Oväntad tur till Gekås

I morse när vi vaknat kom janne plötsligt med förslaget om vi skulle åka till Gekås! Jag trodde han skämtade så tog det inte särskilt allvarligt. Men jodå det menade han. Så vi bestämde att vi skulle köra under em. Så efter frukosten gick jag och Mathilda ut på en 6km promenad. Stannade till när vi äntligen hittade en babygunga och det gungades lite till hennes glädje=). Janne stannade hemma och diskade undan vår trevliga disk som har en tendens att stapla upp sig ibland....*harkel*. Efter lite lunch och dusch styrde vi sen bilen till Ullred och Gekås. Där inne stötte vi på Emma, Ted och lilla Alma som också var där på shoppingbesök. Janne träffade även på en arbetskompis. Inte mycket folk så var perfekt. Åt även middag i restaurangen och tog en fika efteråt på caféet. Bra priser är det, te/kaffe kostar 8kr och kaka mellan 9-15 kr. Som hittat;) Jag fick köpa vad jag ville, janne överraskade mig med att han lagt undan pengar så jag kunde få åka till Gekås och handla lite<3. Sååå snäll han är min sambo. Detta fick jag veta först efteråt, men tyckte han var lite väl generös där inne med vad jag slängde ner i vagnen!! Blev lite till Mathilda med såklart sen lite ugnsformar och en tebox bl.a som jag velat ha länge som kostar mer än det dubbla i stan. Ska köpa några ugnsformar till nästa gång, dags att byta ut våra gamla. Dock sa Janne nu när vi kom hem att han tyckte jag skulle köpt mer till mig själv. Men inrednings och hemgrejjer är det jag snöat in på på senaste och jag behöver inget till mig själv. Hittat en tröja på Gina Tricot som jag ska köpa men allt har jag annars tycker jag. Mathilda älskade att sitta och kolla på folket och alla saker runt omkring. Blev speedad i slutet och tjoade, tjimmade och klappade händerna. Tur det var på det hållet=). Köpte även strumpor till oss själva, matbrukar till lillans mat, diskmedel och sånt mindre kul som inte fick vara med på bild. Den söta hjärtstenen fick jag från Mathilda med hjälp av pappa.<3

        

Nya byxor från geggamojja köptes i veckan till lillisen. Randiga i flera färger, jätte söta och går att matcha med allt möjligt. (Samma som nya mössan.)

Imorgon blir det ett besök hem till Maria&Arvid dit även Emma&Alma kommer. Janne går på imorgon kväll och jobbar till söndag. Förhoppningsvis får vi till en träff med Malin i helgen också=).

Ja, och nu är jag ju blond igen, gjorde blonda slingor i Gullbranna som jag sagt. Tycker jag har lite gula skiftningar i det som det lätt blir när man varit mörkare, så har köpt ett silverschampoo som kommer i nästa vecka tror jag. (Beställde från feelunique som vanligt.) Lite ljust blev det men känns nog mer också när det blir sån skillnad.

KRAM till er alla


Helgen som var

I lördags var vi på stan. Skulle ta bussen in vid 11 men kom inte med då den var full!! Typiskt! Mathida tyckte det var så kul sist hon och pappa åkte så därför tänkte vi ta den men blev bilen istället. Väl inne i stan shoppade vi lite, kläder till Mathilda en ny maracas, ya strumpor, te till mig och ny linsvätska. Hade kunnat handla hur mkt som helst till den lilla. Hittade en tröja jag vill ha men väntar lite med den;). En pippi tröja från Lindex ska även köpas till M i vår. Vi åt lunch på Plaka. Var god mat men janne fick ytterst lite på fatet. Inte mkt potatisgratäng och lite dyrt. Men bra service när man skulle värma burkmat, fick ut det i skål med platssked till. Hemma igen så vilade vi lite sen kollade vi på melodifestivalen och en del av Arne Dahl "Djupaste vatten". Andra delen såg vi igår. Bra filmer de där. Igår var vi även på östra stranden på en lång promenad och hade te och kaffe med oss. Mysigt! Vädret var ju fint med. Lagade god kräftsoppa när vi kom hem=)

         

Idag är det måndag, jag har varit i Gullbranna och gjort slingor. Så nu är man blond igen. Tycker jag ser konstig ut men var ju rätt mörkt innan så blir så blekt i ansiktet nu tycker jag haha. Men vänjer mig nog. Nästa gång ska jag dock låta Molly fixa till det. Vilade någon timme när jag kom hem eftersom jag ska jobba natt idag. Så kl 21.15 befinner jag mig på sjukhuset och går av vid 07 imorgon bitti. That´s it!

