Julklappsshopping

Igår var jag som jag skrev på mammografi och ultraljudskontroll på morgonen. Läkaren kunde inte se något, men kände knölen så ska få komma till kirurgen för vidare utredning om prov behövs tas på knölen. Men han trodde att det inte var något att oroa sig över, mest troligt vanlig vävnad. Så det får vi hoppas.
 
Efteråt körde jag hem och hämtade upp min lilla familj, sen bytte vi till vinterdäck och körde till Gekås för julklappsjakt! Så nu är de flesta klara, till alla barn i alla fall. Återstår några andra. Mathilda råkade se att vi la ner en docka i vagnen, den pratade hon om hela tiden och skulle tvunget leta upp den när vi kom hem!! Sötnosen. Såklart fick hon ju den igår, finns ju fler julklappar hon ska få;). Köpte även lite annat kul, en beige/guldig tröja till mig underkläder och så. Janne shoppade några tröjor, usb laddare till bilen mm. Finns ju så mycket där, men får shoppa mer nästa gång.
 
Idag har jag och Mathilda varit lediga. Dock har vi mest städat, tvättat, handlat. Sen hämtade vi janne på jobbet kl 16 sen körde jag och tränade ett kettlebells pass med efterföljande Indoor striding där jag "sprang" 9.3km på under 30min. Galet men kul!! Imorgon blir det ett spinningspass när jag lämnat Mathilda på dagis sen hem och sova på inför en av tre nätter över helgen. Brukar sova bättre på dagen om jag tränar innan jag ska sova på.
 
Nästa helg står en dag på Lisebergs julmarknad på schemat då vi äntligen är lediga ihop. Ska bli kul. Tror Mathilda kommer tycka det är kul och spännande. Åka lite karuseller och så :).
 
Nu ska jag äta en nattmacka, blev hungrig igen. Sen ska jag lägga mig på spikmattan bredvid min Habib som ska upp tidigt imorgon. Är så glad över min fina familj.<3
 
Min andra familj på bild som min kusins barn la upp på fb idag. Bilden är ifrån ett naturreservat i skåne då mormor firade sin 65års dag tror jag det var. 13 år sedan. Härlig dag, alla var så glada, skratt och skoj, picknick i solsken och lekar. Och nu finns inte mamma och moster länge. Känns så overkligt. Blir lite ledsen när jag tittar på bilden över att inte få ha de i mitt liv längre, samtidigt som jag är glad och tacksam över att de funnits. Tänk att jag hamnade i en sån fin familj. Kunde inte haft det bättre med så mycket kärlek<3
 
fr. vänster; Mamma, moster, micke, Patrik, Fanny, Anna, Anette, Kajsa, jag, Lina, morfar och Jackie.
Pontus, Carro, André och mormor som fattas på bilden.
 
När jag var på ett yoga pass i veckan så har man alltid avslappning på slutet då man ska tänka sig bort dit man är trygg. Då kom jag till en vacker skog med en sjö, där mamma och moster kom gåendes mot mig och vi satte oss vid sjön och kramades. Längtar tills vi ses igen!! Men hoppas för gudsskull att det dröjer i alla fall minst 50år till:)
 

En tripp söderut

Eftersom janne jobbade i helgen tog jag och lillan bilen till Eslöv för att umgås med min mormor&morfar. Sov över till idag. Mysigt som vanligt :) Bortskämd med god mat. Mathilda fick lite roliga leksaker som hon sysselsatte sig med. Dock ville hon inte i säng och somnade efter 23 (!) hehe. Men var pigg och glad hela tiden vår lilla solstråle. Idag var vi en tur på stadslekplatsen. Det var kul tyckte donnan som även hoppade i alla lövhögar som fanns. Sen åkte vi till kyrkogården då mina kusiner skulle sätta dit ett svart järnkors på min mosters grav. Det var hennes önskan. Blev jätte fint!! Och var en sån fin, solig dag. Var säkert Iréne och mamma som lös upp dagen till ära. <3
 
 
 
 
Imorgon är min ledighet slut, går på en nattvecka med 4 nätter sammanlagt. En enkel natt imorgon bara. Känns lite tuffare att jobba natt denna årstiden, men bara man kan sova på ordentligt ska det väl gå. :)
 
På onsdag ska jag till sjukhuset på mammografi för en knuta jag känt ett tag i bröstet. Säkert inget men man blir ju orolig såklart. Men tur de tar en på allvar, fick tid direkt på remiss utan att besöka VC innan. Ringde bara till kirurg/bröstmottagningen direkt och fick prata med en där. Fick rekommendation av min snälla chef.
 
