Vagnen

Vi fick med oss hem från Jannes snälla föräldrar. Emmaljunga.




En helg i de värmländska skogarna

Kom hem vid 18 tiden idag. Gick bra att köra både dit och hem. Skönt. Har varit några trevliga dagar men god mat, trevlig sällskap och fint väder. Låter bilderna tala för sig själva=)

                         

Snål finne!

En konversation någonstans inne på Väla köpcentrum onsdagen den 26 januari 2011.

Janne står och tittar på jeans och har bestämt sig för 3st som han ska prova som är på REA. Halva priset. Precis när han ska gå mot provrummen faller hans blick på prislappen;

J; 600kr för ett par jeans! Inte klokt ju.
E; Vadå? Trodde du att du skulle få dom gratis eller?!
J; Hahaha. Viker generat ihop jeansen och går ur affären.

Så är det när Mr Snål är på shopping. Inte mer än 300kr får ett par jeans kosta men ändå ska det helst vara Lee, Levis eller dylikt. Lite svårt å få ihop det där;)

Här sitter jag nu med bomull i näsan. Just det, näsblod igen. Jag som trodde Nozoil gjort susen. Annars håller vi på å fixar å donar för fullt här. Snart kör vi som sagt uppåt landet.

See ya!

Vårväder och IKEA

Idag började jag dagen med en liten promenad i det härliga vädret. Fick riktiga vårkänslor. Synd det bara är slutet av Januari... Vill ha vår NU.

Efter lunch körde vi till Helsingborg och IKEA. Skulle byta madrassen som vi var där med förra veckan, sen köpte vi två vita hyllor till hallen med och ett rullbord till köket. Fick allt gratis. Fick ett tillgodokvitto på madrassen men så fick vi massa rabatt på vårt IKEA family kort tydligen så har 170kr tillgodo på kortet och behövde inte betala något. Vi fattade inget men kassörskan sa det stämde så bara tacka å ta emot=)

Var inne en sväng på Väla med och käkade. Köpte bl.a färg på Clas Ohlson som jag målat vår spegel med nu ikväll. På Jysk köpte vi en vit bänk med lådor till hallen, men när vi kom hem och skulle sätta ihop den såg vi att den var trasig. Så trist... får byta den efter helgen.

    

Imorgon åker vi då till Arvika. Så hörs här efter helgen! Hej svej!

Måndagen den 24 Januari 2011

I morse hade vi tid hos BM. Magen mättes igen och vi fick lyssna på hjärtljuden. Allt såg bara bra ut, den lilla växer som han/hon ska och jag går uppåt i vikt. +11kg nu. På vägen hem köpte vi med frallor till frukost och nu ska vi snart inta sängen för lite mer vila;) Sen ska jag ut på en promenad och göra mina övningar. Kan  fortfarande träna magen men endast sneda situps, frågade idag. Har hört lite blandat om det där. Sen kl 14 börjar jag jobba igen. Sista dagen imorgon sen lite ledighet. Vi kör till Arvika till jannes föräldrar på torsdag och stannar till söndag. Hade egentligen tänkt ta tåget dit men blir nog bilen ändå, även om jag inte är så glad i att köra långt så är det lite mer frihet. Hoppas det går bra.

Annars har helgen varit bra, lagom mycket att göra på jobbet. Varit ett bra team. Beställde pizza i fredags till kvällsmat och åt god frukost ihop i lördags morse. Jag älskar ju att äta;)

Nä nu väntar lite vila, ska läsa lite i min bok med. Läste ut en som heter Skuld av Karin Altegen för någon vecka sen, är på hennes andra nu som heter Saknad. Är snart färdig med den med. Rätt bra böcker faktiskt. Innan dess har jag läst Jessica Anderssons bok och två av Sophie Kinsella; Mitt nya jag och karriär och köksbesvär. Alla är att rekomendera.

Trevlig måndag! Tjingeling!

Gud hör bön!

