Ortopeden check!

I fredags var på hos ortopeden för sista gången. Mathildas fot är nu helt normal så blir ingen operation. Skönt tycker vi! Efteråt körde vi ner till mormor&morfar för att umgås lite. Blev bjudna på mat och jag hade bakat muffins som vi fikade på. Kan och vill inte ens föreställa mig vad de går igenom nu...
 
 
 
Helgen har jag spenderat på jobbet, bästa arbetsplatsen så det har gått bra. De flesta i personalen har man så roligt med. Tänk att jag hade turen att hamna just på IVA med all den kompetens man får där. Var även inne på operation och assisterade en av våra narkosläkare då de inte har så mycket personal på op under helgen. Föresten så bjöd jag på mina lemoncurd muffins med mjukmaräng som blev över (från i torsdags när jag bakade) på jobbet och de var mycket uppskattade. Ska lägga in receptet ifall någon vill testa. :)
 
Igår när jag kom hem efter 15 var Mathildas farmor&farfar här. De hade haft en liten minisemester runt Ullared och besökt Gekås. Mathilda fick en söt liten väska som hon blev glad över. Vi åt hamburgare och kladdkakemuffins till efterätt innan de skulle tillbaka till Göteborg igen. (Där Pirjo jobbar nu under sommaren.) Trevligt med besök, Mathilda hade te&kaffe bjudning mest hela tiden och ville gärna att farmor skulle vara med inne på rummet. Janne och jag tittade på film senare på kvällen en Varg Veum "I mörkret är alla ulver grå." Den var bra. Sen somnade jag som en stock!! Tar på krafterna att jobba dagspass. Denna veckan har jag bara 7-16 turer :S Sen blir det att åka till Norge på bröllopsfest på fredag! Ser vi framemot:)
 
 
 
Nä nu ska jag fixa till mig lite och köra och lämna in vår bil till Carglass som ska byta vår framruta. Tråkiga pengar men måste göras för att bilen ska bli godkänd från besiktningen.... Sen på schemat idag står även träning och handling.
 
Hej svej!
 
Lemoncurd muffins
 
Muffins ca 12 st

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
1 ägg
1 äggula
1 3/4 dl mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
100 g avsvalnat smält smör (osaltat!)

Maräng
2 äggvitor
1 1/2 dl socker

ca 200 g lemoncurd

Sätt på ugnen på 200 grader

Smält smöret och låt svalna

Skikta mjöl, bakpulvret och sockret i en stor skål

Vispa samman ägg och äggula med en nypa salt, häll sedan i det svalande smöret, mjölken och vaniljen. Häll äggsmeten i de torra ingredienserna , rör bara i det så att de blandas, smeten skall vara lite ojämn med klumpar.

Fördela smeten i muffinsformar på en muffinsplåt, grädda ca 15 minuter.

Låt sedan muffinsarna svala för att sedan gröpa ur en liten håla i varje, fyll upp med lemoncurd.

Vispa sedan marängen, först vitorna till hårt skum och tillsätt sedan sockret i omgångar. Klicka på en klick maräng på varje muffins och låt grädda i 200 grader ca 5 minuter. Om du vill kan du strö lite strösocker på marängen innan de gräddas. Låt marängen få lite färg och ta sedan ut dem.
 
(Jag la i hälften smet i formarna sen en tesked lemoncurd och sen på med resten istället. Fyllde formarna till ca 3/4.)
 

Sorg i hjärtat

I tisdags pratade jag med min älskade mormor. Min moster, mammas syster är nu så dålig i sin sjukdom så hon har lagts in på hospice, vilket är ett ställe för vård i livets slutskede.... Finner inga ord! Mormor och morfar hade 2 döttrar. Snart lever inga av dom. Vad är detta för liv!? Varför drabbar det alltid goda och fina människor? Min omtänksamma och kärleksfulla mormor förlorade dessutom sin mamma när hon var 20år. Tycker så synd om henne och morfar, om min fina moster, om alla hennes 5 barn, barnbarn och barnbarnsbarn. (Ja hon har hunnit med att bli gammelfarmor med endast 57år gammal.) Imorgon är jag ledig så då åker vi ner till mormor&morfar i Eslöv över dagen. De vill så gärna träffa Mathilda och tänka på lite annat. "Vi går inte runt och gråter hela tiden" sa mormor när jag sa att vi kommer ner. Vi kommer inte åka in till Lund och hälsa på Irené då hon nog inte vill att vi ska se henne sån. Hon ville inte att jag och Lina skulle träffa henne heller sen hon blev dålig. Alla minnen kommer ju upp igen, så tror nog ändå att det hade varit för jobbigt att hälsa på henne, mamma låg även där i slutet. Fy f*n!
 
