Ledighets frukost

Åt jag idag, beståendes av scones, ägg, kiwi, proviva och te. Var gott. Dock fick jag avnjuta det ensam då jag har en väldigt morgontrött sambo;)



Vid 11.30 mötte jag Linda vid Nautilus, tog oss en 50min simtur. Väldigt skönt. Efteråt mötte jag upp Emma i stan, vi gick till Roberts Coffe och åt lunch. Tog en räk och avocado sallad som Emma pemma rekomenderade och den smakade mycket bra! Tog efterätt med vilket jag ångrade lite efteråt då jag blev såååå mätt och illamående. Så mäktigt men gott. Tog chokladfudge kaka. Orkade dock inte hela. Var mycket trevligt att ses och prata av sig om allt som en graviditet och förlossning innebär! När hennes karl sen kom och hämtade henne mötte jag upp janne så gick vi på stan en liten stund och fixade lite ärenden. Så nu är det avklarat=) Fått gjort en del idag. Imorgon är det jobb igen tom torsdag sen kör jag söderut. Å janne kommer efter på lördag.

Kollar på Ullared just nu, vilka människor det finns....

Hej för idag!


Söndagen den 27 Februari

Har jobbat i helgen, och det har gått bra. Varit lugnt och skönt för en gångsskull. Var dock trött och la mig och sov i 2h när jag kom hem idag... men det var behövligt! Köpte faktiskt ett par stödstrumpor i veckan som jag använt nu på jobbet. Sån skillnad för ben och fötter!! Inte alls lika trött. Ska köpa ett par till, även om Ida "mobbade" mig lite för dom!=) Å stödbältet har kommit och blivit använt och funkar även det bra.

Imorgon är jag ledig, då ska jag först simma med Linda sen möta upp höggravida Emma i stan för lite fika. Ska bli trevligt.

Har inte så mycket att skriva om idag, kommer säkert mer i veckan;) Till helgen är det klassfest från högstadiet som gäller, 10år sen vi gick ut. Och dop på söndag. Allt nere i kära Höör. Ska inom Mollans salong på fredag med och klippa topparna. Slinga utväxten får det bli nästa månad när lönen tillåter, även om det verkligen skulle behövas nu!

Tjingeling!

Litet blogguppehåll var det här ja...

Åkte på något magsjukeliknande natten till igår. Mådde inte bra kan jag säga!! Undrar vart mitt immunförsvar tagit vägen på senaste? Såhär mycket sjuk har jag nog aldrig varit. Kanske att mitt försvar går till bebisen nu!?
Mår iallafall bättre idag så har kunnat inta frukost nu men är fortfarande svag i kroppen. Janne gjorde potatissoppa till mig igår kväll som inte var så dum, så han ska få göra en idag också;)

Idag hade jag egentligen på agendan att luncha med Malin, sen ikväll skulle jag och janne på bio och se Sanctum 3D. Lite trist, andra fredagen denna månaden vi bokat bio som vi får avboka, sist blev janne magsjuk. Hoppas på ljusare tider!

Idag är jag i vecka 32. Tiden går... 8 veckor kvar till BF. Det är rätt nära nu.

Nä nu ska jag inta sängen en liten stund igen och läsa lite.

Trevlig fredag! Hejsvej!

Volym tips!



Redkens thickening lotion gör faktiskt så att tunnt hår både ser och känns fylligare. Kan varmt rekomenderas till de som har tunna hårstrån som jag! Köpte denna på feelunique.com.

