Valborgsmässoafton

Igår fm åkte vi som sagt ner till skåne, första destinationen var Malmö. Var där runt 12 tiden. Låte in vårt bagage på stationen och begav oss mot gågatan, åt lunch först på Max så hungriga som vi var. Sen kollade vi runt i affärer, tog en fika på ett jätte mysigt café. Janne köpte sig ett par jeans, jag en bodyscrub på H&M, ett läppglans som jag inte blev nöjd med (blir oftast så så ska sluta köpa) och ett par örhängen på glitter. Skulle egentligen varit på Mollys salong vid 14 men fick skjuta fram det till kl 17 då hon fått åka till vårdcentralen och sy ett sår över läppen, hon blev biten av deras lilla hund. Stackars Molly! Men hon var snäll och fixade mitt hår ändå. Killarna satte sig på en uteservering på lilla torg så länge och drack öl och åt pizza. Vi joinade dem sen ca 3h senare hehe. Super mysigt! Varmt & gott, massor med glatt folk. Det märks att sommaren är på intåg....

Ikväll ska vi in till Eslöv och hälsa på mormor och morfar. Sa innan i våras till dem att vi vill fira dem på nått sätt ändå jag och janne, även om de valde att inte ha någon stor fest för de fyllt 75. Så pratade med mormor för någon vecka sedan och vi bestämde att vi ska hälsa på idag. De ville bjuda ut oss på restaurang så vi ska få lyxmiddag idag! (fast inget slår nästan mormors egen mat;)) Sen ska vi ner till trollsjön och titta på bålet. Är ju valborg idag, galet. Ska snart hoppa in i dushen, sen bege mig bort till Konsum och handla lite. Och inom blomsterhandeln och köpa blommor till m&m. Ska bli trevligt ikväll, hoppas bara det blir uppehåll, har regnat lite nu under fm:/

Ha det gott! Och trevlig helg och valborg! KRAM




En bra start på dagen

Är nyss hemkommen från en joggingtur med Linda. Ingen av oss var i form idag men vi tog oss igenom hela rundan och det är vi glada för nu=) Blir ingen mer träning för mig denna veckan, imorgon fm åker vi som sagt ner till skåne och stannar tills söndag. Mycket kul framför oss!
Nä om jag skulle ta och slänga in min burgare i ugnen så man får någon lunch, och ta mig en dusch. Snart ska jag ju till jobbet med! Spännande att se om jag får fler tider nu på gruppboendet eller hur det blir. Hon jag gick för hela mars är tydligen dålig igen....
Ha en bra dag! KRAM EMMA

Dikt om pension

Till dig som är pensionär
- av Siv Andersson

När arbetsårens mödor
till slut är helt förbi
så kommer en särskild tid
då du kan känna dig fri.

När tiden helt är din
kan din frihet bli total
för varje dag kan fyllas
av dina egna val.

Det finns tid för en resa
dit du alltid velat fara
eller tid för att tänka
och bara få vara.

Ett tack för allt du gjort
finns med i din pension.
Och gör du vad du vill
har du ”gått i passion”.
Kerstin på gruppboendet går i pension i morgon så hittade denna som jag skrivit på ett kort! Ska ge henne en chokladask också. De andra skulle också ge något imorgon på mötet men vet ej vad. =) Men tyckte denna var lite fyndig!

Ledighet är skönt

Ibland behöver man det och nu har jag varit ledig ett par dagar! Cyklade till gymmet i fm, tränade styrka sen solade jag lite efteråt. Skönt. När jag ätit lunch hemma, duschat osv begav jag mig in till stan för att köpa lite presenter och lite till mig själv;) Köpte ett par linne byxor som jag velat ha länge, men leveransen från nätet hade skjutits fram och eftersom jag fick 50kr rabatt valde jag att köpa de i butik istället. Sen blev det en ny deodorant på the bodyshop. De hade ett erbjudande att man fick köpa valfritt bodybutter för halva priset om man köpte deras nya deo så det slog jag till på. Behövde båda delar. Sen blev det lite presenter som jag inte skriver om här ännu och loppmedel till kisen. Vi misstänker att han fått loppor! Vaknade upp med massa bett häromdagen.... Inte kul!

Linda mötte upp mig i stan vid 17, handlade lite mat på Hemköp och cyklade hem till henne och åt gott. Blev toast med ost och tomat och till efterätt smälte vi mörk choklad och doppade jordgubbar i. Lite fondue en tisdagskväll;) Gott var det!
Nä om man skulle ta och slänga sig i bingen, ska upp vid 8.30 imorgon, tänkte försöka springa en tur innan jobbet som börjar kl 13.
Natti natti!




