Söderköping 25-28/6

Vi har haft en underbar och mysig visit i Söderköping. Lite större stuga med kyl hade inte skadat men annars funkade det bra. Vädret var växlande men vi var ute i alla väder. Finns ju bara dåliga kläder;)
Mathilda älskade att vara på campingen och uppmärksamheten hon fick av de äldre. Vår nästan ständigt glada lilla loppa! =)
 
Vi gick promenader längs Göta kanal, åt gott, åkte tuff tuff tåget genom stan som lilla damen gillade skarpt. Vi åt glass på det kända "Smultronstället", slappade, grillade, åt god frukostbuffé..... Ja listan kan göras lång för dessa dagar. Är så glad över min lilla familj. Bästa sambon och bästa dottern. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I fredags fick vi reda på att janne fick jobbet han sökt på sjukhuset. Avd 41/AVA kommer han jobba på from i höst som är en akutvårdsavdelning. Han kommer passa in bra där med sitt lugn och sin trygghet. =)
 
Och igår kom Malin Ryberg, Kristian och lilla Emilia hit på lunch. En trevlig eftermiddag som avslutades med att jag och lillan lämnade av herrn i huset vid tåget för att han skulle åka till Sthlm och iväg på cykeläventyret med grabbarna. De är 4st som ska cykla från Sthlm till Boden. Galningar!! De började cykla i natt som var. Mathilda frågar efter pappa hela tiden, tror inte hon förstår riktigt varför inte han är hemma. =/ Stumpan.
 
Idag kom Malin på besök, jag fick mig en joggingtur vilket Mathilda inte hade något emot då hon gillar Malin jätte mycket. Hon pussade tom henne på kinden idag=) Vi åt lite brunch/lunch när jag kommit hem igen. Amerikanska pannkakor med jordgubbar, sirap, frallor, choklad och te. Vi älskar att fika, märks kanske? Hehe.
 
Imorgon åker vi till Helsingborg för att umgås med Lina&Andre´. På tisdag ska jag och Sissy på turridning nere på österlen. Lite spännande och samtidigt nervöst. Länge sen man red nu!
 
Vi har lite planerat idagarna med besök sen och så. Hoppas vädret blir bättre så vi kan gästa stranden eller brottet med. Lite trist om hela semestern regnar och blåser bort...=(
 
Trevlig sommar på er! (Om ni är några som fortfarande läser;))KRAM

Midsommarafton

I torsdags kväll anlände vi till Jönköping, närmare bestämt Norrahammar för att fira midsommar tillsammans med familjen Backlund/Jonsson. Det njöts av god mat alla dagar och på midsommar åkte vi även iväg för att dansa runt en midsommarstång men pga regn och lång väntan åkte vi hemåt igen innan dansen hann börja. Töserna har lekt och busat och vi vuxna ha ätit, pratat, ätit igen, spelat spel och tittat på film. Trevligt som alltid. <3
 
 
Igår kom vi hem igen. Å idag blev det en städdag. Jannes förslag men han agerade genom att flytta sig från en sittplats till en annan medans hans blivande fru dammade, dammsugade, plockade undan osv. Det var hans sätt det. Bäst för han att han tog tvätten ikväll, annars hade det blivit andra bullar! Malin kom på besök ikväll, vi gjorde varma mackor och fikade. (såklart.) Hennes första dag själv på sjukhuset imorgon kväll efter brevidgång. Kommer gå kanon Malle!!
 
Imorgon ska jag träna och vi ska packa och förbereda inför resan till Söderköping på tisdag. Ska bli kul att komma iväg lite. Hoppas på bättre väder bara men ser inte lovande ut tyvärr. Men kan ju ändras.
 
Tjingeling!
 
 
 

En dag i soliga Helsingborg

 
 
 
 
 

Soligt och regnigt

Idag gick jag av efter att ha jobbat 3 nätter över helgen. 2 nätter kvar nästa vecka sen SEMESTER!
 
