Flyttstäd

Äntligen är vi av med allt som har med den förra lgh att göra! Städade i 12 h i går allt som allt. Inte klokt. + att Jenny kom och hjälpte oss med ett släp med alla våra saker i förrådet. Så nu är allt här. Som tur är blev det godkänt. Vi firade med en lunch på stan efteråt idag=) Dock ser här ut som en luffar familj bor i vår hall och vardagsrum just nu. Alla våra saker som ska ner i förrådet står här inne då det förråd som är vårt är taget av någon annan och vi har inte fått tag i hyresvärden här ute! Får göra ett nytt försök i morgon. Blir jobb för mig då också. Har två kvällar på sjukhuset nu och en dag på boendestödet på fredag. Sen när jag slutar på fredag ska jag hem till Natalie där alla vi sommarvikarier från sjukhuset ska träffas på julfika. Jag ska köpa med clementiner och ischoklad. Får inte glömma detta!! Ska bli mysigt=)


  

Zorro provsitter nya uteplatsen


Julskyltning i stan

Jobbade idag till 18. Gick bra. Lagade lasagne och alla åt med god aptit. Blev glögg och pepparkakor till fika.(jobbade på boendestödet idag alltså.) Efteråt blev jag sugen på att gå inom stan för att kolla liter i affärer under julskyltningen. Så hann med 1h där. Köpte vinterstövlar inne på d.n.a. Liknande som jag tittat på i vitt på Eurosko men tog svart tillsist. Många gick runt i de vita på stan såg jag + att de såklart blir sunlig smutsiga. Köpte även en julklapp till pappa, kaffe till janne och marknadsgodis till mig; marsipan och nougat. Ett måste en gång om året;)



Fick vänta på bussen hem i över 1h. Vi stod några stycken på stan och väntade som vanligt, stod att bussen skulle komma och allt men ingen buss kom. Det visade sig att de körde omvägar pga julskyltningen i stan som varit. Men det stod ingenstans så det var inte så kul å vänta in nästa buss som var sen även den. Men fick sällskap av en äldre man som åkt in till stan för å ta en pilsner. Mycket pratglad, en äldre kvinna som jag började prata med pga att bussen ej dök upp och sen joinade ett annat äldre par oss och även två ännu äldre i slutet. Massa prat och väldigt trevligt faktiskt. Tur var väl det mitt i eländet. Fabrorn som druckit  pilsner skulle av på samma hållplats som mig, janne mötte mig så vi hade följe hem, han bor tydligen på gården bredvid. Han sa att han kallas gubben i hörnan där han bor haha. Å att vi var välkomna att hälsa på! Vissa människor är så härliga. Känns som vi flyttat till en annan stad på många sätt. Folket är mycket trevligare här + att naturen och omgivningarna är fantastiska och här finns mycket nytt att utforska. I morgon ska vi flyttstäda vår gamla lägenhet sen tömma förrådet. Så blir vi helt av med den. Skönt! Skulle eg hämta vårt matsalsbord denna veckan som kommer men ska ringa de imorgon och höra om man kan skjuta på det en vecka. Blir svårt att hinna + att vi inte har någon bil. Jesper sa vi fick låna deras om vi behöver så det är ju snällt. Att hyra både bil och släp hade blivit lite väl dyrt:S

Nä nu ska jag hoppa i duschen. Men vi höres snart igen! Kram från oss

 

Vår framtida bil?



Något sånt letar vi efter iallafall som inte är allt för dyrt.

