Julefirande i Norge

I måndags kom janne hem från jobbet innan lunch då han mådde dåligt efter näsblodsincidenten dagen innan då han fick bränna näsan på akuten pga en rejäl näsblödning som forsade ut. Doktorn hade sagt att det var en rejäl blödning från det största kärlet i näsan så han hade både fått bränna och etsa. Och sa till janne att han kunde sjukskriva honom dagen efter också, men envis som han är skulle han jobba ändå. :S
 
Vi körde iallafall mot Norge vid 14 tiden den 23 och kom fram precis innan 21. Färden gick bra, Mathilda sysselsatte sig själv och kollade lite på Shrek dvd:n med som vi köpt. Vi stannade på vägen och åt vår matsäck och några kissepauser. När vi kommit fram till Hanna&Björns resident åt vi goda kvällsmackor och sen blev det sängen efter ett tag. På julafton hade tomten kommit med varsitt paket till Thilde och Mathilda i strumpan. Varsitt sött katthalsband och lite leklera och godis. Så gulligt faster Hanna. :D Sen gjorde vi oss iordning, tar ett tag med en toalett, 4 vuxna och tre barn hehe men vi kom iväg till sist hem till Jonna&Michael där julefirandet ägde rum. Vi åt god mat, tomten kom, Mathilda blev inte lika rädd denna gång, kanske för att tomten gjorde en lite lugnare entré. ;) Hon fick så fina klappar, en kassaapparat med mikrofon, elvisp, kläder, fiskespel, Hello Kitty bok och leksaksfigurer, diadem, pysselplatta, 2 dockor. Så hon är mer än nöjd:). 
 
 
 
 
 
 
Juldagen sen bjöds vi på mat under eftermiddagen hemma hos Michaels föräldrar Ingeborg och Dave. Det blev kalkonmiddag. Så god mat och Ingeborg hade ordnat fisk åt mig och Maria. Så himla trevliga och gästvänliga. Ingeborg och Dave firade även julafton med oss Dock blev det en tidig kväll för oss då lilla Alexander fick magknip och var så ledsen. Det kom sen ett rejält lass både fram och bak under natten så var det som spökade. Lilleman som annars är så nöjd och glad. 
 
 
 
 
 
Har varit en fin julhelg på alla vis. Det blir väldigt intensivt på många sätt med så mycket barn och folk. Man blir lätt lite "stressad"¨när det är något och det finns många viljor. Hanna och jag röt åt varann i onsdags mitt i allt kaos på väg mot kalkonmiddag men blev vänner direkt igen haha. Som vi skrattade sen. Alla hade bråttom iväg och ingen ville vänta in alla osv. Inte lätt. Det Ervingska/finska humöret gör sig påmint lite ibland bland syskonen där. :) Men jag har vant mig efter snart 6 år. :D
 
Mathilda blev ju magsjuk igår på väg hem och spydde ytterliggare 2 gånger. Janne började med i natt och nu på dagen kom det tydligen andra hållet. :S
 
Så idag vabbar jag med lillan, är själv helt matt i kroppen så ska försöka få lillan till att vila nu som är rätt pigg och leker med sina nya saker. Hoppas på att kunna jobba imorgon men vi får se hur kvällen blir.
 
KRAM
 
 

Jul i skåne

I går åkte jag och Mathilda ner till Helsingborg och firade jul med syrran, Andrée, pappa,Mona och momor&morfar. <3 God mat, fina klappar och skratt. Min familj betyder så mycket. Hade kunnat stanna mycket längre. Nedan kommer lite bilder. Mathilda fick även kläder av morfar, vi fick ett stekjärn och choklad av pappa och blomma och choklad av mormor och morfar. Fick även ett paket av Mona med duschkkrämer bl.a.
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag och lillan städat, handlat inför julen, ikväll ska vi tvätta och ha oss med. Mycket att ordna. Imorgon åker vi till Norge för att fira jul med Jannes familj. Ska bli trevligt. 
 
Janne kom hem från jobbet idag med ena näsborren full av indränkt tamponad eller liknande. Igår kväll fick han näsblod som inte riktig ville ge med sig och idag på jobbet hade det börjat forsa igen. Så han hade fått gå till akuten och etsa i näsan. Var en svårare blödning som tog tid att stoppa! Läskigt. Så nu ligger han och vilar. Tur det blev gjort innan vi åker iväg med så det inte börjar där. (Förhoppningsvis.)
 