Imorgon ska vi ner till Helsingborg en sväng och hälsa på Lina&Andrée. Ja katten Tindra med såklart=).
 
I veckan har vi grillat med Malin och druckit årets första glas rosé, en mycket mysig kväll med underbart väder. Vi har varit på dagis och önskat glad sommar och lämnat presenter till fröknarna, Mathilda har varit hos tandläkaren, jag har bakat smarriga rimbo bullar, Janne fick ett trevligt samtal och ska på intervju på tisdag *håller tummar och tår* och ja sen har jag tränat och jobbat som sagt.
 
Lite bilder nedan;
  
 
 
 
 
 
 
Igår kom regnet, och det var inte lite!! Åska och dunder och regn som såg ut att översvämma vår uteplats.
 
Ha en bra vecka gott folk och trevlig midsommar om jag inte skriver innan dess! Vi kör till Jönköping på torsdag när jag sovit av och ska fira midsommar där. Sen blir det Söderköping den 25-28 där vi hyrt stuga. Ser vi framemot! =)

En stund

En stund vill jag nog låtsas Att ingen ondska är.
Ett ögonblick få glömma Att allt ej är såhär;
Kärleken så självklar Så tillitsfull och varm
Du väntar inget annat du sover på min arm
Så farlig är nu världen Så skrämmande och stor
Så hjälplöst liten är jag Din skyddare, Din mor
En stund ska jag nog låtsas Att inget farligt är
Att inget ont kan nå dig. Att allt förblir såhär.
 
Min kärlek till dig är oändlig, det största som finns. Älskade underbara Mathilda.<3
Mammas och pappas älskling och stolthet. Vad vore jag, utan dina andetag?
 
 
 

Höör fick besök

Av oss i helgen som var. I fredags kväll körde vi ner till pappa/morfar jag och Mathilda. Det bjöds på mat och Mathilda åt med god aptit. Busade gjorde hon med morfar till sent in på natten. Hon vägrade lägga sig, var ju roligare att vara med morfar. <3 Vi fick en ny vagn av pappa, en sulky som han köpt under fredagen. Jätte fin och smidig. Hon älskade den själv också. =) Vi tog en premiär tur med den redan i fredags kväll.
 
 
 
I lördags sov vi länge sen körde vi till Skånes Djurpark som ligger i Höör. Där var vi i 3 h, tittade på djur, fikade, åt glass och så köpte morfar ett gosedjurslodjur till sitt bortskämda lilla barnbarn. När vi kom hem igen så sov tösen i 3 timmar. (!) Så trött var hon. Och jag i 1,5. Vaknade efter att bröllopet var klart mellan prinsessan Madeleine och Chris. Men såg så fin hon var. Mona kom sen på kvällen och pappa lagade god middag och ett glas rött blev det till maten. Gott. Inte varje dag det inte.
 
 
 
 
I söndags efter frukosten lämnade vi Höör för Eslöv. Där åt vi lunch hos min kära mormor&morfar och busade även där. Många goda skratt blev det. Tänk att de snart är 80år! (om 2år) Och inte kan man tro det. Bästa morföräldrarna<3. Körde inom min moster Irene sen på eftermiddagen en liten sväng och hälsade på. Jag köpte med lite fika bröd, två av mina kusiner var där också. Trevligt att ses. Blir inte så ofta tyvärr. Mathilda var dock rätt trött så vi körde hem till Halmstad igen efter en stund.
 