Nä dags för duschen! Hej svej!


Jobbevecka - over!

Var inte lite trött idag. Försov mig lite imorse och kom 15min för sent till jobbet. Men har gått bra. Dock var vi flera tröttisar idag. Så ska vara skönt å ha två dagars ledighet nu. =) Har saknat att få umgås och mysa mycket min älsklingsbebis!! Så därför blir det inte så långt inlägg nu. Måste bara säga med att jag fått höra två gånger av samma person att "det var ju synd att bebisen kom ivägen för vikariat på jobbet eller fast tjänst." Vadå synd? Å vadå kom i vägen? Mathilda är det bästa som hänt mig och skulle göra om det igen. Fast tjänst kommer så småningom herre gud. Jag har ju jobb så jag klarar mig ändå.... Känns som det är lite bitterhet i det där....

Kul föresten att Sverige fått en ny prinsessa. Lilla Estelle. 


Mathilda tittade nyfiket på presskonferensen med prins Daniel igår.

Nu ska jag duscha sen läsa bebisbok=).

Kramis


  
Storhandlade efter jobbet, blev blommor till kök och sovrum också. Ska köpa en Orkidé med nästa gång. Å visst är det underbart med påfyllt fruktfat?!=) 
 

Paket i massor

Eller en del iallafall körde jag inom Ica och hämtade ut idag efter jobbet. Var ett paket från min kära mormor som köpt lite fint till Mathilda. =) Jackan var dock i strl 74 men tror den passar. Hon har strl 74/80 just nu. Mest byxor som behöver va 80=). Även min klocka till jobbet hade kommit och lite skönhetsprodukter från Yves Rocher. Och ett paket med böcker från barnensbokklubb som vi nu ska testa på istället för Goboken. Vi fick en imsevimse bok i samma stuk som pepparkaksboken Mathilda fick i julklapp av moster som hon älskar! En imse vimse cd skiva med 33 barnlåtar, alfons böcker 2st och alfons gosisar och en tygbok. Kanon!

   

Blir jobb mån-fre denna veckan på 53:an. Kul. Sen är jag ledig i helgen, då ska vi in till stan en sväng tror jag på lördag sen på söndag kommer Aleksandra, Andrej och lilla Josefine över på lunch. Ska bli trevligt. Sen på måndag ska jag jobba natt å ja sen är snart februari månad över. Galet. Å snart fyller jag år;).

Kom föresten på en negativ sak som jag faktiskt grubblar en del på, speciellt sen vi fick lillan. (På tal om mitt positiva inlägg för ett tag sen, som ju stämmer.) Men jag är sååå rädd för att dö. Lämna Mathilda utan mamma. Vill ju finnas med henne hela livet. Vet inte varför jag kan tänka så mycket på det ibland. Dyker upp då och då och jag får sån ångest. Är säkert för min egen mamma inte finns i livet, men är säkert vanligt bland föräldrar att tänka så. Man vill ju det allra bästa för sitt barn. Hade även en period då jag var så rädd för att något skulle hända Mathilda. Men så sa maddes mamma till mig i jul när vi var där att så kan man inte tänka utan vara glad för det man har och det som är nu. Maddes föräldrar förlorade sitt första barn när han var bebis. Så nä nu har jag slutat tänka så. Lite knäpp är man allt!

Nu sover hela min lilla familj, janne ska jobba inatt, och Mathilda satt på golvet nyss och lyssnade på nya cd skivan och plötsligt blev hon så trött så hon trillade ner på sidan och slog i huvudet lite. Inte lätt=). Så hon fick göra pappa sällskap. Hon vaknade vid 6 imorse när jag skulle köra och var hur glad och pigg som helst. Sen somnade hon inte om förän vid 9.30 sa janne så de gick upp vid 12 idag. Zorro kom också in och joinar dom i sänghalmen. Ska ut och gå en sväng sen när lillfisen vaknat och ätit lite.

