Är våren på väg?

Lite tveksamt. Jag menar, det är ju snart maj månad och det blåser fortfarande kalla vindar ute och solen visar sig bara ibland. Jag som älskar riktig vår!!
 
I fredags var jag hemma med lillan igen, för "sjuk" för dagis men pigg ändå. Kände att det var bäst att bli riktigt frisk före hon får komma tillbaka. Skulle egentligen fikat på stan med Anna M (som är gravid och ska ha barn i September.) Fått två graviditetsbesked till i dagarna, så verkar bli en liten babyboom framöver som när vi skulle få Mathilda.:) Kul. Så fikan måste definitivt bokas om inom det närmsta, inte setts på jag vet inte när.
 
 
Storhandlade på City gross i fredags. När M fick syn på tidningen Kattliv roffade hon åt sig den, satte sig på golvet och började bläddra. Gick knappt att få henne där ifrån. Får nog köpa en sån tidning till henne. Katter är livet tycker hon=). Hello Kitty är en favorit här hemma just nu.
 
Igår (lördag) var vi dock redo för stan. Skulle egentligen åkt till Varberg med Malin men då vädret skulle vara osäkret tog vi oss bara in till stan och väntar med Varberg tills det blivit varmare ute. Mötte upp Malin efter 11, gick i affärer. (Jag köpte några presenter till den blivande 2åringen, nya teer och linvätska.) Sen åt vi lunch på Spis&Deli som är en restaurang med nyttig mat, ekologiskt, egenbakat, surdegsbröd mm. Vi åt varsin laxburgare med rotfrukter och nyressad smoothie till efterätt. Mums! Jag hade burkmat med till Mathilda för visste inte vad det fanns för maträtter till henne då hon inte äter så mkt så vill man ju inte betala för en hel barnmeny men hon hade kunnat få en viltburgare såg jag såhär i efterhand. Men men de gav henne ett fint upplägg när de värmt hennes mat. De serverar i naturvänliga kartonger och deras vatten är filtrerat. OCH maten är inte så mycket dyrare än på andra ställen och man får kvalitet på maten här.
 
 
 
 På kvällen sen så gick jag och lillan en promenad, följde pappa janne till bussen, sen var det sängdags för tösen och jag satt uppe ett tag och tittade på Bridget Jones dagbok på tv och planerade lite inför Mathildas kalas nästa helg. =) Händer mycker nu i maj. Kalaset då på lördag, Linda,Joel och lilla Elin kommer hit över helgen, helgen efter åker vi til Sthlm då jag äntligen ska hälsa på två av mina fina vänner Carro&Madde. Och helgen efter det är det bröllop för Nina&Martin. Sen har Jannes äldsta syster fyllt 40 och hans mamma blir 60år 9 maj.
 
Janne har gått av idag så nu är han ledig i 9 dagar igen. Solen behagar visa sig lite nu så ska stänga ner här och ta med mig otåliga M ut på en promenad och lek på lekplatsen.
 
Ha en bra söndag alla! KRAM från oss<3

Vab, here we go again!

I helgen blev Mathilda förkyld igen, och natten till igår hade hon 39 graders feber så jag stannade hemma med henne. Inte mycket sömn den natten, stackars både henne och mig. Idag är hon dock pigg igen, lite snuvig bara.  Men nu börjar jag känna mig påväg att bli förkyld:S. Tar det aldrig slut?!
 
Aja nog klagat. Idag var vi ute och cyklade lite, eller ja Mathilda tyckte det var smidigare att åka på flaket, baklänges;).
 
"Sitta här" är den mening som sägs allt som oftast här hemma. Och så pekas det vart damen vill sitta, eller vart vi ska sitta. Gullunge. Och "di" det är alla saker och kläder som är hennes egna. Humöret börjar trappas upp med, får man inte som man vill skriker hon rakt ut. Vi började skratta både janne och jag nu i em, hon tittade på oss och gapade enormt samtidigt som hon gallskrek ett högt skrik haha. Men lilla gumman får ändå inte som hon vill;). Man får ju testa gränser såklart.
 
 
 
 
 
 
Bilderna längst upp är från i torsdags när vi var på besök hos Malin och åt super god laxlunch från lynga lax och fikade på kanelbullar från Feldts. Så gott alltihop! En riktigt mysig dag.<3 Var på pippiparken en sväng med så lillan fick leka av sig.
 
Premiärade 5km joggingtur i lördags, första detta året. Gick bra. Inte haft lust förän nu så då har det bara blivit gymmet. Men nu ska jag försöka jogga en gång i veckan och gymmet 1-2.
 
Nu ska jag kolla till maten, sen middag med andra ord.
 
KRAM
 
Grattis till min fina mormor, bästa Carro och jannes syster Maria som alla fyller år idag! Hurra!

En hårt arbetande kvinna!

Jobbat 5 dagar, ledig idag sen jobb imorgon igen, ledig torsdag sen jobb fre-mån igen. Sa till Janne i helgen att det minsann är jag som är mannen i denna familj. Jobbar heltid och har körtkort. Tur jag är mer ledig i maj;) Gick ner till 90% i går faktiskt men märks först i maj på schemat tycker jag. 40 timmar mindre på 10 veckor blir det. Så gör ju en del faktiskt. (30h/vecka jobbar jag då). Så nu blir det lite mer ledigt tillsammans med min fina lilla familj.<3. Är det jag prioriterar nu. Blir kanske heltid igen när Mathilda börjar skolan och inte har intresse av att mysa med mamma varje dag;).
 
