Mot mörkare tider

När klockan är fyra känns det som hon är åtta. Blir mörkt så fort nu när det är vintertid igen. Men det är mysigt...massa tända ljus och sånt. Det tråkiga är bara att det alltid ska regna här i Halmstad. Vi borde ha flest regndagar i Sverige på ett år alltså:S

Varit på praktiken i kväll, slutade vid 21. Har gått bra som vanligt. Min handledare kommer från Kosovo och hon hade med sig "Baklava" som hon bjöd på till kaffet. (en sorts kaka) jätte gott. I morgon går jag 7.30 - 15.30 sen har jag ledig helg!!! Ska bli så gott. Janne är också ledig denna helgen.<3 På lördag kommer Joel och Linda hit, vi ska äta lite gott och sen gå på sen bio och se Arn. Ser jag framemot.

Igår efter praktiken kom Malin hit, vi körde till MAXI och handlade hem laxburgare och kladdkaka som vi frossade i under kvällen. Vi snackade om allt möjligt och hon stannade till 23.30 ca. Var trevligt. Alldeles förlänge sedan vi sågs. Får boka in en ny tid snart igen vännen.

Nä nu ska jag slänga mig i soffan och kolla lite på tv innan sängen kallar. Bye bye!


Money money money

I fredags fick jag csn och idag fick janne sin lön. Så idag tog vi bussen ut till flygstaden i eftermiddag och handlade hem fyra papperskassar fulla med mat. Köpte även ett par stövlar på rea på skopunkten. Har behövt ett par länge. Vi tog en sväng inom ÖB också och köpte två nya blockljus som luktar choklad/kaffe. Mysigt i höstmörkret. Skulle egentligen tränat bodypump i kväll men avbokade det. Är sjukt trött och magen mår inte för bra. Men imorgon ska jag försöka gå på step iallafall. Sen på onsdag är det ett bodypump pass igen som jag ska boka mig på så man får lite träning denna veckan iallafall.

I går eftermiddag efter praktiken kom lilla syster upp tillsammans med Johan och mickes hund Gunvald som hon passat över helgen. Vi åt pizza och hade det mysigt. Kul med besök=)

Nu ska jag sätta mig i vår underbara soffa och sällskapa janne med en kopp the och mörk choklad. (och skånska pepparkakor med smör)

Tjingeling!





I'm so much in love

"Oh, I'm so much in love - I can't live without you
I'm so much in love - I always think of you
I'm so much in love - I can't live without you
I'm so much in love - oh, see what I can do....."
Modern talking

När jag kom hem efter praktiken ikväll hittade jag världens sötaste lapp på min huvudkudde. <3 Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna denna underbara pojkvän, men något har jag antagligen gjort för att göra mig förtjänt av honom. Finns inte ord att beskriva hur mycket han betyder för mig!

Skulle egentligen praktiserat dubbla pass i morgon men min handledare skulle jobba natten idag så vi ska endast jobba 16-21 imorgon, så det är ju skönt=) Bokade in mig på ett spinningspass i morgon kl 10 men var väntelista på det, så kommer jag inte med på det får jag köra något eget ute i gymmet. Har bara blivit träning 2 gånger denna veckan så lika bra att passa på nu när man faktiskt kan. Annars trivs jag bra på praktiken. Tiden går fort där. Pratade med Moa ikväll också. Hon verkar också trivas bra, men hon berättade om en i klassen som tyckte att det varit skit jobbigt hitills och spytt och haft sig. Ja, det är inte lätt. Speciellt inte när man aldrig har jobbat inom vården innan. Jag höll på att både spy och gråta när jag skulle byta på någon första gången.... Ichamaja. Men man vänjer sig, tro det eller ej. Jag känner iallafall att jag har valt rätt yrke. 100%. Men sen kanske man inte vill jobba inom äldrevården hela livet, sjukhuset är ju det jag är mest intresserad av.

Var inne på Heidis blogg nu ikväll, såg den här länken; http://www.youtube.com/watch?v=NnDGqyKwZuQ. Det är så fruktansvärt hemskt. Hur kan man göra så mot ett litet barn? Helt obegripligt. Man blir så ledsen....


