Från kort till lång

hårig! Idag fick jag min efterlängtade hårförlängning! Känns väldigt ovant, tog ju bort min förra i början på sommaren förra året och har sedan dess gått runt i min alldeles egna kalufs, men nej det jobbades extra i Januari och nu tog jag mig råd till en ny. Fick det för halva priset ute hos Gullbranna frissan gemfört med vad de tar i stan. Annars hade jag inte gjort det. Är för dyrt. Nu ikväll har jag varit på praktiken med, fick sluta lite tidigare eftersom det bara var en boende hemma som klarar sig själv. Så nu ska jag ta tillfället i akt och börja på mitt arbete i social omsorg! Efter 21 dyker karln upp här med. Han är på utbildning uppe på regementet nu över helgen. 7-21 alla dagar....shit alltså. Allt för att gå med i insatsplutonen. ("Hemvärnet") Hoppas han tycker det är kul nu =)

Nu ska jag frossa i mörk choklad och jordgubbar som jag köpte ikväll. Måste ha lite energi till pluggandet.


Tjingeling!!


En fullspäckad dag!

Idag gick jag upp vid 10.30. Så skönt med sovmorgon=) Kl 12 var jag inne i stan, skulle sminka mig på make up store för presentkortet jag fick av Janne i julklapp<3. Hade tänkt ta en fest sminkning tills på lördag då jag och Malin ska göra stan osäker, men även om jag ringde över en månad i förväg fanns ingen tid att få så jag bestämde mig för att göra en vardags sminkning istället. Är ju alltid kul med sminktips till vardagen också! Blev jätte nöjd. Är så kul att se förvandlingen från när man kommer in fesen och dann i ansiktet och när man kommer ut är man en helt ny person. Fräsch och fin. Jag fick med mig en ny foundation och en cover all mix för presentkortet. Sen köpte jag till ett puder, ett läppglans och en ögonskugga. Som tur är hade jag redan de andra två skuggorna hon använde i min sminkning hemma. Hade inte haft råd att köpa alla ändå. Ida som sminkade mig använde violett färgade nysanser på skuggorna. Synd bara att man inte kan sminka sig lika fint själv....får bli övning, övning, övning. Efteråt gick jag en liten sväng på stan. Köpte en korall färgad väska och två toppar på Gina. Älskar ju shoppning, å man får ju passa på nu när pengarna kommit, sen är de ju helt plötsligt slut...:S


När jag kom hem åt vi lunch tillsammans, jag och Janneboy. Sen gick vi hem till Lina och Johan för att låna deras bil. Storhandling av mat stod på schemat. Först körde vi inom RUSTA och köpte lite nödvändigheter som en sopborste, diskmedel, tvålar m.m. Sen blev det även fyra beigefärgade koppar och fyra skålar. Behövs alltid. Saker och ting går ju sönder här ibland. Efter detta stoppet körde vi ut till  flygstaden och besökte Plantagen och köpte tre nya krukor och en ny blomma. En orkidée ville jag ha! Sen var det Willys tur. Handlade hem massor med mat. Det behövdes. Så nu är både kylen och frysen full. Pizza åt vi nu ikväll med till "Du är vad du äter".Mycket passande, eller hur?! Haha men gott. Orkade verkligen inte laga mat och vi var vrålhungriga när vi kom hem. Så nu sitter man här, mätt upp i strupen. Skulle egentligen gjort psykologiarbetet idag hade jag tänkt men har sån huvudvärk nu med så får nog försöka ta det på söndag kväll istället, ska praktisera nu fre-sön så hinner nog inte förän då. Är långa dagar. Nästa vecka måste jag börja på arbetet i social omsorg för det ska vara klart efter praktiken. F*n för dessa lärare! Här ska man "jobba" gratis på heltid under 3 veckor plus att de proppar på oss massa arbeten. Vem tror de att man är egentligen? Ein Stein? Suck.... Nu ska jag tvätta Zorros lilla toalett.

Ha det gott! kramis





Träning med Malin

Har nyss varit och tränat styrka med Malin. Tog lite längre tid än jag räknat med så hann inte med konditionsträningen efteråt! :S känns lite surt men ska ju faktiskt cykla en hel del idag så jag får röra på mig iallafall. Ska först till skolan sen därifrån till praktiken och sen hem ikväll. Så vardagsmotion får jag iallafall, tur är väl det så som jag åt igår!! Hade lilla syster på besök. Vi drack the och åt mackor och sen fick jag en alla hjärtans dag present i efterskott (vi har inte setts på ett tag nu) och det var en påse med marianne crisp choklad. Så sjukt gott! Så påsen öppnades upp och krängandet startade nästan direkt haha. Vi är inte kloka. Ju mer vi diskuterade och ju mer irriterade vi blev på folk ju mer godis åkte in i munnen. Å *poff* så var allt slut. Innan på dagen hade jag även ätit en stor fet semla på praktiken. Vart tog den "sundare" Emma vägen? Hon som jag skulle bli på det nya året? Skärpning!

