Loppan går!

Då har jag lösenord här på bloggen. Är för att jag inte vill att vem som helst ska kunna gå in längre, man vill ha lite privat känner jag! Speciellt med tanke på en så stor arbetsplats...
 
Vad har hänt sen sist? Helgen som var åkte jag och lillan ner till min kära mormor&morfar lör-sön där vi blev bortskämda med god mat, fika och trevligt sällskap. Janne jobbade hela helgen. Vi kollade på melodifestivalen på lördagen, inge vidare men alltid något att ha i bakgrunden. Mathilda kröp upp i gammelmormors famn på kvällen och somnade där. <3 Vi körde hem efter lunch sen på söndagen. Jag var utvilad efter denna helgen, tänk sån lyx att slippa laga mat, städa o dyl;).
 
Jag jobbade en enkel natt mån-tis. Inga problem att hålla sig vaken, fanns lite pyssel + att vi har storstädning på jobb just nu. Tränade lite på måndag fm, testade Flygstadens gym här ute som också är actic. Nytt och fräscht. Ska dit imorgon med och springa lite på bandet efter frukost och sen på fredag och testa indoor striding om jag får plats på passet. Blev inget i söndags. Sen åker vi ner till Eslöv igen på lördag fast till Nina, Martin och lille Mio på middag. Jessica&Henrik kommer också. Ska bli mycket trevligt då vi bara ses en gång per år typ! Looking forward.<3
 
Mathildis går nu för egen maskin. Ser lite berusad ut men det går framåt hehe. Duktiga tös!! Hoppas vi slipper operation.
 
 
 
Nä vad har jag annars att förtälja? Vi var på stan en sväng idag, köpte present och te. Janne klippte sig och jag tog prover för hepatit och Hiv. (Stickskadan i sommras på jobbet alltså.) Sista provtagningen nu. Drygt att behöva ta sig in till stan pga det men men. Bra att kolla upp.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa lite tror jag. Läste ut "Felicia försvann" i förra veckan så nu har jag börjat på "Blondie".
 
Hej svej så länge!
 
 
 

Dagarna bara försvinner

Femte arbetspasset på raken imorgon. Lär vara slut;) Ledig lör-sön, janne jobbar så kanske att jag och Mathilda åker till Eslöv och umgås lite med mormor&morfar. De kan behöva lite annat å tänka på då min moster är svårt sjuk...
 
Idag blev det spinning efter jobb. Var inte alls i form men tog mig igenom det. På söndag kväll tänkte jag testa indoor striding på Actic här ute vid oss. Lite trött på spinning så då får man testa annat. Har varit mycket på jobbet nu under några veckor, hoppas det lugnar ner sig lite snart. Tar på krafterna på oss alla, men är ju värst med influensor och allt som kan ställa till det nu i februari.
 
 
Happ.... I söndags var Malin här på fika. Fick fina tulpaner som nu är utblommade. (bild nedan.) Alltid lika mysigt att ses. Sen har jag mest jobbat som sagt, tränat lite och storhandlat. Har jobbat en del med grabbarna grus i veckan, kul! Roligt att jobba med karlar, lite mer lättsamt och inget gnäll. Synd bara att en av dom ska sluta:/. Alltid de bra människorna som rör på sig. Men så är det.
 
 
Mathilda är så mysig, satt och "masserade" mig på handflatan ikväll och så gillar hon att fixa med mammas långa hår. Inte mig emot, så mysigt. Förstår dock inte hur en sån liten som hon vet hur man gör. Som jag sagt innan blir vi hela tiden förundrade över denna söta, kloka, charmiga lilla varelse.<3
 
 
Dagis imorgon, blir 4 dagar denna veckan, mer än det brukar. Nästa vecka är janne ledig så då blir det inget. Synd på ett sätt då hon trivs så bra. Vi har verkligen hamnat på ett kanon ställe med underbar personal. Jag har bara två enkel nätter nästa vecka. Ska bli skönt=). Sen den helgen åker vi till skåneland för att umgås och ha det trevligt med kära vänner som vi inte ser alls så ofta. Ser jag mycket framemot.
 
Nä om man skulle göra sig en kopp te och äta en bit choklad innan sängdags. Köpte choklad på LIDL i veckan, deras mörka med hallon är såååå god. Inte köpt på länge. Mest blivit marabou men är en del tillsatser i deras så letar andra alternativ.
 