Dagens middag

Bulgur sallad med tonfisk paprika express från abba. Mycket gott!
Och ett mellanmåls tips! Blev så sugen på musli, men vi har ingen hemma förtillfället. Så jag kom att tänka på "mulle godis" som vi gjorde när vi var små, var med i en grupp som hette skogsmulle och där gjorde man det. Det görs på sirap, smör och havregryn som man steker tills de blir lite krispiga. Men istället nu så tog jag lite smör, havregryn, honung och kanel. Mmmm så gott det blev! Janne var lite skeptisk först som vanligt men han gillade det också. Gjorde varsin smoothie på vanilj soyghurt och bär och toppade med min hemmagjorda musli! Enkelt och gott!

Ny vecka

Och den startade jag och janne med att ta oss en cykel tur ner till Östra stranden, gå en promenix och avsluta med en lunch/fika. Varmt och skönt är det ute idag, även om det är lite molnigt och blåsigt så är det ljumna vindar. Stannade till vid Ica Maxi på vägen hem för att handla lite.

Just nu håller vi på att tvätta, sen ska jag börja packa min reseväska inför helgen. Måste ha den med mig på onsdag till jobb eftersom jag ska sova där och vi åker på fm när jag slutat. Får försöka packa smart, inte för mycket kläder.... I morgon ska jag in till stan för att handla lite. Bl.a till Kerstin som går i pension från gruppbostaden på onsdag. De andra skulle ge henne present på mötet så då vill jag också köpa något. Frågan är vad!?
Nu ska jag lägga mig i soffan igen och kolla på tv. Helt slö i kroppen idag.
/Emma

Sunny sunday!

Jaha vad har man hittat på en söndag som denna? Stack upp till galgberget efter en sen frukost och sprang 5km. Riktigt varmt och skönt var det ute! Och en massa pensionärer som gick tipsrunda. Senare idag pratade jag med kära madde som ringde. Längtar tills vi ska ses i sommar<3 Jag och janne ska till Linköping en helg och hälsa på henne och Jan. Ska bli sååååå kul! Hyrde film gjorde vi sen här hemma, precis kollat klart på den; Wallander - arvet. Den var bra precis som Wallander brukar vara. Just nu längtar jag tills på tisdag då vi får lön;) Får se om jag blir ledig imorgon och på tisdag eller vad som händer. På onsdag ska jag iallafall jobba kl 13 på landfästet och sova natten där, sen när jag slutat på morgonen ska jag och janne ta tåget ner till Malmö. Där ska vi först gå lite på stan sen till Mollans salong och fixa mitt hår sen gå ut och äta med henne och Marcus. Blir en liten weekend nere i skåneland i helgen, me like a lot=)

Från det ena till det andra, hörde för några dagar sedan om prinsessan Madeleines pojkvän Jonas otrohet. Läste sen idag att de valt att bryta förlovningen. Helt rätt beslut tycker jag, vad ska hon med en sån till? Att han vågar bete sig så.... tycker synd om Madeleine faktiskt... han hade tydligen varit otrogen en gång förut också... Röt ägg!



Har föresten börjat med ett litet projekt nu, som ska vara i 8 veckor. Hoppas det ger bra resultat, skriver om det när tiden är ute! Tills dess får ni förbli nyfikna. ;)



Cheers!

Trött habib efter skjutövning


Grattis Jonas!

På 25 års dagen! Å välkommen till andra sidan mot 30;)

Zorro solar från insidan


23 april

Blev inget jobb för mig i morse, magen krånglade så valde att stanna hemma. Hoppas man får någon dag till denna månad så är man iallafall uppe i 75%. Men blir en ok lön i maj ändå. Får ju tillbaka på skatten innan midsommar med.
Så idag har varit en mycket lugn dag, cyklade iväg och handlade nu ikväll. Städat lite under dagen... Precis ätit lite kvällsmat beståendes av american pancakes och jordgubbar.
Köpte frukt och grönt på torget igår efter jobbet. Är verkligen mycket billigare så ska fortsätta handla det där! Halva priset blir det och fräscht är allt också. Tog mig även en joggingrunda igår kväll uppe på galgberget. Var på väg att strunta i det men nä kom iväg och så skönt det var!=)

Är tre stycken som fyller år idag som jag vill ägna en liten tanke till här på min blogg;) Min kära mormor och blir 75år, älskade carro som blir 25år och Jannes syster Maria som blir 37år! Hipp hipp hurra för alla tre!