Nä nu ska jag duscha, sen blir det lunch och sen skola. Ska vara där 14-16, reflektions tid över hur praktikerna går. Som tur är har jag bara possitivt att säga om min=)

Ha en trevlig onsdag!!


Måndag it is

Jag har hunnit med lite idag. Tränat, handlat och varit på praktiken. Tiden går fort för det mesta. Har precis ätit lite fil med müsli och en macka, kanske ska fixa till i köket lite och sätta igång en diskmaskin!? Vi har ju den lyxen att vi iallafall har en bänkdiskmaskin. Janne fick den av Jesper och Sara i sommras och den kommer väl till användning. Fattar dock inte hur mkt disk vi skapar på en dag!!?? sjukligt.


Bye bye




Snöverk in the middle of the night

Vid 23.30 fick vi nog av dåligt tv utbud så vi tog på oss ytterkläderna, gick en liten runda sen började vi tillverka en stor snögubbe. Zorro var med ute. Han kutade rundor och vägrade bli fotad =)





God natt!


Nu är det vitt även i Halmstad

Snön har inte visat sig särskilt mycket här i stan de senaste månaderna. Å har den kommit över dagen är den borta på kvällen. Men idag och igår har det snöat rejält och snön ligger kvar. Lite mysigt är det ju men tycker att har inte snön kommit innan kan den lika gärna hålla sig borta nu. Vill ju ha vååååår!

Har varit på praktiken idag, kom hem för en stund sen. Gick dit idag och även hem såklart. 25min enkel väg. Skönt. Hade tänkt träna innan på dagen men att gå upp 8.30 för det lockade inte mer än sängen idag för fröken Jönsson så bestämde mig för att gå till praktiken istället för å cykla så har man rört lite på flärret iallafall. Usch vad jag har ätit i veckan föresten...choklad, choklad, choklad, och kakor. Har precis ätit en påse naturgodis och imorgon vill jag ha pizza. Haha men ja det får vara denna veckan det. Nästa vecka får vara som vanligt, godis endast tillåtet när det är helg;)

Dags för soffan med mina darlings! Pussipuss på er!



Sjuk sambo

Praktik idag 8-15. Hände inte så mycket, städade lite och så. Sen hade personalen möte mellan 13-15 så då blev det lite fika. Alla är så himla goa och trevliga. Trivs kanon där. När jag kom hem hittade jag en deckad stackare i sängen. Janne fick gå hem från jobbet i natt eftersom han mådde kasst. Seglivad influensa. =( Åt lite mellanmål sen la jag mig och filosoferade lite med honom. Har tränat nu ikväll, mitt nya styrkeschema som jag fick i början på februari men inte hunnit  använda det ännu eftersom jag blev sjuk å allt. Kul med lite nytt....

Vet inte vad det är med mig och NETTO butiker. Klantar alltid till mig i kassan. Lämnar jag inte fram för lite pengar tappar jag ut innehållet från kassen på golvet när jag packat!? Stört.

Så det är min dag i en kortare sammanfattning. Nu väntar duschen sen ska vi nog kolla på en film. Börjar inte förän 13 imorgon=) Kvällstider passar mig mycket bättre då jag är en kvällsmänniska snarare än en morgonmänniska.

Bye!





Tips! Kolla in denna sidan http://www.olandssmak.se. Deras kryddor är sjukt goda. Speciellt örtagårdskryddan, den används flitigt här hemma och även senapen. Funderar på att testa deras teer nästa gång vi ska beställa med.

Underbart vår-väder

är det ute idag. Solen skiner, himlen är blå och fåglarna kvittrar. Men det är inte så varmt dock. 3 grader i solen visar termometern. Hade så gärna velat gå ut på en långpromenad idag..... börjar känna mig frisk nu. Men har en del att göra innan praktiken som börjar kl 15 idag. Ska laga middag att ta med mig ,sen laga lunch till herrskapet här hemma, plocka iordning lite tvätt som tvättades igår, duscha, fixa till mig sen cykla i god tid så att man hittar rätt i tid. Är inte helt säker på vägen dit så vi får väl se vart man hamnar!? Usch börjar bli lite nervös.... men det blir alldeles säkert ett bra ställe att göra sin praktik på. Borde försöka bli lite mer optimist istället för den födda pessimisten som jag är.... :P

Fick föresten besked av min psykologilärare idag! Klarade VG uppgiften. Så skönt, trodde verkligen inte det, kändes pinsamt att skicka in den för var inte nöjd men kunde inte mer, fick hjärnstopp eller nått. Men se det räckte ändå:D Psykologi är svårt....och tungt. (Tycker jag iallafall!)

