RSS 2.0