I gotta work work

Kom hem för ett tag sen från min trauma unit. Fullt ös som vanligt. Blev övertid idag då vi försökte sätta kateter på en som var vääääldigt svår. Blev tillfrågad om jag kunde ta ett dags pass i morgon med, och hagalen som man är efter pengar tackade man ju ja. Hehe, men ja ska vara ledig någon dag i helgen hade jag tänkt, kan inte vara för arbetsnarkoman lik. Skönt att vara ledig lite med=) Tog föresten id foto idag på jobb... oh my god som man kan se ut! Såg ut som en fånge och på köpet hade jag randig tröja på mig också!
Nu ska jag slänga upp fötterna på soffan, dricka en kopp te och äta en macka sen får jag hoppa i bingen och hoppas på att john blund kommer hyfsat fort i natt....
Natti!

A free day!

Oh så skönt=) Har inte gjort många knop idag. Städat rent kylskåpet och fixat disken. Sen nu ikväll var jag och janne på maxi och handlade lite. Började regna under em! Så trist. Skulle sprungit en tur med Linda ikväll men vi struntade i det. Inte kul att bli dyngsur. Får se om jag kan ta mig en tur på torsdag istället. Så har verkligen varit en riktig slappe dag och det kan man ju behöva ibland!


Johan Glans

Var super trött när jag kom hem idag, la mig och sov i hela 3h! Ops, var inte riktigt meningen. Cyklade och tränade lite styrka sen vid 21 när janne skulle till jobbet. Men då har jag iallafall gjort det=) även om det blev senare än tänkt. Kollade på Petra Mede show nyss. Johan Glans var med haha. Like him a lot. Skånes stolthet. Så kul människa. Nu ska jag duscha och göra mig i ordning för sängen. Hoppas man kan somna.... Är ledig i morgon som det ser ut nu iallafall.
Ha det gott! Tjingeling!

Dagstur i Höör

Vi fick hyra en större bil idag till samma pris som den lilla då de inte hade den inne fast vi bokat. Inte fel det inte;) körde inom IKEA då och köpte med vår tv bänk. Den gör sig fint här hemma. Trevligt att träffa papps idag, mindre kul att kolla bland alla sina saker från vinden, men det mesta skulle kastas så gick relativt fort. Nästa gång vi kommer ner bor han i sin nya lägenhet. Hoppas julle kisen anpassar sig!

Nu ska jag dyka i bingen, jobb imorgon bitti på sjukan. Sov gott! Natti.

Superstart på dagen

med en super nyttig frukost=) Så nu är vi redo att hämta vår lilla hyrbil och bila ner till Höör!

Trevlig söndag!


Paket på posten

Innan jobbet idag hämtade jag ut ett paket som kommit för någon dag sedan, var från feelunique.com. Janne och jag beställde därifrån när vi fick lön och nu kom det sista paketet med mina grejjor i!
Schampo, balsam för blont hår av Redken och ett vårdande vax från tigi s factor, luktar melon=) Ska ge bra stadga samtidigt som det vårdar. Hoppas det är bra. Förra leveransen var jannes vax från D:fi och ett schampoo från Redken som jag köpte till my man. Billigt och bra på den där sidan. =)
Nu ska jag snart hoppa i bingen! Helt slut! Imorgon blir det Höör över dagen! Nattinatt!

Klädfrossa från H&M

Hämtade ut ett paket i torsdags kväll som kom i från H&M. Var varor som inte kom med i förra leveransen. Var jannes linne byxor och en skjorta som jag beställt till honom som han passade bra i=)
Var även några kläder som jag beställt, vissa hade jag glömt av helt! Var en hel del kläder som vanligt när jag blir hagalen, men valde att behålla träningsbyxorna som jag verkligen behöver och en blus, en topp och en svart bikini som är slut på hemsidan nu så kan ej lägga ut bild. Nu får det räcka för ett tag!
Vi la oss redan 22.30 igår och somnade någongång därefter. Sov till 11 idag, så himla skönt, behövde nog det för är helt utvilad nu. Åt frukost innan, och nu ska jag snart ta mig en kopp te och lite mörk choklad till. Måste inom macken sen och pumpa min cykel innan jag ska cykla till jobbet. Skönt ändå att vädret är lite trist nu när man ska jobba;) för min del alltså.
Ha en trevlig lördag people! KRAM

