Onsdagsbesök på IKEA

Sista lediga dagen för oss båda idag innan helgens jobb, så då tänkte vi att vi kör till Ikea och handlar lite till Mathildas rum. Bra med när de skulle börja tapetsera tänkte vi. (Fick dock reda på under dagen att tapeterna är restade så de kunde inte börja idag. Surt...) Spacklat och målat taket har de ju gjort så nu lever vi som i en etta, i ett sovrum och kök. Hoppas de hinner klart dessa två rummen tills helgen då pappa kommer upp och ska passa lillan. Så han har någonstans att sitta och titta på tv iallafall.
 
Vi var även inom Väla en kort sväng, fikade och Mathilda köpte lite kläder på H&M för presentkortet hon fått av farbror Jonas. Mintgrönt går vårens första tröjor i och ett par mörkblå kisetights som hon föll pladask för. Ska köpa en matchande tunika till henne med, men den var slut i hennes strl där.
 
När vi kom hem efter 18 tiden tillagades en smaskig räkwok till alla hungriga. Tar på krafterna att shoppa. Janne säger jämt att han blir så torr i munnen så det känns som att överläppen fastnar så fort vi shoppar eller "bränner" pengar haha. Tyvärr är inte allt gratis. Vi stötte föresten på en helgalen kvinna i kassan bredvid. Hon och hennes man skulle köpa ett helt nyt kök och kassörskan bad dom om att hämta en vagn till så att de fick ändra om så att hon kunde scanna in alla varor från streckkoderna. (De hade packat fel.) Hon blev sjukt otrevlig och tyckte kassörskan skulle göra det. "Jag är förkyld, så jag springer inte och hämtar en till vagn, det får du göra". Mannen var en riktig mes och svassade iväg och hämtade två till. Under tiden fortsatte hon att munnhuggas med kassörskan.... Så onödigt! Står ju till och med längst ner på vagnarna att man ska packa varorna med streckkoderna synliga och åt samma håll... Suck.
 
Nästa tur till IKEA blir kanske i slutet av februari då vi ska köpa vårt efterlängtade vitrinskåp. Sen ska vi även köpa en ny byrå, varsitt sängbord i vår och några fler vägghyllor. Blir nog bra när allt är klart.=) Ska även köpa lite lampor, både stora och små. Funderar på någon av dessa två i vardagsrummet, vilken tycker ni? (Inte från IKEA).
 
 
 
 
Mathildas nyinköpta möbler;
 
 
Även en rislampa i vitt men den hittar jag inte på IKEAs hemsida. En ljusgrön ryamatta från Rusta ska med köpas inom en snart framtid. Även gardiner. Men först får hennes rum bli klart så man ser vad som passar.
 
Nu ska jag natta vårt lilla hjärta som håller på att bjuda sin pappa på kaffe. ;)
 
Hej svej!

Blivande kock eller doktor?!

Får se vad det blir av vår lilla tös i framtiden;). Idag mår vi lite bättre efter förkylning nr 3 i hushållet under loppet av 2 månader. (Eller Mathilda har klarat sig, är jag och janne som blev sjuka i torsdags.) Körde till Clas Olsson idag och köpte ett kastrullset till lillan. Snacka om en överlycklig Mathilda som genast började kocka. Ska till IKEA i veckan som kommer och köpa lite till hennes rum för pengarna hon fick i julklapp. Imorgon kommer de och börjar tapetsera i våra rum. Som vi längtat!! :) Ja man kan ju inte undvika att se de orangea tapeterna i vardagsrummet.
I torsdags var janne och Mathilda hos doktorn uppe på sjukhuset, en barnspecialist som skulle titta på Mathildas fot igen för ännu en bedömning. De kom inom mig på jobbet efteråt å jag fick reda på att det inte blir någon operation. Iallafall inte ännu, förän hon fyllt 3 år. Då kan foten bli "förslappad". Han hade undersökt henne ordentligt och hon hade inte ont och har stark muskulatur i benen och fötterna. Hälsenan är spänd men han sa att hon ska fortsätta gå så mycket som möjligt och ha bra skor. Gärna inomhus också som stöd. De skorna vi har till henne från KAVAT var alldeles utmärkt. Så blir det återbesök ett halvår åt gången så får vi se. Han kan ju sin sak, så blir säkert bra. M hade tagit ett undersökningsinstrument av doktorn och undersökt både sitt ben och doktorns hehe.
 
