Solig tisdag

I natt fick jag sova riktigt bra. Janne jobbade så var själv med lill gumman. Hon sov mellan kl 24-06 då ville hon ha mat och bytt blöja. Sen somnade vi vid 07 igen och sov till kl 11. Härligt! Natten innan blev det bara sammanlagt 5h. Varierar lite. Så är riktigt utvilad idag=)

Vi körde och hämtade madde kl 13 på stationen jag och Mathilda. Hon kom på besök över dagen. Först körde vi till bilprovningen, hade besiktning på bilen. Tyvärr gick den inte igenom, var en styrled som måste bytas men annars såg allt bra ut sa han. Trist kostnad just nu bara i sommartider men men. Så blir ombesiktning om en månad. Efteråt körde vi hem till oss och fixade grekisk sallad till lunch. Smarrigt! Efterrätten blev jordgubbar och mörk choklad. Hann även med att ta oss ut på en promenad i det fina vädret innan madde skulle med tåget hem igen kl 18. Så kul att ha henne här, nu blir det Tyskland hela sommaren för maddis sen flytt till sthlm. Kommer sakna dig!! Blir lätt ett besök i sthlm i höst=) (Å västerås såklart Lindis).



Nu har jag druckit upp mitt te, ätit lite mer mörk choklad och gett sötisen lite mat. Snart dags att tvätta lite sen göra lite styrkeövningar. Ska till Rusta i dagarna och köpa några fler lösa vikter. Har bara gummiband nu och 2kg hantlar. Om 2 veckor har det gått 6v sen förlossnngen, då ska jag ut i joggingspåret igen=) Börja så smått såklart med 3km i lugnt tempo. Men ska bli sååå skönt! På torsdag kommer jannes syrra Heidi hit med sin familj. Stannar över helgen. Ska bli skoj. Hoppas på bra väder.

Ha det gott! Tjingeling! Givetvis blir det DHW nu!

Lite kläder som beställts och anlände igår från hm.


Morsdag presenter

av min älskling och lilla Mathilda<3



Besök från de värmländska skogarna

I fredags kom Mathildas farmor, farfar och farbror hit och stannade till idag. Var trevligt! Dock var vädret så trist så blev ingen vidare sightseeing som vi tänkt. Var en sväng inom stan igår annars var vi bara hemma.  Åt god mat, godis och kladdkaka=) Nästa gång vi träffar jannes familj blir på midsommar då vi alla ska till Arvika. Ser vi framemot!

   

Fina presenter!

  

Lill-lördag!

  
Mathilda mediterar under dagens promenad=)


Fina presenter på posten! Jeansklänning av jannes moster Ritva och flerpack med söta strumpor av Mirre och Samuel=) Tackar o bugar!

En blåsig dag

Vädret har varit fint men blåser som bara den! Idag har jag och Mathilda varit och handlat lite medans janne sov efter nattens jobbpass. Först var vi på ÖB och sen på Maxi. Gick hur bra som helst, lillan satt i sin bilstol och tittade sig nyfiket omkring bara och sov lite emellanåt. Många som kom fram och sa att hon var så söt=) Skönt att hon uppför sig när vi är borta;) hehe. Hon är så snäll hemma också men nu på kvällarna är det liiiite gnälligt. Men är oftast att hon vill sitta lite hos en och då får hon göra det innan hon somnar såklart. Är ju så mysigt!

På tal om annat... skulle fått pengar idag från FK. Men fick jag det? Svar; nej. Ringde dit och hon som svarade sa att ärendet inte var klart ännu fast jag skickade in uppgifter om min totala årsinkomst i början på april.... Inte säkert jag får pengar denna månaden! Å de skickar bara meddelandena vidare till handläggare hela tiden. Inte får man prata med själva handläggaren själv inte... Helt kn*ppa i huvudet är dom. Vill hellre ha lön av min arbetsgivare, där krånglar det aldrig....:( De fattar väl att man har räkningar att betala?! Är inte tillsammans med en höginkomsttagare heller så vi klarar oss utan en månad.... Blä för dom!