Dagarna går i rasande fart

och nu är det helg igen! Gick bra på jobbet idag med, flöt på bra men var fullt upp så vi hann inte med någon fm fika. Men det fick gå ändå. Smet ifrån och tog en macka vid 11, blodsockret var på noll så var ett måste men sen jobbade man vidare. Jobbade med två killar idag och en ssk student. Vi hade kul. Lättsamt gäng. Tog venprov galant idag, och fick beröm av en patient som jag lindat benen på. Han skulle utnämna mig till "1:a lindare" haha. Roliga människor. Sånt blir man glad över.
När jag kom hem efter 16, åt jag lite mellis, sen cyklade jag upp till galgberget och sprang 5km tillsammans med Malin. Så duktiga!! Å speciellt Malin som tog sig igenom rundan för första gången. Bra kämpat. Nu närmar sig ju vårruset med stormsteg; 4maj är det dags! Nu ikväll har jag och janne faktiskt unnat oss varsin pizza från ett rätt nyöppnat ställe i stan; Nobels pizzeria. Riktigt goda, knapriga pizzor som inte alls känns flottiga. De beställde därifrån på jobbet förra helgen när jag jobbade men jag hade mat med mig då. Resten utav kvällen nu får bestå utan tv tittande. Blir nog en ganska så tidig kväll för mig idag känner jag, rätt trött. Blir skön sovmorgon i morgon, börjar inte förän kl 14.=)
Lite bilder från gårdagens sushi middag med Linda bjussar jag också på;)
Fick ett gott grönt te med mig hem av Lindis<3 Goji och havtorn.

Trevlig helg!!

En ledig dag

Sen är det jobb igen som gäller. Tränade styrka i fm, sen mötte jag upp Malin och Anna i stan och vi tog oss en lunch ihop på Sandy´s. Blev en grekisk sallad för mig. Satte oss ute i solen sen och avnjöt kaffe och te. Innan vi skilldes åt sen så spelade jag och Malin på keno haha. Hoppas vi har turen på vår sida ikväll;)
Om en stund ska jag sätta mig på cykeln mot Linda. Ska äta sushi ihop och prata lite skit. Blir inte så sent för min del då jag ska kliva upp kl 05.00 imorgon bitti! Mindre kul men bara man kommer till jobbet så känns det ok.
Hejsvej så länge!

En jobbkväll på trauma unit

Fullt ös idag, men såå kul vi haft ändå;) mycket skratt! Härligt gäng var vi ikväll. Jobbade med en undersköterska som är en av de härligaste människorna jag träffat, och sjuksköterskan var också rolig! Tur man har humor så man kan skratta åt elände också. Var en sal på tre med alla dementa som skrek och gapade och fattade ingenting!!! Trodde vi skulle döda dom och saker. Jag vet, inte kul egentligen, hemskt ju! Men vi kunde inte hålla oss så bröt ut i skratt när vi kom ut därifrån. Jag är ju rätt van vid dementa, men detta tog priset! Stackarna, klart de blir oroligare när de kommer till sjukhus och inte fattar vad som hänt, men det är inte så lätt alltid att ta hand om sådana personer... De tre som jobbade på andra sidan avdelningen är också underbara människor, bl.a min fd handledare=) Så vi tog oss en lite längre fika paus än vanligt i kväll, hade tiden till det tillsist och hade mycket kul att prata om, inte enbart patienter då alltså!
Fick jobb på fredag dag och lördag kväll också så blir inget Höör då, utan får köra ner på söndag istället under dagen. Nä funderar på att hoppa i duschen nu sen avnjuta en kopp kvällsro te och invänta ett god natt samtal från mitt hjärta som är på sin "trauma unit". Får försöka varva ner. Tänkte gå upp i hyfsad tid i morgonbitti så jag hinner till gymmet och köra ett styrkepass innan jag ska in till stan vid 13 och träffa Malin&Anna över en lunch.
Natti natti!

Tisdagen den 13 April

Då var man hemma igen efter en natt på jobb. Har gått bra, inget större som hänt. Cyklade inom drop in solariumet och solade i 10min på vägen hem. Skönt! Vill ha lite färg känner jag=)
Ska iväg och springa med Lindis i eftermiddag. Ska bli gött! Är inte lika varmt ute idag som igår dock, igår var det ju underbart väder! Längtar tills jag får mina linnebyxor från H&M, är snart för varmt med jeans...
Nä nu börjar våra bästa år, ska kollas på. Tjingeling!

