Tandläkare och akuten

Blev ingen fika hos Aleksandra idag då Josefine blivit förkyld igen. Men bestämdes istället att vi ska gå på babyrytmik på måndag sen fika efter. =) I eftermiddags fick jag tid hos tandläkaren då jag haft lite problem med ena kindtanden, kännts som jag haft ett hål där och ilar som bara den. Men väl där var det som tur var inget hål, utan förslitnnig av tandborsten, borstar tydligen för hårt, jag som faktiskt försöker tänka på att borsta rätt lätt. Men men. De tog röntgen bilder och lackade sen med nått frutksansvärt beskt äckligt medel som tydligen ska hjälpa mot isandet. Tråkig kostnad men nu vet jag det iaf.

När jag kom hem körde vi och lämnade pappa janne på jobbet då han skulle på möte. Åkte hem sen och la Mathilda intill kanten i soffan med sitt babygym över sig där hon busade gott. Smet iväg snabbt till köket för att hämta den färdigblandade mjölken som hon skulle få. Plötsligt hör jag en duns och sen ett skrik! NEJ! Fan hinner jag tänka och rusar in i vardagsrummet. Mycket riktigt har lillan åkt ner från soffan och ligger med ansiktet i mattan. Jag som sällan lämnar henne så nuförtiden sen hon blivit så rörlig, men trodde jag skulle hinna, tänkte att så snabbt kommer hon ingenstans med gymmet över sig. Men tydligen.... måste ha ålat sig på ryggen neråt och sen rullat på sidan över kanten. (Då hon låg på chaslongen längst in.) Dock gick hon att trösta fort, blev nog mest rädd. När jag ringde sjukvårdsupplysningen var hon glad och pigg igen men då blev mamma ledsen. Kände mig som världens sämsta mamma! Dock berättade kvinnan i luren (som var hur go som helst) att de ofta får samtal om liknande saker, många som haft bebisar som ramlat av skötbädden. Även om hon inte hade några märken eller så så rekomenderar de alla bebisar som är under 6månader att åka in till akuten för undersökning så det gjorde vi. Ringde pappa janne på jobbet som kom dit så småningom. Undersökningar gjordes och allt såg bra ut. Mathilda var en riktig mönsterpatient och tyckte alla instrument var spännande=) Dock blev det en del väntan så när vi kom hem 3h senare var vi alla helt slut. (Å jag har huvudvärk efter all gråt) Snuttan åt lite gröt och nu sover hon gott här bredvid. Älskade fina Mathilda. Hade aldrig förlåtit mig själv om något hänt dig! Nu vet vi att i detta hushållet duger inget annat än golvet eller babysittern om man ska vara själv om så bara för en sekund. Man lär sig av sina misstag, får tänka så!

Nu ska jag diska lite sen hoppa i bingen och läsa. Imorgon blir det tvättning och kanske en joggingtur för mig. Fredagsmyset får jag och lilla loppan ha för oss själva då pappan i huset går på å jobbar imorgon igen.

Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Farmor

Stackars Emma, jag förstår att du blev rädd, men små bebisar tål mkt, dom faller så lätt och sällan skadar sig. Jag minns då Janne var liten o satt i vagnen med stöd (liggvagn), vi var på konsum och plötsligt tippade vagnen och han hamnade på stengolv med huvet före, skrek en stund men var glad strax efteråt. Men vi åkte oxå till akuten för o kolla, men tack o lov så var det inget fel på han.

Kram på er alla!

2011-10-20 @ 23:32:55
Postat av: Heidi

Anna ramlade ner från vagnen, med huvudet rätt i asfalten en gång. Då blev jag riktigt rädd,men hon bara grät nån sekund för sakens skull och sen sprang hon iväg med nOah,så så var det med det! Man blir ju livrädd själv!

2011-10-21 @ 08:29:42
Postat av: Emma

Åå,vännen. Det är ju så lätt hänt och de lär sig så fort. Men man lär sig och de lär sig också! Skönt att det inte blev något allvarligt. Ha en fin helg! Måste ses snart, var ju alldeles för längesen! Kram

2011-10-21 @ 09:43:12
URL: http://ammemmsan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack för stöttande ord! Känns bättre idag! Å lillan sitter i sin sittr just nu å tjoar å tjimar som vanligt=) Mycket att tänka på med en lite man har ansvar för! kram på er alla

2011-10-21 @ 11:11:23
Postat av: Jonna

<3 ha en fin helg!

2011-10-21 @ 12:04:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0