Igår kväll när Mathilda somnade gjorde vi smarriga varma mackor med ädelost, pesto, lök och ost. Mumma! Idéen fick vi när Hanna&Björn var hos oss för två år sen. Sen kollade vi på film; Hypnostisören. Den var bra.
 Är ledig nu i tre dagar till, varit ledig två redan. Skulle jobbat natten imorgon men i torsdags frågade en av cheferna om jag kunde byta till kvällspass på fredagen istället för dag och isåfall fick jag ledigt den natten då vi var + på personal. Och jag förlorar inga timmar + att jag får tillägg för jag bytte med så kort varsel. Inget man tackar nej till, fick ju dessutom långledigt i hela 5 dagar! Så imorgon ska jag och Mathilda hälsa på Malin och äta lunch då de ändå håller på att tapetsera å ha sig här. Janne sover då efter en jobbenatt.
 
Nä nu väntar tvätten! Tjingeling på er!
 
 
 

Över gränsen ett par dagar

Närmare bestämt i Norge, Fjellhamar tillbringade vi några dagar (lör-tis). Kom hem i eftermiddags. Har haft fina dagar beståendes av dop av lille Oliver, promenader, frossande i mat, mycket skratt och allmänt trevligt. Hade gärna stannat ett par dagar till in the house of Hannanas och Karhu. God mat och service;) Ses snart igen hoppas jag! Mathilda har stortrivts och ätit korv i stora lass. Mest matglad av oss alla. (nästan).=)
 
 
Nä dags för mig att hoppa i duchen sen i säng. Kanske en norsk macka slinker ner också. (mycket godare bröd där så vi köpte med två nybakade limpor. Hanna; beställning lär ske vid ert besök hit.) Ska jobba 7-16 nu tre dagar sen hör å häpna har vi ännu en ledig helg tillsammans.<3 På fredag ska jag ut och äta med Malin sen får vi se vad som händer.
 
Kram på er!
 

I uppvakets tjänst!

Nu är vi snart helt friska. Skönt! Inskolningen på UVA går bra. Skönt med omväxling. En patient gjorde min dag idag med en snäll kommentar. Så lite som behövs ibland. Dagpass imorgon med sen ledig.
 
Var ute på en skön promenad nu ikväll. Kallt men gott med frisk luft. Har intagit soffläget nu. Vi kollar på Lyxfällan. Herregud vad folk köper på kredit. En katt på sms-lån? Hur tänker man?! Aja tur man inte är en av dom;).
 
Här om dagen var de beredskap på IVA pga den läskiga olyckan som hände neråt skåne med 100 bilar inblandade. Dock kom ingen till oss utan skånes sjukhus kunde ta hand om de skadade. Fick även bevittna ett hjärtstopp under kvällen. Tunga tankar, när jag körde hem kände jag mig så illa berörd och funderade på om jag verkligen har rätt yrke för mig. Men jo det vet jag ju att jag har. Älskar att ta hand om människor och hjälpa andra. Oftast får man så mycket tillbaka och tacksamhet och det glädjer en länge. Är ju bara männskligt att bli berörd... Tur jag lärt mig att släppa det efter jag tänkt igenom.
 
Nä snart dags för dusch! Lillfis sover gott<3 KRAM
 
 
 
 Älskade Mathilda<3 Mammas och pappas ögonsten.

Mot friskare tider

I fredags var jag hos fabror doktor med Mathilda så hon fick en bra hostmedicin. Har hjälpt kanon på nätterna. Å så fint hon satt och blev undersökt. Även när doktorn tog en spatel i hennes mun för att titta ner i halsen. Mammas och pappas duktiga tjej<3.
 
Under lördagen var vi bjudna på kalas hos Andrée, janne jobbade tyvärr. Jag&Mathilda mötte upp pappa&Mona och körde dit tillsammans. Är i Åstorp, aldrig varit där förut med var lätt att hitta. Blev bjudna på smarrig smörgåstårta och morotkaka á la Lina. Vid 19 tiden begav vi oss hem och Mathilda somnade som en stock redan i bilen på väg hem.
 
I går (söndag) var vi ute och kollade på hästarna och lekte på lekparken. På kvällen beställdes pizza med räkor, tonisk och lök från bäckagårdskrogen! Mums!
 
Nu har janne sin lediga vecka så idag var vi och slängde massa skräp från flytten på soptippen, handlade på Maxi och var på Mio och beställde en soffa. Så nu är det gjort. Köpte en som dessutom var på rea, kan ju inte ha för stor i vårt vardagsrum men blir en sits större än den vi har nu + att det även är en divan utöver schäslongen. Blir nog bra. Mycket soffa för pengarna som försäljaren sa. Blir att man får köpa lite saker efterhand sen med framöver. Kul det med att ha framför sig=). Även om man ibland vill ha allt på en gång. Det tråkiga med soffan är dock att det är 8-10v leverans tid. Rätt länge men men. Den kommer i vår iallafall.
 