Monday it is

Då var helgen slut ännu en gång! Jag jobbade ju största delen av den så kändes inte riktigt som helg ändå.
Om en stund ska jag cykla iväg till gymmet och köra lite styrka + kondition, sen är det jobb kl 15-10 i morgon bitti. Har natten på gruppboendet alltså. Sen har jag inte mer jobb ännu vad jag vet, ska kolla idag om där finns nått mer till helgen eller så, annars får man sitta lugnt och vänta på att bli inringd;)
Längtar tills vi ska ner till Skåne land om ca 2,5 veckor. Ska först ner till Malmö där min fina vän Molly ska fixa mitt hår. Löshåret ska av, ska bli fint blond igen och ska få en "hårförtjockning" istället. Sen ska vi förmodligen gå ut och äta i stan alla fyra=) Sen får vi se vad annat kul den helgen bjuder på!=) Synd man inte kan träffa alla när man är nere! Har så många fina vänner där nere och runt om i sverige som lyssnar, förstår och ger bra råd och feedback så fort det är nått. Ni är guld värda allihop!
Blir förmodligen en tur ner till Höör i helgen också en snabbis för att röjja upp på pappas vind inför hans flytt. Han måste flytta innan maj nu tydligen. Mäklaren verkade inte vilja sälja huset och fastighetsbolaget verkar ha blivit sura för det, hon hade sagt till dem hur j*kligt skick huset är i men det kan de tydligen inte ta, när de skitit i underhåll på huset i 20år!! Och pappa har betalt den dyraste hyran för inget... sjukt. Skönt för honom att komma därifrån innan huset rasar ihop.... Kommer dock kännas lite trist på ett sätt, är ju ändå det huset som man bott i större delen av sitt liv.
Nä nu ska jag börja göra mig i ordning för SATS.
Ha en bra dag mina vänner! KRAMAR I MASSOR





Jobb och grillning!

Började som jag nämnt innan kl 6.45 idag och jobbade till kl 15. Hade fullt upp hela dagen! En som gick bort, ett MIG larm, katetersättning, bladderscanning m.m. Men tiden rann iväg. Känner att jag klarar mer och mer och lär mig mer för varje gång jag är där, så är lite kul=) Men jobbigt samtidigt såklart, är ett rätt krävande jobb men vilket jobb är inte det?!
När jag kom hem stack jag och janne till Maxi och handlade hem grillkol och lite gott att grilla. Startade grillen direkt och dukade upp med grillspett, kotlett, potatisallad, vin och öl. Mumma säger jag bara. Inte fel! Tog resterna av mitt mörka choklad till efterätt!
Nu är vi inne igen, blev lite kyligt nu. Ska hoppa i duschen snart, sen blir det mys framför tv:n. Är ballar av stål ikväll.
Trevlig kväll! KRAM



Som ni ser njöt Zorro också i fulla drag<3

Grattis Hanna!

29 år idag!






Promenad vid stranden

Skulle egentligen sprungit på galgberget idag men hade ont i magen när jag vaknat pga den "månadsvisa händelsen" så blev en promenad med habib på östra stranden i stället. Stannade även till på Ica Maxi på dit vägen för att spela på hästar. Ingen vinst denna gången heller...men kanske nästa?!
Idag annars har jag/vi bara tagit det lugnt. Janne ska jobba i natt och jag ska jobba ett dagspass på sjukhuset i morgon vilket innebär att jag måste gå upp kl 05.00(!). Om vädret är fint i morgon eftermiddag ska vi passa på att grilla lite här hemma. Gott. Kanske slinker ner ett glas rödvin då också om jag känner mig sugen=) Älskar att det börjar bli varmare ute nu. Längtar såå till sommaren även om jag ska jobba hela! Lite kul får man ha mellan arbetspassen ju. Sol, bad, små utflykter osv.


Dagens middag;
Hyrde föresten film igår med när jag slutat jobba. Det blev bröllopsfotografen, kul och bra film=)

Fredag!

Just nu är Janne och Jesper iväg och slänger vårat skräp sen igår + att de ska hem till Jesper också och slänga en del. Själv har jag haft  fullt upp med att göra mat; matlåda till jobbet och lunch som jag ska äta strax. Kommer kännas lite konstigt att vara på sjukhuset igen, var över en månad sen sist nu! Men det ska nog gå bra får vi hoppas!!
Filmen igår var ok, lite konstig... alla verkade vara med alla på nått sätt haha! Men den var sevärd kan man väl säga. Lite kul sådär.


Ni får ha en bra fredag!! /Emma

Besök på stan och storrensning av förrådet!