Besök i Malmö

Anlände till Mollys salong igår vid 15. Hon tog av min älskade hårförlängning, klippte till håret lite, klippte lugg och la i lite olika slingor i blont och brunt. Blev snyggt! Efteråt körde vi hem till henne efter att först ha hämtat hennes hund Ellen på hunddagiset. Piffade till oss och stack sen till ett sushi ställe och åt. Mmmm var super gott!! Träffade på min barndfomskompis Christian och hans tjej där av alla ställen. Visste inte de flyttat ner från sthlm. Var kul! Evigheter sen sist. Efter vi ätit hyrde vi film sen och köpte godis=) Vi såg "Dear John". Helt ok film faktiskt. SOv riktigt gott där i natt. Inte sovit ordentligt på ett tag nu så var skönt. Molly skulle iväg och jobba vid 10.30 och mitt tåg gick vid 11.40 så gick lite på stan innan. Letade efter ett par nya vinterskor, men förgäves! Får kolla i stan i veckan för måste verkligen ha ett par! Blir att kolla på Eurosko där jag sett några fina. Men allt kanske är utsålt redan vem vet...

 

Lägger in en bild från lägenheten, på vår julstjärna som köptes idag. Blir fler bilder när vi kommit i ordning ordenligt som sagt!



KRAM

Grattis till Jonna som blev 27år den 20 November och hennes lilla Oskar som blev 1 år den 22 November.

Å även ett stort Grattis till fina Sara och hennes Kim som blev föräldrar till en liten flicka i torsdags<3


Flytt, jobb, vinterkyla

Imåndags kl 8 på morgonen kom Jesper med släp och bil till oss och vi påbörjade vår efterlängtade flytt. Höll på i 12h! Galet. Var helt slut sen. Det mesta är på plats men lite är kvar i gamla lgh som ska hämtas hit på lördag med hjälp av snälla Linda. Lite kvar att packa upp här i nya lgh med men inte så mkt. Lampor och gardinstänger måste köpas bl.a och lite julpynt. Matsalsbordet ska vi köpa på måndag! Ska bli nice. Ny säng blir det också men kanske nästa månad. Kul att inreda när man får större;)

I morgon är jag ledig, åker ner till Malmö då för ett besök hos Molly. Först ska jag till hennes salong och fixa håret. Hårförlängningen ska av och kanske ska klippa lugg och lägga i lite mörkare slingor, får se vad det blir. Sen ska vi hem till henne, ut och äta sen sover jag över där. Åker hem på lördag fm då ska jag som sagt flytta de sista sakerna och kanske flyttstäda lite. Janne jobbar hela helgen och kommer sova.

Nu är det inte långt till jul! Mysigt!

Hoppas allt är bra med er andra. Bilder från nya lyan kommer upp här när allt är i sin ordning;)

Helt slut idag efter att ha jobbat hela dagen. Å eftersom bilen inte vill starta har det blivit bussen i 2 dagar. Tog över 1h att ta sig hem idag:( väntan på bussen, byten och förseningar! Blä för kollektiv trafik. Men tur ändå att det finns.... Nu ska vi äta lite sen middag sen kanske njuta av årets första glögg om vi orkar!

KRAM


Lady Gaga

Konserten var verkligen riktigt bra! Så musikalsik hon är, skrivit alla låtar själv, konserten och hela konceptet är hennes idéer osv. Cool tjej verkligen som vågar gå sin egen väg. Vi satt högt upp och hade bra sikt. Dock kände vi lite svindel i början haha. Men man vande sig;) Martin kom och hämtade oss sen på kvällen och vi styrde hem till paret där jag övernattade en natt. Åkte hem i fm igen. Tanken var att jag och janne skulle ut på Wapnö mässan idag, men jag var så himla trött så deckade när jag kommi hem + att det gick lite mer pengar än jag räknat med nere i Malmö då vi fick ta taxi till arenan bl.a pga att bussen var smockfull med meter långa köer. Man vill ju handla lite om man går på en marknad med god mat och sånt. Inträdet kostar 70kr per person med... så nästa år. Kanske blir Liseberg iår igen eller Höörs julmarknad, får se.

  
Först igår på dagen var jag en sväng hos carro och mös med god lunch och fika. Kul att vi äntligen fick ses lite! Inte så lätt det dära att få ihop det trots att det bara tar 1,5h till varandra.