Jobb och kontroll

Jobbet idag gick bra. Flöt på. Köpte stödtrumpor idag när jag slutat jobba, ska börja användas på torsdag när jag jobbar nästa gång. Kan nog behövas för mina trötta fötter och ben=)

Var hos BM på besök efter jag slutat. 15.45 skulle vi vara där så mötte upp janne i stan. Allt såg fint ut. Bebis låg med huvudet neråt och började sparka för fullt för han/hon blev irriterad när bm klämde och kände på den lilla. Nästa gång ska janne få känna hur den lilla filuren ligger sa hon. Fräckt. Kan inte riktigt fattta ännu att jag har någon i min mage. Förutom att jag går upp i vikt och har en rejäl kula haha. +13 kg är det nu. Tror jag kommer sluta på runt 18kg har jag fått för mig. Men vi får se. Bryr mig verkligen inte, så länge jag inte går upp mot 30-40kg så;) Känner mig inte tung å så ännu, är som jag skrivit innan mest svanken och ljumskarna som gör ont emellanåt men inget annat. Men kommer väl i slutet kanske. Men så länge jag orkar motionera och röra på mig så är jag nöjd. Känns bättre då i kropp och själ.

Fick besked från försäkringskassan idag. Blev beviljad havandeskapspenning, men endast för det jag tjänat och jobbat på sjukhuset. Men blir lite grann iallafall, hur mycket står det ej. Men ska fylla i om man jobbat något emellan, fick från den 26 februari till 16 april. Men ska försöka jobba mina pass tom den 13 mars sen ska jag gå på ledigt! Kan nog behövas!

Nä nu ska jag snart hoppa i duschen. Ledig i två dagar nu! Skönt. Ska simma imorgon med Malin.

Hej svej!


Jobbehelg nr 1 av 2

Helgen änsålänge har gått bra. Full rulle såklart men det är det ju alltid där uppe på sjukan. Men är man ett bra gäng fixar man allt=) Hoppas på en lugn kväll idag. Känner av mer smärta i ländrygg/ljumskar när jag jobbar. Rätt säker på att det är foglossningen som spökar. Beställde ett stödbälte i fredags som kommer i veckan som jag hört mycket bra om så hoppas det hjälper även mig!

Tog en promenad i går på galgbgerget efter jobbet. Så himla skönt! Frisk luft och strålande sol. Dock lite väl isigt på sina ställen så får nog bli ett tag tills nästa gång jag promenerar där igen.

Föresten, måste bara berätta. När jag var på stan i torsdags efter jag simmat och skulle lämna tillbaka mina vinterskor som gått sönder (andra paret på 2 mån) ville de först inte ersätta, utan jag skulle betala hälften för skomakar avgiften själv för att de bara gör reklamationer om det är högre än 5cm trasigt i dragkedjan. (fattade inte det där riktigt.) men jag gav mig faktiskt inte, kan vara rätt mesig annars men sa till henne att ett par stövlar för 800kr ska hålla mer än 1mån!! Jag ville ha pengarna tillbaka men det fick jag inte. Men fick iallafall ett tillgodo kvitto på hela summan så jag kan handla mig ett par nya vårskor antingen där på DNY shoes, Eurosko eller Ecco. Men hade jag inte stått på mig hade jag inte fått det för hon sa att egentligen är jag inte berättigad ens till det. Sjukt ju! Aja, jag är nöjd iallafall så ska på vårskors jakt i veckan som kommer=) Ledig tisdag, onsdag och fredag så får bli någon av de dagarna. Fått en del jobb nu på sjukhuset, tom mitten av mars. Är en usk som blivit sjukskriven mars ut men sa att jag inte vågar ta fler tider mer än till mitten av mars ännu då jag inte vet hur jag kommer må. Men tre veckor till ska jag försöka jobba iallafall sen får vi se.

Igår kväll lagade vi nått så gott som hemmagjord pizza med räkor, tonfisk, lök, svamp och annanas *mums*. Ska ta resterna med mig till jobbet ikväll=) Sen hyrde vi film som var sådär, heter; Perfect Getaway. En lugn och skön lördag, somnade som en stock sen.

Nä om jag skulle ta och göra mina kära hemmaövningar och sen ta mig ut i det fina vädret (dock minus grader) på en liten promenix innan det är lunch dags. Sen är det jobbet som kallar!

Tjingeling!





Försäkringskassan...

