Ikea

Igår kom Kristina hit och besökte oss. Vi skulle eg iväg och simma på brottet och ha lite picknick men då jag fick min "period" så fick vi ställa in de planerna. Så vid 14 kom hon hit, vi åt fruktsallad, mörk choklad, drack te (i värmen) och tjabbade på. Janne var iväg och klippte sig. När han kom hem gick vi ut en sväng utan Mathilda som behövde sova lite. Vädret var ju kanon som de föregående dagarna. Efter klippningen hade herrn gått runt i stan och shoppat med sig lite kläder till lillan från Lindex. Shorts, ett linne och en tshirt. När Kristina begett sig hem körde vi och handlade och tvättade bilen. Det var spännande tyckte en liten=).

   

Idag sov vi till 10.30. En hel natt igen! Yey! Sen stack jag ut och sprang 5km efter frukosten. Under em sen fick janne för sig att vi kanske skulle åka till IKEA och köpa en tv bänk!? Så det gjorde vi. Igår beställdes nämnligen en ny tv hem som kommer de närmsta dagarna. Vi är nog de sista som skaffar en modern tv;). Vi har tyckt den funkat bra men nja lite trötta på den är vi nu och vill ha lite mer funktioner.

     

Blev fika på IKEA och middag på MAX. Mathilda fick nog innan vi skulle ut från varuhuset och ålade sig ur vagnen och hade sig. Tristess!! Hon ville ju ur och leka ju. Även 4 små skålar följde med hem. Tydligen tycker janne att jag har dille på skålar och tekoppar!? Är ju kul med nytt ju! Har hittat en servis sen innan som jag ska köpa nästa gång kanske... Vi behöver byta ut.

Imorgon får vi se om jag får jobb. Annars är det jobb natten tors-fre. Ska besiktiga bilen på torsdag dag. Hoppas på att den går igenom.... sen på fredag är det fest med jobbet. På lördag ska janne stå vakt på regementet under dagen, Jenny och Joan hänger på oss dit och hälsar på sen ska vi grilla på kvällen. (Beror på vädret annars blir det något annat ätbart).


Hej svej!

Helgen i skåne

Nu är vi hemma igen! Har haft mysiga dagar i Höör tillsammans med syster yster, pappa, Molly, mormor&morfar och farmor. Så många har vi alltså hunnit träffa=) Mathilda fick en ny bästis i Mollys hund Ellen. De busade som bara den!

          

Lillisen sov heeela nätter till 10.30 varje dag=) Härligt! Nätterna hemma har ju till och från varit lite smått oroliga sen jag började jobba ungefär. Men inte konstigt, tand nr 9 har nu kikat fram. 7 tänder på kort tid alltså! Inte lätt för en liten inte. Men så är det ju. Sömnen är ju sårbar så klart man tycker det är lite jobbigt när man precis somnat och blir väckt. Men mer än en gång per natt händer sällan. Hon är ju oftast pigg och glad på dagarna, så sålänge det är så är jag tacksam!

När vi kom hem idag stod det en fin blomma, choklad och ett kort på bordet som min kära sambo fixat till moren i huset=). Blev så glad. Är allt lyckligt lottad! Är en mycket stolt mamma till världens finaste lilla skapelse. <3



  

Härligt att Loreen vann Eurovision songcontest!! Helt klart bäst! Så duktig den tjejen! Vi sa innan att om Sverige vinner ska vi försöka få tag i biljetter till finalen nästa år, så så får det blir.

Cheers!!


Sommarvärme


Igår eftermiddag tog Mathilda sitt första dopp i poolen från faster Jonna m familj. Det gillades!! Så mycket att hon även igår kväll smet ut för att leka vid poolen. Hon smiter ut så fort vi har dörren på glänt numera, mycket roligare ute ju!! (fick mms av janne när jag var på jobbet.)


Blev ett nattpass natten som var istället för kväll. De undrade om jag ville byta så javisst. Vaknade efter 13 och kunde inte sova mer, för varmt kanske. Ska faktiskt iväg och lyfta lite skrot snart (ja jag vet i denna värmen) för sen blir det ju inte av i veckan då skåne väntar. För varmt att sitta på uteplatsen eller ta promenad just nu. Men klagar ändå inte, skönt med sommar=D.

Igår efter jag varit på mvc gick jag lite på stan. Shoppade lite på hm. Dessa tre saker fick jag för ynka 1kr!


Hade värde check på 150kr sen 20% rabatt på ett köp. Det ni! Janne har velat ge M en rosa piké tröja ett tag så köpte en sån nu och ett par sköna shorts. Solbrillorna är dock mina;).