En hög med räkningar

Tycker det är så varenda månad. Räknigar, räkningar på räkningar. Blir inte mycket över till annat. Riktigt deprimerande. Blir iallafall lite bättre med pengar i december, då mitt lägenhets kontrakt går ut den 1 december. Lite trist att dom inte tog den tidigare men det är ju inget att göra något åt nu. Det är dyrt att leva.... Jag ska iallafall unna mig en bio kväll denna månaden iallafall. Var för länge sen man var på någon bio nu. Så är livet som student. Man är då inte rik, speciellt inte när man inte jobbat något extra heller. *suck* känner att detta blev ett riktigt gnälligt inlägg. Man ska vara glad så länge man har tak över huvudet, pengar till mat och kärlek i sitt liv, inte sant? Å jag har den bästa man kan tänka sig. <3


Två dagars praktik

är nu avklarad. Är ledig nu ons-tors sen är det dags igen fre-mån. Har en jätte bra handledare så känns bra. Dessa två dagar har gått fort. Kommer nog lära mig mycket nytt här. Många goa brukare=)

Igår var jag flitig och tränade bodypump, men idag orkade jag inte ta mig till gymmet. Hade tänkt träna step men eftersom jag slutade 16 blev det för stressigt. Blev en liten promenad till maxi nu ikväll bara. Men imorgon fm ska jag träna styrka + kondition sen kommer pappa och Lina vid 15 tiden. Syrran ska låna hem min soffa och bokhylla, sen ska pappa hjälpa till med att flytta över det mesta hit. Den 14 november tas min lägenhet över. Blandade känslor, då det var min första egen lägenhet. Men trivs bra här med min janne boy haha. Bättre kan man inte ha det. Zorro trivs med som fisken i vattnet.

Nä mina vänner nu ska här intas en kopp the och mörk choklad. *mmmmm*


Ciao bella!

Grattis Malin

23 år idag!!!


Njuter av att det är helg

Denna helgen ska det verkligen njutas av. Avslutade första kursen idag, medicinsk grundkurs. Har varit mycket i den, massa prov och arbeten hela tiden så nu är man helt läxfri då vi går ut på praktik på måndag. Känner att praktiken faktiskt kommer lägligt, man är helt uppe i varv nu eftersom det varit så högt tempo sen start. De flesta i klassen känner lika dant. Hoppas bara man kommer trivas på sin praktikplats men det tror jag. Min handledare verkade bra så.... Synd att Moa inte fick vara på samma ställe som jag. Hon ville ju det men det blev tydligen massa slarv med platserna så hon fick på Patriks Hill istället. Men vi kan ju träffas mellan varven iallafall och snacka av oss lite som vi har gjort denna veckan. Vissa folk pallar man alltså inte med.

Har en lite konstig dag idag....Känner mig konstig. Det är en riktig "sakna mamma dag". Vad jag önskar att du var här. Behöver dig varje dag min älskade mamma. Himlen har verkligen fått världens finaste ängel....Tror att det är dags för ett besök hos Kerstin snart. Malin ska också följa med, ska se om vi kan göra det nästa månad. I need to.


Knock knock knocking

Zorro brukar "knacka" på fönsterna när han vill in, så även i morse. Jag stod och lagade gröt i köket och plötsligt hörs ett litet "knackande" så jag öppnade köksfönstret och in skuttade min zorrs. =) Som han trivs här!<3

Idag har vi haft ergonomi på vallås sjukhem igen under fm. Gick bara bra, rätt skoj faktiskt. Sen åkte jag hem om på lunchen, men fick riktigt ont i magen efter jag ätit och magkatarr på det så stannade hemma från em lektionen. Vad ska man göra liksom, har fortfarande inte släppt helt. Vi lärde oss HRL i går på medicinskgrundkurs och idag skulle vi få rött kort i det, men hoppas man får en ny chans till det men det tror jag. Klarade det under övningen igår iallafall. Malin ringde vid halv fem i dag, så vi bestämde oss för att gå en sväng så hon kom hit och vi gick en timmes runda vid vallås. Skönt med promenad och lite skit snack. Mådde bättre i magen under promenaden fakiskt, men sen blev det värre igen. Men var kul att träffa Malin iallafall var evigheter sen sist. Får ta å planera in nått kul så snart vi kan!!