FUCK CANCER!

Underbara sommar och besök från Norrland.

Vädret har verkligen varit kanon de senaste dagarna. Jannes kompis Danne kom i fredags fm från Sollefteå för att umgås till idag. Vi har spenderat några dagar nere vid havet såklart, grabbarna har druckit öl och kollat in stan, ätit goda luncher och middagar har vi gjort, jag och Mathilda åkte och hälsade på Nina i Oskarström i lördags när killarna var ute. Vi åt kräftor, ostpaj och till efterätt en vit chokladmousse. Mumsigt. Igår var vi en sväng i Ullared och besökte Gekås. Köpte lite grann men lyckades hålla i de sista slantarna, köpte bl.a. ett nytt tjusigt mobilskal till min mobil, en plånbok till Mathilda och en leksakslastbil (super lycklig över allt hon får, hehe hon sov t.o.m med sina saker i sängen i natt.) Janne köpte två snygga piké tröjor. På kvällen sen var det tänkt vi skulle kolla på film men vi satt och pratade istället till 24-tiden sen bestämde vi oss för att lägga oss så vi kom upp i tid idag och hann med stranden innan Dannes flyg gick vid 16. Han prickade ju verkligen in rätt helg om man säger så. :) Verkligen en trevlig människa den där Danne! Han gillade Halmstad och letar faktiskt lägenhet här. Kul för Janne om han kommer ner hit.
 
 
 
 
 
 
Idag har jag liiiite smått ångest. Börjar jobba imorgon kl 14. Så ska hinna med stranden en sista gång innan jobbet tänkte jag. Vi får se hur det blir med det dock. Vi som är så sovglada:). Jag är ledig sen på onsdag igen, jobbar torsdag och helgen. Janne den lyxen har 10 dagar kvar eller nått på sin semester. Fusk! Men min första semester har varit kanon! Söderköping, turridning, umgåtts med vänner, myst med min fina lilla familj, badat, solat, shoppat, fikat och bara vilat. Så utvilad är man ju som tur är. Och 3kg tjockare haha. Så går det när man lyxar till det varje dag. Men är det semester så är det;).
 
 
Sushimys med min fina vän Malin<3
 
Nu ska jag snart bege mig och träna lite styrka + kondition på gymmet sen ska vi kolla på film ikväll jag och janne.
 
Ha det gott i sommarvärmen allesammans! KRAM
 
 
 
Vi var på IKEA i torsdags och köpte oss en byrå till vardagsrummet. Dock var mittendelen inte målad i vitt!? Så vi tar å gör det själv framöver. Annars är vi mycket nöjda. Den passade fint här i vår lilla lya.<3
 

På visit i Malmö

Igår styrde vi forden mot Malmö för att träffa Molly, Alex och deras 5v "gamla" bebis Ebba. Vi började med ett besök på Mollys salong där vi blev klippta alla tre och jag fick slingor. (Ja, Mathilda med hon fick en rosa slinga som hon pratar om lite då och då.) Var så roligt för Mathilda satte sig i frisörstolen direkt och ville bli klippt. Hon såg så stolt ut där hon satt. När jag sa till henne innan i veckan att vi ska hälsa på Molly så drog hon i sitt hår och visade att Molly är hon som klipper hennes hår haha. Hon är inte dum inte. Efteråt körde vi alla hem till Molly&Alex som bor i centrala Malmö. Blev bjudna på god mat och efterätt och hade en mysig stund. Blir inte för ofta man ses. Mathilda gjorde inget större väsen av sig utan sysselsatte sig med Ebbas babysitter (!) hela kvällen. Och Ebba var en söt liten nöjd bebis som inte heller gjorde mycket väsen av sig. Förstår inte varför folk hela tiden ska "varna" blivande föräldrar för skrikiga bebisar och säga att man inte får sova någonting när man får barn å blabla. Mathilda var världens lugnaste och nöjdaste bebis, sov och åt och skrattade. Vi kunde inte klaga på vår sömn direkt. Ebba verkar vara lika dan och Mathildas nya kusin Alexander också vad jag läst. Listan kan nog göras lång på sådana bebisar. Så tråkigt bara att folk ska hålla på. Man kan ju aldrig veta hur ens bebis blir men då får man ta det då. Dom är ju bara små en sån kort tid.
 