Happ, annars har jag nog inte något nytt att berätta. Jobbar kväll imorgon så hoppas få sova lite. Beror på om Ms hosta fortfarande håller på. (Vilket jag skulle tro stackarn.)

Tjingeling!

 
Såpbubblor är bland det roligaste=)

Grattis till Jenny&Joan

som igår blev föräldrar till en söt liten pojke!<3




Var nöjd med allt som livet ger

och allt som du omkring dig ser, glöm bort bekymmer sorger och besvär!

Är så nöjd med livet, med min lilla familj. <3 Som jag skrivit tidigare så mår jag såååå mycket bättre sen vår solstråle kom till oss. Är nästan aldrig små deppig som jag kunde vara ibland förut. Grubblar inte lika mycket. Mår allmänt bra. Härligt! Carro sa det med när vi pratade igår, att jag verkar må så bra. Älskar att vara mamma! Det är det roligaste och mest givande som finns. Vi trivs bra i lägenheten, även om vi såklart skulle behövt en 3:a iallafall. Helst ett hus men den drömmen får vi nog bevara ett tag till. Finns inte så många hus å hyra här i stan heller. Annars hade det varit ett alternativ sålänge. Men vi har bestämt oss för att bo kvar här tills i höst då vi båda jobbar igen, så vi har chans å spara ihop lite pengar. Är nog ett smart val. Vi klarar ju oss på denna ytan än så länge....

Jag och min kära sambo har även bestämt på sistone att vi ska göra något ihop varje månad, om så bara en middag ute med eller utan liten fis, ett bio besök eller något annat vi kan komma på. Vi har varit lite dåliga på det.

Idag har vi bl.a varit och fikat hos Jenny & Joan. Blev ett spontant besök. Ingen bebis ännu. Vi håller tummarna för att det blir snart. =) Nyss kollade vi på melodifestivalen. Säger bara Björn Ranelid.... hur kunde han gå vidare?! Molly Sandén var den enda som var bra tyckte jag. Nu ska vi kolla på Hamilton med Mikael Persbrandt.

Bjuder på en bild på lillan som janne tog igår där hon visar de två små gaddarna=)




Love to you all!<3

Weekend!

Tis-fre är och har det varit jobb för mig denna veckan. Har ett kvällspass ikväll på 52;an sen ska jag hålla lite helg. Blir Mån-ons på 53:an sen som det ser ut nu, kan ju bli mer dagar. Skönt att få ihop sina pass så man klarar sig även nästa månad!

Igår jobbade jag dag, gick en tur på galgberget när jag slutat och hade Malin som sällskap i luren=). På kvällen sen kollade vi på film efter "Revenge". Vi såg "Försvunnen", helt ok svensk film. Läskig. Tänk om man varit med om det... usch. Lillan har hostat och varit lite ledsen under natten så sömnen har inte varit kanon. Men så är det. Stackars liten. Hon vaknade vid 4 först i morse för blöjan hade läckt. Efter blöjbyte och pjamasbyte la vi henne mellan oss. Sen kl 8 igen av jobbig hosta men somnade sedan om efter lite vatten och vaknade nyss. <3



Fick ett samtal igår föresten från 51:an. De sa att jag skulle höra av mig snarast. Blev lite nervös. Tänkte ifall jag gjort något fel den gången jag var där och satt vak. Så gick över till dem eftersom jag var på grann avdelningen men det visade sig att de ville ha mig där i sommar. Kul! Å skönt att det inte var något allvarligt;) Men har redan satt upp mig på 53an på natten. Och är där jag vill vara känner jag eftersom jag kan rutiner och allt där bäst. Men roligt att gå runt på andra avdelningar med och lära sig annat. Är skönt att gå på timmar på ett sätt men sen hade jag velat ha tryggheten med att vara på ett ställe och ha schema. Men min tid kommer väl den med så småningom=).

Kanske ska ta mig ut på en liten promenad om en stund så man får lite luft i hjärnan.

Ha en trevlig helg gott folk!

Tjingeling!


Mathilda spanade så nyfiket på mitt fat med melon igår kväll så hon fick också smaka. Ojojoj vad gott! Rispade/bet av små bitar med sina två tänder och sög i sig saft. Hela klyftan åts upp. Hehe sötnosen vår.