En natt till sen blir det lite ledighet. Trist janne ska jobba då bara! Men jobba måste man ju dessvärre. Är så lyckligt lottad med min fina lilla familj, min andra hälft, glada goa Mathilda, min syster och pappa, övrig släkt och mina fina vänner! Vad mer kan man begära?! Lite mer pengar på kontot kanske, men det gör väl inte en så mycket lyckligare i längden skulle jag tro! Love you all!<3

En dag att minnas!

Underbart väder och jag hade bestämt att nu skulle jag vara ledig efter mycket jobbande på senaste. Så efter sovmorgon (för mig) styrde vi forden längs kustvägen. Första stoppet blev i Falkenberg för lunch på "På G". Varsin räksallad. Mathilda tjoade och tjimmade och stortrivdes på uteserveringen bland allt folk=). Är man en glad liten skit så får man ju positiv uppmärksamhet också! Mätta och belåtna körde vi sen vidare. Hade egentligen ingen direkt plan och hamnade då vid Apelviken där janne tog sig årets första dopp i iiiiiiskallt vatten. Jag doppade fötterna och det räckte gott och väl. Efter det körde vi in till Varbergs stad där vi möttes av ösregn helt plötsligt så gick in i gallerian där vi spanade lite i affärer och när vi kom ut igen sken solen. Köpte en tröja på rea inne på Ginatricot annars blev det ingen mer shopping. Åt fika/middag på favorit cafét i Varberg som jag som vanligt inte minns namnet på. Men de har så goda bakverk och luncher. Blev varsin grillad ciabatta med sallad. Vid 18 körde vi hemåt men kom på på vägen hem att varför inte köra inom gekås? Haha så det gjorde vi. 1h innan stängning var vi där. Skulle eg köpt en liten "bobby car" till lillan men den glömde vi ju. Köpte istället en lykta till uteplatsen, en mobil väska att ha på armen när jag springer och en bamse dvd till Mathilda. Även en hood tröja fick hon och janne ett linne. Helt klart det billigaste gekås besöket! Var hemma efter 21 och då var jag faktiskt duktig och tog mig ut på en joggingtur. Pratade med syrran efteråt och ja nu är det säng dags snart. Ska jobba på 52:an imorgon kväll, sen natt ons-tors. Tors sen kör jag och M ner till skåneland och stannar där tills söndag. Blir till att umgås med pappa, syster yster, Mollan, mormor&morfar och att träffa farmor. Så vi har lite planerat=)



I helgen annars så jobbade jag fredag kväll. Jag var sååå trött så sov till 12.30 i fredags!!! Blivit så mycket nattpass utan direkt vila så svårt att vända på dygnet. I lördags var jag ledig och skulle gått på 25års fest på kvällen men magen ville inte samarbeta med mig så blev inget med det tyvärr. Dock tvingade jag mig till jobbet söndag morgon efter 3h sömn.... janne hade sagt i fredags att jag borde byta bort söndagen till i veckan efter men ingen som kunde. Men hade nog behövt vara ledig men känns dumt ibland när man tackat ja och sen ändra sig. Men men. Nu mår jag bra igen och mycket tack vare denna fina dag med min älskade lilla familj<3. Och som Mathilda har njutit idag. Hon blir nog lätt rastlös här hemma, snabb som en vessla och är överallt hela tiden och drar i allt hihi. Så kul för oss alla att komma ut och se annat än hemmavid. =)

Föresten, ni som har iphone! Är det normalt att mobilen inte ringer upp folk allltid när man vill? Har hänt min några gånger nu att den "ringer upp" på displayen men kommer ingen ton i luren... Men inte till alla utan bara vissa nummer. Aja. Nu ska jag nog hoppa i bingen. Ska till MVC imorgon med för cellprovtagning. Blä men bra det finns.

Hej svej!


Igår efter jobbet körde vi till Riccardos och åt glass. Mums! Blodapelsinsorbet och choklad glass. Vi bor ju bara så bra under denna årstid. Finns mycket mysigt i Halmstads utkanter. Varberg är dock en annan stad vi fastnat för nu. Ja, ni vet ju att vi inte är främmande för att flytta. Men beror ju på jobb och boende.

Kärlek!

Mitt älskade barn!! Du förgyller varje dag för mig lilla hjärtat<3 Saknar dig så mycket när jag är ifrån dig. Dagarna då jag är ledig och hemma med dig är dom bästa!

  

Nu är det inte ålning som gäller för att ta sig fram, utan att studsa på rumpan! Och fort går det;).