Men nog om det. Har inte låtit det förstöra min dag iallafall. Har blivit mkt mys med lill tösen. Hann även med en liten powerwalk när janne klivit upp så han såg till Mathilda. Skönt att komma igång med lite motion så smått igen.

Nä nu ska jag mysa lite till med Mahilda innan hon somnar här. Natti natti! KRAM

Mina bebisar<3


Zorro softar i sovrummet. Trist väder ute idag ju!


Älsklings bebisen! Ser lite rund ut här=) Kanske min mjölk består av grädde?!

Kärlek<3

Min lilla familj!

  

Mathilda 3 veckor

Tänk vad tiden går. Snart är hon en månad gammal lillan. <3

Vi hade tid på BVC idag kl 13. Nu väger vår plutt 3750g och är 53,5cm lång. Växer så det knakar!! Snart är hon en 4kg bebis. Efteråt åkte vi hem om en snabbis sen var det dags att bege oss igen. Hade tid kl 15 på familjerätten. Så nu har janne "godkänts" som pappa också. Och vi har valt Jannes efternamn till Mathilda med. Vi har redan skrivit i det till skatteverket (tror jag det var?) men det börjar gälla först när dessa papprerna vi fyllde i idag registrerats. Lika bra att ge henne efternamnet från början så hon slipper byta när vi gifter oss. Vet ju inte när det blir, ska sparas ihop till det först;) Det kommer iallafall inom de närmsta åren. Vi vet hur vi vill ha det så.=)

Efteråt gick vi en promenad längs nissan vid slottet. Härligt väder har det varit idag! Svängde inom ICA MAXI på vägen hem för att bla köpa blöjor till lillan. Blev varsin mjukglass till oss föräldrar med då de endast kostar 10kr där. Smakade gott=) Sötsuget är på topp förtillfället...

  

Tjingeling!

Skånskt besök

fick vi idag utav Nina, Martin och lilla Mio. Efter 11 anände dem i fm. Fixade till en brunch som vi smaskade på efter x antal bjölbyten och matningar av de små. Mathilda gjorde ner sig i pappas knä och det gick oturligt nog igenom hennes byxor! Stackars tös! Å stackars pappa hehe. Var väldigt kul med besök. En ny träff ska planeras in i sommar. =)


  


Fin fina presenter<3

Utflykt till ön

Idag tog vi vårt pick och pack och körde till ön där vi promenerade runt och avslutade med en picknick beståendes av frallor, vaniljbullar, kaffe och te. Mums! Vädret var ju underbart med! Mathilda verkade njuta av lite frisk luft i skogsmiljö=)

     

Nu ska jag kolla vidare på "Kvällen är din" med Martin Stenmark. Bra program faktiskt! Sen ska det dammsugas inför besöket imorgon. Nina, Martin och Mio kommer inom på visit. Ska bli kul!=)



Hej svej!

En rejäl sovmorgon!

Idag sov vi till 13. Vi var så trötta alla tre. Skönt å sova ut=)

Under eftermiddagen begav vi oss till förlossningen och BB för att lämna chokladask och kort som tack för bra omhändertagande när vi var där. Dock jobbade ingen av de barnmorskorna/usk vi träffade under förlossningen just idag men de ser ju att det är från oss. Efteråt tog vi oss en promenad uppe på galgberget och Mathilda fick sig lite mat ute i det fria också=) Vi ger henne mestadels på flaska, som jag pumpar. Amningen funkar sådär, hon är inte riktigt nöjd med bröstet så då är pumpen guld värd. Hyr den från BB. Hon äter med god aptit vår pärla!



  

Nu sover hon sött här i soffan bredvid mig. Lär snart vakna och vilja ha lite mat. Efteråt ska vi lägga oss och försöka sova lite innan nästa matning;) Brukar bli var 3-4e timme.