Konserten

    

Imorgon ska jag jobba 10-18.30 på det nya stället. Är middagslagning som står på schemat bl.a. Sen ska vi hämta nyckeln till lgh när jag slutat! Å på måndag morgon kommer Jesper hit och hjälper oss att flytta=D Längtar!

Kollektiv trafik

Pga att vår lilla bil börjat läcka bensin fick jag ta bussen till jobbet igår morse. (även hem förstås.) Usch tycker inte om att åka buss i dessa tider! Var och varannan människa hostade en i ansiktet och kladdade ner bakterier!! Örk! Sen när jag skulle hem tog resan 1h!!! Först var bussen försenad (säkert pga kylan som rådde igår. -2 grader. Bussarna i stan verkar inte klara sånt!). Sen blev vi all avsläppta på bussterminalen och fick invänta nästa buss istället då den bussen vi satt i plötsligt inte skulle gå i trafik mer den dagen. Så 1h istället för 15-20min att ta sig hem. Kul.... Hämtade ut mina två paket på vägen hem. Beställt nya gardiner till vår nya lya. Julgradiner till köket och svartrutiga till vardagsrummet. Lite mysigt kanske. Sen ska vi nog köpa en stor röd julstjärna att hänga i vardagsrumsfönstret till advent. Jag hade först tittat på en vit som man ställer i fönstret men Janne tyckte man ska ha röd när det är jul! Precis som man ska ha färgade lampor på julgranen. Haha... ja ja lite amerikansk jul har väl ingen dött av! Jag kan ju inte bestämma allt hemma även om jag såklart gärna gör det=D


 


Föresten hade besällt böcker med i det andra paketet. Blev maken som jag läst om på Heidis blogg, Jessica Anderssons bok och två stycken av Sophie Kinsella; Mitt nya jag och kärriär och köksbestyr. Så nu har man lite att läsa ett tag framöver. Håller fortfarande på med Mari Ljungsteds bok; Den du inte ser. Är ingen snabbläsare som ni nog märkt vid detta laget. Läser lite då och då. Oftast på kvällen något kapitel.

Idag ska jag jobba 12.30-21 på det nya stället, boendestödet. Ska först ut till två olika brukare sen 18-21 är det öppen bas, vilket innebär att de brukare som vill kommer dit och vi äter lite kvällsmat, spelar fia med knuff och lite sånt. Hehe ska bli spännande. Undrar vad jag ska fixa för mat? Får välja själv så hoppas kylskåpet där är fullproppat så man har lite valmöjligheter;)

Nä snart dags för en liten promenix. Ha en bra dag gott folk! Imorgon bitti åker jag ner till Malmö. Är framme vid 10.30. Ska först till min carro och hälsa på, sen vid 18 ska jag möta upp Ninis på stationen så ska vi ta oss ut till Malmö arena för att titta på Lady Gagas konsert! Ska bli sååå kul=)

KRAM från mig

Vår lill* bebis

Var på ultraljud i eftermiddags. Allt såg bara bra ut. Så skönt! Men är i v 17 inte 18 som var sagt först. Den 27 april är det beräknat till. Men den lill* ville inte visa för oss om det är en påg eller tös. Liten luring! Så vi får snällt vänta tills gullungen känner sig redo att titta ut! Bryr mig inte ett dugg på könet, bara barnet är friskt men hade varit kul å veta=) Fast vi är hyfsat överens om namn både till pojke och flicka så=) Var en underlig känsla att se att man faktiskt har ett liv inom sig....<3

 

Mysig lördag

Vi började dagen efter en skön sovmorgon med att gå ut på en promenad, trots den rejäla blåsten som ofta råder i Halmstad denna tiden av året. Efter lunch sen körde vi ut till Stenalyckan - citygross och RUSTA besöktes. På kvällen sen kom Lindis och Joel över. Vi bjöd på potatisgratäng med baconinlindad kycklingfilé. (veg alternativ för mig med veg filé inlindad i veg bacon. Såg lite hmmm annorlunda ut=)) och sallad och vinegrettesås. Efterätten blev fruktsallad med flädersorbet/vaniljkesella och mörk choklad med mintkrisp. Alltid mysigt att ses. Kommer sakna er så enormt den dagen ni ska flytta från stan!!!