Perfekt en sån här regnig dag. Först var jag och tränade styrka i fm, sen cyklade vi in till stan, tittade lite i affärer och fikade på sandy´s, nya favvo stället i stan=) Dagens köp blev en servetthållare och en tvålkopp. Janne slog på stort och köpte även tre stycken piké tröjor på h&m!

När vi sen kom hem under em, högg vi tag i förrådet direkt! Lika bra. Men shit vad det fanns att rensa!! (mest mina saker då). 3h tog det, men det var det värt. Nu ser det sååå mycket finare ut, och en massa onödigt skräp ska åka till soptippen imorgon då Jesper kommer hit och hjälper till.
Före                     Efter


Nu ska vi kolla på film och bara slappa innan vi ska sova. Hyrde "äntligen midsommar". Och vad är film utan något gott till. Var så chokladsugen så köpte med mig ett mörkt choklad av antonberg hem, en smak som jag inte testat innan; raspberry & blackberry.



Cheers from us!




Rosa rosor av min habib<3


Härlig dag!

Det har varit 19 grader i solen här hos oss=) Lovely. Vi tog oss an vår kära uteplats idag. Rev ner staketet, rensade bort ogräs mellan plattorna, tvättade av möblerna och tvättade fönstrerna + att vi dammade och dammsugade inomhus. Så nu är det så fint så, både ute och inne! Skönt att ha det gjort. I morgon skulle det inte bli lika fint så då ska vi ta oss an förrådet och rensa ordentligt där!
Var iväg på galgberget och sprang 5km med Linda idag med. Härligt! Nu är janne iväg på möte med hemvärnet, jag har precis ätit middag och ska avnjuta en god kopp te snart till tv:n. Är halv åtta hos mig nu såg jag.



Tjingeling!

En heldagstur i Skåne

Vi är nästan nyss hemkommna från vår heldag i kära skåne! Hämtade vår kära limousine på statoil vid 9.30 och styrde vår färd mot Helsingborg. Var IKEA och Väla köpcentrum som stod på schemat. Tanken var egentligen att vi skulle köpa med oss en tvbänk hem, men nu visade det sig att tv bänken var längre är vår kära limousine så det gick inte tyvärr!! Haha lite skratt åt det. Men vi fyndade lite annat smått och gott där inne istället som wokpanna, stekpanna, ugnsform, presentpapper, muffinsformar, slickepott, nytt tallrik set och handdukshängare att fästa på dörrkarmen. Så vi kom därifrån rätt nöjda ändå=) Värre var det när vi entrade köpcentret....för min del då alltså. Behövde nytt smink och gick in på the bodyshop. Kom ut därifrån med lite dyrare inköp än jag tänkt, men allt behövde jag så ja, det fick gå. Blev en ny foundation, nytt puder, en concealer och en ögonkräm. (givetvis predikade hon om den dyraste ögonkrämen i butiken och tyckte inte jag skulle köpa den för 89kr som jag redan det tyckte var dyrt.) Men men inget mer får jag handla nu tänkte jag då. Men men... blev även två tunikor inne på Only också lite senare när den första ångesten lagt sig!! Jaja, får väl fortfarande skylla på att jag har lite att shoppa igen om man säger så. Köpte även ett par solbrillor till janne som jag tyckte han skulle ha från H&M och lite god mat till Zorro + ett nytt halsband. Åt föresten lunch på IKEA, väldigt gott men lite små portioner. Sen fikade vi på VÄLA och sen körde vi nerom Höör och hälsade på pappa. Då blev det pizza som vi köpte med oss. Så... vart tog mitt nyttigare jag vägen?! Hmmm ingen som vet... But I still working on it! Tittade på pappas nya lägenhet, ligger mitt inne i centrum av lilla Höör. Den var väldigt fin och mysig. Tror nog han kan trivas där! Om inte annat så tills han hittar något mindre hus eller stuga. Hoppas lilla Julle kommer trivas med! När vi körde hem var vi med om en otäck grej... helt plötsligt stannade bilen framför oss helt på en 90 väg. Hade inte janne sagt åt mig hade vi smällt in i den andra bilen, jag hade inte hunnit reagera. Trodde först att det kanske var något djur på vägen eller nått men nej ingenting. Tutade på idioterna och janne sa att de gjorde så för att de trodde att jag hade helljus på (vilket jag inte hade men var flera innan som blinkat åt oss fastän det var helt normala halvljus). När jag satte på helljuset rakt på dem, körde de iväg i racer fart. Såg dem inte igen! Sjuka människor!! Tanken slog mig också om det här parkeringsmordet i Landskrona.... vem vet vilka som satt i den bilen och vad de varit kapabla till? Usch. Men men, det slutade väl iallafall och vi kom hem helskinnade.
Imorgon ska det bli fint väder om man vågar tro väderleksrapporten! Då ska vi fixa upp lite på uteplatsen. Har inget jobb förän på fredag vad jag vet än. Vi får se om jag blir inringd innan dess eller ej, annars är det ju rätt skönt att vara ledig lite;)


Var även en snabbis inom Helsingborgsstad på vägen mot Höör. Kanske vårt framtida hem?! Vem vet...