Fick precis samtal från resursen på sjukhuset. Fått 5 pass på 53:an nu. Så jobbar fre-tis. Så himla skönt, en klump som släppte. Då får jag iallafall ihop en ok lön tills slutet av februari. Synd bara att dagarna inte var lite mer uppdelade;) Men är mest kvällar så känns skönt. Skulle egentligen simma med Lindis idag men får ta mig en promenad här snart och köra mina hemmaövningar istället innan jobbet. Sen ska jag försöka simma imorgon efter jobbet. Slutar 15 då.

Så ja mina vänner, jag ska jobba i helgen och det är jag glad för=) Vad ska ni göra?
På måndag morgon är det dags för kontroll nr 2 hos BM, mäta magen och lyssna på hjärtljuden.

Trevlig helg! KRAM


Soligt värre

Är en underbar dag ute idag. Startade dagen med nybakta frallor och en skål men mango och jordgubbar. Älskar goda frukostar. Pratade med syrran igår och då kom vi in på det, med nybakta frallor/bullar. Hon har ju fördelen med att bo precis ovanför ett av Sveriges bästa konditori.



Om ett tag här ska jag försöka få med mig gubben ut på en promenad. Är ju så fint väder. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Inget jobb idag heller:(

Igår tog vi bilen till Helsingborg och IKEA. Skulle byta vår bäddmadrass som gått sönder. Jag tyckte vi skulle ta med hela men mr Jan här ansåg att det räckte med att ta med överdraget till madrassen eftersom det var det som gått i sönder i blixtlåset. När vi kom dit skulle vi mycket riktigt tagit med hela eftersom de vill byta allt i stället. Suck. Så vi får bila ner dit igen nästa vecka då janne börjar jobba idag igen. Köpte iallafall med oss kontakter till taklamporna vi köpte där för ett tag sen så nu är de inkopplade och hallen och köket har fått nytt ljus!

Have a nice day!

1st Nozoil

finns nu i min ägo. Snyter mig så mycket dagligen så mina slemhinnor i näsan blir så trorra och blöder. Hoppas denna hjälper! Har varit sån i 6mån hitills så lär väl fortsätta 3 till. Inte lätt med alla "krämpor" men det får det vara värt.



Annars ikväll har jag diskat, tvättat, renbäddat och sånt allmänt hemmafru jobb=) Hoppas dock få jobba något i veckan. Blir galen annars!! Simmningen idag var skön, fick dock simma själv då Malin fick förhinder. Stöter dock alltid på någon skum typ i bassängen.... Undrar varför alla samlas där?

Middagen idag föresten bestod av sojakorv, kokt potatis och stuvad spenat! MUMS.

Nä nu väntar sängen, spikmattan och avslappnings cd;n jag fick låna av Sara.

God natt*

Amerikanska pannkakor

blev det till frukost idag tillsammans med lite frukt. Mums! Dock fick jag äta ensam då mannen i huset sover fortfarande. Men ville inte väcka honom idag, då han ska ut med jobbet ikväll;)



Vi har haft en kille som ska tapetsera om i vår hall här i går, då spacklade han väggarna, och snart borde han komma och tapetsera. Alltid lite små jobbigt att vara hemma när här är annat folk som ska arbeta i ens lägenhet. Men ett måste. Har inte fått något jobb denna veckan ännu.... känns lite små stressigt! Bara jobbat 4 pass denna månaden än så länge. Har aldrig varit med om så här få tider, brukar alltid lösa sig men ser lite tomt ut för tillfället:S Tur att jag "snart" går på ledighet, även om det är en liten summa jag får då så vet jag iallafall vad jag får varje månad och en säker inkomst. Längtar tills den dagen då jag får långtidsvikariat eller fast tjänst. Såååå skönt.