Nu ska jag kolla vidare på S.O.S familj på tv 3 sen hoppa in i duschen och sen ska jag kolla lite i medicin boken, prov på fredag.

Föresten så förstår jag mig inte på alla människor!! Vad är det med folk ibland?!

Nageltrång

ajajaj.... fick sjukt ont i min ena stortå i fredags efter att vi gått till och från min lgh. När vi kom hem kollade "doktor janne" på min tå och såg att det var nageltrång och att det bildats var också... fick sitta med fötterna i fotbad en halv timme sen tryckte janne ut allt var och skulle försöka klippa väck nageln som växt in under huden men han fick ge upp efter ett tag för jag skrek och tårarna började spruta för det gjorde så sjukt ont! Hur kan en tå göra så ont?! Fy... ok om det gått undan men fick sitta så länge så vi gav upp pga att smärtan var olidlig.... har plåstrat om tån med bomull indränkt i saltvatten som jag kokat nu under helgen och svullnaden har faktiskt lagt sig och det gör inte lika ont länge. Får se om jag behöver gå till doktorn i dagarna eller om min "läkare" här hemma kan fixa det haha. My new friend Åsa tipsade om en antibakteriell kräm som jag ska få låna av henne. Tar emot all hjälp jag kan få. =D

Igår fyllde ju janne år så då tog vi oss in till stan på em och tog oss en supergod fika på skånskan. Varsin räkbaguette:) sen gick vi på stan lite, kollade bl.a in naturkompaniets butik som öppnat i stan. Rena erotiken för janne, men jag hittade faktiskt  något jag med, ett par walkingskor som jag ska önska mig i julklapp. Behöver ett par nya och de verkade jätte bra. Har dock inte råd att köpa dom själv innan jul. Kostade ändå 999kr. Sen på kvällen tog vi det bara lugnt, kollade på tv och senare på kvällen såg vi en film som heter "P2". Lite läskigt.....men bra. Kan rekomenderas. 

Hade besök i morse av en chef för hemvärnet med. Janne har sökt dit och han skulle informera lite och ställa frågor och sånt. Han kom tidigare än de bestämt så jag fick låsa in mig på toan för å byta om. Inte lätt när man delar en etta alltid ;)
Nej nu ska vi gå en sväng till maxi och handla bröd. Intressant va?

Bye bye!!


Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det
Jannes födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!


Stort Grattis till dig älskling<3


Vad jag har längtat

till denna fredag=) eftersom det är helg igen. Underbart. Vi fick sluta redan till lunch idag för att plugga hemma istället med en fallbeskrivning som ska redovisas i vård&omsorg nästa vecka innan vi går ut på praktik. Ska ta mig i kragen och göra lite på den i em/kväll. Åt supergoda laxburgare när jag kom hem med räkröra på *mmmm* var verkligen inte fel. Till efterrätt blev det varsin daimbiskvi. Hade redan planerat att köpa hem daimbiskvier till ikväll så blev det iallafall även om det blev lite ändringar i planeringen men var så sugen så köpte med mig två stycken från regnbågenskonditori på väg hem. Men det gick inte att hålla sig till kvällen här inte. Ska snart inom min lägenhet och ge tjejen som ska ha den en andra visning. De ska tapetsera om tydligen och vill se hela "underverket" igen. Sen efteråt ska vi gå inom maxi på hemvägen och köpa hem lite gott till ikväll. Blir väl idol och lite sån där underhållning på tv=) Å imorgon är det ju ingen vanlig dag minsann.............



Bonde söker fru

Visas på tv just nu. Ska hoppa en snabbis i duschen och sen kolla på det tänkte jag. Tränade dans idag på sats. Kul med lite variation även om man såg ut som en stel och förvirrad pinne när man inte varit med på år och dar haha. Annars i veckan har det varit fullt upp med skolan. Fick tillbaka provet om cirkulationen idag; alla rätt! Inte för att skryta men jag känner mig ganska duktig i medicinskgrundkurs faktiskt. =) Kul man kan vara bra på nått.