Söndagsmys

med bingospelande och fika. Bakade scones idag igen, så gott!=) Sen åt vi memma, eller ja janne åt jag smakade två tuggor sen klarade jag inte mer! Var verkligen inget för mig! Smakade sirap blandat med nått annat skumt... Blev tyvärr ingen vinst på våra lotter! Som vanligt då, synd för en bil hade inte suttit fel.

Blev ingen promenad med Lindis idag pga vädret. Men jag tog mig en liten promenad runt kvarteren här för att få lite luft! Kom då att tänka på att sist jag gick den rundan blev jag haffad av en tant och en ung kille från Jehovas. De proppade på mig massa broschyrer som jag snällt tog emot för att komma därifrån snabbare! Gav dem till janne när jag kom hem, innan det gick upp för honom var det egentligen var blev han lite glad, trodde nog jag köpt någon rolig tidning till honom! Men när han såg på framsidan åkte tidningen och alla broschyrer ut genom fönstret haha! Såg ut som om han trodde de innehöll något gift eller nått... iallafall så åkte allt i soporna ganska omgående kan jag säga. Är det inte lite väl desperat att stoppa folk som är ute och motionerar?!
Nä nu ska jag joina min kära sambo i sänghalmen och läsa lite i min bok. Ska upp och jobba imorgon 10-15. Lagom=)
Natti natti*

Dagens lunch

Smakade gott! Lite sommarkänsla över potatissalladen=)

Då börjar påsken lida mot sitt slut!

Röd dag imorgon också bara. Å då ska jag jobba några timmar på gruppbostaden. Inte fel=)
Detta åt jag till frukost idag;
Smoothie och rostat bröd med brieost och fikonmarmelad. Super gott! Köpte det till sconesen i fredags och blev en del över! Det bästa är också att marmeladen är utan tillsatt socker;) (st dalfour royal fikon)

Just nu har jag lunchen på spisen, blir en ärtig potatissallad med sojakorv till. Mannen min ligger och snarkar så gott här intill, haft sista jobbenatten nu för ett par dagar! Ska ut och gå en sväng med Linda runt 15, hoppas det slutat regna då, för nu öser det ner:( Ska sticka iväg en snabbis senare idag också till MAXI och köpa bingolotter för kvällens spelande! Hoppas vi vinner=D

Trevligt besök på enslövsvägen

God middag dukades upp i form av ägg, sill, lax, potatis, gräddfil, paj och ugnsomelett, och till efterätt en jätte god annanaspaj med grädde. Vi hade en hel del att prata om som vanligt. Det diskuterades allt från giftermål efter graviditet till konstigt folk. Tack Linda och Joel för all god mat och för ert alltid så trevliga sällskap=) Det kommer bli tomt utan er i sommar!

Ihana sää!

(härligt väder på finska)
Perfekt jogging väder! Sprang 5km med Linda & Joel vid 13 tiden. Slog vårt rekord igen med 50s snabbare. Vi är så duktiga så;) Men var var tufft idag, men så skönt efteråt! Kl 18 ska vi vara hos våra kära vänner och fira lite påsk. Ser framemot det=)
Hörde föresten på nyhetsmorgon i torsdags att konsumentverket sa att vi svenskar äter mest godis i världen, hela 17kg i genomsnitt per person på ett år! Ojdå tänkte jag då, så mycket äter ju inte jag iallafall! Men så räknade jag på det och ops äter visst minst 25kg på ett år!! Om man äter ca 500g godis/kakor per vecka, och det gör jag ju minst. Sån gottegris som jag är så är det nog det jag kommer upp i under helgen. Illa illa, måste nog en gång för alla sätta stopp för detta godisätande! Iallafall försöka halvera det. Tänker inte så mycket på övervikt då jag tränar och rör på mig, men tänker på hälsan i övrig, hjärtat och tänderna! Någon som har samma problem?! Har försökt så många gånger innan men ja ska försöka igen!
Nä, om man skulle ta och börja göra sig i ordning så smått om en stund. Ha en trevlig påskafton alla ni som läser denna blogg! (vilket är rätt många tydligen, men vet inte ens vem hälften är:S)
Cheers!!