Trevlig tisdag mina vänner!




Plugg varvat med chokladbollar

Denna dagen har bestått av pluggande, studie uppgift i psykologi för VG skulle in idag och jag var sen på det och började först idag...dumma mej. Blev inte nöjd med resultatet heller, men körde helt fast och kunde inte göra mer så jag får hoppas på att det räcker!! Varvade mitt pluggande med chokladbollar som jag rörde ihop i eftermiddags. Så gott! Det tråkiga är bara att Janne åt en, jag resten.... lite ångest nu mest pga illamåendet... men jag är faktiskt tillåten till allt krängande som det blivit denna helg. Har ju den speciella perioden i månaden nu och då är man faktiskt ursäktad tycker jag;)

Hade tänkt börja träna imorgon igen men nej min förkylning gör sig fortfarande påmind så är nog lika bra att vänta lite till, sen j*klar! Ska bli så kul att komma igång igen, vill inte vara mer sjuk nu. Är ledig i morgon förövrigt sen på tisdag börjar min praktik på Landsfästet 3, personer med utvecklingsstörning. 3v ska jag vara där. Wish me luck!

Nu fortsätter snart Beck!

Trevlig kväll!

Alla hjärtans dag på CKV 39

Har varit lugn. Janne blev sjuk i torsdags i feber och förkylning och jag är fortfarande rätt förkyld. Så trist, vill bara bli av med det nu. När vi vaknade idag gjorde jag american pancakes till frukost! Så gott=) sen fick janne en liten present nämnligen kaffe med choklad smak från Köpmansgården. Han älskade kaffet han köpte där sist med irish coffee smak så nu fick han ett nytt! Och ett kort fick han också givetvis. Bara en lite gåva sådär, behöver inte vara nått stort tycker jag. Vi brukar ge varandra små gåvor då och då så vi har alla hjärtans dag flera gånger på år isåfall haha. Jag fick inget av janne faktiskt=( joooodå han hade inte köpt nått nu men sa att han ska betala flygbiljetterna ner till Grekland i sommar å det är väl en bra gåva? sol, bad...ååå. Behöver bara spara ihop lite fickpengar.

Vi var ute och luftade av våra baciller på en kvartersrunda vid lunch tid. När vi kom in igen blev det lunch sen har vi faktiskt tagit en powernap som vanligt. Å nu ska jag börja med en sen middag. Skulle egentligen gjort pizza men eftersom janne är sjuk får vi ta det en annan gång. Blir istället chili con carne på quornfärs med nachochips och gräddfil. Inte fel det heller. Glad alla <3-dag mina vänner! Kram!


Tips om en god maträtt


1 portion

1 bit purjolök, ca 10 cm
smör till stekning
1 litet äpple
1 tsk Mango Curry eller en annan god curry
0,5-1 krm cayennepeppar
0,5- 1 burk tonfisk, i vatten
1 dl (lätt) créme fraiche
2 msk mjölk
lite lantbuljongspulver
0,5 msk dijonsenap
sal och peppar

Skölj och strimla purjolöken. Tärna äpplet. Fräs purjolök, äpple och curry i smöret i en het panna. Tillsätt tonfisken, cayennepeppar, créme fraiche, mjölk och buljong. Låt allt puttra i ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera röran till ris/bulgur/matvete/pasta/couscous.



Recept och bild från http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Host och snörvel

Börjar bli trött på detta nu....vill vara frisk!! Har fått stanna hemma från skolan igår och idag, mår inge vidare alltså. Man missar så mkt men vad ska man göra?! Sitta å hosta och nysa folk rakt i ansiket? Nä då är det bättre man sitter/ligger i soffan med en stor hög med näsdukar, ett stort glas nyponsoppa, honungsvatten och c-vitamin rik frukt så man kanske kan bli frisk och må bättre någon gång?! Men imorgon är det bara halv dag i skolan så ska försöka ta mig dit. Fick en uppgift på mailen av min psykologi lärare som jag ska försöka göra lite senare. Det tycker jag är ett bra alternativ från lärare, att ge de som missat lite extra uppgifter så man kan visa att man också kan och hänger med. Men däremot min andra lärare, hon är ett kapitel för sig. Tar ingen hänsyn till att man är sjuk verkar det om *hmpf*