Blir så trött på dem! Ringde en idag ang min ansökan. Och tydligen räknar de inte havandeskapspenning på hela min årsinkomst år 2010 utan bara det jag tjänat på landstinget eftersom det är där jag nästan bara jobbat hitills detta året. Hon sa att de räknar på detta året. Men hur kan de göra de? De får ju ta på vad jag tjänat totalt för kommun och landsting förra året? Så detta innebär att om jag blir berättigad kommer jag få runt 3000kr i månaden om ens det. Sjukt ju! Får invänta papprerna så får jag ta ställning till hur jag ska göra. Hade högre inkomst inom kommunen förra året. Orättvist att inte det räknas in.... Jobbar ju mer på sjukhuset nu när jag inte har kommunen också.

Aja. Har precis ätit nybakta scones till frukost och dricker te. Sen ska jag förbereda middag till att ta med till jobbet sen göra mina hemmaövningar och om jag hinner ta en liten promenix. Jobb kl 14 i em.

Trevlig helg på er! KRAM

En gråmulen torsdag...

Har suttit i telefon med FK nu under fm. Fick ju komplettering såklart, som jag inte förstod varför de ska ha så ringde upp dem. Kvinnan jag pratade med var jätte trevlig men är ju dessvärre inte hon som har hand om mitt ärende. Men hon skrev in det jag sa så får vi se vad hon Carina säger om det som handlägger mitt ärende. Alltid så komplicerat med dom!! Men det fixar sig på nått sätt ändå. Förhoppningsvis kan jag jobba till mitten av mars iallafall så.

Just nu väntar jag på mitt ägg som ska koka klart, sen blir det lite frukost och sen en tur till simhallen. Länge sedan nu. Efteråt ska jag in till stan och lämna tillbaka vinterskor nr 2 som även de gått sönder i dragkedjan. Ska begära pengarna tillbaka. Dålig kvalitet för så dyra pengar. Tänkte ett tag att jag då kunnat köpa nya vårstövlar istället men kanske inte är så lönt, lär ju svullna upp om benen snart och när bebis anlänt är det ju nästan för varmt för sådana förhoppningsvis! Blir ingen lunchdejt med Emma idag, då stackaren blivit sjuk igen. Tråkiga tider nu, alla verkar mer eller mindre sjuka. Och jag är inte helt frisk än. Fortfarande förkyld och lite hes.

Annars idag ska jag städa lite, diska. Ja sånt vanlligt. Imorgon jobbar jag kväll, dag på lördag och kväll på söndag. Sen på måndag ska vi till BM för kontroll. Shit vad tiden flyger iväg! Då är jag i vecka 31+4.

Trevlig torsdag gott folk! KRAM<3



Vad är du för en lilla pyret?

Konstig konversation

Igår på jobbet blev det en speciell konversation med en överläkare.

ÖL; Det är en rejäl mage du fått! Blivit rejält förstoppad eller?
Jag; haha ja kan man kanske säga!
ÖL; hehe du måste ju vara i 4-5 månaden?
Jag; nä 7:e faktiskt...
ÖL; jaha, men du är väl inte så gammal?
Jag; nja blir ju 26 så så ung är jag väl inte!?
ÖL; nä det är du ju inte då. Men du ser mycket yngre ut.
Jag; jo brukar få höra det! Inte lätt med att se ålder alltid.
ÖL; nä verkligen inte. Men vad kul för dig med en bebis!!
Jag; ja ska det bli.

Over and out.