 
Nu i eftermiddags var Malin på besök. Vi fikade på frallor. Som vanligt åt vi så mycket så vi fick jäsa i soffan. Spelade lite spel mot varandra i mobilen haha. Bestämde mer om vår "dejt" om någon vecka, då det blir god mat och vin tillsammans med Anna. Ser vi framemot. Var sen ute och gick en timme. Får bli promenader när jag fortfarande är förkyld så vågar inte träna än. Men snart så;).
 
Imorgon blir det jobb igen, inskolning på UVA till på fredag. Sen på lördag styr vi vår kos mot Norge och hälsar på jannes fina systrar med familjer. Ska bli kul. Och denna gången måste vi ju komma fram;). Är dop på söndag med för lille Oliver.
 
Nu ska jag natta lillfisen sen ska vi kolla på film. En Irene Huss.
 
KRAM!
 
 

Sjukstuga, still going on.

Åkte på en förkylning till, satt sig i luftrören som på Mathilda. Haft hosta, feber och rosslar som bara den. Vi går på slemlösande hostmedicin båda två. Skickades hem från jobbet på tisdag kväll då jag fått feber. Stannat hemma ons, tors och hade tänkt jobba imorgon men får nog bli hemma imorgon med så jag är ordentligt frisk tills nästa vecka. Sen får det räcka med detta eländet känner jag. Som sagt ingen träning på en månad och desto mer choklad har slinkit ner. Får ta tag i sötbegäret när träningen kan starta igen, förhoppningsvis nästa vecka! Janne åkte föresten på en rejäl magsjuka i söndags innan han skulle med bussen till jobbet. Tur han inte hann med så det kommit där! Fy. Så jag säger då det, nu har vi haft allt. Influensan, magsjuka och förkylningar x flera.
 
På lördag är det tänkt att jag och M ska ner till Helsingborg på kalas för Linas Andrée som fyllt år. Pappa och Mona ska också dit. Blir trevligt. Hoppas vi är ok tills dess.
 
Mathilda var på dagis idag, hade varit slö och inte riktigt som hon brukar tyckte fröknarna. Men hemma är hon pigg och glad. Blev ledsen med när jag lämnade henne. Kanske börjar reagera på det nu, det här med oregelbundenheten. Dels har hon varit frånvarande en del pga sjukdom sen jobbar vi ju som vi gör så blir dagis 1-3 dagar / vecka och var 4:e vecka helt ledigt. Innan gick det bra men hon är ju äldre nu. Man vet ju inte...
 
Nu ska jag hoppa i duschen tror jag sen röja undan disken. Mathilda sover och janne är på jobb. (Vi har fått ner hennes läggdags till 20.30 iallafall. Alltid något;) Å då somnar hon direkt efter vällingen.)
 
Hoppas ni andra mår bra i dessa sjukdomstider! KRAM

Nyår, sjukdomar också flytt på det!

Nyår i Jönköping var mysigt, vad annars när man firar med bästa vännerna.<3 Dock blev jag magsjuk på nyårdagen å Joel&Elin fick influensan. Så fick stanna en extra dag å skjuta på flytten vlket inte var poppis hos tanten som skulle ha vår lgh även om hon har sin gamla 1 mån till. Fick muta med att betala 2 dagshyror. Så onsdag em/kväll när vi kom hem flyttade janne allt med Joans hjälp några timmar. På torsdagen flyttstädade janne från kl 9 på morgonen till 03 på natten. Jag hjälpte till i 5h vilket resulterade i halsont å en hemsk hosta!! Janne blödde näsblod. Galet! Men nu är det över. Å tanten ringde på igår å ville inte ha några pengar plötsligt. Hon sa att någon dag hit eller dit inte spelade någon roll och att vi inte kunde hjälpa att vi blev sjuka.
 
 
 
 
 
 
Helgen har jag spenderat på jobbet. Ledig imorgon sen 4 dagars inskolning på uppvaket. Lite nervöst! Ännu mer att lära! Men kul samtidigt!
 
Vi bor i ett flyttkaos nu. Väntar på besked om när tapetserarna ska komma framöver. Sen blir det en tur till Ikea och Mio möbler för lite nytt.=) En ny soffa får nog prioriteras. Gillar att vi har bäddsoffa i den vi har men med fläckar å skavanker har den nog gjort sitt.
 
Nu ska jag mysa med lilla busfia sen kanske vi tar oss en promenad. Inte tränat på 1 mån snart pga alla förkylningar å dyl. Börjar få abstinens!! Nu får det räcka....
 
Tjingelingus!

RSS 2.0