Present från kusin Thilde=)

15 Maj

Igår em när jag klivit upp kom Malin&Anna på besök för att fira att Mathilda blivit 1år. Bakade morotskaka dagen innan som blev väldigt god men dock lite smulig varav de mindre fina uppskurna bitarna på bilderna;). Fina presenter fick hon, ett pussel och en klänning. Pusslet var en hit!

   

Senare på kvällen åkte vi och handlade, nödvändigt ont. Sen kollade vi på Hamilton - i nationens intresse, innan sängen kallade. Den var bra! Ikväll går jag på jobb igen, två nätter sen kväll på fredag. På lördag väntar 25års fest för Natalie&Caroline.=) Vad söndagen har att erbjuda får vi se. Tänkte ta mig ut på en joggingtur lite senare idag efter jag vilat, hoppas inte det kommer regn!

Nä om man skulle ta och börja lite med disken. Tjingeling!

GRATTIS till kusin Noah som blir 5 år idag! Hurra!


Pizza, jogging och nattjobb

Blev ingen rensning av förrådet i torsdags. Var riktigt tråkigt väder och vi var alla tre så trötta. Sov om varandra lite här under dagen sen tvättade vi på kvällen. Slappade bara och var inne heeeela dagen. Och skönt var det att strosa runt i pjamas en hel dag;)

Igår begav vi oss till J&J, blev bjudna på pizza för att fira Joans nya jobb, karlarna drog sen ut på öldrickande och jag&Jenny hyrde film som vi bara hade på i bakgrunden då vi alltid pratar så mkt haha. Åt annanas oh choklad och hade det mysigt. Barnen somnade båda så vi fick lite tid själva. Trevlig kväll! Kom hem efter 24 inatt och lillan somnade gott om efter ett litet uppvak på vägen från bilen till lägenheten. Sov dock lite oroligt i natt och fick komma över till oss.

    

Idag har jag sovit länge (då jag ska jobba i natt på 61:an. Fick två nätter som vak på 53:an men patienten jag skulle suttit för gick tyvärr bort och så behövde de mig på 61:an så blir där istället, iallafall en natt kanske en till. Aldrig varit där så blir spännande.) Sen var jag på gymmet och sprang på bandet i 30min. Tog gymmet eftersom vädret var så trist och blåsigt men när jag sen kom ut därifrån var det fint! (Eller ja finare). Typiskt!! Skönare att springa ute men men. Motionen är gjord iallafall.

Micke och Björn har sprungit GBG varvet idag. Hade jag varit ledig hade vi åkt upp och hejat!!

Trevlig helg på er gott folk! Tjingeling!

Grått väder och rädsla för skor!

Vädret igår och idag har inte varit sådär jätte kul. Men en ledig dag som denna innebär att vi ska ta en rajd nere i vårt förråd och rensa ut. Behövs!!! Har jobbat tvä nätter nu, gick av igår. Får se när nästa jobbpass dyker upp. Har tre nästa vecka men hade velat ha något mer denna....

Igår när jag klivit upp ringde Malin som varit på möte här ute vid Bäckagård och frågade om hon kunde komma inom. Så det gjorde hon. Vi åt lite middag tillsammans och Malin hade köpt med lite fika; delicato bollar. Mums! Framåt kvällen sen när malle begett sig hem körde jag till gymmet och tränade lite. Körde inom Maxi på vägen hem och handlade lite och hyrde film som vi kollade på igår kväll; The Prey. Helt ok film. Lillan var lite febrig och trött igår då hon fick sin 1års vaccination. Men idag är hon som vanligt. Vår "lilla" tös väger nu 9745g och är 79cm lång. Det ni!;)



Imorgon om jag inte får jobb ska vi till J&J. Grabbarna ska ut och dricka öl och vi tjejer ska umgås med barnen och bara ta det lugnt=).

Skorädsla??! Det har vår Mathilda det. Så fort hon får skor på sig blir hon jätte ledsen och rädd. Hon vågar inte ta av dom! Tror hon kanske tycker det känns ovant och lite tungt på fötterna då hon varit van vid tossor innan.... men hon måste ju vänja sig så vi får försöka lite varje dag helt enkelt:S.

Nä om jag skulle ta och dra upp janne som ligger och sover ännu!?

KRAM på er!

Barnkalas!

Josefine och Simon med familjer kom på kalas idag! Elin med familj kunde tyvärr inte komma. Mathilda blev överröst med fina presenter, fick smaka på tårtan (maräng och bärtårta) och lekte med Jossan. Tack fina ni!!! Nu har vi kalasat färdigt för denna gång=)









Tips!