 
Idag firade vi janne som går på semester. Redan. Och i 8 veckor. Snacka om lyx. Och jag som är glad över mina 4.... Vi fick för oss att testa det nyöppnade caféet Söderpiren vid västra stranden. Mysigt och vackert ställe men lite besvikna blev vi på lunchsalladerna som såg ut som pressbyråns i plastskålar. Ingen mer lunch där för oss men en fika kanske. Körde och handlade efteråt och sen hem, solade på vår fina uteplats och sen åt vi sill, potatis, gräddfil, gräslök och ägg. Mums! Riktig sommarmat. Blev även ett syrkepass för mig på gymmet ikväll. Och när jag kom hem njöt jag av mitt nybakade bröd som jag bakade idag. Super gott! Så trött på alla köpebröd. Urk. Detta är ett filmjölksbröd med grovt mjöl, nötter, torkad frukt och frön. Receptet hittade jag på matplatsen.net men finns även på Ica.se såg jag. Testa! Super enkelt, bara att röra ihop och slänga i bröd/sockerkaksformar.
 
 

Nähäpp, imorgon blir det jobb. kl 7-16 zzz. Och jag ska försöka sova snart. Inte lätt när man varit långledig. Men sen är jag ledig på onsdag igen innan jag går på tre nätter from torsdag kväll. På onsdag ska vi först till tandläkaren med Mathilda sen ska vi till dagis under eftermiddagen och önska glad sommar. Funderar på att köpa med något litet till fröknarna, varsin blomma med kort eller nått.
 
Föresten så fick söta Molly och hennes Alex sin lilla Ebba i lördags den 8 Juni. Sån söt tjej! Precis som sin mor. Längtar tills jag får träffa henne när vi ska ner i sommar. <3
 
 
 

Soliga dagar

Nu har snart ännu en vecka gott. Galet vad tiden går. Men just nu är det skönt, 2 veckor till SEMESTER! =D Min allra första semester. Det är lyx för mig, på hög nivå. Slippa jobba hela sommrar som alltid annars.
 
Var ledig i måndags&tisdags. Då var jag och loppan och premiärade på brottet. (Gratis simstadio). I måndags hängde Malin med, vi köpte med sushi. Dock blåste det rätt mkt, men det gjorde inte Mathilda något hon badade ändå. Vinden var lite mildare i tisdags då vi var där med Malin Rydberg och Emilia. Då fick man lite färg med;). Emilia och Mathilda är så söta ihop.:)
 
 
 
 
Jobbade natten till idag, hämtade bilen på verkstan så nu är den lagad (allt utom framrutan som vi får ta i slutet av månaden. Måste byta hela då det blivit en spricka. Som tur är går det på försäkringen men är ändå självriskpeng. Kul att allt ska komma innan sommaren jämt:( ). Vi velar fram och tillbaka ang ny bil men samtidigt så får vi se nu hur det blir med Forden. Är ju nöjda med den, men bara surt när den inte går igenom besiktningen och kostar massa pengar. Samtidigt är det ingen garanti med en lite nyare bil heller....
Efter att vi hämtat bilen körde vi och var med på Bamsegympa. Var bara vi och en familj till. De andra var väl på stranden i denna gassande värme. Lillan tyckte det var kul, men var lite blyg i början för var lite lekar med. Ska kanske dit nästa gång med, är sista gången i sommar. De har inomhusgympa sen i höst som de frågade om vi var intresserade av. Funderat lite på det men känns som hon är lite för liten än även om grupperna är från 2år... Vi får se. Om janne inte får nytt jobb i höst och det fortfarande inte blir så mkt dagis för henne så kanske hon kan få gå på gympa och leka med andra barn en gång i veckan. Kan ju vara en idé.
 
Idag är det inte bara nationaldagen, utan även min och Jannes 5års dag! <3 Det firades med bakelser som jag köpte i morse på väg hem från jobbet. Och två rosbuketter fick jag av Janne. Vi ska fira det med att gå ut och äta en god middag sen under vår semester.
 
 
Dagpass imorgon då, slutar kl 15. Svårt att vända om efter en natt. Är inte trött nu även om jag gick upp i tid. Vi kör till Höör imorgon efter jobbet och umgås med morfar Arne i helgen. Janne jobbar helgen sen går han på semester!
 
Nä nu ska jag lägga mig på spikmattan och hoppas att John Blund anländer om i alla fall någon timme....
 
Hej svej!
 
 

RSS 2.0