Jobbade dagen i dag. Var lagom trött när jag skulle gå upp vi 5....zzzzz. Blev väl 4h sömn i natt då jag slutade vid 22 igår kväll. Så är det. Men det har gått bra på jobbet. Nu är jag ledig i morgon sen jobbar jag fre-sön. Tråkiga dock är att jag fått ont i svanken och ljumskarna igen. Har haft problem med det till och från i flera år. Men nu idag har det huggit till utan förvarning då och då. Riktigt jobbigt och gör sjukt ont!!! Fick en "attack" när jag kommit hem från jobbet och stod och lagade mat. Janne blev livrädd och hojtade; "- ska du föda nu? har vattnet gått?" haha nä inte riktigt... Men ont gjorde det! Så bli ingen promenad idag som det var tänkt, får bara vila. Hoppas inte det är foglossning?! Ska försöka simma imorgon innan jag ska träffa Emma på lunch date=)

Precis ätit god kräftsoppa med frallor till middag. Så nu ska vi väl lägga oss båda två och snusa lite på det. Farligt egentligen, om jag inte vaknar efter 1h utan 4!! Men behöver vila känner jag. Ska ställa klockan extra mycket;P

Cheers!



Blåst, blåst och massa blåst!

Typiskt Halmstadsväder! Visserligen är den mesta snön bortsmält så man kan gå på barmark och det är ju positivt. Men avskyr denna envisa blåst!!!

Igår tog vi oss till stan för en liten alla hjärtans dag fika. Hade tänkt fika på Regnbågens Café men där var proppfullt, både på alla sittplatser och kön i butiken var enorm!! Lite trist. Så vi hamnade tillsist på Brooktorpsgården där det blev vitchokladkaka för mig och räkmacka för mannen. Var bara vi och en äldre man där haha. Fick rosor av snälla janne som lurade in mig på MQ så länge medans han sprang iväg och köpte. Är verkligen lyckligt lottad som har honom i mitt liv. Vet att han kommer bli en fantastisk pappa till vårt barn, så snäll och omtänksam som han är<3

   

Idag är det jobb på sjukhuset som gäller. 14-21.45. Hoppas det blir lugnt. Nästa gång jag har jobb änsålänge är sista helgen i månaden, hoppas på att det blir några fler pass! Å sen håller jag tummarna att FK snart hör av sig med ett positivt besked. Men vågar inte hoppas för mycket...

Tjingeling!

Marabou mango



Fick denna igår av Lindis i alla hjärtans dag present. Smakade lite av den innan idag och mer kommer slinka ner ikväll då vi både ska kolla på solsidan och sen på en av filmerna vi hyrde i veckan. Var rätt god. Marabou slår nästan aldrig fel. Världens godaste mjölkchoklad helt enkelt.


Graviditetskväll

Hade en mysig kväll hos Lindis igår, blev bjuden på god mat; bakad potatis med skagenröra och vitlöksbröd. Daimbiskvi och passionsfrukt till efterätt. Sen hade jag köpt med naturgodis med så man åt ju mer än man borde. Fick lite ont i magen:S

Blev en del graviditetsprat såklart, då Linda också är gravid=) De ska ha barn i juli. Mycket babyboom på sistone. Men det är ju bara kul.

   

Hann aldrig med att tvätta igår så får bli en sån dag idag istället. Ska även ta mig ut på en promenad. Föresten så lagade vi tonfiskpaj till middag i veckan, efter jannes mammas recept. Blev mycket gott!


(kanten var inte lika bränd som den ser ut).

Trevlig söndag!

Då var det helg!

Det gick bra på jobbet igår. Dock ansträngde jag min hesa stämma mer än jag borde. Blir så när man har roliga arbetskamrater och det blir mycket skratt. Fick bl.a höra av Daniel från Jokkmokk att jag lät som Bonnie Tyler igår. Haha och det inte pga någon sångröst som inte finns. Nä var en rolig kväll på gruppboendet. Synd det inte verkar finnas så mycket tider där, mycket pga poolen som finns nu och de som jobbar i den kräver mycket tider såklart. Blir mest sjukhuset, men inte det så mycket just nu heller. Snålt med tider. Trist. Tycker som jag skrivit innan att det är kul med olika slags jobb. Variation. Så innan när kommunen varvades med landstinget rätt flitigt vad det kanon. Men men snart går jag på ledigt och slipper dessa bekymmer om timmar per månad=)

Idag ska jag diska, dammsuga och handla. Kanske tvätta om jag hinner. En promenad är iallafall ett måste i detta härliga väder. Sen ikväll ska jag hem till min vän Linda på middag. Mys tjejkväll bara vi två då hennes karl är iväg och min ligger sjuk igen. Blir kanske melodifestival tittande också?!