 
 

Idag blir det till att åka och storhandla och städa (igen). Inte klokt så fort det blir stökigt här hemma;). Knappt lönt å städa egentligen. Imorgon fm ska jag fika med Anna M sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Till helgen kommer Jannes kompis Danne från Sollefteå och hälsar på. 11 år sedan de sågs nu så blir kul för honom. Han stannar tills måndag. Och på tisdag börjar jag jobba igen!!! Ångest? JA. Hur kan det ha gått så fort? Vi har varit iväg lite grann men också bara varit hemma, slappat, sovit och ätit gott. Trodde 4 veckor skulle kännas längre...:( Men men har ju en bra arbetsplats så blir säkert bra när man kommer igång igen. Sen åker vi snart till Oslo för bröllopsfest, första helgen i augusti. Ska bli kul. Lite över ett halv år vi var där sist. (Innan dess något år.) Tiden går. Denna gången lämnar vi Mathilda i Helsingborg hos Lina&André sen tar vi bussen därifrån. Ska bli kul att få se lille Alexander med. :)
 
Nä nu ska jag ta ner vårt lilla busstroll från soffan så ska vi åka och handla alla tre. Blir lunchstopp på MAX först. Favorit hos far&dotter. :)
 
Hej svej!
 

En lite grå dag

Men är rätt skönt efter alla dessa soldagar. Vi ska ta en städ och tvättdag idag och pyssla lite inne.
 
Igår var jag ute med Malin och hennes kompis Therese. Vi förfestade hemma hos Malin först sen drog vi ut på stan vid 24 tiden. Blev att vi besökte Morfars och dansade några timmar. Var hemma vid 03 så är lite trött idag. Men var kul! Man påminns dock dagen efter vad anledningen är varför man inte går ut så ofta längre;).
 
 
 
Nu ska jag kolla om det finns någon tvättid ledig. Ni får gärna ge något filmtips inför kvällens film!? Vi såg en rätt bra film i fredags; Courageous. Janne har laddat ner en hel drös men svårt å veta vilka som är sevärda.
 
Tjingeling!
 
Enligt Mathildis så är det här "mamma&pappa". Är vi inte vackra?:)
 
 
 

Äntligen lite sommar

Som vi njuter=) Var vid stranden igår, ska dit om en stund. Blir nog en mjukglass på glasscaféet på vägen hem sen. Mathilda älskar havet och speciellt all sand så hon kan gräva och ha sig överallt. Lite färg har man kunnat dra på sig. Å på kvällarna slappnar vi av med en film på tv. Life is good. Knappt man vill börja jobba igen;)
 
 
 
 
 
Delar med mig av ett smaskigt kakrecept som jag bakade häromdagen från recepten.se.
 
Kaka:

Glasyr:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

 

Bakade även det goda filmjölksbrödet igen. Smaskigt!

Imorgon är det lördag och då ska jag ut och festa till det lite tillsammans med Malin. Vädret ska bli fint så blir kul. Antingen sätter vi oss på en uteservering eller går vi ut och dansar. Vi får se vilket humör vi är på.

 

Hoppas ni andra har det bra i sommarvärmen! Kram från oss

 

 
 

En solig dag på stranden

Underbart! Äntligen lite sommar i Halmstad. Halva min semester bestod av regn å hoppas på en bättre halva nu. Vi packade picknick bagen idag och gick ner till havet. Man fattar inte hur bra man har det egentligen. 15min promenad avstånd till stranden och havet. Annat var det i lilla Höör där det tog en timme till närmsta hav/strand. Sjöar fanns det gott om så blev oftast där, men havet är ju så mycket bättre. Sen har vi ju Brottet Simstadion i närheten med där det inte kostar något att gå in. Stort och tre olika pooler för barn och vuxna. Vi funderar på stranden imorgon igen, sen på tisdag ska jag simma på brottet med Kristina. Mathilda vägrade komma upp ur vattnet idag, hördes nog över hela stranden haha.
 