GOD JUL på er alla! KRAM från oss<3

Mineralsmink

Hej på er!
Här jobbas det nattvecka så man är lite seg. Sov ända till 18.45 (!) igår efter jobb. Idag vaknade jag 15.30 med lätt huvudvärk. En natt kvar av 3. Sen blir det julbak med Malin&Mathilda imorgon kväll. Ledig på tisdag, då ska jag besöka kirurgen för vidare utredning. Fick reda på i veckan att en arbetskompis drabbats av bröstcancer. Så hemskt! Hon är bara 46 år. Hoppas allt kommer gå bra för henne! Hemska sjukdom. 
 
Min hy har på senaste blivit lite sämre än vanligt, brukar inte ha problem med finnar men fått lite grann så ska köpa nya ekologiska ansiktsprodukter till tvätt och kräm, sen har jag beställt prover på olika mineralfoundations, ögonskuggor, concealer och rouge Gratis på Lena c/o och för 149kr på tikei får man borste + 10 valfria prover då jag kan tänka mig att ögonskuggorna jag valde kommer räcka mer än väl då jag inte använder det alls ofta. Har inte varit så stort fan av mineralfoundation innan då jag provat för något år sedan men ska ge det en chans till. Ska man ändå sminka sig borde huden få andas och ha naturliga ingredienser på sig. Så vi får se hur de är. 
 
Nä nu ska jag snart ta mig ut på en kvällspromenad så man får lite frisk luft i skallen. Sen kanske testa å köra lite yoga övningar via nätet. Tänkt testa det länge nu men inte blivit av. Och efter jul och nyår ska jag köra en leverrening. Haha vilken hälsomänniska va? 
 
Ha det så bra alla och hoppas er helg varit bra! KRAM
 

Luciafirande på dagis

 
 
 
 
Det bjöds på pepparkakor, lussebullar och sång från de små barnen. <3 Tänk vad stor vår lilla flicka börjar bli. Och pratas för fullt gör det här hemma nu. Inte en sekund av tystnad i vaket tillstånd haha. Pratade med syrran idag som tyckte det var så kul att Mathilda pratar så mycket nu. Ser framemot vårt julfirande i Helsingborg den 21 men min lilla familj. Tyvärr måste janne jobba och kan inte följa med. Inte klokt att det snart är jul alltså. Den 23:e efter att janne slutat jobba åker vi då till Oslo för julfirande i dagarna två innan vi måste hem igen för jobb den 27 båda två. Men ska bli kul att se alla Ervings och äta gott. :) Julen är här med andra ord.
 
Framför mig har jag nu en jobbhelg med tre nätter. Och imorgon efter att jag sovit på och janne slutat jobba ska vi hem till Malin R, Kristian och Emilia och äta pizza. Ska bli trevligt. De bor precis vid sjukhuset så blir nära till jobbet efteråt. :) 
 
Tjingeling på er!

Länge sedan sist

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det har inte riktigt funkat med bloggen de senaste gångerna jag försökt skriva så nu gör vi ett nytt försök. (Dock funkar inte alla bilder jag ville ha att ladda upp så får bli ett litet urval av de som går.) Det som hänt sen sist, vi har bakat, lekt på lekplatser, jag och Mathilda var på badhuset i Laholm tillsammans med Malin R och Emilia, vi har varit på julmarknad på Liseberg och trängts med massvis med folk, tomten kom med paket i "julestrumpan" första advent, vi har julpyntat, idag var jag och lillan nere i Malmö och fixade håret hos frisörproffset Molly. Lilla Ebba var också med på salongen till Mathildas glädje. Hon är förtjust i bebisar :) Och nöjd var hon när hon äntligen fick rosa färg i luggen. T.o.m lite glitter fick hon.;)
 
Till helgen kommer maddis på besök igen =). Magnus skulle på fotbollsweekend här uppe så då kommer hon hit. Kul!
 
Nu ska jag gå till sängs, har huvudvärk och känner mig lite hängig. Men är jobb imorgon bitti så får hoppas det blir bättre efter lite sömn.
 
Ha det gott!! KRAM
 

RSS 2.0