Mellanlandning!

Har jobbat ikväll, jobbar imorgon på dagen och även torsdag dag. Fått lite tider nästa vecka också. Skulle eg suttit vak på 51;an igår och i morgon men det blev avbokat. Tur då jag fick annat jobb=). Sa till janne i morse att jag inte fått något mer jobb ännu, sen ringde telefonen och det blev löst. När jag kom hem möttes jag av god choklad och fina kort på posten. Fina vänner man har<3. Tyvärr har jag inte skickat några kort iår då det blev så mycket med Mathildis i helgen. Men ni finns i mina hjärtan alla nära och kära. =)

  

Janne och jag har valt att inte fira idag. Har firat lite grann de andra åren. Hade tänkt köpa vaniljhjärtan till fika iallafall men så fick jag rycka in och jobba och där fick jag faktiskt vaniljhjärta till fika;). Mums! Hoppas ni haft en mysig dag i snön!<3 Nu ska jag duscha sen dyka i sängen då klockan ringer 05.15 imorgon.... Lillan sov när jag kom hem så får pussa på henne imorgon.

KRAM

Lite gladare sjukling


Lyssnade på nya cd:n "Barnens önskevisor". Å skrattade så gott så fort Zorro visade sig och speciellt när han strök henne om benen. Febern är nog påväg bort, lite kvar. Lite små gnälligt emellanåt men inte som innan. Lite mammigt är det också. Helst ska mamma vara hos henne hela tiden och går man så blir det ledsna miner. Fast pappa är rolig han med=). Jag har också blivit förkyld. Ingen feber dock tack å lov men näsan rinner i ett. Drygt. Tror jag ska ut och vädra min näsa på en liten tur snart. Blev ingen igår,  hade ingen ork. Mathilda får stanna inne hos pappa, är lite väl kallt ute för en sjukling just nu.

KRAM från oss



Nya böcker från goboken

Sjukdomstider!

Det blev ingen lång vistesle i Jönköping. Vi kom dit vid 17 på fredag em och fick åka hem 05 på lördag morgon. Mathilda åkte på en förkylning med ont i öronen som gjorde att hon inte kunde sova på hela natten, endast sittande i min famn och lutade sig bakåt mot min axel och då kunde inte jag sova eftersom jag fick sitta upp med henne hela tiden. Höjde under sängen med böcker och försökte lägga henne där men då gallskrek hon. Kände inte igen mitt barn!! Linda var nere hos oss flera gånger under natten och tillsist sa hon att de kunde eskortera oss hem ifall vi ville hem och det ville vi. Jobbigt när hon mådde så dåligt, sen även att inte vara hemma då och ha hennes pappa till hjälp. Så vi packade bilarna, Linda körde vår så jag kunde vila lite och Joel och Elin hängde på i deras. Som tur var sov Mathilda då hela bilfärden. Ni är guld värda! Vänner som er skulle alla ha. När vi väl kom hem så blev det mer panodil för lillan sen lite gröt (några skedar) sen la vi oss och tillsist somnade hon och vi sov i 3h. Skönt det. Natten som var var hyfsat lugn. Hon sov från 10-07, gnydde lite bara. Men fm här var lite jobbig, då febern gått upp till 39 och hon skrek och skrek om vi satte oss i från henne. Hon vill vara hos oss hela tiden. Men efter mer panodil vid 12 somnade både far och dotter och sover än. Skönt för henne. Ingen aptit har hon men dricker vatten och några skedar fruktpuré och lite mat. Ingen gröt. Välling ibland. Stackars!! Å jag känner att jag med är på väg å få något igen. Suck.... Har en känlsa av att hon fått det från BVC. Fanns massa leksaker som tillhör BVC på filten under massagetiden som Mathilda fick tag i. Brukar inte vilja att hon leker med "offentliga leksaker" pga alla bakterier men lät henne göra det bara då eftersom de andra lät sina så ville inte verka konstig. Men nä aldrig mer!

  

Annars under fredagskvällen innan lillan blev dålig hann vi med massa prat, god mat, lite vin och tv tittande. =) Synd det inte blev hela helgen som planerat men är ju sånt här som kan hända. Får ta igen det snart<3.