Vet inte vad som hänt sen sist, har varit lite slut i struten, men vi har kollade på film i lördags; Gone. Lite läskig. Handlar om en tjej som letar efter sin kidnappade syster. Unnade oss lite gott med, chips, choklad och naturgodis.
 
Idag körde vi runt halva stan kändes det som för att byta till sommardäck som vi inte hunnit innan, och även för att laga punkan på Mathildas ena barnvagnsdäck. Men ingenstans fick vi napp och de hade 2h lunchstängt i den cykelaffär vi hittade. Får se om jag fixar det på torsdag när jag ändå ska in till stan. Jag och Mathilda ska äta lunch hos Malin. Ska bli mysigt. :)
 
Vädret börjar verkligen bli vårigt nu! Ser vi framemot! Älskar vår, sommar, sol och värme.
 
Igår körde jag styrka+kondition efter jobbet, imorgon blir det ett indoor striding pass, och så även på lördag. På fredag har vi utbildningsdag och efter det får vi åka och veckohandla. Tänkte testa City gross faktiskt. Lite trött på Maxi. Kul att ändra butik lite, kött och fisk sägs vara mycket bättre där med. Lite längre att ta sig bara men men.
 
 
 
 
Hoppas loppan somnat snart, hörde henne prata i sängen precis. Hon har varit uppe till 22 nu denna veckan när janne varit ledig. Och sovit till 10 på morgnarna, så hon lär vara trött vid 6 imorgonbitti när dagis kallar:(
 
Hoppas ni alla mår bra där ute. Ta hand om er! Livet är hårt och orättvist, men det är också fantastiskt och underbart! Ta till vara på det!! KRAM

Utan parabener

Det är det nya för mig. Tänkt på det förut med men sen har jag liksom trott att de flesta tagit bort parabener ur sina produkter då det blev sådana rubriker för några år sedan. Men icke.... när jag började läsa på de produkter jag använde blev jag väldigt besviken.... speciellt på Yves Rocher som jag trodde bara hade naturliga produkter. Visst har de parabenfritt men även en hel del med... Stort minus!!
 
Mitt älskade Redken schampoo innehåller parabener tyvärr så det blir schampoo och balsam från John Masters Oragnics nästa gång. (Tips från Hanna). Å deras argan oil ska vara riktigt bra både för hud och hår. Även mitt puder från Isadora ska bytas ut mot något annat, då det innehåller parabener:(. Synd då jag är så nöjd med det för ett budgetpris. Men parabener är ju hormonstörande och kan främja tillväxten av cancerceller så NEJ Tack! Givetvis har jag hela tiden köpt parabenfritt till våran lilla loppa<3.
 
 
Hittade nya dag/nattkrämer på apoteket igår som jag funderar på att köpa. Parabenfria produkter och även ekologiska, inte så dyra heller. L300 från apoteket är också bra och billiga hudvårdsserier utan parabener. Annars har de också parabener i en del produkter, tyvärr.
 
Annars så har jag jobbat idag, tränat ett jobbigt indoor striding pass och kollat på Revenge. Givetvis har jag även mys med älskade ungen min och umgåtts med karln. Börjar kl 14 imorgon. 5 dagar på raken med jobb nu... tur maj bjuder på mer ledigt;). Igår hade vi vår enda lediga dag tillsammans denna månad. Då blev det något så roligt som storhandling, städning men även lite slappande och vila. Kan behövas!
 
I tisdags kom Natalie&Kristina hit på fika efter att jag vaknat från ett nattpass. Åt frallor och banankaka och snackade iväg tiden som vanligt. =) Natalie har verkligen en stor mage nu, bebis i maj!
 
Nä kanske man ska ta sig en bit mörk choklad innan sängdags? Tål att tänkas på.
 
KRAM på er

Tjejkväll

I går kom Mollan på besök med sin hund Ellen. Lagade tacopaj som vi åt och till efterätt hade jag köpt Glenn Stömbergs omtalade dessert, Dama Nera som finns i frysdisken. Den var väldigt god men tyvärr innehåller den en del E-ämnen så kommer nog inte köpa igen. Janne jobbade så han åkte hemifrån vid 20. Vi satt uppe till halv ett på natten och pratade. Trevligt med besök=) Molly är ju gravid och ska ha i början på juni men trots foglossningsbesvär tog vi oss en liten promenad ner till havet idag. Mathilda lekte lite på lekplatsen och Ellen fick springa runt lite. De åkte hemåt igen vid 13. Efter lunch och vila gick vi sen ut igen och Mathilda skulle köra kon till dagis med sin vagn och sen lekte vi i sandlådan på gården. Härliga vårväder!! Blev sen ett bad och pannkakor till kvällsmat till damens lycka.<3
 
 
 
Ikväll är jag ensam, Mathilda har lagt sig och jag ska kolla på film strax; En oväntad vänskap. Finns som vanligt inget på tv så... Ska avnjuta lite mango och choklad till;).
 
Imorgon om vädret blir lika fint ska jag och lillan till någon lekplats och kanske ha fika med. Får se vad vi hittar på. Sen hoppas jag få plats på indoor stridingpasset på gymmet kl 16.30.
 
Hej från oss!
 
 
 
Present från Malin fick jag i veckan när hon passat Mathilda mellan våra skiftbyten. Fick näsblod igår morse innan jobbet så kom 1h (!) för sent. Å Mathilda även en timme senare till dagis. Fick ringa å meddela båda ställena med bomull i näsan. Tog lång tid att få stopp på det hur länge jag än knep till och det kom ur båda sidor:(. Fy... Blir kanske till att bränna nästa gång.

Mathilda Marie Erving

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig  svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du  pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte  ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser  på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har  stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du  fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag  tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och  genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag...
 
 

RSS 2.0