I morgon är jag ledig. Då ska jag plugga hemma och även hinna med ett pass styrka + kondition hade jag tänkt!

Tjingeling!

Storm och regn

Var vaken idag vid 7 när janne kom hem från jobbet. Var tänkt att jag och Linda skulle ut på en morgonpromenad idag, men det blidde inte så pga vädret. Vi hade hoppats på att det skulle lugnat sig framåt morgonen men icke. Så jag la mig igen och sov till 11. Skönt i och för sig. Åt frukost och började sen plugga inför provet i morgon. Har tagit en liten paus nu, tänkte laga lunch. Blir västkustsoppa med lite räkor tillsatt. Är ju riktigt soppväder nu ju! Gott. Hoppas på att vädret lugnar sig mot kvällen, isåfall blir det en promenad då istället.


Att skämmas

Varför gör man det? Speciellt när man egentligen inte har någon anledning till det. Är säkert bara man själv som tänker på det.... så störigt. Aja, lär ha släppt det tills på måndag iallafall.... Man kan inte vara perfekt.

I kväll ska jag förutom att kolla på idol plugga lite och röja undan här hemma. Här ser minst sagt stökigt ut. Älsklingen ska iväg och jobba om en timme. Har mat i ugnen nu som snart är klar. Blir tonfiskgratäng faktiskt. Inte ätit det på år och dar. Luktar gott=) Sen har jag bakat två kladdkakor. En stannar hemma som en viss person kommer kränga på *harkel* (förhoppningsvis inte hela) och en ska janne få ta med till jobbet så dom har något gott att tugga på inatt. I morgon blir det ett nytt pass på sats, muskel heter det. Malin och jag ska prova på det. Ska vara något liknande bobypump.
Nä nu tror jag vår gratäng är klar!

Trevlig fredag kväll alla!

Det faller ett regn

dododo från himmelen.....

som det har regnat idag. Helt sanslöst! Kom precis in ifrån en liten promenad med janne, tur man har regnkläder nu när det är värsta monsunregnet ute. *brrr* ruggigt väder.

Idag åkte syrran hem igen efter några dagars visist. Har varit kul med hennes sällskap som vanligt=) Vi har mycket tokigheter för oss =P I måndags var vi en sväng på stan, blev bjuden på fika inne på skånskan. Sjukt god ciabatta med brieost och kladdkaka till efterrätt. mmmmm vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på det. Tack igen för den himmelska fikan sis! Mådde inte bra i söndags-tisdags, lite febrig, halsont och snuvig. Var någon form utav förkylning antagligen sen ge-kås. Inte konstigt när man tänker på alla folk som passerade där under dagen och hostade en i nacken. . Men idag mår jag bra som tur är, och när jag kom till skolan var Åsa tillbaka, så kul=) Vi fick en del skrattattacker idag. Träffade på Malin med på skolan. Hon validerar just nu och vi ska vara på samma praktikställe tydligen, hoppas man ses lite då!=) Den lilla lyxen är ju nyss hemkommen ifrån Grekland. Inte lite avis..... Föresten igår kväll lagade vi en super god pizza till middag med räkor, tonfisk, lök, svamp pch massa, massa ost! Det ni var inte fel. Lite vardagslyx. Toppade givetvis med varsin påse naturgodis till efterätt.

Nej nu väntar tvätten, hade massor att tvätta som vanligt!!!! Man kan tro att här bor en sigenar familj ibland pga alla kläderna (mest mina :S) och disk. Men nu har vi installerat bänkdiskmaskinen som janne fick av Jesper och Sara för att han hjälpt till så mycket vid deras hus, så no more handwashing =D Får inte glömma att nämna de goda delikatess choklad bitarna som vi fick av Jesper och Sara i lördags när det kom. Mmmm love love. .. Choklad är himmelriket för mig. Och just nu är jag så sjukt sugen. Men finns inget sött i denna lägenheten så långt ögat kan nå..... Lika bra det kanske.







RSS 2.0