 

Öronen verkar hon inte ha ont i längre, var nog något lock för när jag ringde sjukvårdupplysningen igår morse petade hon sig i örat och något fuktigt kom ut. Så nu kan hon ligga plant utan att ha ont men har ändå bunkrat upp under huvudsidan vid hennes säng så hon ligger högre. Är nog febern och förkylningen nu som är jobbig. Hon har aldrig haft sån hög feber innan. :(

Jag har passat på att diska undan nu när mina andra familjemedlemmar sover. Ska kanske ta mig ut på en liten promenad senare för att ta lite luft. Mathilda får stanna inne.

Igår kväll äkte jag och handlade så vi fick lite mat. Gjorde tacopaj till melodifetivalen och åt biskvier till efterätt och cheezballs. Blev sugen på det, inte ätit det på år och dar. =)

  

Hoppas ni andra haft en bra helg!


Vi fick fina presenter (julklappar) av familjen i Jönköping<3

De senaste dagarna

De senaste dagarna har jag jobbat. Sön-mån på 52:an och i tisdags och igår var jag på kära 53;an, där känner jag mig som hemma=). Har gått bra, kära kollegor! (även på 52:an såklart är där härlig personal.) Dock har jag fått höra av två patienter att jag ser ut som en tonåring och väl inte kan ha barn. Ja, hur ska man tolka det? Lär blir positivt den dagen jag blir 50år och ser ut som 30 iallafall;) Men just nu vill jag nog inte se ut som en tonåring när jag snart blir 27 år!!

Idag har jag och Mathilda varit på sista mamma träffen. Hon sov som en stock vid kvart i nio när jag väckte henne. Vägrade vakna!! Så tillsist fick jag ta upp henne och då blev hon lite sur på mig men gick över sen när vi kom till BVC. Kul å träffa å umgås med alla kompisar! Efteråt följde Aleksandra och Josefine med hem på lite scones och te/kaffe. Var ett tag sen vi sågs nu så var kul. Vägde föresten M också efter träffen. Vikten är nu på 8925g och längden 74cm. Lite över kurvan ligger hon på längden nu. Men med en lång pappa är det väl inte så konstigt;)

 

Ska ta oss ut på en promenad snart när lillan vaknat efter sin middagslur. Ska se om janne vill med, är lite si sådär när han ska jobba. Ibland vill han, ibland inte.

Imorgon styr vi forden mot Jönköping!!!

Hej svej och trevlig helg på er!<3

6 Februari

Idag väntar jobb kl 14. Ska träna innan tänkte jag. Jobbet igår gick bra, hoppas på samma idag.

Lördagen var mycket trevlig. God mat, trevligt sällskap, massa prat såklart och killarna spelade lite wiii. Nästa gång vi ses har nog en bebis anlänt=).

     
Kolla in våra läskiga ögon på bilderna. Vampires!


I veckan som kommer hoppas jag på något mer arbetspass sen jobbar janne tors-sön. På torsdag är det sista mammaträffen tror jag. Sen fre-sön åker jag och lillan till Jönköping och hälsar på familjen Jonsson/Backlund. Ska bli kul!

Nu ska jag busa med Mathilda. Hej svej!


I´m back

i träningsvärlden! Så härligt! Gymmet som tillhör sjukhuset var helt ok. Fanns styrketräningsmaskiner, fria vikter, joggingband, crosstrainer, spinningcykel, roddmaskiner mm. Så dit ska jag försöka ta mig 2ggr/vecka helst före eller efter jobb. Börjar 14 på måndag så nästa gång blir nog då. Körde 30min styrka igår sen 30min jogging på bandet. Då kunde man unna sig en pizza till middag med gott samvete;). Från bäckagårdskrogen givetvis. Stackars Linda fick jobba dubbelpass så hon kunde inte följa med som planerat. 

   

Vi har haft några oroliga nätter här nu i veckan igen. Varit lugnt ett tag men nu kom det igen. Lillan vaknar en gång om natten då, får lite välling sen somnar hon förvisso om. Men sover oroligt och gnyr. Gissar som sagt på fler tänder, var lika dant sist. Stackars liten! Då får man sova mellan mamma och pappa.