Men annars så är det bra med livet. Det rullar på som vanligt. Och snart är det advent = pynta med stjänor, ljusstakar mm. Och jag letar frenetiskt efter en julstrumpa till Mathilda men inte hittat någon fin :/ Blir så irriterad att jag inte kan hitta mina två jag hade som liten/yngre för hade velat hon skulle ha de!! Hon ska få en liten julklapp varje advent fram till jul har vi bestämt ;). Jag och syrran fick varje dag hela december, fattar inte att mamma hade fantasi eller ork till det. Så nej varje söndag får räcka. ;) Vill behålla vår lilla tradition från familjen Jacobi/Jönsson för minns själv hur uppskattat det var. Sen närmar det sig ju julbak och sen jul! Mysigt.
 
Men men än är det November.:)
 
Nä nu ska jag snart hoppa i duschen sen är det Solsidan på tv.
 
Stort Grattis till Linda&Joel som fick en liten Elsa igår kväll. <3
 

Slutet på en vecka

Denna helg på jobbet gick i rask fart, full rulle från början till slut. Sov en stund när jag kom hem idag efter 15. Sen blev det pizza till middag och nu ska vi snart slå på en film här och titta på. Jag är ledig nu mån-tis. Imorgon ska jag med lillan till doktorn då hon har något konstigt i halsen, gissar på polyp eller något liknande. Så den ska vi kolla upp! Sen åker vi till Anna M och hennes lilla bebis Maya och hälsar på. Ska bli trevligt!:)
 
Veckan som gått annars har jag haft semester tis-ons för att vi skulle få någon dag ledigt ihop i november. I tisdags tog vi mest det lugnt, i onsdags blev det städ och andra nödvändigheter. Minns knappt vad som hänt föregående dagar, men vi hade det mysigt, lekte med trolldeg, pussel mm. Behöver inte alltid vara något märkvärdigt, skönt att bara vila och umgås! Sen jobbade jag extra i fredags kväll, janne jobbade på dagen så tänkte att jag kunde ta ett extra pass om det behövdes och det gjorde det. Lika bra att ta lite extra ibland så man har i beredskap för vab eller sjukskrivningar i dessa tider. :/
 
I torsdags var jag och Mathilda hos Malin på gofika med tända ljus:) Mysigt. Sen hämta vi janne på jobbet och jag åkte och tränade ett monsterpass med Indoor striding och kettlebells. Kul var det! Har börjat gilla gruppass igen, flera år sen sist! Bra med variation i träningen.
 
Nä nu en snabb dusch sen film. En svensk sådan, men vi får se vilken det blir;)
 
Hej svej!
 
Mina nya vinterstövlar från Rieker. Jätte sköna!
 

Detta har hänt en söndag som denna!

 
 
Morgonen började redan kl 8 imorse för mig och lillan. Så vi hann med att leka med lera, rita, leka kurragöma och städa innan moster Lina kom upp vid 13 för en utflykt till Stockhultsgården i Markaryd. Där fikade vi på gott te och scones och hade mysigt. När vi sen kom hem hade janne kommit hem från jobbet och vi lagade god fisksoppa med vitlöksbröd till. Nu har syster yster åkt hem och vi ska snart lägga oss då vi ska upp tidigt i morgon bitti allihopa. Och Mathilda ska ha fotografering på dagis. Gruppbild bara, de tar tyvärr inga enskilda på hennes dagis.
 
Sov gott! KRAM

Inte min vecka

Det har varit tufft på jobbet i veckan. Tungt fysiskt så jag fått ont i svank å knä, även psykiskt med många patienter som krävt en del. Många undersökningar, stressigt. Tack o lov att jag nu är ledig i helgen. Inte haft mycket tålamod heller, brukar alltid ha det men denna veckan har jag tänt till direkt. Men inget mina kollegor märkt tydligen;) visar såklart inte det utåt men man känner ju inåt. Usch! 
 
Synd janne jobbar helgen bara:( men vi åt god mat ikväll och åt godis till en bra film med Nicholas Cage "Frozen ground". 
 
Imorgon ska jag mysa med vår lilla prinsessa<3
 
Trevlig helg!

RSS 2.0