Vi gav pappa en flaska av hans favorit whiskey när han blev 55år. Man köper en flaska på systemet sen beställer man en egen etikett här. På baksidan skriver man sin hälsning. Rolig och personlig present! Vi gav micke en sån flaska med när han blev 30 fast med "the famous mulle" såklart!=)

Flyende dagar

I torsdags var jag ledig, då tog vi tag i bilproblemet med däcket och körde till en firma som fixade nya bultar på alla fyra däck så nu kör vi säkert igen! Köpte lunch efteråt och hade lite picknick i Gunillaparken i stan. Jag åt sushi, janne kebabtallrik och mathilda lax&potatis. Innan lunchen hann janne klippa sig med. Var en mycket fin dag och hade janne varit ledig på kvällen hade vi nog grillat. Men är hans jobbehelg nu. Jag hann iallafall ta mig en halvmils joggingtur nerom grötvik i torsdags kväll med. Underbart väder!!!

  

Igår innan jag skulle jobba kväll hann jag och lillan ner till ICA för att hämta ut ett paket som kommit på posten från Heidi, Anna och Noah.



Jobbet igår gick bra, jobbade med två av mina favoriter Kristina&Natalie=). Beställde pizza gjorde vi med. Synd jag inte hade jobb hela helgen med detta härliga gäng!! Jenny&Joan passade Mathilda från 19.30 tills jag kom hem efter 22. Det hade gått jätte bra så känns skönt. Första gången hon blev passad lillan!! Men så länge hon är hemma hos sig tror jag inte det är några problem. Kanske lite jobbigare för henne att vara borta.

Idag har vi varit ute på en liten promenad och tittat på hästarna. Blåste något så in i så blev inte så lång. Sen har vi tvättat och haft oss och när janne vaknat körde jag och handlade till kalaset imorgon och sen tränade jag styrka och kondition på gymmet.

Nu ska vi köra pappa janne till jobbet! Sen håller vi kväll med te och choklad;)

KRAM


Mannen i mitt liv<3


Mathilda 1 år!

Idag kl 17.36 blev vår lilla solstråle 1 år!! Ett helt år har redan gått tillsammans med världens finaste. Hon sov ända till kl 11 i dag och när hon vaknade sjöng vi för henne och så fick hon presenter av oss. Sååå kul det var tyckte hon=D Hon fick ett par skor, en solhatt, solglasögon och en leksak från fisher price som plingar när man trycker och figurer ploppar upp. Hon var helt galen med den leksaken. Ska även få en liten "bobby car" av oss nästa gång vi kör till Gekås=). Efter frukosten för lillan tog vi i vår lilla familj oss ut till lekparken och busade och mös i gräset tills det var dags för mig att äta lite lunch och sen bege mig till jobbet för ett kvällspass på 53:an. Mathilda och janne fick sällskap idag av Jenny&Joan och Simon. Fick en fin present och de hade fikat och promenerat vid havet.



  



 

Nu har jag druckit te och smaskat i mig lite kakrester (trots att jag inte skulle det.). Snart dags att lägga sig. Ledig imorgon sen jobb på fredag kväll igen. Janne jobbar helgen och som tur är har vi barnpassning av snälla J&J under fredag kväll 2h. Sen på söndag blir det ännu ett kalas för Mathildas kompisar! Sen är det färdig firat för denna gång!!<3

Halsband med en ängel kom på posten idag från gudfar Jonas. Kort från Carro&Henrik och leksak från Jenny&Joan.

Tjingeling!

1års kalas!

Idag hade vi 1års kalas för våran älskade tjej! Mathildas moster, morfar, gammelmormor, gammelmorfar, gammelfarmor och André kom och firade med oss. Vi bjöd på frallor med goda pålägg, kanelbullar, rosa drömmar, geisha kolor och halloncheescake. Vädret var helt underbart idag med över 20 grader varmt. Synd vi inte har trädgård! Tack alla som var med och firade vår sötnöt idag<3. Och till er andra som skickat paket.

            


Av morfar; två pjamasar, klänning och tröja. Av gammelmoster Ritva; Pjamas, av faster Jonna med familj badpool, av micke och kusinerna Noah och Anna en skåne guide för barn, av moster Lina och André en rosa cdspelare, av gammelmormor och morfar regnkläder och leksakslarv, av gammelmoster Irene fleece jacka och cdskiva och av gammelfarmor pengar. Sen ska lillan få en cykelsits och hjälm av morfar också. Perfekt för våra kommande cykeläventyr=).

RSS 2.0