Pratade med Kerstin igår, min fd arbetskollega och även vän! Hennes Sven är en av Sveriges bästa kiropraktorer och han har sin klinik här i stan. Hon hade berättat om Linas problem med ryggen och det sedan olyckan och han ville gärna titta på henne och se vad han kan göra för att hjälpa henne. Gav Lina nummret igår, så ringer hon idag ska han försöka klämma in henne antingen i em eller i morgon. Han verkar så himla duktig. Jag ska också gå dit senare i vår för min mage. Han sa till mig en gång när vi sågs att han kan hjälpa mig att få rätt på den genom att trycka på vissa punkter i rygg/nacke. Jag är väl bara lite feg antar jag som inte gått dit ännu.... knakande i nacke å sånt *ryser* var ett år sen han sa det. Har väl en tendens att lägga pengar på annat, men nej i vår ska det ske. Vad är egentligen viktigare än sin egen hälsa? Tror inte det är kläder, smink och smycken iallafall....

Nä om man skulle ta och bädda ner sig i soffan och titta på våra bästa år som börjar snart.

Krya på mig! (och även Familjen MU uppe i Norr)

Bilen efter olyckan

Idag efter skolan åkte jag och Janne med Lina och Johan och kollade på deras bil som står uppe vid Rejmes bland "olycksbilarna". Vi tog foton på den, såg ännu hemskare ut i verkligheten!




Efterlyser mitt immunförsvar!?

Tycker jag varit sjuk mkt på senaste... i fredags var jag ju och simmade med Malin... på kvällen fick jag huvudvärk, på lördagen vaknade jag upp med en förkylning. Träffade Lindis som bestämt vid lunch, vi åt bakad potatis med skagenröra på ett mysigt café som jag aldrig minns namnet på. Efteråt kollade vi lite i stan, hittade mkt jag ville ha.... men allt kostar! Måste jag vara tjej och älska kläder, smink och smycken?

När jag kom hem sen mådde jag riktigt kasst, tempen visade feber så jag bäddade ner mig i sängen efter att ha intagit en ipren. Värre blev det, i natt hade jag 39 graders feber och mådde riktigt kasst. Snacka om att man tycker synd om sig själv ibland! Nu ikväll har febern iallafall lagt sig så även om jag inte mår bra så får jag ta och pallra mig till skolan imorgon. Kan inte missa mer nu. Ska ju ut på praktik nästa vecka också. Fader var här nu ikväll med en snabb sväng. Janne bjöd honom på chili con carne. Mkt gott hörde jag det ryktas om! Jag hade ätit soppa innan så var bara sällskap hehe. Han hade varit och besökt syster och Johan för att se hur allt är med dem efter olyckan. Pappa gav oss en bukett super fina blommor och ett kort med pengar. (Alla hjärtans dag gåva i förskott). Alltid uppskattat. Nä nu ska jag "snyda mig i nacken" för 111:e gången idag.

See ya!



Gullbranna, simmning och nyttig halvah

Idag har jag hunnit med en del. Gick upp vid 10 för att köra till Gullbranna (ligger ca 1 mil från Halmstad) där jag skulle prova ut nyansen till min nya hårförlängning som åker på den 27 februari!=) Har saknat att ha långt hår så nu är det dags igen när jag fick tips om en som tar hälften av priset som de i stan. Blir nog en fin färg vi valde!

I går kväll var jag och hälsade på Lina och johan och Lina följde med mig hem sen på natten och sov här. Stackars lilla syster!<3 Så ont hon har i ryggen och över bröstet sedan olyckan. Och hon har ingen känsel under ena knäet..... man känner sig så hjälplös! Fixade frukost till lilla gumman när jag kom hem igen, så åt vi tillsammans. Sen körde jag henne hem. Hon skulle städa lite innan hennes kompis carro skulle komma. Jag har Linas bil nu några dagar så jag kan köra och hämta henne om hon vill hit och så. Hon vågar inte köra själv ännu, vilket jag verkligen kan förstå. Det jobbiga är bara att vi måste passera den hemska korsningen de krockade i varje gång vi ska till och från henne......:S

När jag sen kom hem igen var det bara att packa badväskan och bege sig bort till Sannarps badet där jag mötte upp Malle. Vi hade bestämt oss för att simma och bada bastu och bubbelpool. Vi simmade i ca 55min sen skulle vi hoppa i bubbelbadet men det kunde vi glömma....fullt smockat! Så vi tog oss in i bastun istället och det var inte fel=) Åt varsin super god blodapelsin som malin hade med sig och varsin banan. Där satt vi och pratade lite "skit" och hade det avkopplande och trevligt. Efter  badhus-visiten körde jag hem om snabbt för att sen köra till stationen och hämta upp Linas kompis, köra inom ICA för att köpa frukt och sen lämna carro hos Lina. Skönt att hon har lite sällskap! Johan är i Höör nu tydligen...