 
Jag tog mig ut på en joggingtur ikväll med, hade ingen jätte stor lust men det gick bra. Sprang 5km på 27min så är rätt nöjd. Härligare att träna med när det är sommarväder. Allt blir så mycket lättare då. Och man behöver inte göra så mycket, bara sola, bada och bara vara när det är riktig sommar. Svensk sommar när den är som bäst.
 
Vi var föresten inne i stan igår och hade picknick vid Picasso parken och tittade på SM. Cykling och simning såg vi lite på. (Triathlon). Kul att se folk lite. Vi tog bussen in men tog sån tid då allt var avspärrat så vi valde att promenera hem istället. Tog sin lilla tid, stannade och handlade lite till grillning på LIDL med. Men vi hade ingen brådska och Mathilda gjorde inga protester heller. Lite trots har det annars börjat komma i den lilla damen. Inte mycket och inte så länge men lite då och då märker man av;).
 
 
 
 
I fredags hade vi föresten fikabesök utav Aleksandra och lilla Josefin. Var ett tag sen vi sågs nu så var trevligt:)
 
 
Nu ska vi kolla på lite film här, se klart på en film vi började se på igår; Call girl. En svensk film om bordellmamman.
 
Hej svej!
 
Våra fina rosor!
 
 

Tjejfika på Stockhultsgården

Ett jättemysigt ställe som ligger ute i skogarna i Markaryd. Tog ca 1h att köra dit så blev en liten utflykt. Väldigt mysigt ställe med café och te/present bod. Man beställde sin fika i disken och fick även där lukta på teer och välja vad man ville ha till fikat. Så fick man det serverat sen i en stor tekanna till bordet. Var så gott så köpte med mig det teet vi drack + ett till. Kommer definitivt åka dit igen. De har öppet året runt tydligen. Visste inte om det innan Malin tipsade om det. Alltid kul med nya fika ställen, man går jämt till de vanliga.=) Vi åt super smarriga scones med smör, ost och någon citron marmelad! Mums! Å även varsin chokladkaka slank ner. Var bra priser med, inte alls dyrt. Det gillar vi!
 
 
 
 

Turridning på österlen

 
 
 
 
Vilken härlig dag vi hade igår jag och lilla syster! Tog oss nästan 2h att köra ner till Österlen, nervösa och fnittriga var vi och kvinnan på gården var en typisk "hästmänniska" lite barsk men bra. Vi var 4 st tjejer på turen. Blev en hel del tölt och galopp! Så himla kul. Älskar att galoppera, man känner sån frihet på något sätt när man "flyger" fram med hästen genom skogen. Har inte ridit på säkert 8 år så var ju nervös innan men efter första galoppen släppte allt. I 2h var vi ute och stannade i ca 15 min på en liten fika. Detta är absolut något vi måste göra oftare. Islandshästar är så trygga och goa. Min polle hette Thoka, var 19 år och pigg, alert, men ändå lugn och trygg. Hon och jag fick rida i täten mestadels. Lina fick Kafla som betyder Vulkan på isländska. En pigg och framåt tös med lite "franskt temprament" beskrevs hon. Men hon var lugn och fin att rida sa Lina, bara man själv var lugn. Och hon ville ta med henne hem sen=) Jag hade gärna tagit hem Thoka med. <3
Andrée passade Mathilda under dessa timmar och det hade gått så bra så.
 
I går kväll sen kom janne hem igen från cyklingen efter diverse tågförseningar. Han och Michael fick avbryta pga onda ben och knän då tempot blev ett helt annat än det som bestämts och utan vila. Trist då han sett framemot detta under så lång tid!!!
 
Imorgon ska jag, Malin och Anna på dagsutflykt till ett café ute i skogarna i Markaryd som ska vara jätte mysigt. Tar en timme att köra dit. Man får trotsa vädret och hitta på saker utomhus i alla fall. Men sen ska vi bara vara hemma en del också under semestern, är skönt när man är ledig.
 
Mathilda sover och vi ska nu kolla på film; Små citroner gula.
 
Tjingeling!
 
 
 

RSS 2.0