I eftermiddag ska jag iväg och simma med malle. Ska bli skönt! Man blir så lätt i vatten. Har gått upp 10kg nu och det känns faktiskt. Speciellt på kvällarna. Å på kvällarna är lillen även som mest aktiv. Kickar för fullt när man försöker sova. Snart bara 3 mån kvar till BF. Inte klokt vad tiden går... Är en del som ska inhandlas också. Har skrivit en liten lista som jag ska köpa på Ge-Kås när jag och Linda ska dit. Blir kanske i mars någon gång. Men allt behöver man inte på en gång så tänker köpa det viktigaste/nödvändigaste. Vi har ju sån tur med att vi får låna bilbarnstol av jannes syster, babybjörn mm. Och av hans föräldrar får vi en barnvagn och spjälsäng.

Ha en trevlig tisdag gott folk! KRAMAR

Kläder beställda till vår lill*

   

Från hm.com

Snäll sambo och mycket skratt

Igår simmade jag på dagen, skönt! Dock hade jag problem med att komma iväg, kom inte ur parkeringsfickan pga att det var så mkt is. Sen hade de inte plogat parkeringen. Gick in och väckte min sovande man som jobbat natt (lite dåligt samvete) och han var så snäll och följde med ut och fixade ut bilen. Har jag inte världens snällaste sambo som alltid ställer upp?

Kvällen spenderade jag sen tillsammans med Malin. Vi lagade kräftsoppa (som Linda tipsade om) med vitlöksbröd och sen fruktsallad med flädersorbet och mörk choklad till efterätt. Vi blev så mätta så var svårt å ta på sig skorna när jag skulle hem pga magen haha. Mycket skratt blev det under kvällen speciellt när Malin började sjunga "get it up" helt plötsligt. Svårt å förklara men det var kul=)

  

Receptet på kräftsoppan som är riktigt god och mycket enkel att göra.

4 port
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill

Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och låt det puttra en stund. Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Hacka kräftstjärtarna grovt och häll ner dem i soppan och låt allt bli varmt. (Vill man ha en slät soppa så kör några varv med mixerstaven i innan kräftorna åker i). Servera med gott (vitlöks-) bröd!


Fisksoppan jag gjorde för ett tag sen är rätt lik detta receptet fast med räkost, räkor och torsk. Gott det med men denna var godare=D

Nä nu ska jag ta mig an disken. Senare blir det nog en promenad. Ungarna här ovanför håller på å för liv som vanligt, inte klokt. Igår höll de på från tidig morgon till sen kväll. Låter som de bowlar där uppe. Väldigt irriterande...

Ikväll börjar Solsidan, får inte missas;)

Trevlig söndag! KRAMIS

Helg igen!

Vi hyrde film igår, det blev en svensk; för kärleken. Helt ok film. 

Idag har vi varit ute och gått en lång runda. FÖR lång för mitt bäcken märkte jag. 7,2km blev det. 5km hade räckt!! Men nu vet jag det. Skönt med luft och röra sig lite iallafall. Vi gick nerom grötvik. Imorgon ska jag simma under dagen med Linda. Sen på kvällen bär det av hem till Malin för lite lördagsmys. Janne jobbar hela helgen, så ikväll ska jag kolla på Let's dance i min ensamhet med kisen och kanske att jag köper hem lite naturgodis från Tempo=) De har alla goda sorter där. Var faktiskt nyttig och åt en rejäl fruktsallad med keso och valnötter efter vår promenix så lite onyttigt kan jag väl unna mig! Har dock blivit lite mer sött denna veckan än det var tänkt. Får dra in på det mer i nästa kanske.

Föresten läste på aftonbladet att det är förbud mot dinglande bröst för personalen på säkerhetskontrollen i Tyskland. Ett av argumenten för bh-tvånget är tydligen för att skydda personalens uniformer för slitage. Skratt retande.

Trevlig helg! KRAM

Fika på stan

Idag blev det en trevlig eftermiddag på stan tillsammans med Emma. Vi tog en fika på ett gammeldags café (som jag alltid glömmer namnet på). Åt en ost fralla och sen en havrekaka med nougat. Gott=) Sen tog vi oss en tur på stan, har nu köpt de första kläderna till liten på Polarn & pyret. Var rea på 50% där inne. Annars är där lite väl dyrt å handla tycker jag. Men fina kläder har dom!