Så trevlig helg där ute i Sverige! Kramelikram

P.s. Någon som har något bra tips på hur man får i en katt avmaskningstablett? Vi har testat allt möjligt med Zorro när det gäller tabletter, att krossa och blanda ut i äggula är det ända som funkat under hans kurer med antibiotika men han vägrade äta det när vi krossat i avmaskningstablett i veckan. Funkar inte att blanda med hans favorit mat, tonfisk eller liknande för han vägrar ta det. Vad gör man!? :( D.s

Fredagen den 11 Februari

Igår blev jag inringd på jobb på gruppboendet. Inte varit där sen december och då gick jag bredvid + jobbade en dag bara. Men är bara ensam 1,5h sen kommer två personal till. Så ska nog gå bra=) Rösten är på väg tillbaka men ska försöka att inte prata så mycket i onödan. Har förberett med massa halstabletter och de har antagligen te och honung där. Ska bli skönt att komma hemifrån lite. Var ett tag sen...

Vi hyrde film igår föresten. Såg "The Shelter". Läskig, skum film. Var väl ok. Hyrde två till som vi ska se i dagarna. Hade tänkt ta mig en promenad igår men regnade som bara den så blev ingen. Inte idag heller för nu snöar det och jag sov lite längre än jag tänkt. Och jag börjar kl 12 så ska göra mig i ordning nu. Får se om det blir någon promenad till helgen. Hoppas på att börja simma igen i nästa vecka om jag är helt frisk då.

Trevlig helg på er! KRAM

Honung is the shit

Detta teet dricks flitigt av mig här hemma med honung i eller enbart honungsvatten.



Köpte även C-vitamin brus idag så hoppas man blir frisk någon gång snart!! Det värsta är inte förkylningen utan att rösten fortfarande är skrovlig som bara den. Riktigt frustrerande att man inte får ur sig de få ord man vill. Började nästan gråta idag för kände mig så frustrerad!!! (ok kanske har lite med graviditetshormonerna att göra också men nu har jag haft det såhär sen i lördags, inte kul längre.) 

På fredag går vi in i vecka 30 om jag inte räknat fel. Blir lite förvirrad på det där ibland. När man kommer till barnmorskan räknar de på sitt sätt men stämmer ändå alltid med det jag har iallafall. Inte klokt vad tiden går!! Ca 10 veckor kvar bara!!! Eller runt 8 tror jag, tror den lill* kommer komma tidigare. En känsla bara;) Vi får se om det stämmer. Är så nyfiken på om det är en liten påg/poika eller tös/tyttö. (Skånska/finska haha).
Många säger flicka. Men min mage är definitivt en pojkmage ser jag nu. Fast det är ju inte alltid det stämmer. Min första känsla var pojke men är inte helt säker. Undrar om jag någonsin är det? Får helt enkelt vänta och se.

Nä nu ska jag skölja av min ansiktsmask och hoppa i säng och läsa lite. Hoppas hostan lugnat sig. Har börjat hosta nu med så fort jag kommer till sängs:S Blä för å va sjuk! Går magsjuka på jannes jobb och han är iväg och jobbar nu. Hoppas inte han åker på nått eller drar med nått hem. Något mer sjuk vill jag inte bli, detta räcker gott och väl.

Natti natti gott folk!

Är det möjligt?!

Idag är jag om möjligt ännu hesare än igår. Kan verkligen inte prata! Buhu. Saknar min röst. Faktiskt.
Åt precis resterna av gårdagens mumsiga potatissoppa som jag tänkte dela med mig av om någon har intresse=) Sen ska jag faktiskt lägga mig igen och vila. Friskhet, vår, sommar KOM!