Långfredagen lider mot sitt slut

Då har Anna begett sig hemåt igen, hon börjar jobba 8 imorgon bitti. Men var trevligt med besök. Åt som sagt scones, godis och frukt och hade en hel del att prata om! Kollade på solsidan b.la på tv. Så roligt det är! Sjuk humor! Anna ska föresten göra mig sällskap 4maj på vårruset! Kul med sällskap=)

I bland har jag svårt att förstå hur man som person kan acceptera att bli illa behandlad i ett förhållande! Visst, jag förstår att man kanske har starka känslor för den personen, men hur långt ska det gå innan man "vaknar" upp och inser att "nu räcker det"? Man kan inte blanda sig i för mycket heller, är ju alltid personens egna beslut men man känner sig hjälplös samtidigt om man bara tittar på när det är ens vän som mår dåligt av det.... Det finns så många bra killar/män där ute i världen! Och alla är verkligen inte upptagna! Jag har många bra exempel på bra pojkvänner i min vänskapskrets. (självklart hamnar min janne högst upp!<3). Jag hoppas verkligen att detta löser sig till det bästa.... Use your girl power my friend. Du förtjänar bättre!

Snåla människor

kan jag inte förstå mig på! Fick uppleva på jobbet i förra veckan att folk inte betalar för sig när de ätit på jobbet. (personal alltså). Fattar inte det... är så billigt! 10kr per måltid. Men finns alltid snåla människor... som i den där lotto reklamen när en tant tycker sällskapet ska dela på minsta krona. Jag fattar inte sånt... jag tycker det är kul att bjuda andra på fika eller middag ibland. Det jämnar ju alltid ut sig tillsist om alla turas om att bjuda. Jag har aldrig begärt att bli igen bjuden men det är klart att det är roligare att bjuda personer som också bjuder tillbaka någon gång ibland och inte ska räkna på minsta krona när det är nått. Jag menar en 20:a hit och dit, spelar roll?!
Har precis varit och handlat på hemköp. Anna kommer på besök efter 20. Ska baka scones åt oss och så har jag köpt lite god frukt. Janne ska jobba inatt och Anna hade heller inget för sig så vi sa att det är ju roligare att sitta två än ensam hemma en fredag kväll=) Solsidan går ju på tv ikväll, gillar det!



Trevlig långfredag!

Nya skor + headset

Var på macken nyss och hämtade ut två paket som kommit; mina nya joggingskor som jag hittade för endast 499kr på Ellos och ett nytt headset till mobilen som kommer underlätta enormt när jag är ute och joggar! Det jag har är värdelöst, trillar av hela tiden!! Vi kämpade på bra idag på galgberget alla tre, sprang 2,5min snabbare än sist! Det tycker jag är bra. Vi har ju en bra coach också, Joel! Han som tar tiden hehe. Skönt att vara lite ledig i påsk, trist bara att janne jobbar hela men men blir goa pengar! I morgon ska jag träna styrka under dagen, sen vet jag inte vad mer som händer... på lördag blir det till att jogga 5km igen, sen ska vi på påskmiddag hos Linda&Joel på kvällen och på söndag har jag ännu inget planerat heller. Blir väl en promenad eller så=) Fick jobb på landfästet på måndag så det är ju bra. Blev inget förlängt vik då hon som var sjukskriven kommer tillbaka nästa vecka. Men får bara hoppas på att det blir en del jobb iallafall, både där och på sjukhuset!

Nu ska jag dricka en kopp kvällsro te och spana lite på tv:n. Ha det gott!

Choklad från Norge

kom på posten igår + ett kort på söta Oscar! Tack Jonna och Michael=)




Påsken är här

i vårat land! När jag slutade jobba vid 10 idag tog jag mig inom stan och köpte en bukett tulpaner på torget och varsin påsk kaka till oss på Regnbågens café som ska avnjutas ikväll. Kunde inte låta bli;)
Idag var min sista dag på vikariatet jag haft hela mars månad. Men väntar samtal från chefen, får se om det blir mer! Nu ska jag vila lite, sen vid 14 ska jag ut på en jogging runda uppe på galgberget med paret Jonsson/Backlund.
GLAD PÅSK kära vänner! KRAM<3

RSS 2.0