Annars har jag hållt på med alla papper till försäkringskassan idag. Har fått intyg av landstinget men det från kommunen kommer först den 24. Irriterande, att de ska vara så sega!! Är upp till 30 dagars behandlingstid och får jag havandeskapspenning ska jag gå på ledigt den 26 februari. Men vi får se om allt är färdigt då... om jag ens får som sagt. De är ju som de är där på det stället.... suck.

Nä nu ska jag ut och gå på en liten kvällspromenad. Blev ingen med Lindis idag då tentan tar all hennes tid! Tänk att snart är du färdig med allt Linda. Till sommaren så=)

Blir kanske till att hyra film från Tempo för oss ikväll med. Får se, är rätt trött redan:P

Cheers!


Lugn dag!

Smörgårstårtan igår var inte så dum måste jag säga. Gjorde den visserligen efter pappas recept så;)



Namnsdagar har alltid varit lite heliga i vår familj, tror inte janne vant sig vid det ännu! Men vår kommande bebis ska firas på sin namnsdag, det ska jag se till=)

Idag har jag varit och simmat 45 min . Såååå skönt. Dock var där en äckelgubbe som tog upp största delen av bassängen + att han snöt sig i vattnet! Fräscht! Blir så himla äcklad och irriterad. Hur kan man göra så?! Efter simningen hade jag 1h jobb. Ja just det, 1h! Lönt?! När jag tackade ja förra veckan rörde det sig om 3,5h på boendestödet men igår fick jag reda på att en avsagt sig just idag så ja var bara en. När jag sen kom hem körde jag janne till gymmet, tro det eller ej men min man har köpt gymkort och redan tränat två gånger denna veckan, tredje blir på fredag. Impad! Trodde jag inte....

Nähä ska väl försöka ta mig an disken...eller ska jag lämna den till janne? hihi. Får se.

Imorgon på dagen ska jag träffa Emma över en fika på stan, sen ska jag träffa Lindis på kvällen över en promenad eller kanske bio.

Tjingeling!


Oväntat samtal


Höjdpunkten idag var ett telefonsamtal från min kära vän Nina=). Kul å höra från henne och hur de har det nu när de fått en liten. Får hälsa på snart!!

Beställde en baddräkt idag. En baddräkt som går bra att ha även som gravid. Behövs! Känns dumt att simma i bikini nu.







Ny vecka, nya tag?

Igår klickade jag hem Anna Ankas bok; träning för gravida. Känner att jag måste köra lite styrka mest pga mina axlar. Gör ju lite hemmaövningar varannan dag som jag fick av sjukgymnasten, men just axlar och rygg har jag börjat få ont i sen jag slutade träna pga att jag inte mådde så bra de första tre månaderna. Så ska se vad det kan stå i Anna Ankas bok. Ska till Rusta en dag sen och köpa hem lite lösa vikter och ett gummiband så man kan träna lite försiktigt. Får se vad hon rekomenderar för redskap.=)

Idag tvättar jag för fullt, orkade inte igår=P Janne sover då han jobbat i natt. Bröd baket blev det heller inget med, får ta det senare i veckan då jag köpte ett super gott danskt rågbröd igår när vi var på Ica och handlade som först måste ätas upp! Ska ut och ta mig en promenad senare idag med, blev inget igår då man var bambi på hal is så fort man kom utanför dörren. Har töat bättre idag men fortfarande isigt på sina ställen så får ta det försiktigt. Imorgon blir det simmning. Har bara jobb en dag denna veckan änsålänge, och det är på onsdag på boendestödet. Hoppas det kommer många fler tider till mig!! Klarar mig inte på de få jag haft än så länge. Men det brukar ordna sig, jobbigt att vänta på att de ska ringa bara.

Tjingeling!