Imorgon eftermiddag ska jag träffa Linda över en liten promenix. Ska även inom stan och köpa lite mer frukt på torget. Har två "nya" favoritställen; torget och ÖB. Billigt och bra=)

Natti natti! KRAM


Fina presenter av Emma och Alma

 

Hade trevligt besök idag av Emma och lilla Alma som växt som bara den sen sist=) Går undan. Fikade lite, pratade en massa och tog oss även en liten promenad med våra bebisar i vagnarna. Äntligen kunde vi göra det, sist vi sågs var jag ju höggravid. Känns skönt att ha någon att prata med om alla hormoner och annat som blossar upp efter en förlossning. Var ju inte länge sen Emma födde Alma heller, 6 veckor före mig, nästan exakt.

Har en hel del kul vi ska göra i sommar ihop. Mycket promenader och picknickar;)

Nu ska jag mysa med min bebis<3 Hej svej!


Provsitter babysittern





Denna betalade gammelmormor och gammelmorfar till mig!<3

Tisdag idag

Idag fick vi besök av Marina, jannes arbetskompis/kompis. Hon hade med sig jätte fina kläder och ett gosedjur från jannes arbetskamrater på Frennarp. Vi fikade på goda wienerbröd och hade trevligt. Blir mycket fika nu för tiden hehe. Får vara så nu i början men sen får vi försöka komma tillbaka till normala vanor igen;)



När Marina begett sig hemåt igen tog vi Mathilda i vagnen och gick ner till söndrum centrum. Hade ett paket att hämta ut. Var från min kusin Anette och hennes dotter Jackie. Super söta kläder även där! Mathilda blir så bortskämd=) Å sååå fin hon kommer vara i sommar med allt fint hon fått.



Imorgon kommer Emma och Alma hit på besök. Ska bli kul=)




Mathilda 2 veckor

Idag är vår underbara lilla tjej 2 veckor gammal. Besöket hos BVC gick kanon. Hon var snäll och fin heeeela besöket igenom. Hon har gått upp till 3510gram och växt 1,5cm till 52,5 cm bebis. Skönt att veta att hon växer som hon ska! Efteråt körde vi till stan och köpte frukt på torget, sen till Maxi och ÖB. När vi kom hem igen fick hjärtat mat sen la vi oss och sov ett tag alla tre. Mathilda och janne ligger fortfarande. Hehe. Men lillan ska snart äta igen så hon lär snart vakna.

Vädret har varit trist idag igen... blir att ta sig ut på en ensam promenad efter matningen. Vill inte dra ut Mathilda i detta rugg väder:S Hoppas på bättre väder snart!

Ha en trevlig kväll! Tjingeling!


Lördags mys med pappa (bild från helgen).

Denna helg!

Har gått fort som alla andra dagar sen lillan kom=)

I fredags åkte vi till Eurostop för att handla ett par sommarbyxor till mig. Får inte på mig några av mina jeans, shorts eller capri byxor längre. En viss Mathilda har gjort mamma 2strl större om höfterna;) hehe. Så fick bli ett par nya byxor till att börja med. Kan inte gå runt i mamma jeans i denna värmen!! Blev även en solhatt till tösen och två par sommarskor till mig. Hade ett tillgodo kvitto då mina vinterstövlar gick sönder på 799kr på Eurosko och hittade ett par sandaler där och ett par jätte sköna skor. Behövde bara betala 99kr själv så perfekt ju! Efteråt körde vi inom Jesper och Sara en snabbis och hälsade på. Deras minsta har blivit så stor nu! 1år och går lite. Inte klokt. När vi var där sist var hon fortfarande liten....