Föresten så tänker jag lösenordsskydda min blogg, så ni som är trogna läsare och vill fortsätta följa vår vardag maila mig på fb eller [email protected] så får ni mitt lösenord.
 
PUSS och kärlek till er! Var rädda om er själva och nära och kära. Man vet aldrig när livet kan ta slut.

Ännu en helg till ände...

I fredags tog Mathilda sina första 4 steg!! Så kul. Igår tog hon 7. Lillhjärtat. Det går framåt och är bara bra för fotsenan sa fabror doktor att hon belastar den. Skulle vara bra med skor inne, tur det är hon själv som börjat med det. Hon bara går och går här hela dagarna nu, med gåvagnen som innan eller dockvagnen med kon i, skorna på och en pannlampa om halsen. Hon är så rolig! Ställer sig upp utan stöd och går några steg. När vi är ute får hon promenera med oss, håller i en hand. Det har gått så fort från en dag till en annan. De på dagis har fått henne att våga mer, hemma har hon inte velat riktigt. Är så glad att hon trivs så bra på dagis och att förskolelärarna tar så väl hand om henne.
 
Måste bara berätta om igårkväll när janne la sig i badet. Mathilda var med i badrummet och skulle tvätta pappa med tvättlappar och skölja av med duschen. Och så fick janne för sig att gå ner under vattnet med ansiktet och busa med henne. Men då fick Mathilda panik och skrek och försökte få tag i jannes arm och skulle dra upp honom. Han gjorde det flera gånger och hon gjorde samma sak. SÅ klok hon är som förstår att man inte ska vara under vattnet! Hon har inte råkat ut för det själv så vet inte hur hon som är så liten kan förstå så mycket, men så är det väl. Underbar fina unge!!!<3
 
 
 
Igår eftermiddag kom Nina, Mathias och vovven Nova över på fika. Vi skulle egentligen ner till grötvik och grilla korv men var inte det roligaste vädret, så det får vi skjuta till framtiden. Fick en supersöt inflyttningpresent, två små ugnsformar. Ska testas snarast. =)
 
 
Idag är det en grå söndag, blir dock en promenad snart för mig och lilla loppan. Janne vilar då han ska jobba i natt. Ska även se om det finns någon tvättid under eftermiddagen. Sånt som måste göras!
 
Nä nu ska jag se vad Mathilda hittar på i sitt rum. Hon pratar med "någon" där inne;)
 
Hej svej!

Helgens händelser

Helgen gick snabbt som vanligt. I fredags kväll kom Jenny,Joan och Simon hit på middag. Vi åt lasagne och creme brylé pudding till efterätt. Kul att ses igen, var ett tag sen nu. Simon har börjat gå och de lekte så fint ihop. Fick ett jätte fint fat i inflyttningspresent. =) Nya fruktfatet. Senare på kvällen kollade jag&janne på film. Det blev Snowwhite and the huntsmen. Den var bra!
 
I lördags tog vi en slappe dag och busade inne med Mathildas nya tält som hon fick av oss. (Janne antydde att jag hade "shopping problem" då jag beställt tältet i förra veckan på impuls.) Hon älskar det verkligen och sitter där inne och kuckelurar hela tiden haha. Jag var en sväng på gymmet med och på kvällen blev det frosseri med cheesballz, naturgodis och chips till den nyaste spindelmannen filmen. Bra den också.
 
Igår (söndag) tog janne sovmorgon och jag och Mathilda gick ut och åkte lite pulka efter frukosten. (Sovmorgon för oss också, klev upp efter 10 =D) Mathilda tog en rejäl vila sen under dagen, då passade vi på att sortera och slänga massa skit som vi inte tagit tag i innan. Så nu är det gjort! Skönt. Blev en tidig kväll igår då jag skulle jobba dag tur idag.
 
Ledig imorgon, då ska jag och lillan hem till min arbetskompis Malin och hennes dotter Emilia på lunch. Ska bli trevligt=). Sen funderar jag på ett spinningspass på kvällen. Körde lite styrka idag efter jobbet. Härligt att vara igång igen.
 
Nä nu ska vi kolla på film (igen). Finns ju inget på tv =P
 
Hej svej!!
 

Free like a bird!