Janne sover än, han var uppe med Mathilda inatt så han får sova lite längre;) Vi gick upp vid 9. Blir promenad senare i det fina vädret, ska se om det finns någon tvättid med. Sen ikväll styr vi färden mot stan och besöker våra vänner, de blivande föräldrarna=). Snacka om babyboom nuförtiden.


 


KRAM på er där ute!<3


9 månader

firar lillan idag. Hipp hurra!<3



Idag har vi träffat Kerstin, min fd arbetskompis och vän. Gick en tur på galgberget i det fina vädret. Hade mycket att prata om=). Imorgon ska jag jobba dag pass på 53:an sen träna med Linda J efteråt på sjukhusgymmet FART. På lördag ska janne iväg på övning med försvaret under dagen, sen på kvällen är vi bjudna till Jenny och Joan. Ja, om ingen bebis kommit då vill säga. =) På söndag är det jobb igen fast denna gången på 52:an. Det drar verkligen igång nu, får tänka på pengarna;). Å tur man trivs bra på båda ställen. Skulle från böjan hängt med två av jannes fina systrar till GBG för tjejweekend denna helgen. Champagne, shopping, god mat och fest. Men insåg att ska jag iväg vill jag inte snåla med pengarna utan kunna unna mig med gott samvete både shopping och restaurang besök så fick stanna hemma och knega istället. Men hoppas ni får så kul Hanna&Heidi! =)

Hämtade ut paket från Ellos idag. Nya gardiner till vardagsrummet. Måste dock hitta någon pinne eller stång till hissgardinen. Någon som har tips på vad och var man kan köpa? Fick ingen till. Lite dåligt.

 

Nu ska jag börja med middagen. Blir kall spagetti sallad med tonfisk idag efter pappas recept. Blir mycket mat så jag även har matlåda imorgon. Bra å ladda upp med pasta när man ska träna. =)

Tjingeling på er!

Nytt köp



Blev ytterligare två koppar idag. Två gröna denna gång. Tycker dom är så fina. Finns turkosa också men nöjer mig med lila och gröna=). 20kr/st på Ica Maxi.

Mammaledighet slut!

Ja på torsdag när janne går av sitt sista nattpass är det pappaledighet för honom som gäller och jobb för mig. Har ju redan smygstartat men då drar det igång på riktigt. Janne ska ju jobba var 3:e helg men annars får jag jobba så mycket jag får. Iallafall nu i början. Mammaledigheten har varit det allra bästa som jag varit med om. Fått vara hemma med världens underbaraste tös, se henne utvecklas, mysa, busa, skratta, vi har sovit uuuuuuut. Kan ju säga att jag är såååå utvilad efter dessa 10 månader hemma. Trodde jag inte innan då man bara hört motsatsen. Nä kort sagt det har varit en underbar tid. Hade gärna varit hemma längre men självklart ska Mathildas pappa också få vara hemma med henne. Som han längtat=).

Igår jobbade jag på 51:an, gick en tur på galgberget efteråt. Körde sen hem, mös med Mathilda, duschade, skickade janne i säng ett par timmar då han ju skulle jobba. Efter 18 ringde Malin&Anna på dörren, det var dags för tacos. Å gott blev det! Malin hade även bakat mintchokladkladdkakor som vi njöt av till efterätt. Mycket gott! (Fast jag tyckte att vi inte skulle ha någon efterätt när det är mitt i veckan;)). Slog vad med syrran om att vi endast ska äta på lördagar..... Inspireras av Nina som klarar det vecka efter vecka. Hur svårt ska det vara?! Iallafall så ska ni få receptet som Malin hittat på PT Fias blogg.

http://baktokig.blogg.se/2012/january/mintkladdkakemuffins.html#comment

Under kvällen kom vi in på djupa frågor och diskussioner om liv och död som vi ofta gör. Usch! Nä man ska verkligen leva i nuet och ta hand om sig själv och de sina. Man vet aldrig vad som vänar runt hörnet.


 

Idag skiner solen och jag är ledig. Ska ta med Mathildis ut på en promenad när hon vaknat. Vaknade av mig själv vid 9 faktiskt och klev upp. Annars brukar jag alltid ligga kvar tills M vaknar.

Ha en bra dag ni alla! KRAM

RSS 2.0