Potatis & purjolökssoppa á la Emma

3-4 port

8 tärnade potatisar
1/2 purjolök i strimlor
1 liter vatten
2 ekologiska grönsaksbuljontärningar
2dl lätt creme fraishe
salt, peppar

Först steker man bara upp potatisen och löken lite lätt. Häll på vatten och i med buljontärningar och koka ca 15min. Blanda i creme fraishe, salt och peppar och kör några varv med stavmixern eller elvisp. Servera med gott bröd till.=)


Mattes bästa vän<3




Hes som en kråka

Gick bra på jobbet i fredags förutom näsan som rann stup i ett. I lördags kom madde på besök. Jätte kul att ses=) Dock började halsen strejka under dagen, hes och ont. Å näsan rann på friskt med. Men hade varnat madde innan i veckan så hon kom på egen risk! Nu ikväll la vi oss och vilade lite när maddis åkt och nu är jag nästan helt stum. De ringde från sjukhuset idag om jobb men kan ju inte jobba med patienter när jag är så himla genom förkyld. Hade glömt man kunde vara såhär sjuk av en förkylning. Har ingen feber och så så mår ju faktiskt ok annars men ja.... usch.

Igår var vi på stan lite madde och jag, fikade på Broktorpsgården sen kollade vi lite i affärer. Gick en runda när vi kom hem till oss. På kvällen blev det tacos, chokladpudding med vispgrädde och melodifestivalen. Mysigt! Idag bakade jag scones till frukost som vi mumsade i oss. Sen gick vi en tur, åt lunch; potatis och purjolökssoppa med vitlöksbröd sen vid 15 gick maddes tåg. Mycket ätande och mycket prat! Så det ska va;)

Hoppas allt är bra med er andra och att er helg varit bra. Nu kollar vi på solsidan sen ska vi kolla på SALT som vi hyrde innan idag. Ville egentligen se I rymden finns inga känslor men den var givetvis uthyrd!

KRAM


På bättringsvägen

Idag mår jag bättre. Inte helt frisk men ingen feber. Snuvig och slö fortfarande dock men det kan ju hålla i sig ett tag. Var och handlade på Ica Maxi innan idag. Skulle köpa nya panodil bl.a och lite frukt och juicer till oss här hemma. Blev plötsligt helt svettig när jag packat varorna och mådde skumt. Blev stoppad på vägen ut av en kille som frågade om jag ville rädda ett barn idag! (rädda barnen). Jag lät nog inte så trevlig men mådde inte bra så, nä tack inte idag blev mitt svar och så gick jag. Haha. Han tittade efter mig och sa lite försynt; "ok ha det så bra."
Man kan inte alltid vara på humör;)

Var ute på en liten promenad nyss, behövde lite luft efter 3 dagar instängd sjukstugan. Var faktiskt riktigt skönt. Blev en kort runda dock på 30min. Fast är oftast det jag orkar nuförtiden.

Imorgon ska jag faktiskt jobba igen. Hoppas det går bra. Är ett kvällspass. Sen på lördag kommer maddis och hälsar på tills på söndag. Ska bli mysigt=)

Nu väntar tvätten. Alltid något att göra här hemma trots att vi bara är två stycken....


Tjingeling!

Influensa

eller något liknande. Legat i feber, halsont och förkyldning nu sen i natt. Sovit bort hela dagen, svettats och frysit om vartannat. Sjuka båda två här hemma. Inge vidare:( Är bara uppe en snabbis nu, mest för att äta. Har ju en till att tänka på annars hade jag nog bara levt på vätska idag.

Syrran ringde ikväll, pratade ett tag om allt och inget. Inte lätt att vara timmis alltid. Verkar snålt med jobb nu.

Nä snart kallar sängen igen. Skriver mer när jag blivit bra igen.

KRAM

RSS 2.0