Kom hem vid 18, började laga ihop en vegetarisk paj som vi inte kunde äta förän lite i sju då den var klar. Ja...sen mixade jag ihop en sats Grekisk Halvah som jag krängde själv till let's dance. Janne jobbar denna helgen så jag är helt alene. Men det kan vara skönt det med. Har pysslat lite här hemma under reklampauserna. Nu är det dags för att se vem som åker ur dans programmet. Mina favoriter är nog Morgan och Magnus.


Nyttig Halvah (grekiskt godis)


1 dl Sesamfrön eller tahini
2 msk Honung
1 msk Carob pulver (eller kakao)
ev lite vaniljextrakt


Mosa sesamfröna till en smörliknande massa. Ringla i honungen och mixa till en smet. Rör i carobpulver. Lägg bakplåtspapper i en liten låda och tryck ut smeten. Ställ lådan i kylskåpet minst en timmer, gärna längre, ta ut och skär i små kuber. Räcker till ca 12 små kuber.

Recept av Anna Skipper


Akuten, syster, trafikolycka...

så löd meddelandet jag fått inpratat på mobilsvar idag lite över 16. När jag hörde meddelandet fick jag panik och började gråta. Janne fick lyssna om på det för att skriva ner nummret vi skulle ringa.  Jag ringde upp nummret illa kvickt och en sjuksköterska som heter Johan berättade att Lina och hennes Johan varit med om en krafitig trafikolycka då de kört in i en annan bil som korsade vägen. Men han sa att de mådde bra trots omständigheterna. Vi började ringa runt till folk och höra om någon kunde köra oss dit, jag fick tag i Malin som kom så fort hon kunde. På akuten fick vi sitta och vänta i 2h innan vi äntligen fick komma in och se hur läget var med lilla syster och Johan. De hade röntgats och allt men de hittade inga fel. Lina sa att de hade klämts fast i bilen och fått sågas ut. Deras bil hade flygit över på motsatt körbana och den andra bilen hade slungats iväg över på cykelbanan. De hade verkligen tur i oturen. Tack o lov att de klarade sig så lindrigt. Lina och Johan fick åka hem redan vid 20 då satte jag och Janne dem i en taxi hem till Vallås innan vi gick mot bussen. (vilket resulterade i att vi gick enda hem då det tog 30min tills nästa buss och det var sjukt kallt ute). Har börjat lugna ner mig lite nu.... men är fortfarande lite chockad. Tänk så lätt en olycka händer? Vet inte vad jag skulle gjort om något hänt min älskade syster<3 De kom körandes så fort.... och bilen som korsade körbanan svängde ut antagligen utan att se sig för ordentligt..... obehagligt. Tänk på hur ni kör där ute! Helt plötsligt kan det hända dig själv! Det händer inte bara andra...



Läs om olyckan här

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.204212

Sushi och ostbricka

Igår kväll blev det en syster-mys kväll. Lina kom hit vid 17 när även Jesper dök upp. Han och janne började dricka öl inför kvällens utgång med jobbet. Lina och jag begav oss till maxi för att köpa godsaker till kvällen; tre sorters ostar, kex, vindruvor, jordgubbar, müsli toppar och marsipan choklad. Sen körde vi även in till stan och köpte med oss sushi hem. Sååå gott. Killarna åt pizza lite senare när Alex och Therese också kom över. Jag skjutsade dem ut till Emma i snöstorp sen innan 20 då de skulle sjunga singstar där ett tag innan stan väntade. Var ganska orolig för att jag inte skulle hitta hem i från den laborinten de lurat in mig i där i villa-kvarterten men jag kom hem utan några större problem tack och lov! [Ni som känner fröken Jönsson vet ju att hennes lokalsinne är lika med noll.....]

Här hemma väntade ju då sis och vi dukade upp våra godheter och krängandet var ett faktum. Å gott var det =)

Nu ska jag lägga mig i sängen bredvid min bakfulle karl och ta mig en liten siesta. Sen vaknar vi upp lagom till middagen som ska bestå av spagetti och quornfärssås! Tjingelingus!


RSS 2.0