  

Igår kom Linda och Joel hit. Vi hade bestämt att grilla. Givetvis började värsta ovädret dra fram innan de kom regn, åska och blixt. Men karlarna skulle ut och grilla ändå, så där stod de under ett träd i regnet. Galna! Linda och jag höll oss inne med Mathilda och Zorro. Men god blev maten iallafall. Så himla mysigt att ses! Kommer få seperations ångest snart då Västerås blir deras nya hem i början på juni. Även där deras lilla bebis kommer komma till världen. Lindis är nu höggravid och var såååå fin i sin mage. Jag saknar min lite grann=) Samtidigt som jag knappt minns hur det var. Känns dock skönt att känna sig lätt som en fjäder nu och kunna röra sig obehindrat. Men är allt mysigt med bebismagen också. Senare på kvällen när paret begett sig hem kollade lilla familjen Erving/Jönsson på melodifestivalen. Jag gillade Englands låt faktiskt. Men vinnarlåten var helt ok iår tyckte jag! Å Sverige placerade sig kanon bra ju. Men annars finns det mycket skit i det programmet. De flesta låtar är ju inte värt att lyssna på.

   
Det här paret kommer bli fantastiska föräldrar i Juli=) Mathilda fick fin fina presenter också!

Idag är vädret skit också... meeen vi ska ändå trotsa vädret och gå ut på en promenad idag. Skönt med luft! Annars blir det det vanliga, tvätt och disk. Man har ju alltd att göra men ingen stress. Har ju sån lugn och fin bebis. Inte mycket gnäll här inte, mest sussande=) Ikväll ska lillan få bada igen, kan behövas då hon har börjat kissa sig själv på magen när vi byter blöja haha. Vet inte hur hon lyckas!! Igår kom värsta fontän stårlen mot mig när jag skulle byta. Så mina tights blev lite kissiga. Såg inte det själv först, utan var Linda som utropade vad som hände haha. Aldrig blir man utan sysslor med en knodd men det är bara kul. Tänk om man kunnat vara mamma ledig förevigt?! Kanske ska ta å skaffa oss 12 barn ändå....?

Ha en trevlig söndag! KRAAAAAM från oss

Your song

It's a little bit funny this feeling inside
I'm not one of those who can easily hide
I don't have much money but boy if I did
I'd buy a big house where we both could live
If I was a sculptor, but then again, no
Or a man who makes potions in a travelling show
I know it's not much but it's the best I can do
My gift is my song and this one's for you
And you can tell everybody this is your song
It may be quite simple but now that it's done
I hope you don't mind
I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world
I sat on the roof and kicked off the moss
Well a few of the verses well they've got me quite cross
But the sun's been quite kind while I wrote this song
It's for people like you that keep it turned on
So excuse me forgetting but these things I do
You see I've forgotten if they're green or they're blue
Anyway the thing is what I really mean
Yours are the sweetest eyes I've ever seen....

Denna torsdag

Började för mig med ett besök hos Mr tandläkare. Var en bit som gått av på en kindtand och den biten hade kilat sig ner i tandköttet. Så de fick "gräva" upp den först sen lagades tanden. Fy hatar att sitta i den stolen. Men men nu är tanden hel igen och jag kan äta normalt. (dock 700kr fattigare).

När jag kom hem var Janne och Mathilda vakna. Lillan fick mat sen tog vi oss ut på en promenad runt hallägra här ute. Mysigt, är så grönt och fint överallt!

 

I em/kväll har Malin och Anna varit på besök. Fick en fin bukett blommor och jätte söta kläder=) Mathilda blir så bortskämd av allt fint hon får<3

     


Ett fint paket

kom på posten igår från faster Heidi med familj=)




Besök av moster och morfar

         

Massa fina kläder av min mormor och morfar, söta kläder av pappa och merci choklad + tvätt och sköljmedel åt oss föräldrar=), två gulliga bodies och blommor av Lina, gris av Terese m familj och hello kitty av linas kompis carro. Super fint!

Mathildas första utflykt

gick till Ge-Kås=) Gick hur bra som helst. Lillan sov mest hela tiden. Var inte så mycket folk heller, vi åkte dit på kvällen så var skönt. Fick handlat det vi skulle. Hittade gvietvis massa annat med men nej får köpa det någon annan gång. Köpte oss en babysitter, badbalja, mitt första album, lite handdukar och lakan (går åt mkt av den varan här hemma nu) snuttefilt, sen ett nyckelskåp och lite underkläder till oss själva. 