    

Idag står inte mycket på schemat. Tänkte försöka få med janne på en promenad när han vaknat. Funderar på om vi ska köra ut till ön och gå där. Sen i natt ska Mr J jobba. Jag är fortfarande ledig;) Blir 5 dagars ledighet med i morgon. Sååå skönt. Har verkligen behövt det känner jag. Fick jobb imorgon egentligen men var ett kvällspass och kl 16 ska vi på ultraljud så det fick va. Ska bli sååå spännande! Hoppas vi kan få reda på vad det blir för något och att bebis i magen mår väl<3

Ha en fortsatt trevlig helg! KRAM

Fredag och helg!

Och jag är ledig=D

Igår städades det för fullt här hemma på CKV. Sen på kvällen tog jag en promenad tillsammans med Anna M. Försökt få in den promenixen länge men alltid kommit något ivägen men nu så. Var trevligt att ses igen! När jag sen kom hem hämtade janne thaimat, wokade nudlar med räkor och grönsaker för mig och ris med biff och bambu skott för Mr. Inte fel! Hade rester över till lunchen idag. Man får ju så mycket!

Hängde med Linda efter lunch idag och simmade på nautilus. Simmade 1h. Skönt!! Ska ju köpa simkort där sen i slutet av månaden. Hade tänkt köpa 4mån träningskort först på hela gymmet + simmning då men blir för dyrt. Vet ju inte än hur min kropp kommer till att vara ju längre graviditeten går. Trist å slänga ut massa pengar då om man inte kan utnyttja det. Så får bli sånt 10 kort lite då och då där på nautlius + promenader och mina hemmaövningar jag gör varannan dag. Rör sig lite iallafall;)

Nu ikväll ska jag och janne laga klyftpotatis med kallsås och baconbiffar/veg filé. Ska bli gott. Å imorgon kväll kommer Linda och Joel på middag. Looking forward!

Idol ikväll! Trevlig helg!


Zorro softar i kungatronen



Full rulle

Idag har jag varit på bredvidgång, hem och åt, tog mig till stan och träffade Natalie. Fikade och snackade en hel del=) Gick på stan efteråt. Sen hem, äta lite till, träffa Lindis för promenad, hem, äta, tvätta... och nu väntar jag tills kl 23 och tvättiden är slut! Seeeen ska jag hoppa i bingen och sooooova. Så trött. Så längre inlägg än detta blir det ej idag.

Natti*

En dag kvar....

Sen har jag lite ledigt;) Ska gå bredvid imorgon 7-12 ca på det nya stället så är ju ett helt ok pass. Idag slutade jag 9 på gruppbostaden, var mitt sista pass där, imorgon lägger de ner. Känns konstigt...

Träffade Kerstin idag i stan. Vi stämde träff vid 17. Gick på stan lite, sen hamnade vi på Roberts Coffe och åt varsin paini med mozarella, soltorkade tomater och pesto. Gott! Satt och pratade till 20.30 ca. Hade kunnat sitta hur länge som helst, men vi båda ska upp tidigt imorgon. Bestämde iallafall att vi ska julhandla ihop i december. Så blir mysigt=)

I morgon eftermiddag ska jag träffa Natalie. Inte setts sen i sommras så ska med bli trevligt. Nehe, om man skulle tvätta av sig sminket och lägga sig och läsa lite, om det inte är något kul på tv vill säga. Håller på att läsa Marie Ljunstedts första bok nu; Den du inte ser. Läste hennes senaste bok i somras; den farliga leken. Riktigt bra. Så janne beställde hem alla hennes andra böcker i pocket som han läst, så nu är det min tur. Har dock beställt lite pocket böcker från adlibris med som ska komma i veckan. Men de kan vänta;) Kul å ha på lager.