Första jobbenatten på IVA gick bara bra. Goa kollegor och bra sammarbete. En lugn natt, fick lite å göra vid morgonkvisten med en ny patient, var bara skönt så slapp man bli så trött;)
 
Vaknade lite efter 14 och klev upp då så man kan somna ikväll med. Ledig i helgen. Ikväll får vi middags besök så ska strax börja fixa lite=).
 
Lägger in lite bilder från hur tapetseringen blev i alla rum, på en super glad tjej som nu bor i eget rum (Mathilda blev så lycklig när janne sa till mig här om dagen att vi skulle flytta in hennes saker i hennes rum så hon tog av sina saker och drog/bar in dem i rummet haha. Att en sån lite förstår så mycket.) Bild från besöket hos Nina förra fredagen och det fina halsbandet jag fick.<3
 
 
 
 
Är inte helt klara med Mathildas rum, är lite till som ska fixas men det mesta är där iallafall. Vårt sovrum ska också fixas med lite grejor så småningom och i vardagsrummet lite med. Sen ska vi nog vara nöjda=) Fram till sommaren allafall haha.
 
Kollar på Lulu Carter på tv nu som gör plastikoperationer. Uh, ilar i hela kroppen!! Nä kanske ska ta å diska lite och påbörja förberedelserna. Tiden går så fort så lika bra det.
 
Träning i morgon eller på söndag. Hoppas på plats på ett indoor stridning pass på Actic här ute, men var väntelista så får se. Annars blir det till att springa på band bara.
 
Trevlig helg på er! Puss&kram

Hon kommer med solsken till mig

Ledig dag idag. Städ och tvätt står på schemat. Vaknade vid 7.30 när målaren kom och spackalde i Mathildas rum. Så gick upp vid 08, åt frukost i lugn och ro och vid 08.30 kom en liten tjej upp och sken som en sol och gjorde sin mamma sällskap i soffan med lite välling. <3. Pappan i huset väckte jag vid 11 då jag skulle ut i tvätten så lillan slapp hänga med igen. Solen skiner i dag, så blir nog en promenad senare idag för hela familjen.
Pappa var ju här i helgen och passade Mathilda då vi jobbade. Hon hade haft tebjudning för morfar=). Tur att morfar finns och alltid ställer upp när det behövs!
 
Har gått bra att jobba i helgen på IVA, och igår var jag på uppvaket. Fick en "tillsägelse" av en tjej på jobbet ang en incident i helgen. Hon sa så dumma saker och anklagade mig för att inte sköta mitt jobb. Att hon och "de andra" som kom på passet efter mig och de jag arbetade med var besvikna på mig för att jag gått hem. (När jag blev hemskickad av en sköterska när klockan var 15 och då vi slutar. För de var tillräckligt med folk att kunna ta hand om en ny patient. De två sköterskerna jag arbetade med under dagen fick också gå hem). Sen hade hon sagt till folk att jag inte skött mina uppgifter, fyllt på skåpen som vi gör varje pass och kollat platserna. (Vilket inte stämmer.) En hemsk och elak människa. Pratade med en av ssk som hon jobbat med och han sa att så var det inte. Han tyckte jag gjort rätt och att allt visst var i ordning. Ska prata med den andra ssk på onsdag som hon påstod också sagt så. Hon är tydligen sån och vill gärna sätta dit nya som kommer. (Fastän hon själv är rätt ny.) Ska även samla mod till mig och säga till henne om hennes beteende och att det inte stämde att de alla var såååå besvikna på mig. Hon ville mer eller mindre få det till att om något hänt patienten hade det varit mitt fel eftersom jag inte var där. (fastän de var både massa sjuksköterskor, läkare och narkos där.) Aja, tur jag har så goa kollegor som är helt på min sida gällande detta. Vet att jag inte gjorde något fel men tråkigt att det ska bli sådana konflikter på jobbet, av någon som dessutom är lat och inte alltid gör det som ska göras. Nog om det. Behövde bara skriva av mig lite hehe.
 
Är ledig i helgen som kommer och på fredag när jag gått av efter en natt på jobb ska vi ha gäster. Ser vi framemot=).
 
Nu ska jag snart till tvätten igen. Lillisen sover middag efter att ha frossat i pannkakor så dammsugningen får vänta tills hon slått upp sina blå igen.<3
 
Ha en bra dag alla! KRAMIS

RSS 2.0