Söndagen den 9 Januari

Igår var jag iväg med Linda och simmade 1h på Nautilus. Skönt att komma igång lite igen. Stötte dock på konstigt folk i motionssimmet! En kvinna som knuffades på Linda i vattnet när hon simmade förbi henne och försökte tränga sig mellan oss när vi stod in till kanten (absolut inte i vägen för någon) och stretchade lite. Jag blev så förbannad så sa vi att jag skulle simma närmst henne i fortsättningen. Jag laddade upp med värsta meningen jag skulle säga till henne men mig gjorde hon inget haha. Skit samma, men blir bara så arg. Vad är hennes problem?! Sen var det en äldre man som frågade om det var ok om han höll sig på höger sida hela tiden, han skulle öva krålning och alla andra banor var upptagna. För vår del gick det bra, men en annan man blev sur och sa: "inte kan du ha en egen bana heller!". Men annars var det en skön simtur=)

Jag kom hem till nystekta pannkakor och en man som stod i hallen och strök dukar och gardiner som han bytt i köket. Inte fel med händiga män;)

Senare på kvällen var vi bortbjudna till Linda och Joel på middag, blev god lasagne och ginos med glass till efterätt. Mums! Lika trevligt som vanligt att ses! Blev mycket diskussioner om allt och inget. =)

Idag ska det städas här hemma. Tvätta med om det hinns med. Tänkte iallafall försöka mig på att baka ett bröd idag, solrosbröd. Blev sugen på det i veckan och nu har jag verkligen tid. Synd dock att jag inte har en KitchenAid som Lindis fick i julklapp! Är något jag verkligen velat ha. Men det är bara att börja spara!

Trevlig söndag på er!

Det sitter en katt i vårt kylskåp


Kontroll på mvc

Igår var vi på kontroll på mödrarvårdcentralen. Magen skulle mätas, blodprover tas på mig och så fick vi höra hjärtljuden från den lilla/e. Hjärtat slog i 190. Togs även en vikt. +9kg är det nu. Allt såg bra ut så känns skönt. Nästa kontroll är den 24 Januari. Märks att det går fort framåt nu när kontrollerna blir tätare. Har även börjat känna sparkar nu föresten. Bebisen lever rövare inne i mammas mage. Är som mest aktiv på kvällar och nätter.

Annars känner jag mig bättre nu. Låg på spikmattan jag gav janne i julklapp igår. Kändes som att huvudvärken blev bättre iaf. Men har kommit tillbaka lite nu. Ska använda mattan regelbundet jag med tänkte jag. Ögoninflammationen är på väg bort så ska jobba imorgon, en kvälls tur. Sen har jag tors-fre dag. Hoppas det går bra. Hämtade ut mina nya jobbskor idag. Ecco Sandaler. Hoppas de är bra men har bara hört positivt om alla eccos skor.


Vi var ute och gick en timme idag. Skönt. Inte blivit så mycket motion på sistone, antingen har vädret varit dåligt eller så har jag inte hunnit eller haft orken. Men ska försöka röra mig lite mer nu. Ta tag i simmningen igen.

Nu ska vi snart äta här, janne lagar potatismos! Gott. Till det ska jag ha veg bullar och sojakorv. Janne pannbiff. Intressant va?;)

KRAM


Fina presenter från Norge-paret


Nyårshelgen

                        

Haft besök av Jannes syster Hanna, Björn och lilla Thilde. Dagarna har bestått av en tur ut till Tylösand, lekparker, tre rätters middag på nyår, igår åkte vi till galgberget så Thilde fick leka i lekparken sen grillade vi korv. Kvällen beställde vi pizza och kolla film; The Watcher, som inte var något vidare bra dock. De åkte precis. Varit en mysig helg. Blev frisk till nyår men nu har jag åkt på en förkylning, ögoninflammation och ont i nacken. Blir så trött på detta. Har många dagars jobb i veckan, får hoppas det är mycket bättre tills dess!

Nu ska vi vila lite! Cheers!

RSS 2.0