     

Igår blev tösen 1 vecka gammal. Tänk, för lite mer än en vecka sen nu låg jag på förlossningen och skulle krysta fram den underbaraste varselsen i världen! Det är utan tvekan det största jag varit med om i mitt liv. Går inte att beskriva. KÄRLEK.

Idag vid 13.45 kom barnmorskan från BVC hit. Satt och pratade lite sen vägde och mätte hon Mathilda. Allt såg fin fint ut. Så skönt. De gör tydligen alltid hembesök första gången. Sen ska vi dit en gång i veckan för vikt och mätning. Tur vi bor så nära!

På tal om annat... tror jag fått ett hål i en kindtand:S kan inte äta på den sidan, känns som en bit är av men gör inte ont. Ringde tandvården idag men de hade stängt. Får göra ett nytt försök i morgon. Vill inte, för kommer säkert kosta skjortan men vad ska man göra?! Kan ju inte ha det så. Pissigt. Men men.

Nu ska vi snart bege oss iväg här, ska in till stan och handla frukt sen ner till östra för en promenad.

Imorgon kommer morfar Arne och moster Lina hit på besök. Ser Mathilda fram emot=)

Tjingeling!


Fina kläder av jannes arbetskompis Jenny


Bilder från dagen

        

Ingen av oss kan få nog av vårt lilla pyre. Fotas flitigt hela tiden. Å såklart är zorro också med på ett hörn<3

Känner mig så lyckligt lottad! Har världens bästa sambo, en underbar dotter och den sötaste kisen. Livet kan inte bli bättre.

Fina blommor

av Thilde Naomi och Oscar Alexander med familjer<3

Kort av Nina, Martin och lilla Mio<3



Tusen tack!!=)

När lillan kom till jorden

Den 2 maj 2011 kl 17.36 föddes den underbaraste bebisen i världen. Vår lilla Mathilda Marie. <3

Natten till den 2 maj åkte vi in till förlossningen. Klockan var 01.12 då jag blev inskriven. Hade varit i latensfasen sen lördagen den sista april kl 04 på morgonen men hade stannat upp och börjat om igen under söndagen. Men på kvällen den 1 maj hade jag så ont så vi fick åka in. Jag övervakades med CTG och där såg man att så fort jag fick värkar sjönk Mathildas hjärtljud jätte mycket. Barnmorskan blev orolig och pratade med läkaren som sa att de nog fick hjälpa mig igång med förlossningen. Hem skulle jag inte. Fick bricanyl som skulle ta bort mina värkar ett tag och morfin så jag kunde vila lite. 9.55 på morgonen tog de hål på hinnorna, fick värkförstärkande dropp och bad faktiskt om epidural som läkaren kom in och gav mig kl 11.30. Vilken effekt! Kunde sitta normalt och till och med äta lunch. Förlossningen ansågs gå lite långsamt fram så värkförstärkande droppet ökades och plötsligt gick det fort fram. Visste inte vart jag skulle ta vägen ett tag och minns inte allt. Janne har fått berätta. Krampade mig fast vid lustgasen som jag i och för sig inte tyckte hjälpte så bra men hade ju något att sysselsätta mig med. Började krysta 17.07 och 29min senare var hon ute. Men kändes som jag höll på en evighet! Efteråt tänkte jag "aldrig mer". Men nu har jag glömt lite av hur det kändes och säkerligen kommer vår älskade dotter någon gång i framtiden få ett syskon för det är såååå värt det=) Men det får vänta några år. Nu ska vi njuta av henne och allt som hör till.

Vi stannade 3 nätter på BB, hade sån tur att vi fick familjerum alla nätter så janne kunde stanna trots rätt fullt tryck på förlossningen. Fick ett underbart bemötande på både förlossningen och BB så vi är jätte nöjda. Var skönt att stanna där och vila upp sig lite och få råd och tips. Läkarundersökningarna gick bra, läkaren skrev att det är en pigg och söt flicka och att allt är normalt.

Tänk att nu är vi föräldrar... kommer nog ta ett tag innan det sjunkit in helt!


RSS 2.0