Trevlig kväll och god natt*



Bok tips!



En lättläst och bra bok. Dock en hemsk handling då den är baserad på en sann berättelse! Att det kan finnas så hemska människor..... Läs den!

Nytt jobb

Igår var jag på möte på ett ställe som kallas för boendestöd. Är tre anställda där som åker ut till olika brukare och ser till så de städar, lagar mat, handlar osv. Som personal ska man inte göra något åt dem, utan mest finnas som sällskap och puffa på. Är mest personer med utvecklingsstörning men även några med andra handikapp. Ska gå bredvid första gången idag, börjar 15.30 slutar 21. Är öppen bas som det kallas ikväll mellan 18-21. Då kommer de brukare som vill till basen där man alltid utgår från och äter kvällsmat och spelar fia med knuff. Hehe ska bli kul å se hur detta jobbet funkar. Har två dagar till att gå bredvid nästa vecka och veckan efter. Sen har jag även fått mitt första arbetspass den 24/11. Spännande! Jag och mitt lokalsinne... men det ska nog gå bra=) Ska såklart jobba kvar på sjukhuset också men eftersom gruppbostaden jag också jobbat på läggs ner nästa vecka behöver jag ett jobb till för att få ihop okej med timmar. Trivs jag med detta boendestödet ska jag även få gå bredvid på ett annat ställe utåt där vi ska flytta där de arbetar på samma sätt. Skulle egentligen på intervju imorgon på ett gruppboende som Carema äger. Men har hört så mycket dåligt om Carema, att man arbetar mycket gratis, nätter får man inget betalt för fastän man måste vara där osv. Så nej tackade nej till det igår.

Idag är det soligt och fint väder här nere i Halmstad. Jag och janne var ute och gick en liten tur innan lunch. Skönt. Sitter här nu alldeles vit i ansiktet av en ansiktsmask jag har kletat på. Bra för hyn. Lite fin får man ju försöka göra sig ibland;)

Ha en bra dag people! See you!

Presenter från madde


Besök i skåne

Mitt hemland;)

Vi har haft fullt upp. Middag hos mormor och morfar i lördags. Träffade även moster där. I söndags tog vi en fika på boijerts café med lilla syster och efter det gick vi en skön promenad runt byn. Åt sen middag alla tre hemma hos pappa på kvällen. Blev pizza från elan. Världens bästa pizzeria. Så är det. I går då (måndag) träffade vi först min barndomsvän Terese och Henrik och deras dotter Amanda. Bjöds på fika och fick hem en massa tidningar och böcker om graviditet. Så nu ska här läsas!! Efter det begav vi oss till Malmö, gick på stan lite sen skulle vi hem till Maddis och hennes tyske pojkvän Jan som jag aldrig träffat innan trots 2 år. (Dock för han bor kvar i Tyskland annars, men nu har han bott hos madde sen i slutet av sommaren till december.) Shit vad fel vi körde!! Hatar att köra i storstäder, får panik! En timme sent kom vi, vi var ute och snurrade alldeles för långt bort. Men tillsist fattade madde vart vi var och kom och mötte oss hehe. Bjöds på delikat vegetarisk middag med god äppelkaka till efterätt. Var så mygit att ses! Och Jan var jätte trevlig. Lite kul att prata engelska, lät ju som det gjorde när man inte är van längre men så länge vi alla gjorde oss förstådda så;) Vi tutade hem med vår fiesta sen på kvällen på 1h och 20 min Malmö-Halmstad. Inte illa.



Nä nu ska jag äta frukost sen blir det jobb från 14 idag till 09 imorgon bitti. Å efter det ska jag till kiropraktikern och sen på möte på ett nytt ställe jag kanske ska få jobb på. Denna veckan består av mycket jobb och arbetsintervjuer. Kul folk hör av sig iallafall!

Tjingeling!

RSS 2.0